ESB: ταχύρυθμα προγράμματα για τα πτυχία αγγλικών ESB

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

ESB: πτυχία αγγλικών ESB Proficiency και ESB Lower


Τι είναι το ESB; Οι εξετάσεις για το

πτυχίο Αγγλικών ESB

διοργανώνονται για διάφορα επίπεδα από B1 μέχρι και C2. Ωστόσο εκείνα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι το

ESB Lower

(

ESB B2

) και το

ESB Proficiency

(

ESB C2

) τα οποία αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ ως καλή γνώση (Β2) και άριστη γνώση (C2) της Αγγλικής Γλώσσας αντίστοιχα, σύμφωνα με το Ενιαίο Πλαίσιο Αναφοράς για τις Ξένες Γλώσσες.

Ο Εκπ. Όμιλος ΓΡΑΨΑ, ο κορυφαίος ξενόγλωσσος Οργανισμός για ενήλικες, παρουσιάζει κάθε χρόνο 2.000 επιτυχόντες στις εξετάσεις για τα Πτυχία γλωσσών. Με 106.000 σπουδαστές έως τώρα, είμαστε Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας!

Η φιλοσοφία των εξετάσεων ESB διαφέρει από τα υπόλοιπα αντίστοιχα πτυχία. Το πτυχίο Αγγλικών ESB εστιάζει κυρίως στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των υποψηφίων τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Η δομή του Lower του ESB αποτελείται από 5 parts:

 1. ESB Lower Listening: 20 ερωτήσεις ακουστικής κατανόησης που συμπληρώνει ο/η υποψήφιος/α αφού πρώτα ακούσει το σχετικό υλικό από cd.
 2. ESB Lower Reading: ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 11 ερωτήσεις κατανόησης κειμένου και 4 προτάσεις αντιστοίχησης επικεφαλίδων με παραγράφους.
 3. ESB Lower Use of English: 35 συνολικά ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενών με λέξεις που δίνονται στον υποψήφιο
 4. ESB Lower Writing: 1 έκθεση που επιλέγει ο υποψήφιος ανάμεσα σε 3 επιλογές που του δίνονται. Η συνολική διάρκεια της γραπτής εξέτασης είναι 2 ώρες και 30 λεπτά.
 5. Προφορική εξέταση/ Speaking για το ESB B2: συζήτηση μεταξύ του εξεταστή και δύο υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αρχικά απαντούν σε προσωπικές ερωτήσεις και στη συνέχεια ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα που αντλούν μέσα από κάρτες.
  Διάρκεια εξέτασης: 11 λεπτά

 

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Το Proficiency του ESB αποτελείται από 5 parts:

 1. ESB Proficiency Listening: 20 ερωτήσεις ακουστικής κατανόησης που συμπληρώνει ο υποψήφιος αφού πρώτα ακούσει το σχετικό υλικό από cd.
 2. ESB Proficiency Reading: 15 ερωτήσεις κατανόησης δύο κειμένων
 3. ESB Proficiency Use of English: 50 συνολικά ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενών με λέξεις που δίνονται, παράγωγα και μετατροπές προτάσεων χωρίς να αλλάζει το νόημα.
 4. ESB Proficiency Writing: 1 έκθεση που επιλέγει ο υποψήφιος ανάμεσα σε 3 επιλογές που του δίνονται. Η συνολική διάρκεια της γραπτής εξέτασης είναι 3 ώρες.
 5. Προφορική εξέταση/ Speaking για το ESB C2: συζήτηση μεταξύ του εξεταστή και δύο υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αρχικά απαντούν σε προσωπικές ερωτήσεις και στη συνέχεια ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα που αντλούν μέσα από κάρτες.
  Διάρκεια εξέτασης: 15 λεπτά

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Τόσο στο ESB Lower όσο και στο ESB Proficiency, παραλαμβάνετε από την αρχή όλα τα parts της γραπτής εξέτασης και τα παραδίδετε όλα μαζί στο τέλος. Η εξέταση ξεκινάει με το listening ενώ δεν υπάρχουν διαλείμματα στη διάρκεια της εξέτασης. Για τα parts του reading, use of English και writing μπορείτε να επιλέξετε με ποια σειρά θα κάνετε το test και πόσο χρόνο θα αφιερώσετε σε κάθε part. Για παράδειγμα, μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στα κείμενα που συνήθως είναι πιο απαιτητικά και να αφήσετε λιγότερο χρόνο για τις ασκήσεις γραμματικής που συνήθως έχουν πιο ξεκάθαρες απαντήσεις. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να ανατρέξετε σε προηγούμενα κομμάτια της εξέτασης πριν παραδώσετε το γραπτό σας και να προχωρήσετε σε τυχόν διορθώσεις. Καλό βέβαια θα ήταν να μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να χάσετε πολύτιμο χρόνο! Τις απαντήσεις σας στο listening, reading και use of English, τις μεταφέρετε σε ειδικό έντυπο (θα διορθωθεί με τη βοήθεια optical mark reader). Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται η ακριβής ηλεκτρονική βαθμολόγηση του γραπτού σας.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Το pass mark για το ESB Lower και για το ESB Proficiency είναι 55% και το αποτέλεσμα βγαίνει από συμψηφισμό όλων των parts ενώ κάθε ένα από τα 5 paper της εξέτασης συνεισφέρει στο 20% της συνολικής βαθμολογίας.

Υπάρχουν δύο εξεταστικές περίοδοι, Δεκέμβριο και Μάιο και μπορείτε να επιλέξετε όποια σας εξυπηρετεί.

O Εκπ. Όμιλος ΓΡΑΨΑ έχει βραβευθεί από την Ελληνοαμερικανική Ένωση με Certificate of Recognition.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ESB EXAMS

Πρόκειται για μία πιστοποίηση εξετάσεων Αγγλικής Γλώσσας που προσφέρεται στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τις εξετάσεις διοργανώνει ο οργανισμός ESB (English Speaking Board) ένας από τους μεγαλύτερους πιστοποιημένους οργανισμούς της Μεγάλης Βρετανίας ο οποίος ιδρύθηκε το 1953 από τη συγγραφέα και πρωτοπόρο στην εκπαίδευση Christabel Burniston.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, άριστοι καθηγητές, εκπαιδευμένοι στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το Oxford University, θα σας προετοιμάσουν τέλεια, ώστε να πετύχετε και στις εξετάσεις είτε του ESB Lower είτε του ESB Proficiency! Έτσι λοιπόν θα υπάρχει και το δικό σας όνομα στην επόμενη λίστα με τους 2000 επιτυχόντες μας στα Πτυχία Γλωσσών!

Για ESB, έλα στα ΓΡΑΨΑ. Νο 1 στους ενήλικες!

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
ecpe 2019
ΡΕΚΟΡ «ΓΡΑΨΑ» και στα αποτελέσματα ECPE – Michigan Proficiency 2019 (εξεταστική Μαΐου 2019) 26/7/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Επιτυχίες σχεδόν 100% στο Michigan Proficiency 2019
ECCE: το Lower Michigan
ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower 25/7/2019 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα