40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Αρχική σελίδα / Γλώσσες & Πτυχία: ταχύρυθμα προγράμματα / Ιταλικά για ενήλικες

Celi 4 και Celi 5: Πτυχία Ιταλικών

Προγράμματα Ιταλικών για τα CELI 4 και 5
Ξένη Γλώσσα = Σπουδές & Εργασία

Σε τι θα σας χρησιμεύσει ένα Πτυχίο υψηλής γνώσης Ιταλικών όπως το Celi 4 ή το Celi 5; Η αναπτυγμένη οικονομία της Ιταλίας και οι εμπορικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καθιστούν μεγάλο πλεονέκτημα το να γνωρίζει κάποιος πολύ καλά Ιταλικά. Επιπλέον, η Ιταλία είναι μία χώρα που προσφέρει πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου. Από τα σημαντικότερα ιταλικά πανεπιστημιακά κέντρα είναι η Ρώμη, η Μπολόνια -εκεί βρίσκεται το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου- η Φλωρεντία και το Τορίνο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική κοινότητα εξακολουθεί να είναι η πολυπληθέστερη στη γειτονική χώρα, αφού επτά στους δέκα (μη Ιταλούς) Ευρωπαίους που επιλέγουν την Ιταλία για σπουδές είναι Έλληνες.

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, επίσημος φορέας του Πανεπιστημίου της Perugia, διοργανώνει τις εξετάσεις για τα

πτυχία Celi 4 και Celi 5

, δύο φορές το χρόνο (Νοέμβριο και Ιούνιο). Το κόστος της εξέτασης είναι περίπου 110€ ή 78€ μόνο για τα γραπτά ή τα προφορικά (σε περίπτωση επανεξέτασης). Τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από 2,5-3 μήνες.

Τι λένε για μας για τα Ιταλικά από την Ιταλία

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Proficiency - Χολαργός
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ όχι μόνο πήρα PROFICIENCY αλλά σε 8 μήνες μαθημάτων πήρα δίπλωμα επιπέδου Β στα Ιταλικά. Κορυφαίοι καθηγητές!
  quotes
  Λιωδή Μάρω
  Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Ιταλικά - Αμπελόκηποι
  quotes
  Η απόφαση μου να επιλέξω ΓΡΑΨΑ για Ιταλικά ήταν «κίνηση ματ»: οργάνωση,  πρωτότυπες μέθοδοι διδασκαλίας, σεβασμός
  quotes
  Γόγολα Μαριχρύσα
  Φοιτήτρια Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ
 • Παγκράτι proficiency Ιταλικά
  quotes
  Από πού να ξεκινήσω; Κορυφαίοι καθηγητές! Δωρεάν αναπληρώσεις μαθημάτων! Ευέλικτα ωράρια!  ...και το καλύτερο; 100 % επιτυχία !!! Πήρα Proficiency, συνεχίζω με Ιταλικά!
  quotes
  Βενιζελάκου Δέσποινα
  Φιλόλογος
 • Αμπελόκηποι Ιταλικά celi
  quotes
  Συστήνω ανεπιφύλακτα τα ΓΡΑΨΑ για οποιαδήποτε ξένη γλώσσα! Εγώ έκανα Ιταλικά.
  quotes
  Ρούμελη Μαρία
  Φαρμακοποιός
 • Αμπελόκηποι Ιταλικά ενήλικες
  quotes
  Μοναδική Εμπειρία τα Ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ! Δημιουργική διδασκαλία, έμπειροι καθηγητές,ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον!
  quotes
  Γεωργία Μουτσιανά
  Φοιτήτρια Φυσικού ΕΚΠΑ
 • Αμπελόκηποι Ιταλικά
  quotes
  Συστήνω σε όλους τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ με τα 1000! Ξεκίνησα Ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ Αμπελοκήπων. Ο καθηγητής ήταν εξαιρετικός και με μεγάλη μεταδοτικότητα.
  quotes
  Δημήτριος Αναστασίου
  Υποψ. Διδάκτωρ Χρημ/κής - ΑΣΟΕΕ
 • Χολαργός Ιταλικά
  quotes
  Το μάθημα ήταν τόσο ευχάριστο που ανυπομονούσα για το επόμενο. Κατάφερα μέσα σε 8 μήνες να πάρω το πτυχίο Β2 στα Ιταλικά, ξεκινώντας από το μηδέν. Συνεχίστε την καλή δουλειά!!!
  quotes
  Άννα Μιχαλοπούλου
  Ιστορικός- Αρχαιολόγος,
 • Testimonial Ιταλικά Αμπελόκηποι
  quotes
  Θέλοντας να συνεχίσω την αγαπημένη μου γλώσσα, τα Ιταλικά, επέλεξα τα 'ΓΡΑΨΑ' και δεν το μετάνιωσα! Το μάθημα είναι πολύ διασκεδαστικό, οι καθηγητές πολύ έμπειροι και το κλίμα ιδιαίτερα ευχάριστο.Τελικά η επιλογή μου δικαιώθηκε!
  quotes
  Μαργαρίτα Καλαμπούκα
  Φοιτήτρια Νομικής
 • πήρα το Proficiency
  quotes
  Το μάθημα; ...σαν πρόβα δημιουργική! Οι καθηγητές; ...σκηνοθέτες με γνώση, όραμα και ταλέντο! Πέρυσι πήρα το Proficiency. Φέτος το Celi 3Ευχαριστώ και …υποκλίνομαι!
  quotes
  Ορέστης Διβανής
  Ηθοποιός
 • ΓΡΑΨΑ για ενήλικες
  quotes
  Φέτος είναι η τρίτη μου χρονιά στα ΓΡΑΨΑ Ν. Σμύρνης. Αφού πέτυχα στο Proficiency, συνεχίζω με την εκμάθηση ΙταλικώνΘεωρώ τα ΓΡΑΨΑ μονόδρομο για τους ενήλικες!
  quotes
  Σίμος Κωβαίος
  Φοιτητής Οικον. Παν/μίου Αθηνών

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, ειδικεύεται στην ξενόγλωσση εκπαίδευση για σπουδαστές 18+. Τα προγράμματα για τα Celi 4, 5 είναι ταχύρυθμα, με φιλικά δίδακτρα. Από το 1984, χιλιάδες ενήλικες σπουδαστές έχουνπεράσει από τα «θρανία» μας, παρακολουθώντας τα βιωματικά και εμπλουτισμένα (NLP) μαθήματα μας, στα οποία έχει ενσωματωθεί και η χρήση διαδραστικών πινάκων. Επιπλέον χιλιάδες ώρες ετησίως διατίθενται για μαθήματα υποστήριξης από τον Όμιλο ΓΡΑΨΑ, εντελώς δωρεάν.


 

Το CELI 5 είναι ένα διεθνές πτυχίο, αναγνωρισμένο παγκοσμίως από όλα τα πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς. Η εξέταση περιλαμβάνει 5 ενότητες οι οποίες όμως εξετάζονται σε 4 ομάδες:

 1. Κατανόηση και παραγωγή Γραπτού Λόγου: Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και αντιστοίχισης για την εξέταση κατανόησης γραπτών κειμένων. Επίσης ο υποψήφιος πρέπει να γράψει 1 έκθεση και 1 γράμμα (165').
 2. Γλωσσικές ικανότητες: Περιέχει ασκήσεις συμπλήρωσης κενών, πολλαπλής επιλογής, σωστής τοποθέτησης ρημάτων και διόρθωσης γραπτών κειμένων (75').
 3. Κατανόηση Προφορικού Λόγου: Ο υποψήφιος συμπληρώνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης και συμπλήρωσης κενών, βάσει ακουστικών αποσπασμάτων (30').
 4. Παραγωγή Προφορικού Λόγου: Ο υποψήφιος καλείται να περιγράψει μια εικόνα, να κάνει περίληψη κειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις κατανόησής του. Τέλος κάνει διάλογο με τον εξεταστή, ανταλλάσσοντας απόψεις (περίπου 16').

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, τα ρεκόρ επιτυχίας που έχουμε στα πτυχία και η μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις των πιστοποιήσεων CELI, βασίζεται στο τελειοποιημένο σύστημα που έχουμε αναπτύξει μέσα στο χρόνο. Οι φοιτητές κι οι εργαζόμενοι προτιμούν τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ γιατί βρίσκουν ευέλικτα ωράρια και έχουν την επιλογή αλλαγής τμήματος ή και εναλλάξ παρακολούθησης σε διαφορετικές χρονικές ζώνες (πρωί, απόγευμα, βράδυ). Τα τμήματα είναι ολιγομελή και επίσης οι σπουδαστές μπορούν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στο Εργαστήριο Γλώσσας, με έξτρα τεστ προσομοίωσης.

Από τον Νοέμβριο του 2013 ξεκίνησαν και εξετάσεις για το επίπεδο Γ2 στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ - Ιταλικά) του Υπουργείου Παιδείας.


Συχνές ερωτήσεις

Είμαι φοιτητής και σκέπτομαι να συμμετάσχω σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ιταλία, αλλά έχω πολλές απορίες.


Έλα στα εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ και λύσε όλες τις απορίες σου. Εδώ θα μάθεις

ταχύρυθμα την Ιταλική γλώσσα

και κουλτούρα για σπουδές και μεταπτυχιακά στην Ιταλία. Θα επωφεληθείς από τη Συμβουλευτική ΓΡΑΨΑ για τα Μεταπτυχιακά. Θα μιλήσεις με native καθηγητή της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείς, ο οποίος θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με τα ήθη, τα έθιμα και τις τιμές.

Γιατί να μάθω ιταλικά και να δώσω για κάποιο Πτυχίο ;

Με την πολύ καλή έως άριστη γνώση Ιταλικών είναι πιο προσιτές οι μεταπτυχιακές σπουδές στη γειτονική Ιταλία. Τα πανεπιστήμια της Ιταλίας είναι γνωστά για υψηλής ποιότητας σπουδές ειδικά σε τομείς κλασσικούς για την Ιταλία. Επιπλέον, η πολύ καλή γνώση Ιταλικών, ανοίγει το δρόμο για στελεχική θέση σε ιταλικές εταιρίες στην Ελλάδα ή την Ευρώπη. Μάθετε για τα Πτυχία Celi 1, Celi 2 ή Celi 3.

Μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα ιταλικών online στα ΓΡΑΨΑ!

Έλα λοιπόν στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Ιταλικά για ενήλικες. Άρχισε μαθήματα ιταλικά τώρα και πάρε σύντομα ένα υψηλής πιστοποίησης Πτυχίο όπως το Celi 4 ή το Celi 5!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία