Προετοιμασία για IELTS – Σπουδές στο εξωτερικό

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

IELTS
Προετοιμασία για IELTS σε 2-8 εβδομάδες!


Το IELTS (International English Language Testing System) είναι ένα διεθνές test αξιολόγησης του επιπέδου

Αγγλικών

των υποψηφίων για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό.

Με πάνω από 2 εκατομμύρια εξετάσεις IELTS να διεξάγονται διεθνώς το χρόνο, το IELTS γίνεται δεκτό από τα περισσότερα πανεπιστήμια στην Βρετανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότιο Αφρική, σε 3.000 πανεπιστήμια της Αμερικής και σε 8.000 οργανισμούς παγκοσμίως για εκπαίδευση, εργασία και μετανάστευση.

Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Το IELTS ενδείκνυται για υποψηφίους 16 ετών και άνω. Οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των 2 διαφορετικών τύπων του test: το Academic ή το General Training.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα, Νο1 στα Αγγλικά για φοιτητές και ενήλικες, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα προετοιμασίας IELTS διάρκειας 2-8 εβδομάδων, με φιλικά δίδακτρα. Η διδασκαλία γίνεται από native speakers καθηγητές, σε ολιγομελή γκρουπ.

Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ... γνωρίζουν!
 • Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα άψογο εργασιακό περιβάλλον με εμπιστοσύνη και ελευθερία να εκφράσω τη δημιουργικότητα μου!
  Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών
 • Κάτια Ζαγορίτου. Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  ΓΡΑΨΑ= πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον για τους διδάσκοντες και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών με νέες τεχνολογίες και έμφαση στην επικοινωνία! Μάθημα ευχάριστο και δημιουργικό!
  Κάτια Ζαγορίτου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
  Η ΦΗΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!
  Η καλή φήμη είναι κάτι που κερδίζεται! Τα ΓΡΑΨΑ, χάρη στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, του know how και των κορυφαίων καθηγητών, δίκαια βρίσκονται τόσα χρόνια στην κορυφή! Κι εγώ είμαι χαρούμενη που ανήκω σε αυτή την ομάδα! 
  Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ έχω τη χαρά της άριστης συνεργασίας και του επαγγελματισμού. Καθηγητές και σπουδαστές έρχονται με πραγματικό ενθουσιασμό για ένα μάθημα διαδραστικό, φιλικό και ευχάριστο!
  Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Τάνια Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΠΑΘΟΣ & ΜΕΡΑΚΙ
  Με πάθος και μεράκι, εδώ στα ΓΡΑΨΑ, παρέχουμε στους σπουδαστές μας ένα ταξίδι γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας, μια υπέροχη εμπειρία! Στα ΓΡΑΨΑ θα ανακαλύψετε την πιο όμορφη όψη της εκπαίδευσης!
  Ιωάννα Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Ειδικοί και στο Proficiency
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Είμαστε οι ειδικοί και στο Proficiency! Στα Γράψα, σ’ ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, και οι πλέον απαιτητικοί σπουδαστές αισθάνονται ότι τους καταλαβαίνουμε και καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες τους!
  Γιώργος Καραναστάσης, Καθηγητής Αγγλικών
 • Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  Με το μοναδικό μας σύστημα και τις πρωτοποριακές τεχνικές μας, όλοι οι σπουδαστές στα Γράψα είναι κατενθουσιασμένοι!
  Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
 • Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, περιβάλλον συνεργασίας και ενθουσιασμένους σπουδαστές για τις μεθόδους μας!
  Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ PROFICIENCY
  Από την 1η μέρα στα ΓΡΑΨΑ, ήξερα ότι εδώ κάνουμε τη διαφορά! Είμαστε οι ειδικοί στα Proficiency χάρη στη μοναδική μεθοδολογία μας! Απτή απόδειξη της υπεροχής μας αποτελούν οι απόλυτες επιτυχίες μας στα Πτυχία υψηλού επιπέδου!
  Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΓΡΑΨΑ=100% ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
  Εκεί που άλλοι υπόσχονται στα λόγια, εμείς απαντάμε με το σχεδόν 100% επιτυχιών των σπουδαστών μας στα Πτυχία. Εμπιστεύσου την υψηλή ποιότητα των καθηγητών μας και το μοναδικό σύστημα ΓΡΑΨΑ, και μπες κι εσύ στο… ποσοστό της επιτυχίας! 
  Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΕΔΩ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!
  Ένας καθηγητής εκτός από την αγάπη του και τις γνώσεις του χρειάζεται ένα άψογο  εργασιακό περιβάλλον με συνεργάτες που τον στηρίζουν! Αυτό βρήκα στα ΓΡΑΨΑ! Γι’ αυτό και όλοι στα ΓΡΑΨΑ έρχονται!
  Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ
  Στα ΓΡΑΨΑ θα βρεις σοβαρή οργάνωση και υπεύθυνο διδακτικό προσωπικό! Με ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και 100% επιτυχίες στις εξετάσεις Πτυχίων, ο  Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι πρότυπο!
  Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
  Για μένα τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι απλά επιλογή, είναι μονόδρομος! Εδώ κάνουμε τη διαφορά καθώς είμαστε ειδικοί στην ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων και έχουμε ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%! Πώς, λοιπόν, να μη μας εμπιστευτείς;
  Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
  Μετά από μια πολύχρονη περιπλάνησή μου σε διάφορα φροντιστήρια, η ένταξή μου στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ ήταν μια πραγματική αποκάλυψη! Σεβασμός στον καθηγητή και το σπουδαστή, εξαιρετικό περιβάλλον! Ό,τι πιο καινοτόμο!
  Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών

Το Academic test του IELTS αξιολογεί το επίπεδο γνώσης αγγλικών για όσους θέλουν να σπουδάσουν ή να εκπαιδευτούν στην Αγγλική γλώσσα σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

Το General Training test του IELTS απευθύνεται σε όσους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα ή θέλουν να μεταναστεύσουν και να εργαστούν σε Αγγλόφωνες χώρες.

Οι 106.000 σπουδαστές που έχουν περάσει από τα θρανία μας, και τα ρεκόρ επιτυχιών μας κάθε χρόνο - 2000+ επιτυχόντες και φέτος, εγγυώνται την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων μας.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Οι εξετάσεις και των 2 εκδοχών του IELTS test γίνονται γραπτώς και αποτελούνται από 4 μέρη: Listening, Reading, Writing και Speaking. Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στις ίδιες ενότητες Listening και Speaking, ενώ το Reading και Writing προσφέρονται ως Academic ή General Training εκδοχές ανάλογα με την εξέταση που έχει επιλέξει ο υποψήφιος.

Η κλίμακα βαθμολόγησης του IELTS έχει άριστα το 9. Το ανεπίσημο αποτέλεσμα σας μπορείτε να το μάθετε σε 13 ημέρες μέσω internet. Κατόπιν μπορείτε να πάρετε το επίσημο αποτέλεσμα σας, καθώς και να ζητήσετε να σταλεί και στα ιδρύματα ή εταιρίες που επιθυμείτε.

Το test IELTS διαρκεί συνολικά 2 ώρες και 45 λεπτά. Περιλαμβάνει τα παρακάτω:

Ενότητα Χρόνος Πλήθος ερωτήσεων
Listening 30' 40
Reading 60' 40
Writing 60' 2 θέματα
Speaking 11-14' Συνέντευξη

Στα ΓΡΑΨΑ, άριστοι καθηγητές, εκπαιδευμένοι στο σύστημά μας και από το University of Oxford - Department for Continuing Education, σας οδηγούν στην απόκτηση IELTS σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερη προσπάθεια. Με ευέλικτα ωράρια, δυνατότητα αλλαγής ή εναλλάξ ωραρίου, δωρεάν αναπληρώσεις μαθημάτων που τυχόν χάνονται λόγω εξεταστικής και εξάσκηση σε IELTS test στο Language Lab.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας!

IELTS WRITING ACADEMIC WRITING

Εδώ θα πρέπει να απαντήσεις σε δυο ερωτήματα. Τα θέματα σ’ αυτή την εξέταση του IELTS, είναι γενικού ενδιαφέροντος και κατάλληλα γι αυτούς που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν πανεπιστημιακές σπουδές (προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές) ή επαγγελματική καριέρα.

Στο πρώτο θέμα θα πρέπει να αναλύσεις, να περιγράψεις και να εξηγήσεις στοιχεία τα οποία παρουσιάζονται μέσα σε στατιστικές μελέτες, διαγράμματα και γραφήματα. Στο δεύτερο θέμα του IELTS Writing, οι υποψήφιοι χρειάζεται να αναλύσουν, να εκφράσουν την γνώμη τους η να προτείνουν λύσεις σχετικά με κάποιο θέμα.

Και οι δυο εργασίες απαιτούν καλή χρήση επίσημου λόγου.

Θέλω να μάθω περισσότερα για τα Πτυχία Αγγλικών Θέλω να μάθω περισσότερα για τα Πτυχία Αγγλικών

GENERAL TRAINING

Οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε δυο ερωτήματα. Τα θέματα είναι γενικού ενδιαφέροντος.

Στο πρώτο θέμα, αυτού του τμήματος του IELTS τεστ, οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν ένα γράμμα στην οποία ζητούν πληροφορίες η εξηγούν μια κατάσταση που τους παρουσιάζεται στο θέμα. Η απάντηση μπορεί να χρειαστεί χρήση επίσημου η ανεπίσημου λόγου. Στο δεύτερο θέμα, χρειάζεται να αναλύσεις, να εκφράσεις τη γνώμη σου ή να προτείνεις λύσεις, σχετικά με κάποιο θέμα.

IELTS READING

ACADEMIC READING: Περιέχει σαράντα ερωτήσεις βασισμένες σε τρία μεγάλα κείμενα τα οποία αποτελούν αυθεντικό υλικό από βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά και θεωρούνται κατάλληλα για άτομα που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν πανεπιστημιακές σπουδές ή την επαγγελματική τους καριέρα.

GENERAL TRAINING: Περιέχει σαράντα ερωτήσεις βασισμένες σε τρία μεγάλα κείμενα τα οποία αποτελούν αυθεντικό υλικό από βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, ανακοινώσεις, διαφημιστικά και κανονισμούς εταιριών.

Και στις δυο εξετάσεις IELTS reading, οι ερωτήσεις είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ελέγξουν διάφορες δεξιότητες οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για την κατανόηση ενός κειμένου.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

IELTS LISTENING

Αποτελείται από 4 sections και διαρκεί 30 λεπτά. Οι υποψήφιοι ακούνε 4 ηχογραφημένα κείμενα, μονολόγους ή συζητήσεις και απαντούν σε ερωτήσεις βασισμένες σε αυτά. Οι ερωτήσεις αυτής της εξέτασης του IELTS, ελέγχουν την ικανότητα των σπουδαστών να κατανοήσουν τη βασική ιδέα, το σκοπό, λεπτομέρειες σχετικά με γεγονότα, απόψεις και συναισθήματα όπως αυτά εκφράζονται από τους ομιλητές. Χρησιμοποιείται μεγάλη ποικιλία από φωνές και προφορές και οι υποψήφιοι IELTS ακούνε τις ηχογραφήσεις μόνο μια φορά.

Part 1. Μια συζήτηση ανάμεσα σε δυο άτομα σε ένα καθημερινό περιβάλλον

Part 2. Ένας μονόλογος σχετικά με ένα κοινωνικό καθημερινό θέμα

Part 3. Μια συζήτηση ανάμεσα σε δυο έως τέσσερα άτομα μέσα σε ένα ακαδημαϊκό ή εκπαιδευτικό περιβάλλον (π.χ. ένας καθηγητής πανεπιστημίου συζητάει μαζί με ένα φοιτητή σχετικά με μια εργασία)

Part 4. Ένας μονόλογος πάνω σε ένα ακαδημαϊκό θέμα, π.χ. μια πανεπιστημιακή διάλεξη

IELTS SPEAKING

Η προφορική εξέταση αξιολογεί την χρήση προφορικού λόγου και διαρκεί 11- 14 λεπτά. Οι ερωτήσεις του speaking του IELTS, είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι υποψήφιοι να μην μπορέσουν να αναπαράγουν απαντήσεις οι οποίες έχουν μάθει εκ των προτέρων. Κάθε τεστ ηχογραφείται.

Part 1. Ο εξεταστής κάνει μερικές ερωτήσεις σχετικά με θέματα οικεία στον υποψήφιο IELTS, όπως οικογένεια, σπουδές/ εργασία, προσωπικά ενδιαφέροντα. Αυτό το μέρος διαρκεί 4- 5 λεπτά.

Part 2. Ο εξεταστής σου δίνει μια κάρτα όπου παρουσιάζεται ένα θέμα. Έχεις 1 λεπτό προετοιμασίας και μετά δίνεις την απάντησή σου, μέσα σε περίπου δυο λεπτά. Ακολουθούν ερωτήσεις του εξεταστή σχετικά με το θέμα.

Part 3. O εξεταστής σε ρωτάει επιπλέον ερωτήσεις που σχετίζονται με το θέμα του δεύτερου μέρους, αυτού του τμήματος του IELTS test. Σε αυτό το μέρος της εξέτασης, οι ερωτήσεις θα αφορούν θέματα πιο γενικά, στα οποία οι εξεταζόμενοι πρέπει να επιχειρηματολογήσουν εκφράζοντας την άποψή τους. Αυτό το μέρος εξέτασης IELTS, διαρκεί 4 – 5 λεπτά.

Σεμινάριο (webinar) Bob Obee Σεμινάριο (webinar) Bob Obee


Συχνές ερωτήσεις

Τι γνώσεις αγγλικών προϋποθέτει η επιτυχία στις εξετάσεις του IELTS;

Η επιτυχία προϋποθέτει γνώσεις αγγλικών επιπέδου Lower-Β2 και άνω. Η αντιστοιχία της βαθμολογίας του IELTS σε σχέση με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς είναι η εξής:

Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο (CEF) Σκορ IELTS
C2 (Proficiency) 7,5-9
C1 (Advanced) 6-7
B2 (Lower) 4,5-5,5
Πώς θα επιλέξω μεταξύ IELTS και TOEFL;

Και τα δύο τεστ αναγνωρίζονται ισότιμα από την συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημίων της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα πρέπει να ενημερωθείτε για το τι προαπαιτεί το Πανεπιστήμιο της επιλογής σας.

Για πόσο καιρό είναι έγκυρα τα scores του IELTS;

Για περίοδο 2 χρόνων από την ημερομηνία εξέτασης.

Ποιό είναι το

κόστος

της εξέτασης

IELTS 2017;

195 euro (Μάρτιος 2017)

Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο Πανεπιστήμιο για μένα;

Στα ΓΡΑΨΑ παρέχουμε στους σπουδαστές μας πολύτιμα Σεμινάρια Συμβουλευτικής από έμπειρους Συμβούλους Σπουδών για την επιλογή του καλύτερου Πανεπιστημίου για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και ετοιμάζουμε μαζί τα incentive (cover) letters που απαιτούνται.

Και … λίγη ιστορία για το IELTS:

Το IELTS καθιερώθηκε το 1989 και διευθύνεται από κοινού από το ESOL Examinations του Παν/μίου του Cambridge, το British Council και το DIP Education. Οι εξετάσεις IELTS είναι οι μοναδικές που γίνονται αποδεκτές για μετανάστευση στην Αυστραλία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και άλλες χώρες.

Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
ecpe 2019
ΡΕΚΟΡ «ΓΡΑΨΑ» και στα αποτελέσματα ECPE – Michigan Proficiency 2019 (εξεταστική Μαΐου 2019) 26/7/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Επιτυχίες σχεδόν 100% στο Michigan Proficiency 2019
ECCE: το Lower Michigan
ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower 25/7/2019 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα