Προετοιμασία για τα πτυχία DALF C1-C2

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Προετοιμασία για τα πτυχία DALF C1-C2
Γαλλικά Υπεροχής!

Γαλλία δεν είναι μόνο ο Πύργος του Άιφελ, η κατάλευκη Παναγία των Παρισίων, η φωταγωγημένη Champs Elysées στην Πόλη του Φωτός, η Μονμάρτρη και το café Deux magots. Γαλλία είναι και οι υψηλής ποιότητας μεταπτυχιακές σπουδές σε πολλούς τομείς όπως αυτούς της Νομικής, Αρχαιολογίας, Πολιτικών Επιστημών, Ψυχολογίας, ακόμα και της Ιατρικής που προϋποθέτουν πολύ καλή γνώση Γαλλικών.

Τα πτυχία DALF C1 C2, παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας, πιστοποιώντας την πολύ καλή (επίπεδο Γ1) και άριστη γνώση της γαλλικής γλώσσας (επίπεδο Γ2). Απαραίτητο εφόδιο για φοιτητές που αποφασίζουν να συνεχίσουν με μεταπτυχιακές σπουδές

Ο ΕκπαιδευτικόςΌμιλος ΓΡΑΨΑ με ειδίκευση στην εκπαίδευση νέων ενηλίκων, προσφέρει μαθήματα όπου η εκμάθησητης γαλλικής γλώσσας αποτελεί στόχο δημιουργίας με άριστα αποτελέσματα.

 

Το πρόγραμμα σπουδών στα γαλλικά που στοχεύει στην προετοιμασία των διπλωμάτων DALF C1-C2, είναι ταχύρυθμο και διαρκεί μόλις 12 μήνες. Δεν χάνουμε το χρόνο μας, δουλεύουμε σοβαρά και συστηματικά, με καθηγητές - ελίτ, που αντεπεξέρχονται στα αυστηρά κριτήρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΓΡΑΨΑ. Για αυτό έχουμε πάνω από 2.000 επιτυχόντες στα πτυχία κάθε χρόνο.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

 

DALF C1

Για το DALF C1 η προετοιμασία για τις εξετάσεις διαρκεί 8 μήνες. Ο υποψήφιος επιλέγει για να εξεταστεί το ένα από τα 2 πεδία (ανθρωπιστικές ή θετικές επιστήμες) που καλύπτει η θεματολογία των εξετάσεων.

Η εξέταση για το πτυχίο αποτελείται από 4 μέρη :

 1. Ακουστική κατανόηση ηχογραφημένων κειμένων, συζητήσεων και ραδιοφωνικών αποσπασμάτων (30’)
 2. Γραπτή κατανόηση, με ερωτήσεις κατανόησης κειμένων λογοτεχνικών ή ειδησεογραφικών (50’)
 3. Παραγωγή γραπτού λόγου, με μια έκθεση σύνθεσης βάσει κειμένων έκτασης περίπου 200-240 λέξεων και μια 2η έκθεση επιχειρηματολογίας (150’)
 4. Παραγωγή προφορικού λόγου, με μια παρουσία θεματολογίας βάσει κειμένων που δίνονται στον υποψήφιο καθώς και μια συζήτηση με τον εξεταστή (30’)

Κάθε ενότητα δίνει 25 βαθμούς κι ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά τουλάχιστον 50/100 και ανά ενότητα τουλάχιστον 5/25.

 

DALF C2

Για το DALF C2 η προετοιμασία για τις εξετάσεις διαρκεί 4 μήνες. Ο υποψήφιος επιλέγει για να εξεταστεί το ένα από τα 2 πεδία (ανθρωπιστικές ή θετικές επιστήμες) που καλύπτει η θεματολογία των εξετάσεων.

Η αξιολόγηση των δεξιοτήτων έχει την έξης μορφή:

 1. Ακουστική κατανόηση και Παραγωγή προφορικού λόγου (30' παρουσίαση + 60' προετοιμασία). Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο υποψήφιος παρουσιάζει περιληπτικά το περιεχόμενο του ακουστικού αποσπάσματος και βάσει αυτού αναπτύσσει έναν προβληματισμό τον οποίο συζητάει με τον εξεταστή.
 2. Γραπτή κατανόηση και έκφραση. Ο υποψήφιος συντάσσει ένα δοκίμιο 700 περίπου λέξεων, στηριζόμενος σε ένα ή περισσότερα κείμενα (210').

Κάθε ενότητα δίνει 50 βαθμούς κι ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά τουλάχιστον 50/100 και ανά ενότητα τουλάχιστον 10/50.


 

Στα ΓΡΑΨΑ ο Διαδραστικός πίνακας έχει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία διδασκαλίας, δίνοντας ευκαιρίες για παράγωγη γραπτού αλλά και προφορικού λόγου, σε ένα ζωντανό κι ολιγομελές τμήμα, με έμφαση στην καθομιλούμενη γλώσσα.

Την ποιότητα που θα συναντήσετε κάνοντας μαθήματα στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, την επικυρώνει και το γεγονός ότι έχουμε βραβευθεί με Έπαινο-Μνημόνιο Συνεργασίας από τη Γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο για τα υψηλά σκορ επιτυχίας στις εξετάσειςκαιτονμεγάλο αριθμό σπουδαστών που μας εμπιστευτήκαν.

Το κόστος της εξέτασης ανά επίπεδο είναι 160€ περίπου.

Σεμινάριο (webinar) Aurelie Buatois Σεμινάριο (webinar) Aurelie Buatois

Προετοιμασία για τα πτυχία DALF C1-C2
Βράβευση με μνημόνιο Συνεργασίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο - Γαλλική Πρεσβεία
Βράβευση με μνημόνιο Συνεργασίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο - Γαλλική Πρεσβεία

Συχνές ερωτήσεις

Είμαι φοιτητής και σκέπτομαι να συμμετάσχω σε μεταπτυχιακά στη Γαλλία αλλά ζητάνε άριστη γνώση γαλλικής γλώσσας.

Έλα στα εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ και θα μάθεις ταχύρυθμα τη γαλλική γλώσσα για σπουδές έτσι ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις του γαλλόφωνου Πανεπιστημίου που επιθυμείς να πας και να συνεχίσεις τις σπουδές σου.

Αν έχω φορτωμένο πρόγραμμα φέτος στη σχολή μου (ή στη δουλειά μου), θα μπορέσω να προετοιμαστώ σωστά για το πτυχίο?

Οι σπουδαστές μας επιλέγουν και διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους: δυνατότητα αλλαγής ωραρίου, εναλλάξ παρακολούθησης σε τμήματα διαφορετικών χρονικών ζωνών (πρωί, απόγευμα, βράδυ) και δυνατότητα δωρεάν αναπλήρωσης μαθημάτων που χάνουν. Το περασμένο έτος ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ προσέφερε στους σπουδαστές του 5.000 δωρεάν συμπληρωματικές ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας οι οποίες αφιερώθηκαν σε τυχόν αδυναμίες αλλά και ενδυνάμωση για τις εξετάσεις.

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Πόσα είναι τα Proficiency;
Πόσα “Proficiency” υπάρχουν? 1/2/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Μάθετε πόσα “Proficiency” υπάρχουν! Αναλυτικές πληροφορίες και Tips επιτυχίας
Τα Αγγλικά στον κόσμο
Αγγλικά: η παγκόσμια γλώσσα 24/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εάν ολόκληρος ο πλανήτης έπρεπε να επιλέξει μία και μοναδική κοινή γλώσσα επικοινωνίας αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά
Εκμάθηση Αγγλικών
Εκμάθηση Αγγλικών σε λίγους μήνες 22/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εγγυημένη εκμάθηση Αγγλικών. Με άρτια οργανωμένα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Google plus Γράψα
 • Linkedin Γράψα