Αρχική σελίδα / Γλώσσες & Πτυχία: ταχύρυθμα προγράμματα / Ιταλικά για ενήλικες

Celi 4 και Celi 5: Πτυχία Ιταλικών


Προγράμματα Ιταλικών για τα CELI 4 και 5
Ξένη Γλώσσα = Σπουδές & Εργασία

Σε τι θα σας χρησιμεύσει ένα Πτυχίο υψηλής γνώσης Ιταλικών όπως το Celi 4 ή το Celi 5; Η αναπτυγμένη οικονομία της Ιταλίας και οι εμπορικές και τουριστικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, καθιστούν μεγάλο πλεονέκτημα το να γνωρίζει κάποιος πολύ καλά Ιταλικά. Επιπλέον, η Ιταλία είναι μία χώρα που προσφέρει πανεπιστημιακές σπουδές υψηλού επιπέδου. Από τα σημαντικότερα ιταλικά πανεπιστημιακά κέντρα είναι η Ρώμη, η Μπολόνια -εκεί βρίσκεται το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου- η Φλωρεντία και το Τορίνο. Δεν είναι τυχαίο ότι η ελληνική κοινότητα εξακολουθεί να είναι η πολυπληθέστερη στη γειτονική χώρα, αφού επτά στους δέκα (μη Ιταλούς) Ευρωπαίους που επιλέγουν την Ιταλία για σπουδές είναι Έλληνες.

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, επίσημος φορέας του Πανεπιστημίου της Perugia, διοργανώνει τις εξετάσεις για τα

πτυχία Celi 4 και Celi 5

, δύο φορές το χρόνο (Νοέμβριο και Ιούνιο). Το κόστος της εξέτασης είναι περίπου 110€ ή 78€ μόνο για τα γραπτά ή τα προφορικά (σε περίπτωση επανεξέτασης). Τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από 2,5-3 μήνες.

Τι λένε για μας για τα Ιταλικά από την Ιταλία

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, ειδικεύεται στην ξενόγλωσση εκπαίδευση για σπουδαστές 18+. Τα προγράμματα για τα Celi 4, 5 είναι ταχύρυθμα, με φιλικά δίδακτρα. Από το 1984, χιλιάδες ενήλικες σπουδαστές έχουνπεράσει από τα «θρανία» μας, παρακολουθώντας τα βιωματικά και εμπλουτισμένα (NLP) μαθήματα μας, στα οποία έχει ενσωματωθεί και η χρήση διαδραστικών πινάκων. Επιπλέον χιλιάδες ώρες ετησίως διατίθενται για μαθήματα υποστήριξης από τον Όμιλο ΓΡΑΨΑ, εντελώς δωρεάν.


 

Το CELI 5 είναι ένα διεθνές πτυχίο, αναγνωρισμένο παγκοσμίως από όλα τα πανεπιστήμια, επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς. Η εξέταση περιλαμβάνει 5 ενότητες οι οποίες όμως εξετάζονται σε 4 ομάδες:

 1. Κατανόηση και παραγωγή Γραπτού Λόγου: Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και αντιστοίχισης για την εξέταση κατανόησης γραπτών κειμένων. Επίσης ο υποψήφιος πρέπει να γράψει 1 έκθεση και 1 γράμμα (165').
 2. Γλωσσικές ικανότητες: Περιέχει ασκήσεις συμπλήρωσης κενών, πολλαπλής επιλογής, σωστής τοποθέτησης ρημάτων και διόρθωσης γραπτών κειμένων (75').
 3. Κατανόηση Προφορικού Λόγου: Ο υποψήφιος συμπληρώνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης και συμπλήρωσης κενών, βάσει ακουστικών αποσπασμάτων (30').
 4. Παραγωγή Προφορικού Λόγου: Ο υποψήφιος καλείται να περιγράψει μια εικόνα, να κάνει περίληψη κειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις κατανόησής του. Τέλος κάνει διάλογο με τον εξεταστή, ανταλλάσσοντας απόψεις (περίπου 16').

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, τα ρεκόρ επιτυχίας που έχουμε στα πτυχία και η μεγάλη επιτυχία στις εξετάσεις των πιστοποιήσεων CELI, βασίζεται στο τελειοποιημένο σύστημα που έχουμε αναπτύξει μέσα στο χρόνο. Οι φοιτητές κι οι εργαζόμενοι προτιμούν τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ γιατί βρίσκουν ευέλικτα ωράρια και έχουν την επιλογή αλλαγής τμήματος ή και εναλλάξ παρακολούθησης σε διαφορετικές χρονικές ζώνες (πρωί, απόγευμα, βράδυ). Τα τμήματα είναι ολιγομελή και επίσης οι σπουδαστές μπορούν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στο Εργαστήριο Γλώσσας, με έξτρα τεστ προσομοίωσης.

Από τον Νοέμβριο του 2013 ξεκίνησαν και εξετάσεις για το επίπεδο Γ2 στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ - Ιταλικά) του Υπουργείου Παιδείας.

Σεμινάριο (webinar) Mauro Pichiassi Σεμινάριο (webinar) Mauro Pichiassi


Συχνές ερωτήσεις

Είμαι φοιτητής και σκέπτομαι να συμμετάσχω σε μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ιταλία, αλλά έχω πολλές απορίες.


Έλα στα εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ και λύσε όλες τις απορίες σου. Εδώ θα μάθεις

ταχύρυθμα την Ιταλική γλώσσα

και κουλτούρα για σπουδές και μεταπτυχιακά στην Ιταλία. Θα επωφεληθείς από τη Συμβουλευτική ΓΡΑΨΑ για τα Μεταπτυχιακά. Θα μιλήσεις με native καθηγητή της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείς, ο οποίος θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με τα ήθη, τα έθιμα και τις τιμές.

Γιατί να μάθω ιταλικά και να δώσω για κάποιο Πτυχίο ;

Με την πολύ καλή έως άριστη γνώση Ιταλικών είναι πιο προσιτές οι μεταπτυχιακές σπουδές στη γειτονική Ιταλία. Τα πανεπιστήμια της Ιταλίας είναι γνωστά για υψηλής ποιότητας σπουδές ειδικά σε τομείς κλασσικούς για την Ιταλία. Επιπλέον, η πολύ καλή γνώση Ιταλικών, ανοίγει το δρόμο για στελεχική θέση σε ιταλικές εταιρίες στην Ελλάδα ή την Ευρώπη. Μάθετε για τα Πτυχία Celi 1, Celi 2 ή Celi 3.

Έλα λοιπόν στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Ιταλικά για ενήλικες. Άρχισε μαθήματα τώρα και πάρε σύντομα ένα υψηλής πιστοποίησης Πτυχίο όπως το Celi 4 ή το Celi 5!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
27ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Αγγλικά για αρχάριους, ταχύρυθμα
ΑΓΓΛΙΚΑ για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 11/2/2020 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Ημερομηνίες Εξετάσεων ECCE, ECPE, FCE, CPE
Ημερομηνίες Εξετάσεων και εξέταστρα ECCE-ECPE & FCE-CPE Μαΐου 2020 7/2/2020
Ανακοινώθηκαν Οι ημερομηνίες, τα εξέταστρα και οι περίοδοι εγγραφών για τις ερχόμενες εξετάσεις ECCE-ECPE και FCE-CPE
 Ημερομηνίες Εξετάσεων DELF, DALF, Sorbonne Μαΐου 2020 & Εξέταστρα
Ημερομηνίες Εξετάσεων DELF, DALF, Sorbonne Μαΐου 2020 & Εξέταστρα 6/2/2020 - Μαρία Σιδερή
Οι ημερομηνίες, τα εξέταστρα και οι περίοδοι εγγραφών για τις ερχόμενες εξετάσεις στα Γαλλικά πτυχία DELF / DΑLF και SORBONNE ανακοινώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+