40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Εκμάθηση Ιταλικών για τα πτυχία PLIDA και Diploma

Πτυχία Ιταλικών PLIDA και Diploma
Επιτυχία στα CELI και DIPLOMA
Τα πτυχία Ιταλικών PLIDA και Diploma είναι ισχυρά εφόδια εργασίας για τον κάτοχό τους. Ειδικά το PLIDA θεωρείται ένα εύκολο πτυχίο Ιταλικών για λόγους που θα δούμε παρακάτω.

Πτυχία PLIDA

Το Comitato di Salonicco σε συνεργασία με τη Società Dante Alighieri διεξάγουν τις εξετάσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri), με το όποιο πιστοποιείται επίσημα η γνώση των ιταλικών σε όλα τα επίπεδα και το οποίο αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. Η Società Dante Alighieri διοργανώνει τις εξετάσεις PLIDA για όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν ακριβώς το επίπεδο εξοικείωσης τους στην ιταλική γλώσσα και να λάβουν μια επίσημη αναγνώριση της ικανότητας τους.

Οι εξετάσεις PLIDA διεξάγονται δύο φόρες τον χρόνο και στα έξι επίπεδα, από το Α1 έως το C2 που αντιστοιχούν στα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς. Η πιστοποίηση PLIDA χορηγείται από την «Εταιρεία Dante Alighieri» της Ρώμης δια μέσου της Ελληνικής Επιτροπής Αθηνών και είναι αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.


Στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Ιταλικά για ενήλικες, θα βρείτε μαθήματα Ιταλικών υψηλής ποιότητας. 130.000 έμαθαν στα ΓΡΑΨΑ μια ξένη γλώσσα! Η εκμάθηση Ιταλικών στα ΓΡΑΨΑ είναι ταχύρυθμη και μαθαίνετε βασικά Ιταλικά σε 3 μήνες. Τα προγράμματα σπουδών μας ξεκινούν από το επίπεδο Ιταλικά για αρχάριους και φτάνουν έως το CELI 5. Μάθετε περισσότερα και για το ΚΠΓ Ιταλικά και άλλα πτυχία Ιταλικών. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε εκτός από μαθήματα σε τάξη και ιταλικά online.


Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Τα διπλώματα PLIDA εκδίδονται με το σήμα και την επιστημονική επάρκεια του Πανεπιστημίου LA SAPIENZA της Ρώμης, Τμήμα Φιλολογίας και Φιλοσοφίας. Κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει το επίπεδο στο οποίο θα διαγωνιστεί όπως και να συμμετάσχει σε δυο επίπεδα κατά την ιδία εξεταστική περίοδο π.χ. Β2 & C1.

Η εξέταση PLIDA κάθε επιπέδου έχει 4 ενότητες, μια για κάθε γλωσσική δεξιότητα, ενώ ο χρόνος κυμαίνεται ανάλογα το επίπεδο:

 1. Κατανόηση προφορικού λόγου (20'-30')
 2. Κατανόηση γραπτού λόγου (30'-45')
 3. Παραγωγή γραπτού λόγου (40'-135')
 4. Παραγωγή προφορικού λόγου (10'-15')
Κάθε ενότητα δίνει 30 πόντους, ενώ για την απόκτηση του πτυχίου απαιτούνται τουλάχιστον 18/30 πόντους σε κάθε ενότητα. Έαν αποτύχει ο υποψήφιος PLIDA να πετύχει σε όλες τις ενότητες, βάσει του νέου κανονισμού μπορεί να κρατήσει έστω και μία επιτυχή ενότητα και να δώσει τις υπόλοιπες την επόμενη εξεταστική, με τα ανάλογα εξέταστρα (καθορίζονται από το πλήθος των επανεξεταζόμενων ενοτήτων). Τα συνολικά εξέταστρα είναι περίπου 80€ για το επίπεδο Β1, 90€ για το Β2, 120€ για το Γ1 και 140€ για το Γ2. Αποτελέσματα βγαίνου μετά από 2-2.5 μήνες μετά από τις εξετάσεις. Στα ευνοϊκά χαρακτηριστικά του PLIDA που το κάνουν ένα πιο εύκολο πτυχίο ιταλικών είναι ότι δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία, δεν εξετάζεται αμιγώς η γραμματική αλλά μέσα από κείμενα και το δικαίωμα ταυτόχρονης συμμετοχής σε εξετάσεις PLIDA 2 επιπέδων.

Βίντεο Ιταλικά

 

Πτυχία Diploma του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνει τις εξετάσεις για τα πτυχία Diploma di Lingua Italiana στα επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου.

Για την απόκτηση του πτυχίου ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον 48/80. Εάν αποτύχει σε μία ενότητα (γραπτή ή προφορική) μπορεί να επανεξεταστεί μόνο σε αυτή, μέσα σε ένα χρόνο, με νέα εξέταστρα. Το κόστος της εξέτασης Diploma ανέρχεται στα 90€ (ή 80€ για πλήρης επανεξέταση την επόμενη εξεταστική), ενώ η επανεξέταση μιας ενότητας ανέρχεται στα 45€

Η δομή της εξέτασης Diploma επιπέδου Γ1 είναι η εξής:

 1. Γραπτές εξετάσεις: Εξετάζεται η κατανόηση γραπτών και προφορικών κειμένων καθώς και οι γνώσεις γραμματικής (130')
 2. Παραγωγή γραπτών κειμένων (90')
Προφορικές εξετάσεις: Ο υποψήφιος συζητάει με τον εξεταστή στα Ιταλικά σχολιάζοντας ένα άρθρο, μια εικόνα ή ένα ρητό και παρουσιάζοντας τον εαυτό του (15'-20').


Μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα ιταλικών online στα ΓΡΑΨΑ!

PLIDA ή Diploma; Έλα στα ΓΡΑΨΑ!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία