TOEIC® - Ταχύρυθμα προγράμματα 2-8 εβδομάδων. Πληροφορίες και Συμβουλές

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

TOEIC®-Εξετάσεις
TOEIC®-Εξετάσεις
Το

TOEIC

® είναι πτυχίο Αγγλικών που αρχικά σχεδιάστηκε το 1979 από το ETS για να αξιολογήσει την ικανότητα επικοινωνίας στα Αγγλικά σε διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές. Οι

εξετάσεις TOEIC®

είναι ένα τεστ πολλαπλών επιλογών που αξιολογεί το γλωσσικό επίπεδο των υποψηφίων στα Αγγλικά. Το TOEIC® αποτελεί αναγνωρισμένο πτυχίο γλωσσομάθειας στην Ελλάδα και διεθνώς και πιστοποιεί, ανάλογα με τη βαθμολογία που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος, τη μέτρια (Β1), καλή (Β2), πολύ καλή (C1/Γ1) και άριστη (C2/Γ2) γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Αναλυτικά, το TOEIC® αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα (και μοριοδοτείται), από πολλά Πανεπιστήμια στην Ελλάδα για εισαγωγή σπουδαστών σε μεταπτυχιακά προγράμματα και από πολλά αγγλόφωνα Πανεπιστήμια για σπουδές στο εξωτερικό.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Ηγέτης και στα Αγγλικά για ενήλικες, παρέχει προγράμματα για την απόκτηση του πτυχίου TOEIC® σε 2-8 εβδομάδες, με φιλικά δίδακτρα, ευέλικτα ωράρια (απόγευμα, βράδυ, πρωί, μεσημέρι και εναλλάξ) και κορυφαίους διδάσκοντες. Η επιτυχία του συστήματος ΓΡΑΨΑ αποδεικνύεται από τα υψηλότατα ποσοστά μας στα Πτυχία Γλωσσών - πάνω από 2000 επιτυχόντες κάθε χρόνο!

Στα ΓΡΑΨΑ, ένας έμπειρος Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα σας προτείνει, βάσει του επιπέδου σας, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο στα δικά σας μέτρα, που θα σας οδηγήσει στην απόκτηση του πτυχίου TOEIC® σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο και με λιγότερη προσπάθεια.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση (ο επίσημος φορέας των εξετάσεων TOEIC® στην Ελλάδα), έχει βραβεύσει τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ 2 φορές με Certificate of Recognition.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του TOEIC® είναι η ευελιξία του: Οι εξετάσεις TOEIC® γίνονται κάθε εβδομάδα και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα.

Αποτελέσματα TOEIC

: γίνονται γνωστά περίπου 5 ημέρες μετά τις εξετάσεις.

Το TOEIC® διατίθεται σε 2 τύπους εξέτασης: ο ένας είναι το TOEIC® Listening and Reading που αποτελείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη και διαρκεί 2 ώρες. Η εξέταση έχει ως εξής:

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

 1. TOEIC® Listening Comprehension (Κατανόηση Προφορικού Λόγου από CD)
  PART 1: φωτογραφίες (6 ερωτήσεις)
  PART 2: ερωτήσεις - απαντήσεις (25 ερωτήσεις)
  PART 3: σύντομοι διάλογοι (39 ερωτήσεις)
  PART 4: σύντομες ομιλίες (30 ερωτήσεις)
  Διάρκεια: 45'
 2. TOEIC® Reading comprehension (Κατανόηση Γραπτού Λόγου)
  PART 5: ημιτελείς προτάσεις (30 ερωτήσεις)
  PART 6: ημιτελή κείμενα (16 ερωτήσεις)
  PART 7: κατανόηση κειμένου (54 ερωτήσεις)
  Διάρκεια: 75'

Ο δεύτερος τύπος είναι το TOEIC® Bridge, ένα τεστ μικρότερης διάρκειας που απευθύνεται κυρίως σε μικρότερης ηλικίας υποψηφίους και καθορίζει το επίπεδο γνώσεών τους στην Αγγλική γλώσσα. Οι εξετάσεις TOEIC® Bridge αποτελείται από 100 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη και διαρκεί 1 ώρα.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ, οι σπουδαστές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις TOEIC® σε ολιγομελή τμήματα από εξειδικευμένους καθηγητές, εκπαιδευμένους και από το University of Oxford – Department for Continuing Education. Στα ΓΡΑΨΑ μπορεί κάποιος να αναπληρώσει, δωρεάν, μάθημα που έχασε ή και να παρακολουθήσει σε εναλλάξ ωράρια. Επίσης, στο Language Lab οι σπουδαστές να εξασκούνται συστηματικά σε τεστ προσομοίωσης TOEIC®.

Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ... γνωρίζουν!
 • Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα άψογο εργασιακό περιβάλλον με εμπιστοσύνη και ελευθερία να εκφράσω τη δημιουργικότητα μου!
  Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών
 • Κάτια Ζαγορίτου. Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  ΓΡΑΨΑ= πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον για τους διδάσκοντες και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών με νέες τεχνολογίες και έμφαση στην επικοινωνία! Μάθημα ευχάριστο και δημιουργικό!
  Κάτια Ζαγορίτου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
  Μετά από μια πολύχρονη περιπλάνησή μου σε διάφορα φροντιστήρια, η ένταξή μου στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ ήταν μια πραγματική αποκάλυψη! Σεβασμός στον καθηγητή και το σπουδαστή, εξαιρετικό περιβάλλον! Ό,τι πιο καινοτόμο!
  Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
 • Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
  Η ΦΗΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!
  Η καλή φήμη είναι κάτι που κερδίζεται! Τα ΓΡΑΨΑ, χάρη στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, του know how και των κορυφαίων καθηγητών, δίκαια βρίσκονται τόσα χρόνια στην κορυφή! Κι εγώ είμαι χαρούμενη που ανήκω σε αυτή την ομάδα! 
  Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ έχω τη χαρά της άριστης συνεργασίας και του επαγγελματισμού. Καθηγητές και σπουδαστές έρχονται με πραγματικό ενθουσιασμό για ένα μάθημα διαδραστικό, φιλικό και ευχάριστο!
  Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Τάνια Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΠΑΘΟΣ & ΜΕΡΑΚΙ
  Με πάθος και μεράκι, εδώ στα ΓΡΑΨΑ, παρέχουμε στους σπουδαστές μας ένα ταξίδι γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας, μια υπέροχη εμπειρία! Στα ΓΡΑΨΑ θα ανακαλύψετε την πιο όμορφη όψη της εκπαίδευσης!
  Ιωάννα Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  Με το μοναδικό μας σύστημα και τις πρωτοποριακές τεχνικές μας, όλοι οι σπουδαστές στα Γράψα είναι κατενθουσιασμένοι!
  Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
 • Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, περιβάλλον συνεργασίας και ενθουσιασμένους σπουδαστές για τις μεθόδους μας!
  Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ PROFICIENCY
  Από την 1η μέρα στα ΓΡΑΨΑ, ήξερα ότι εδώ κάνουμε τη διαφορά! Είμαστε οι ειδικοί στα Proficiency χάρη στη μοναδική μεθοδολογία μας! Απτή απόδειξη της υπεροχής μας αποτελούν οι απόλυτες επιτυχίες μας στα Πτυχία υψηλού επιπέδου!
  Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΓΡΑΨΑ=100% ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
  Εκεί που άλλοι υπόσχονται στα λόγια, εμείς απαντάμε με το σχεδόν 100% επιτυχιών των σπουδαστών μας στα Πτυχία. Εμπιστεύσου την υψηλή ποιότητα των καθηγητών μας και το μοναδικό σύστημα ΓΡΑΨΑ, και μπες κι εσύ στο… ποσοστό της επιτυχίας! 
  Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΕΔΩ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!
  Ένας καθηγητής εκτός από την αγάπη του και τις γνώσεις του χρειάζεται ένα άψογο  εργασιακό περιβάλλον με συνεργάτες που τον στηρίζουν! Αυτό βρήκα στα ΓΡΑΨΑ! Γι’ αυτό και όλοι στα ΓΡΑΨΑ έρχονται!
  Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ
  Στα ΓΡΑΨΑ θα βρεις σοβαρή οργάνωση και υπεύθυνο διδακτικό προσωπικό! Με ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και 100% επιτυχίες στις εξετάσεις Πτυχίων, ο  Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι πρότυπο!
  Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
  Για μένα τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι απλά επιλογή, είναι μονόδρομος! Εδώ κάνουμε τη διαφορά καθώς είμαστε ειδικοί στην ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων και έχουμε ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%! Πώς, λοιπόν, να μη μας εμπιστευτείς;
  Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Ειδικοί και στο Proficiency
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Είμαστε οι ειδικοί και στο Proficiency! Στα Γράψα, σ’ ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, και οι πλέον απαιτητικοί σπουδαστές αισθάνονται ότι τους καταλαβαίνουμε και καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες τους!
  Γιώργος Καραναστάσης, Καθηγητής Αγγλικών

Παρακάτω θα βρείτε μερικές πολύ χρήσιμες οδηγίες για τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» σε κάθε κομμάτι της εξέτασης TOEIC® που θα σιγουρέψουν την επιτυχία σας!

TOEIC® LISTENING

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΑΡΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ TOEIC®)

Ο καλά προετοιμασμένος υποψήφιος που είναι εξοικειωμένος με τη μορφή της εξέτασης TOEIC® και γνωρίζει τις γενικές και ειδικές οδηγίες που συνοδεύουν το κάθε κομμάτι της, δεν χρειάζεται να τις ακούσει και κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Αντιθέτως, καλό είναι να εκμεταλλευτεί το διάστημα μέσα στο οποίο ακούγονται οδηγίες προκειμένου να ρίξει μια γρήγορη ματιά στις πρώτες ερωτήσεις.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

Παρ’ όλο που η εξέταση TOEIC® είναι χωρισμένη σε μέρη με ισάριθμες ερωτήσεις (100 Listening - 100 Reading), καλό είναι οι υποψήφιοι – τουλάχιστον εκείνοι που στοχεύουν στο TOEIC®-B2 – να ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι του Listening, καθώς σε αυτό οι σωστές απαντήσεις που πιάνουν υψηλή βαθμολογία ξεκινούν πολύ νωρίτερα σε σχέση με το Reading. Για παράδειγμα, οι 10 σωστές απαντήσεις στο TOEIC® Listening πιάνουν 25 βαθμούς, ενώ οι αντίστοιχες σωστές απαντήσεις στο Reading πιάνουν μόλις 5. Αυτά, αποτελούν απαραίτητες συμβουλές τις οποίες οι ελίτ καθηγητές μας θα σας παρέχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος TOEIC®.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

TOEIC®- PART 1 και Tips για επιτυχία στις εξετάσεις

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι εικόνων σε αυτό το μέρος της εξέτασης για το πτυχίο TOEIC® είναι δύο ειδών. Εικόνες με αντικείμενα και εικόνες με ανθρώπους. Στην πρώτη κατηγορία εστιάζου- με στα αντικείμενα και πιο συγκεκριμένα στη θέση των αντικειμένων σε σχέση με το χώρο στον οποίο βρίσκονται - αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά τις προθέσεις του τόπου. Στη δεύτερη κατηγορία προσπαθούμε να ‘σκανάρουμε’ τις φωτογραφίες και ταυτόχρονα να απαντήσουμε στις ερωτήσεις ‘Who are the people?– Where are they? – What are they doing?’ Δεν είναι καθόλου απίθανο οι απαντήσεις που θα δώσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις να ακουστούν στο TOEIC® Listening.

Η σωστή απάντηση πάντα έχει να κάνει με την πράξη που κάνουν οι άνθρωποι στο προσκήνιο κι όχι στο παρασκήνιο, έχει να κάνει δηλαδή με το προφανές. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ζητηθεί από τους υποψήφιους να ‘μαντέψουν’ ή να συμπεράνουν τι συμβαίνει στη φωτογραφία, αλλά να διαλέξουν την πρόταση που περιγράφει αυτό ακριβώς που κάνουν οι άνθρωποι.

Και οι τέσσερις προτάσεις που θα ακούσουν οι υποψήφιοι TOEIC® για κάθε μία φωτογραφία θα σχετίζονται με αυτήν ως ένα βαθμό, όμως, μόνο μία θα την περιγράφει επακριβώς. Είναι σημαντικό να ακούμε προσεκτικά τις προτάσεις μέχρι το τέλος, γιατί η σωστή απάντηση μπορεί να κριθεί ακόμα και από την τελευταία λέξη.

Το κομμάτι αυτό της εξέτασης TOEIC® – όπως και το δεύτερο – περιέχει distractors, δηλαδή λέξεις που έχουν ως σκοπό να μας μπερδέψουν και να μας απομακρύνουν από τη σωστή απάντηση. Τα distractors μπορεί να είναι λέξεις που ακούγονται το ίδιο (e.g. here-hear) ή σχεδόν το ίδιο (e.g. ear - hear) με τις λέξεις της σωστής πρότασης. Γι’ αυτό, λοιπόν, ακούμε προσεκτικά και τις τέσσερις προτάσεις και είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να εντοπίσουμε αυτές τις πολύ λεπτές διαφορές μεταξύ των ήχων. Κάτι τέτοιο απαιτεί σοβαρή προετοιμασία κι εξάσκηση η οποία επιτυγχάνεται τόσο μέσα στην τάξη ΓΡΑΨΑ με όλα τα ψηφιακά μέσα - Διαδραστικούς Πίνακες, Grapsa Virtual Classroom® κτλ. - όσο και στα τελευταίας τεχνολογίας Εργαστήρια Γλώσσας.

TOEIC® PART 2

Αυτό το κομμάτι της εξέτασης TOEIC® βασίζεται είτε σε ερωτήσεις, είτε σε προτάσεις. Όσον αφορά τις ερωτήσεις, δίνουμε μεγάλη προσοχή στη λέξη με την οποία ξεκινούν - αν είναι, δηλαδή, ερωτηματική λέξη (who, where, when, etc.) ή κάποιο βοηθητικό ρήμα (do, did, have, etc.) - προκειμένου να επιλέξουμε τη σωστή απάντηση.

Είναι σημαντικό να έχουμε υπ’ όψιν ότι πολλές φορές οι σωστές απαντήσεις είναι διατυπωμένες με έμμεσο τρόπο και όχι άμεσο. Στην ερώτηση ‘Aren’t you interested in this project?’ μια πιθανή σωστή απάντηση θα μπορούσε να είναι η έμμεση πρόταση ‘I wouldn’t say that’ αντί για κάτι πιο άμεσο όπως ‘No, I’m not.’

Προσέχουμε τους χρόνους που χρησιμοποιούνται τόσο στην ερώτηση/πρόταση όσο και στις τρεις πιθανές απαντήσεις. Εάν η ερώτηση αναφέρεται στο παρόν π.χ. ‘What time is the meeting?’ αλλά η απάντηση αναφέρεται στο παρελθόν ‘It was yesterday’, εννοείται πως αυτή η απάντηση είναι λανθασμένη.

Προσέχουμε λέξεις που ακούγονται το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο, όπως και λέξεις με διαφορετικές σημασίες. Εάν στην ερώτηση και σε μια πιθανή απάντηση εντοπίσουμε την ίδια ή παρόμοια λέξη, μπορούμε να την αποκλείσουμε με ασφάλεια και χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι τόσο η ερώτηση όσο και η συγκεκριμένη απάντηση εστιάζουν σε διαφορετικές σημασίες της λέξης. Για παράδειγμα, Q: ‘When is the next break?’ A: I didn’t break it ή ‘I’m afraid it’s broken.’

TOEIC® PART 3 & 4

Στα λίγα δευτερόλεπτα που μεσολαβούν μεταξύ των ομιλιών/διαλόγων διαβάζουμε τις ερωτήσεις – όχι τις πιθανές απαντήσεις – και υπογραμμίζουμε λέξεις-κλειδιά που θα μας βοηθήσουν να απομονώσουμε τις πληροφορίες που μας χρειάζονται από την ομιλία/διάλογο, προκειμένου να απαντήσουμε στις ερωτήσεις.

Οι ερωτήσεις είναι συνήθως δύο ειδών: Γενικές και ειδικές. Για τις μεν γενικές, τύπου ‘What is the purpose of this talk?’ ή ‘What can be inferred about the speakers?’ πρέπει πρώτα να ακούσουμε όλη την ομιλία/διάλογο, να κατανοήσουμε την περίσταση/τη σχέση μεταξύ των ομιλητών και μετά να καταλήξουμε σε κάποια απάντηση. Για τις δε ειδικές ερωτήσεις, τύπου ‘How long does the seminar last?’ ή ‘Where will the meeting take place?’ οι οποίες απαιτούν σύντομες και συγκεκριμένες απαντήσεις, όπως ώρα ή μέρος, προσπαθούμε να τις απαντάμε ταυτόχρονα με το Listening κι όχι μετά το τέλος του. Τα μαθήματα στα ΓΡΑΨΑ είναι βιωματικά κι εμπλουτισμένα (NLP) προκειμένου οι σπουδαστές μας να μπορούν να ανταπεξέρχονται σε real life situations. Περιλαμβάνουν, δε, πολλά TOEIC® mock tests και test προσομοίωσης ώστε ο σπουδαστής να πάρει το πτυχίο TOEIC® με την 1η!

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

TOEIC® READING COMPREHENSION

TOEIC® PART 5

Οι ερωτήσεις εξετάζουν είτε γραμματικά φαινόμενα, είτε λεξιλόγιο. Διαβάζουμε τις προτάσεις προσεκτικά μέχρι το τέλος αφενός για να καταλάβουμε τι από τα δύο εξετάζουν, αφετέρου για να εντοπίσουμε στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να βρούμε τη σωστή απάντηση.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις λέξεις πριν και μετά το κενό.

Αφού επιλέξουμε μία απάντηση, ξαναδιαβάζουμε την πρόταση για να βεβαιωθούμε ότι η απάντησή μας είναι γραμματικά, συντακτικά και σημασιολογικά λογική.

TOEIC® PART 6

Είναι καλό να διαβάζουμε το κείμενο σε ‘δύο ταχύτητες’. Διαβάζουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε το κείμενο κατά την εξέταση TOEIC®, από την αρχή για να καταλάβουμε ποιο είναι το θέμα/σκοπός του κειμένου, ενώ διαβάζουμε ελαφρώς πιο αργά τις προτάσεις που περιέχουν το κενό, έτσι ώστε να εντοπίσουμε στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στη σωστή απάντηση. Δεν είναι καλή ιδέα να πηγαίνουμε κατευθείαν στην πρόταση με το κενό, καθώς η απάντηση σε κάποια κενά έχει να κάνει με πληροφορίες που δίνονται σε προηγούμενες προτάσεις.

TOEIC® PART 7

Εντοπίζουμε το θέμα ή τον σκοπό του κάθε κειμένου ρίχνοντας μια ματιά στον τίτλο και στις επικεφαλίδες. Στη συνέχεια, διαβάζουμε πρώτα τις ερωτήσεις, υπογραμμίζουμε λέξεις-κλειδιά και μετά ‘σκανάρουμε’ το κείμενο για να βρούμε τις απαντήσεις. Το συγκεκριμένο μέρος της εξέτασης TOEIC® απαιτεί να είμαστε efficient readers πράγμα που σημαίνει ότι δεν διαβάζουμε το κείμενο λέξη προς λέξη και δεν επιμένουμε σε λέξεις που δεν γνωρίζουμε. Αντιθέτως, σκοπός είναι να κατανοήσουμε το γενικότερο νόημα του κειμένου και να εστιάσουμε στα σημεία που θεωρούμε ότι βρίσκεται η απάντηση. Σε αυτό, μας βοηθάει πολύ το γεγονός ότι οι ερωτήσεις κατανόησης ακολουθούν τη σειρά του κειμένου, όπως επίσης οι επικεφαλίδες κι άλλα διακριτά σημεία του κειμένου, π.χ. οι κουκκίδες.

Προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις τεχνικές skimming (γρήγορη ανάγνωση του κειμένου για να κατανοήσουμε τη γενική ιδέα/σκοπό του) και scanning (γρήγορη ανάγνωση για τον εντοπισμό συγκεκριμένων πληροφοριών). Στο skimming βοηθάει πολύ η ανάγνωση των θεματικών προτάσεων στην αρχή της κάθε παραγράφου, και στο scanning η ανάγνωση των ερωτήσεων πριν την ανάγνωση του κειμένου. Οι τεχνικές αυτές είναι μέρος της σωστής προετοιμασίας για το TOEIC® Reading. Στα ολιγομελή τμήματα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΓΡΑΨΑ οι σπουδαστές αποκτούν όλα τα ‘εφόδια’ για την επιτυχή αντιμετώπιση και αυτού του part του πτυχίου TOEIC®.

Εννοείται πως δεν διαβάζουμε μόνο το κείμενο αλλά και τον τίτλο, επικεφαλίδες, διευθύνσεις e-mail, υπογραφές, κλπ. διότι κάποιες από τις απαντήσεις κρύβονται εκεί.

Οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων βασίζονται στο paraphrasing, άρα προσπαθούμε να εντοπίσουμε συνώνυμα.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (ΤΕΛΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ TOEIC®)

Εάν τελειώνει ο χρόνος της εξέτασης TOEIC® και δεν προλαβαίνουμε να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις, επιλέγουμε μία guess answer – οποιοδήποτε από τα a, b, c και d – και χρησιμοποιούμε την ίδια επιλογή για όλες τις ερωτήσεις που μας απομένουν. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο γράμμα για όλες τις απαντήσεις του TOEIC® test, γιατί έτσι μεγιστοποιούμε τις πιθανότητες να πετύχουμε περισσότερα σωστά.

Δεν μας δίνεται χρόνος στο τέλος της εξέτασης για να περάσουμε τις απαντήσεις μας από το booklet στο answer sheet του TOEIC® τεστ, πράγμα που σημαίνει ότι περνάμε τις απαντήσεις μας απευθείας στο answer sheet.

Στα ΓΡΑΨΑ παίρνουμε TOEIC® με την πρώτη! Καλέστε λοιπόν 210-7565300 για ραντεβού με τον Εκπαιδευτικό μας Σύμβουλο ή ελάτε στο πλησιέστερο ΓΡΑΨΑ και ... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας!

TOEIC<sup>®

TOEIC<sup>®

Συχνές ερωτήσεις TOEIC®

Ποια είναι η κλίμακα βαθμολόγησης του TOEIC®;

Το τεστ βαθμολογείται συνολικά και πιστοποιεί το κάθε επίπεδο βάσει των κάτωθι πόντων:

 1. Μέτρια γνώση: 405 - 500
 2. Καλή γνώση: 505 - 780
 3. Πολύ καλή γνώση: 785 - 900
 4. Άριστη γνώση: 905 – 990 (το ΑΣΕΠ δεν αναγνωρίζει τα score 905-990, ως άριστη γνώση της γλώσσας)

Πόσο κοστίζουν τα εξέταστρα TOEIC®;

150€ (στις τελευταίες εξετάσεις).

Πόσο συχνά μπορώ να συμμετέχω στις εξετάσεις TOEIC®;

Μία φορά κάθε 28 ημερολογιακές ημέρες.

Γιατί να προτιμήσω το TOEIC® από κάποια άλλη εξέταση;

Κάθε εξέταση έχει τα υπέρ και τα κατά της και διαφορετικές εξετάσεις μπορεί να ταιριάζουν σε διαφορετικούς υποψηφίους. Εάν προτιμάς μία σύντομη εξέταση που μπορείς να δώσεις όποτε θέλεις και εάν τα Προφορικά και η Έκθεση δεν είναι τα δυνατά σου σημεία (δεν εξετάζονται στο TOEIC®) τότε αυτή η εξέταση είναι για σένα!

Που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το TOEIC;

 • Για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ (επίπεδα Β1-Β2-Γ1)
 • Για εισαγωγή σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό
 • Για την πρόσληψη και εκπαίδευση προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα σε περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις και οργανισμούς σε 120 χώρες στον κόσμο
 • Για την επιλογή ήδη εργαζομένων για προαγωγή
 • Για μισθολογική αύξηση εργαζομένων βάσει των γλωσσικών τους επιδόσεων στα Αγγλικά

Έχει ημερομηνία λήξης το TOEIC;

Όχι. Το πτυχίο TOEIC ισχύει εφ’ όρου ζωής και δεν χρειάζεται ανανέωση.

Πότε διεξάγονται οι εξετάσεις TOEIC;

Οι εξετάσεις TOEIC διεξάγονται κάθε εβδομάδα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε τακτά χρονικά διαστήματα σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Στην ιστοσελίδα της Hellenic American Union αναρτάται αναλυτικό ετήσιο πρόγραμμα εξετάσεων TOEIC.

Οι ημερομηνίες εξετάσεων TOEIC είναι οριστικές;

Ανάλογα με τις αιτήσεις που γίνονται, εκτός από τις ήδη υπάρχουσες ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, ενδέχεται να προστεθούν και νέες. Επίσης, σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων TOEIC για μία εξέταση, ενδέχεται η εξέταση να μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία και οι εγγεγραμμένοι υποψήφιοι ενημερώνονται εγκαίρως.

Εάν δεν πετύχω το score που επιθυμώ πόσο σύντομα μπορώ να δώσω ξανά εξετάσεις;

Κάθε υποψήφιος TOEIC έχει δικαίωμα να εξεταστεί μία φορά κάθε 28 ημερολογιακές ημέρες (συμπεριλαμβανομένων αργιών, σαββατοκύριακων και της ημέρας της εξέτασης). Σε περίπτωση που ένας υποψήφιος υποβάλλει αίτηση νωρίτερα η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση διατηρεί το δικαίωμα να μεταφέρει τον υποψήφιο σε μεταγενέστερη ημερομηνία εξετάσεων.

Πώς γίνονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις TOEIC;

Υποβάλλονται ηλεκτρονικά (online) στην ιστοσελίδα της Hellenic American Union. Οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν την αίτηση το αργότερο εντός 10 ημερολογιακών ημερών πριν την ημερομηνία διεξαγωγής εξετάσεων TOEIC που τους ενδιαφέρει.

Γίνονται διαφορετικές εξετάσεις TOEIC για κάθε επίπεδο;

Όχι. Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στο ίδιο test. Το επίπεδο κρίνεται από το score που συγκεντρώνουν. Ο υποψήφιος παίρνει πτυχίο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα; Ναι. Όλοι οι υποψήφιοι λαμβάνουν πιστοποιητικό με το τελικό τους score.

Ποια είναι η διαδικασία βαθμολόγησης στο TOEIC;

Ο αριθμός των σωστών απαντήσεων σε κάθε μέρος του test μετατρέπεται σε βαθμολογία με κλίμακα. Συγκεκριμένα δίνεται: -ένας βαθμός για το Ακουστικό μέρος (Listening Section) - ένας βαθμός για την Κατανόηση Κειμένων (Reading Section) -ένας συνολικός βαθμός ο οποίος προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών του Listening και του Reading. Ο βαθμός κάθε μέρους της εξέτασης κυμαίνεται από 5 έως 495 και η συνολική βαθμολογία του test από 10 έως 990. Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία.

Γίνονται ειδικές ρυθμίσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες που θέλουν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις TOEIC;

Ναι. Ο υποψήφιος που χρειάζεται ειδικές ρυθμίσεις πρέπει, κατόπιν επικοινωνίας με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά 3 εβδομάδες πριν την ημερομηνία εξέτασης που τον ενδιαφέρει. Δεν υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τις ειδικές ρυθμίσεις.

Υπάρχει δυνατότητα αναβαθμολόγησης στις εξετάσεις TOEIC;

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση αναβαθμολόγησης, καταβάλλοντας τέλος αναβαθμολόγησης, εντός 30 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Σε περίπτωση που αλλάξει θετικά το αποτέλεσμα το τέλος αναβαθμολόγησης TOEIC επιστρέφεται και εκδίδεται νέο πιστοποιητικό.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν «μυστικά» επιτυχίας στο TOEIC®;

Είναι γεγονός πως κάθε εξέταση έχει διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και καλό είναι ο υποψήφιος να γνωρίζει κάποια πολύτιμα tips. Για παράδειγμα, παρόλο που η εξέταση TOEIC® είναι χωρισμένη σε δυο μέρη με ισάριθμες ερωτήσεις (100 Listening και 100 Reading), καλό είναι οι υποψήφιοι – τουλάχιστον εκείνοι που στοχεύουν στο Β2 επίπεδο – να ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι του TOEIC® Listening καθώς σε αυτό οι σωστές απαντήσεις που πιάνουν υψηλή βαθμολογία ξεκινούν πολύ νωρίτερα σε σχέση με το Reading. Για παράδειγμα, οι 10 σωστές απαντήσεις στο Listening πιάνουν 25 βαθμούς, ενώ οι αντίστοιχες σωστές απαντήσεις στο Reading πιάνουν μόλις 5. Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας θα σου διδάξουν όλα τα «μυστικά» και θα σε οδηγήσουν με σιγουριά στην επιτυχία! Μάθε μερικά από τα «μυστικά» ΓΡΑΨΑ στο σχετικό e-BOOK μας: Τα 8 μυστικά του TOEIC®.

Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
ecpe 2019
ΡΕΚΟΡ «ΓΡΑΨΑ» και στα αποτελέσματα ECPE – Michigan Proficiency 2019 (εξεταστική Μαΐου 2019) 26/7/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Επιτυχίες σχεδόν 100% στο Michigan Proficiency 2019
ECCE: το Lower Michigan
ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower 25/7/2019 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα