40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


ESB: ταχύρυθμα προγράμματα για τα πτυχία ESB B2 και ESB C2

ESB: πτυχία αγγλικών ESB Proficiency και ESB Lower


Τι είναι το ESB; Οι εξετάσεις για το

πτυχίο Αγγλικών ESB

διοργανώνονται για διάφορα επίπεδα από B1 μέχρι και C2. Ωστόσο εκείνα με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι το

ESB Lower

(

ESB B2

) και το

ESB Proficiency

(

ESB C2

) τα οποία αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ ως καλή γνώση (Β2) και άριστη γνώση (C2) της Αγγλικής Γλώσσας αντίστοιχα, σύμφωνα με το Ενιαίο Πλαίσιο Αναφοράς για τις Ξένες Γλώσσες.

Ο Εκπ. Όμιλος ΓΡΑΨΑ, ο κορυφαίος ξενόγλωσσος Οργανισμός για ενήλικες, παρουσιάζει κάθε χρόνο 2.000 επιτυχόντες στις εξετάσεις για τα Πτυχία γλωσσών. Με 130.000 σπουδαστές έως τώρα, είμαστε Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Η φιλοσοφία των εξετάσεων ESB διαφέρει από τα υπόλοιπα αντίστοιχα πτυχία. Το πτυχίο Αγγλικών ESB εστιάζει κυρίως στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των υποψηφίων τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Υψηλό επίπεδο καθηγητών
  quotes
  Υψηλό επίπεδο καθηγητών, μαθήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Είμαι πολύ ευχαριστημένη!
  quotes
  Χριστίνα Ιωαννίδη
  Ολυμπιονίκης-Στρατιωτικός
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency
 • Κριτική Παγκράτι Proficiency
  quotes
  O Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι η Ιδανική επιλογή! Ζωντανό-χαρούμενο περιβάλλον, κορυφαίοι καθηγητές, τεράστιοι αριθμοί επιτυχόντων στις εξετάσεις! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
  quotes
  Πέγκυ Κασφίκη
  Φοιτήτρια στο Πάντειο Παν/μιο, ECPE
 • Testimonial Αμπελόκηποι ECPE
  quotes
  Έψαξα πολλά φροντιστήρια. Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα το ζωντανό και χαρούμενο περιβάλλον που έψαχνα.
  quotes
  Δημάκος Τάσος
  Πολιτικός Μηχανικός

Η δομή του Lower του ESB αποτελείται από 5 parts:

 1. ESB Lower Listening: 20 ερωτήσεις ακουστικής κατανόησης που συμπληρώνει ο/η υποψήφιος/α αφού πρώτα ακούσει το σχετικό υλικό από cd. Να έχετε κάνει πολύ practice στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ESB, να είστε συγκεντρωμένοι χωρίς να αποσπάστε από τους γύρω θορύβους. Μην βιάζεστε να συμπληρώνετε τις απαντήσεις αν δεν είστε βέβαιοι. Αξιοποιήστε προσεκτικά το δεύτερο άκουσμα.
 2. ESB Lower Reading: ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 11 ερωτήσεις κατανόησης κειμένου και 4 προτάσεις αντιστοίχησης επικεφαλίδων με παραγράφους.
 3. ESB Lower Use of English: 35 συνολικά ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης κενών με λέξεις που δίνονται στον υποψήφιο
 4. ESB Lower Writing: 1 έκθεση που επιλέγει ο υποψήφιος ανάμεσα σε 3 επιλογές που του δίνονται. Η συνολική διάρκεια της γραπτής εξέτασης είναι 2 ώρες και 30 λεπτά.
 5. Προφορική εξέταση/ Speaking για το ESB B2: συζήτηση μεταξύ του εξεταστή και δύο υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αρχικά απαντούν σε προσωπικές ερωτήσεις και στη συνέχεια ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα που αντλούν μέσα από κάρτες. Προσπαθήστε να αποφύγετε το μονόλογο για πάνω από 3 λεπτά, όπως και μεγάλες παύσεις αμηχανίας. Να χρησιμοποιείτε λεξιλόγιο που πραγματικά κατέχετε, χωρίς να προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τον εξεταστή ...με πυροτεχνήματα.
  Διάρκεια εξέτασης: 11 λεπτά

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Το Proficiency του ESB αποτελείται από 5 parts:

 1. ESB Proficiency Listening: 20 ερωτήσεις ακουστικής κατανόησης που συμπληρώνει ο υποψήφιος αφού πρώτα ακούσει το σχετικό υλικό από cd.
 2. ESB Proficiency Reading: 15 ερωτήσεις κατανόησης δύο κειμένων
 3. ESB Proficiency Use of English: 50 συνολικά ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενών με λέξεις που δίνονται, παράγωγα και μετατροπές προτάσεων χωρίς να αλλάζει το νόημα.
 4. ESB Proficiency Writing: 1 έκθεση που επιλέγει ο υποψήφιος ανάμεσα σε 3 επιλογές που του δίνονται. Η συνολική διάρκεια της γραπτής εξέτασης είναι 3 ώρες.
 5. Προφορική εξέταση/ Speaking για το ESB C2: συζήτηση μεταξύ του εξεταστή και δύο υποψηφίων. Οι υποψήφιοι αρχικά απαντούν σε προσωπικές ερωτήσεις και στη συνέχεια ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα που αντλούν μέσα από κάρτες.
  Διάρκεια εξέτασης: 15 λεπτά

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Τόσο στο ESB Lower (ESB B2) όσο και στο ESB Proficiency (ESB C2), παραλαμβάνετε από την αρχή όλα τα parts της γραπτής εξέτασης και τα παραδίδετε όλα μαζί στο τέλος. Η εξέταση ξεκινάει με το listening ενώ δεν υπάρχουν διαλείμματα στη διάρκεια της εξέτασης. Για τα parts του ESB reading, use of English και writing μπορείτε να επιλέξετε με ποια σειρά θα κάνετε το test και πόσο χρόνο θα αφιερώσετε σε κάθε part. Για παράδειγμα, μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στα κείμενα που συνήθως είναι πιο απαιτητικά και να αφήσετε λιγότερο χρόνο για τις ασκήσεις γραμματικής που συνήθως έχουν πιο ξεκάθαρες απαντήσεις. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να ανατρέξετε σε προηγούμενα κομμάτια της εξέτασης ESB πριν παραδώσετε το γραπτό σας και να προχωρήσετε σε τυχόν διορθώσεις. Καλό βέβαια θα ήταν να μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να χάσετε πολύτιμο χρόνο! Τις απαντήσεις σας στο listening, reading και use of English, τις μεταφέρετε σε ειδικό έντυπο (θα διορθωθεί με τη βοήθεια optical mark reader). Με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζεται η ακριβής ηλεκτρονική βαθμολόγηση του γραπτού σας.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Το pass mark για το ESB Lower και για το ESB Proficiency είναι 55% και το αποτέλεσμα βγαίνει από συμψηφισμό όλων των parts ενώ κάθε ένα από τα 5 paper της εξέτασης συνεισφέρει στο 20% της συνολικής βαθμολογίας.

Υπάρχουν δύο εξεταστικές περίοδοι, Δεκέμβριο και Μάιο και μπορείτε να επιλέξετε όποια σας εξυπηρετεί.

O Εκπ. Όμιλος ΓΡΑΨΑ έχει βραβευθεί από την Ελληνοαμερικανική Ένωση με Certificate of Recognition.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Η εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ γίνεται φυσικά και αβίαστα σε χρόνους-ρεκόρ!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ESB EXAMS

Πρόκειται για μία πιστοποίηση εξετάσεων Αγγλικής Γλώσσας που προσφέρεται στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τις εξετάσεις διοργανώνει ο οργανισμός ESB (English Speaking Board) ένας από τους μεγαλύτερους πιστοποιημένους οργανισμούς της Μεγάλης Βρετανίας ο οποίος ιδρύθηκε το 1953 από τη συγγραφέα και πρωτοπόρο στην εκπαίδευση Christabel Burniston.

Σήμερα εξετάσεις ESB γίνονται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, άριστοι καθηγητές, εκπαιδευμένοι στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το Oxford University, θα σας προετοιμάσουν τέλεια, ώστε να πετύχετε και στις εξετάσεις είτε του ESB Lower είτε του ESB Proficiency! Στα ΓΡΑΨΑ θα δουλέψετε στοχευμένα και πάνω σε Mock tests (προσομοιώσεις των εξετάσεων). Έτσι θα μάθετε να διαχειρίζεστε το χρόνο σας, να ελέγχετε το άγχος σας και να βρείτε δυνατά και αδύνατα σημεία σας, πάνω στην ιδιαίτερη φυσιογνωμία των εξετάσεων ESB B2 και ESB C2. Οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ δίνουν πανέτοιμοι τις εξετάσεις με ποσοστό επιτυχίας σχεδόν 100%! Έτσι λοιπόν θα υπάρχει και το δικό σας όνομα στην επόμενη λίστα με τους 2000 επιτυχόντες μας στα Πτυχία Γλωσσών!

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Μάθετε περισσότερα για τις τάξεις Αγγλικών. Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για τα πτυχία Proficiency: ειδικότερα για το Michigan Proficiency και το Cambridge Proficiency. Μάθετε λεπτομέρειες και Tips επιτυχίας για τα TOEIC και NOCN. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε εκτός από μαθήματα σε τάξη και εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online.

Για ESB, έλα στα ΓΡΑΨΑ. Νο 1 στους ενήλικες!

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία