40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΚΠΓ

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Το

Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

είναι πτυχίο-πιστοποίηση που χορηγείται από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. Τα

ΚΠΓ

είναι πτυχία που «χτίζουν» ένα ισχυρό βιογραφικό.

Οι γλώσσες που εξετάζει το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας είναι τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά και Τουρκικά. Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθούν στο ΚΠΓ, νέες γλώσσες.

Εξαιρετικοί!!! Σέβονται τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, μου παρέχουν ευκολία στη μάθηση, μια υπέροχη δασκάλα κι επιπλέον βοηθητικές υπηρεσίες!! Κι όλα αυτά με μαθήματα Αγγλικών online από απόσταση!
Χριστίνα Γυφτάκη,
Ηθοποιός

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα Πτυχία (με 2.000 επιτυχόντες στα ανώτερα πτυχία γλωσσών, κάθε χρόνο, 78.000 μέχρι τώρα), παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα για την απόκτηση ΚΠΓ, με φιλικά δίδακτρα και ευέλικτα ωράρια στα 10δες Κέντρα «ΓΡΑΨΑ» σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα. 130.000 ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) έχουν μάθει ξένες γλώσσες κοντά μας. ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, Νο1 στους ενήλικες!

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) είναι τα ιδρύματα στα οποία ανατέθηκε η οργάνωση του συστήματος των εξετάσεων. Το ΑΠΘ είναι υπεύθυνο για τις εξετάσεις του ΚΠΓ-Γαλλικά και ΚΠΓ-Ιταλικά, ενώ για τις εξετάσεις «ΚΠΓ Αγγλικά», «ΚΠΓ Γερμανικά», «ΚΠΓ Ισπανικά» και «ΚΠΓ Τουρκικά», είναι υπεύθυνο το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εναρμονίζονται πλήρως με τις αρχές του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Στο ΚΠΓ Αγγλικών, ΚΠΓ Γαλλικών, ΚΠΓ Γερμανικών, ΚΠΓ Ισπανικών και τουρκικών πιστοποιούνται και τα 6 επίπεδα γλωσσομάθειας:

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Επίπεδο γνώσης που αντιστοιχεί
ΚΠΓ Α1 Στοιχειώδης γνώση της ξένης γλώσσας
ΚΠΓ Α2 Βασική γνώση της ξένης γλώσσας
ΚΠΓ Β1 Μέτρια γνώση της ξένης γλώσσας
ΚΠΓ Β2 Καλή γνώση της ξένης γλώσσας
ΚΠΓ Γ1 Πολύ καλή γνώση της ξένης γλώσσας
ΚΠΓ Γ2 Άριστη γνώση της ξένης γλώσσας

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Αγία Παρασκεύη lower
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
  quotes
  Τζιβελέκης Βασίλης
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency
 • Αγία Παρασκεύη lower B2
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ δικαιώθηκα! Σε λιγότερο από 3 μήνες, μέσα σε πολύ ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον και με εξαιρετικούς καθηγητές κατάφερα να πάρω το LOWER. Συνεχίζω για PROFICIENCY!
  quotes
  Φωτοπούλου Άννα
  Νηπιαγωγός
 • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
  quotes
  Βίκυ Αντώναρου
  Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
 • Αξιολόγηση Αγγλικά στο Παγκράτι
  quotes
  Ένιωθα μια αποστροφή στα φροντιστήρια, μέχρι που ήρθα στα Γράψα. Η άρτια οργάνωση και οι άριστοι καθηγητές με έκαναν να αγαπήσω τα Αγγλικά! Και θα συνεχίσω...
  quotes
  Βιλελμίνη Τασούλα
  Φοιτήτρια Πολιτικού Νομικής

Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ: Ο κορυφαίος Οργανισμός στις Ξένες Γλώσσες για ενήλικες, με φιλικά δίδακτρα και καθηγητές-ελίτ!

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ επιδιώκουμε να έχουμε καθηγητές-ελίτ, με ταλέντο και πάθος για τη δουλειά τους! Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ επιμορφώνονται στη Μεθοδολογία, τη Διδακτική και το σύστημα ΓΡΑΨΑ, από εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς εκπαιδευτές όπως το παγκόσμια γνωστό University of Oxford Department for Continuing Education- OUDCE.

Τεστ ξένων γλωσσών Τεστ ξένων γλωσσών

Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας στα 6 επίπεδα πιστοποίησης γίνονται με ενιαία, διαβαθμισμένα τεστ με εξαίρεση την τουρκική όπου οι

εξετάσεις ΚΠΓ

επιπέδου Γ1 διενεργούνται με μη διαβαθμισμένα τεστ. «Διαβαθμισμένο» τεστ σημαίνει ότι και τα 2 επίπεδα κάθε βαθμίδας του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξετάζονται σε μια ενιαία εξέταση, δίνοντας τη δυνατότητα στους υποψηφίους ΚΠΓ, μέσα σε μία εξέταση, να δοκιμαστούν σε 2 επίπεδα ταυτόχρονα πληρώνοντας μόνο το 1 επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πλέον εξετάσεις για τα επίπεδα Α1 + Α2, Β1+ Β2 και Γ1+ Γ2.

ΚΠΓ – Βαθμολογία

Η μέγιστη συνολική βαθμολογία του υποψηφίου ΚΠΓ, σε όλα τα επίπεδα είναι το 200, και η «βάση» το 60 για τα Α1, Β1, Γ1 και 120 για τα Α2, Β2, Γ2. Ελάχιστη βαθμολογία ΚΠΓ, 30% σε κάθε ενότητα.

Οι υποψήφιοι του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας αξιολογούνται στην κατανόηση και παράγωγη, προφορικού και γραπτού λογού. Αξιολογούνται επίσης στην ικανότητα τους να μεταφέρουν πληροφορίες από την ελληνική γλώσσα στη γλώσσα την οποία επιθυμούν να πιστοποιήσουν.

Η βαθμολόγηση των υποψήφιων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας γίνεται σε δυο βαθμολογικά κέντρα, το ένα βρίσκεται στην Αθηνά και το άλλο στη Θεσσαλονίκη και η διαδικασία διόρθωσης καθορίζεται από συντονιστές που σκοπό έχουν να οργανώσουν και να συντονίσουν τους βαθμολογητές του ΚΠΓ.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας διενεργούνται 2 φορές κάθε χρόνο. Η πρώτη εξεταστική περίοδος είναι συνήθως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου (Α’ εξεταστική περίοδος) και η δεύτερη εξεταστική περίοδος των ΚΠΓ λαμβάνει χωρά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου (Β’ εξεταστική περίοδος).

ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ - ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος της εξέτασης είναι 60€ για το επίπεδο Α (Α1+Α2), 80€ για το επίπεδο Β (Β1+Β2) και 100€ για το επίπεδο Γ (Γ1+Γ2).

Στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ομογενείς, πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. και αλλοδαποί που ζουν, εκπαιδεύονται και εργάζονται στην Ελλάδα με βασική προϋπόθεση να μιλούν ελληνικά αφού θα πρέπει να αξιολογηθούν στη διαμεσολάβηση (από τα ελληνικά στην εξεταζόμενη γλώσσα).

Το αδιάβλητο των εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας διασφαλίζεται καθώς η διαδικασία είναι ίδια με αυτή των εξετάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια (μετάδοση θεμάτων μέσω του συστήματος VBI που διασφαλίζει το απόρρητο των θεμάτων).

Επίσης, κάθε φορά που πραγματοποιούνται εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας δυο εξεταστικά κέντρα εξυπηρετούν άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Γενικά οι εξετάσεις διενεργούνται σε δημόσια σχολεία τα οποία εξοπλίζονται με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων καθορίζεται από τον αριθμό των υποψηφίων ΚΠΓ και καλύπτει και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας .

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Η εξέταση για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας αποτελείται από τέσσερις ενότητες. Κάθε ενότητα του ΚΠΓ αποτελεί ένα τεστ το οποίο περιέχει κείμενα ή/και εικόνες που συνοδεύονται από μια σειρά ερωτημάτων (items) τα οποία είναι κάθε φορά προσαρμοσμένα σε ένα από τα έξι επίπεδα γλωσσομάθειας που προαναφέρθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας αξιολογούμαστε στα έξης:

 • Ενότητα 1: Κατανόηση γραπτού λόγου και γλωσσική επίγνωση
 • Ενότητα 2: Παραγωγή γραπτού λόγου (από το επίπεδο Β1) και γραπτή διαμεσολάβηση
 • Ενότητα 3: Κατανόηση προφορικού λόγου
 • Ενότητα 4: Παραγωγή προφορικού λόγου (από το επίπεδο Β1) και προφορική διαμεσολάβηση

Στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) μπορούν να πάρουν μέρος Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις ΚΠΓ είναι η βασική γνώση της ελληνικής γλώσσας.

Μάθετε περισσότερα για τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει: Αγγλικά για ενήλικες, Γαλλικά για ενήλικες, Γερμανικά για ενήλικες, Ιταλικά, Ισπανικά;

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Η επιμόρφωση των Εξεταστών Προφορικού Λόγου στις εξετάσεις ΚΠΓ

Κάθε χρόνο διοργανώνονται σεμινάρια είτε για την εκπαίδευση νέων εξεταστών προφορικών του ΚΠΓ είτε για την επιμόρφωση των παλαιών, σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τώρα, πάνω από 3.000 εξεταστές έχουν εκπαιδευτεί σ’ αυτά τα σεμινάρια που γίνονται σε κύκλους των 20 συμμετεχόντων. Στα σεμινάρια διδάσκεται ένα επιμορφωτικό εγχειρίδιο ακριβώς πάνω στις ανάγκες των εξεταστών του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) με video και προσομοιώσεις της προφορικής εξέτασης.

KPG exams

Το ΚΠΓ θεσμοθετήθηκε με τον Ν. 2740/99 και το 2002 το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας ανέθεσε σε 7μελή επιτροπή πανεπιστημιακών το σχεδιασμό πιστοποίησης της γλωσσομάθειας. Οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) ξεκίνησαν το 2003.

Το 2005 προστέθηκε το επίπεδο Γ1. Το 2007 προστέθηκε το Β1. Το Νοέμβριο του 2008 έγιναν για 1η φορά εξετάσεις ΚΠΓ στα Ισπανικά. Το 2014 έγιναν εξετάσεις για 1η φορά και για το επίπεδο ΚΠΓ Γ2/C2 αφού αναπτύχθηκαν νέα «εργαλεία» μέτρησης της διαβάθμισης μεταξύ Γ1/C1 και Γ2/C2. Το 2015 έγιναν για 1η φορά οι εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας μέσω Η/Υ με προσαρμοστικές και διαβαθμισμένες βαθμολογικές μετρήσεις - Computer Adaptive Testing.

Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ και πάρτε, πολύ γρήγορα, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) με ... την 1η!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία