Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Ταχύρυθμα προγράμματα Αγγλικών για LOWER-Β2

Βίντεο για τις ξένες γλώσσες ΓΡΑΨΑ
Πολλοί είναι οι φορείς που παρέχουν

πτυχία Αγγλικών αναγνωρισμένα

, επιπέδου B2 - LOWER με πιο γνωστούς τα Πανεπιστήμια Cambridge και Michigan, το City & Guilds, το MSU, το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας – Αγγλικά, το PTE, το πτυχίο TOEIC κλπ.

Τα πτυχία Αγγλικών Lower - B2 είναι αρκετά υψηλού επιπέδου πιστοποιήσεις που σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς σημαίνουν «Καλή γνώση» Αγγλικών.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στους ενήλικες και κορυφαίος στα Πτυχία γλωσσών με 2.000 επιτυχόντες το χρόνο, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα και για την απόκτηση Lower, με καθηγητές ελίτ, ευέλικτα ωράρια (απόγευμα, βράδυ, πρωί, μεσημέρι και εναλλάξ) και φιλικά δίδακτρα.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας!

Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ... γνωρίζουν!
 • Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ έχω τη χαρά της άριστης συνεργασίας και του επαγγελματισμού. Καθηγητές και σπουδαστές έρχονται με πραγματικό ενθουσιασμό για ένα μάθημα διαδραστικό, φιλικό και ευχάριστο!
  Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Ειδικοί και στο Proficiency
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  Είμαστε οι ειδικοί και στο Proficiency! Στα Γράψα, σ’ ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, και οι πλέον απαιτητικοί σπουδαστές αισθάνονται ότι τους καταλαβαίνουμε και καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες τους!
  Γιώργος Καραναστάσης, Καθηγητής Αγγλικών
 • Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
  Η ΦΗΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!
  quotes
  Η καλή φήμη είναι κάτι που κερδίζεται! Τα ΓΡΑΨΑ, χάρη στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, του know how και των κορυφαίων καθηγητών, δίκαια βρίσκονται τόσα χρόνια στην κορυφή! Κι εγώ είμαι χαρούμενη που ανήκω σε αυτή την ομάδα! 
  Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, περιβάλλον συνεργασίας και ενθουσιασμένους σπουδαστές για τις μεθόδους μας!
  Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
  quotes
  Μετά από μια πολύχρονη περιπλάνησή μου σε διάφορα φροντιστήρια, η ένταξή μου στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ ήταν μια πραγματική αποκάλυψη! Σεβασμός στον καθηγητή και το σπουδαστή, εξαιρετικό περιβάλλον! Ό,τι πιο καινοτόμο!
  Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
 • Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΓΡΑΨΑ=100% ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
  quotes
  Εκεί που άλλοι υπόσχονται στα λόγια, εμείς απαντάμε με το σχεδόν 100% επιτυχιών των σπουδαστών μας στα Πτυχία. Εμπιστεύσου την υψηλή ποιότητα των καθηγητών μας και το μοναδικό σύστημα ΓΡΑΨΑ, και μπες κι εσύ στο… ποσοστό της επιτυχίας! 
  Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ θα βρεις σοβαρή οργάνωση και υπεύθυνο διδακτικό προσωπικό! Με ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και 100% επιτυχίες στις εξετάσεις Πτυχίων, ο  Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι πρότυπο!
  Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
  quotes
  Για μένα τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι απλά επιλογή, είναι μονόδρομος! Εδώ κάνουμε τη διαφορά καθώς είμαστε ειδικοί στην ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων και έχουμε ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%! Πώς, λοιπόν, να μη μας εμπιστευτείς;
  Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Κάτια Ζαγορίτου. Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  ΓΡΑΨΑ= πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον για τους διδάσκοντες και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών με νέες τεχνολογίες και έμφαση στην επικοινωνία! Μάθημα ευχάριστο και δημιουργικό!
  Κάτια Ζαγορίτου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΕΔΩ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!
  quotes
  Ένας καθηγητής εκτός από την αγάπη του και τις γνώσεις του χρειάζεται ένα άψογο  εργασιακό περιβάλλον με συνεργάτες που τον στηρίζουν! Αυτό βρήκα στα ΓΡΑΨΑ! Γι’ αυτό και όλοι στα ΓΡΑΨΑ έρχονται!
  Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  quotes
  Με το μοναδικό μας σύστημα και τις πρωτοποριακές τεχνικές μας, όλοι οι σπουδαστές στα Γράψα είναι κατενθουσιασμένοι!
  Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
 • Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ PROFICIENCY
  quotes
  Από την 1η μέρα στα ΓΡΑΨΑ, ήξερα ότι εδώ κάνουμε τη διαφορά! Είμαστε οι ειδικοί στα Proficiency χάρη στη μοναδική μεθοδολογία μας! Απτή απόδειξη της υπεροχής μας αποτελούν οι απόλυτες επιτυχίες μας στα Πτυχία υψηλού επιπέδου!
  Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Τάνια Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΠΑΘΟΣ & ΜΕΡΑΚΙ
  quotes
  Με πάθος και μεράκι, εδώ στα ΓΡΑΨΑ, παρέχουμε στους σπουδαστές μας ένα ταξίδι γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας, μια υπέροχη εμπειρία! Στα ΓΡΑΨΑ θα ανακαλύψετε την πιο όμορφη όψη της εκπαίδευσης!
  Ιωάννα Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα άψογο εργασιακό περιβάλλον με εμπιστοσύνη και ελευθερία να εκφράσω τη δημιουργικότητα μου!
  Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών

Από το 1984, καθιέρωσε Ευρωπαϊκά standards στην ταχύρυθμη εκμάθηση ξένων γλωσσών με 114.000 σπουδαστές 18+ (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) να έχουν περάσει από τα θρανία μας και πολλές χιλιάδες να έχουν αποκτήσει Lower, Proficiency κ.ά πτυχία Αγγλικών!

Ας δούμε αναλυτικά ποιες εξετάσεις για τα πτυχία Αγγλικών "Lower B2” έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι:

Βίντεο της συγγραφέως Antonia Clare στα Αγγλικά

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Αγγλικά - Πάτρα
  quotes
  Μία είναι η επιλογή, ΓΡΑΨΑ! Γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα με έμπειρους ανθρώπους δίπλα σου και σε πολύ χαμηλές τιμές. Απέκτησα πτυχίο LOWER και συνεχίζω...
  quotes
  Ζαπαντιώτης Χριστόφορος
  Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων
 • Lower - Χαλάνδρι
  quotes
  Άρτια η συνεργασία μου με τα «ΓΡΑΨΑ»! Οι καθηγητές πάντα με όρεξη και πρόθυμοι να λύσουν οποιαδήποτε απορία. Σε 1 χρόνο πήρα το Lower και συνεχίζω για Proficiency!
  quotes
  Οικονομοπούλου Μαριλύ
  Φοιτήτρια
 • Αγία Παρασκεύη lower
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
  quotes
  Τζιβελέκης Βασίλης
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 • Αγία Παρασκεύη lower B2
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ δικαιώθηκα! Σε λιγότερο από 3 μήνες, μέσα σε πολύ ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον και με εξαιρετικούς καθηγητές κατάφερα να πάρω το LOWER. Συνεχίζω για PROFICIENCY!
  quotes
  Φωτοπούλου Άννα
  Νηπιαγωγός
 • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
  quotes
  Βίκυ Αντώναρου
  Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
 • Αξιολόγηση Αγγλικά στο Παγκράτι
  quotes
  Ένιωθα μια αποστροφή στα φροντιστήρια, μέχρι που ήρθα στα Γράψα. Η άρτια οργάνωση και οι άριστοι καθηγητές με έκαναν να αγαπήσω τα Αγγλικά! Και θα συνεχίσω...
  quotes
  Βιλελμίνη Τασούλα
  Φοιτήτρια Πολιτικού Νομικής
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency

Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Αυτή η σελίδα έχει μεγάλη ζήτηση. Την τελευταία εβδομάδα την επισκέφθηκαν 555 άτομα

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

ECCE

Οι εξετάσεις για το πτυχίο ECCE, το Lower του Πανεπιστημίου του Michigan διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1994. Επίσημος φορέας των εξετάσεων στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση, η οποία έχει βραβεύσει τον Όμιλο ΓΡΑΨΑ, 2 φορές με Certificate of Recognition για τα υψηλά ποσοστά επιτυχιών κάθε χρόνο. Το Lower Michigan όπως συνήθως αποκαλείται, είναι ένα πολύ δημοφιλές πτυχίο.

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

Το ECCE του Michigan αποτελείται 4 sections. Αυτά είναι τα εξής:

 1. Listening (κατανόηση προφορικού λόγου): Bασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από CD.
  Διάρκεια: 30'
 2. GVR (Grammar, Vocabulary, Reading): 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.
  Διάρκεια: 90'
 3. Writing (γραπτό μέρος): Μια γραπτή εργασία περίπου 180 - 200 λέξεων που βασίζεται σε δεδομένες πληροφορίες. Ο υποψήφιος επιλέγει ένα από τα δύο θέματα (γράμμα ή άρθρο).
  Διάρκεια: 30'
 4. Speaking (συνέντευξη):Συζήτηση με τον εξεταστή που ξεκινάει με προσωπικές ερωτήσεις και συνεχίζει με διάλογο βασισμένο σε φωτογραφίες. Η συζήτηση γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο.
  Διάρκεια: 10'

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, καθηγητές-ελίτ της, εκπαιδευμένοι στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το University of Oxford - Department for Continuing Education (accredited trainers), προετοιμάζουν άρτια τους σπουδαστές για τις εξετάσεις Β2 - Lower. Σε ευέλικτα ωράρια, ολιγομελή τμήματα και με φιλικά δίδακτρα.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

 

Video με γνώμες σπουδαστών για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

FCE

Από τον Ιανουάριο του 2015 οι εξετάσεις για το πτυχίο Αγγλικών FCE (Lower του Cambridge) αποτελούνται από 4 papers:

 1. Reading and Use of English (75'), (κατανόηση κειμένου, γραμματική, λεξιλόγιο)
  Αποτελείται απο 7 μέρη με 52 ερωτήματα.
 2. Writing (80') (έκθεση - παραγωγή γραπτού λόγου).
  Αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι υποχρεωτικό (essay 140-190 λέξεις) και στο δεύτερο υπάρχει μία επιλογή από 3 θέματα (letter/email, report, review ή essay 140-190 λέξεις).
 3. Listening Comprehension (ακουστική κατανόηση προφορικού λόγου) διάρκειας 40'.
  Αποτελείται από 4 μέρη. Οι ασκήσεις συμπληρώνονται, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι έχουν ακούσει το υλικό από CD.
 4. Speaking (προφορική εξέταση) που διαρκεί 15'.

Συζήτηση μεταξύ ενός εξεταστή και δύο υποψηφίων (υπάρχει και δεύτερος εξεταστής που δε συμμετέχει στη συζήτηση). Οι υποψήφιοι καλούνται να δώσουν προσωπικές πληροφορίες, να συγκρίνουν ένα σετ φωτογραφιών, να συζητήσουν τη λύση ενός προβλήματος και να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε ποικίλα θέματα.

Σεμινάριο (webinar) Bob Obee Σεμινάριο (webinar) Bob Obee

Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο να αποκτήσουν το Lower. Η ειδίκευσή μας στους σπουδαστές 18+, η πρωτοποριακή και εμπλουτισμένη με μνημοτεχνικές (NLP) μεθόδους διδασκαλία καθώς και τα μοναδικά Διαδραστικά μαθήματα, εγγυώνται την επιτυχία σας στις εξετάσεις. Πάνω από 2.000 ήταν φέτος οι επιτυχόντες μας στις Εξετάσεις Πτυχίων. Τολμάμε, λοιπόν, και προσφέρουμε στους σπουδαστές μας Γραπτή Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου: σε περίπτωση, τυχόν, αποτυχίας, σας προετοιμάζουμε δωρεάν την επόμενη χρονιά!

Το κόστος για την εξέταση είναι περίπου 160€. Από το Μάιο του 2011 υπάρχει και το πτυχίο First for Schools, με την ίδια ακριβώς μορφή, που απευθύνεται όμως κυρίως σε εφήβους και έχει ανάλογη θεματολογία.

Τεστ επιπέδου Lower Τεστ επιπέδου Lower

City & Guilds (PEOPLECERT) Lower

Το Communicator B2 του City & Guilds διαθέτει ξεχωριστές γραπτές (IESOL-2,5 ώρες) και προφορικές (ISESOL-10 λεπτά) εξετάσεις που μπορούν να γίνουν την ίδια ή ξεχωριστή χρονική περίοδο. Τα αποτελέσματα της μιας εξέτασης δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της άλλης. Για την απόκτηση πιστοποίησης είναι απαραίτητη η επιτυχία και στις δύο εξετάσεις. Το κόστος εξέτασης κάθε ενότητας (γραπτά/προφορικά) είναι περίπου 60€.

PTE, LRN, MSU, NOCN, TIE

PTE

Οι εξετάσεις για το πτυχίο επιπέδου Β2 του Pearson Test of English General (Level 3) έχουν 2 parts: Written Test (2 ώρες) και Spoken Test (7').

LRN

Στα πλεονεκτήματα του LRN συγκαταλέγεται και το ότι αν ο υποψήφιος αποτύχει στις εξετάσεις έχει τη δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης. Επιπλέον, είναι πιο απλές και προσιτές από άλλες εξετάσεις.

TIE

Φιλικό πιστοποιητικό Αγγλικής γλώσσας. Αναγνωρισμένο από το OFQUAL και το ΑΣΕΠ.

MSU-CELC

Πρόκειται για εξετάσεις φιλικές προς τους υποψηφίους (αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ) λόγω της δομής και του συστήματος βαθμολόγησης που ακολουθούν.

NOCN

Φιλικές εξετάσεις: βάση 51% και διατήρηση επιτυχημένων δεξιοτήτων για 3 χρόνια και επανάληψη των εξετάσεων μόνο για τα μέρη που απέτυχες, καταβάλλοντας μόνο τα επιμέρους εξέταστρα.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

ΚΠΓ-Αγγλικά

Από το Μάιο του 2011 τα επίπεδα Β1 και Β2 (Lower) για το «Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας - Αγγλικά» εξετάζονται με ένα ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2). Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 φάσεις(modules): Reading comprehension and language awareness test (κατανόηση γραπτού λόγου και ευσυνείδητη χρήση της γλώσσας), Free Writing production and mediation test (παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση), Listening Comprehension test (κατανόηση ακουστικού υλικού) και Speaking production and mediation test (παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση). Η συνολική διάρκεια των εξετάσεων είναι περίπου 3 ώρες.

Το κόστος εξέτασης για το ενιαίο τεστ του ΚΠΓ-Αγγλικά στο επίπεδο Β είναι περίπου 80€. Προκειμένου ο υποψήφιος να διασφαλίσει την πιστοποίηση «καλής γνώσης» επιπέδου Β2, πρέπει να πιάσει βαθμολογία τουλάχιστον 120/200 αλλά και το 30% συνολικών βαθμών στην κάθε ενότητα προκειμένου να συμψηφιστούν.


Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ μπορούν να τελειοποιούν τις δεξιότητές τους στην ακουστική κατανόηση και το λεξιλογίου στο LanguageLab. Επιπλέον παρέχουμε στους σπουδαστές μας τη μοναδική δυνατότητα να καλύπτουν τις προσωπικές τους μαθησιακές ανάγκες παρακολουθώντας τα Δωρεάν Μαθήματα Υποστήριξης ή αναπληρώνοντας μαθήματα που έχασαν πχ λόγω εξεταστικής. Πέρυσι μόνο τα ΓΡΑΨΑ παρείχαν χιλιαδες έξτρα δωρεάν ώρες!

Ακόμη, στα ΓΡΑΨΑ κάνουμε τακτικά στοχευμένα

Lower Mock tests

. Έτσι οι σπουδαστές/ριες μαθαίνουν να διαχειρίζονται το χρόνο τους καλά, να ελέγχουν το άγχος τους και να διακρίνουν δυνατά και αδύνατα σημεία τους. Τα ευέλικτα syllabi ΓΡΑΨΑ Lower προσανατολίζονται συμπληρωματικά στα δεδομένα των mock tests. Έτσι, οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ δίνουν πανέτοιμοι για Lower, με σκορ επιτυχίας πολύ κοντά στο 100%.

Ξεκίνα λοιπόν σήμερα μαθήματα για Lower στα ΓΡΑΨΑ. Χτίσε ένα δυνατό βιογραφικό!

Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Ταχύρυθμα προγράμματα αγγλικών για LOWER - Β2
Σεμινάριο Διδακτικής και Μεθοδολογίας σε καθηγητές ΓΡΑΨΑ από τον κ. Richard Carr, Oxford University Department of Continuing Education - approved OTA trainer
Ταχύρυθμα προγράμματα αγγλικών για LOWER - Β2
Η κ. Judy Boyle, M.Ed (Harvard University), Dip.RSA, Author κατά τη διάρκεια Σεμιναρίου Μεθοδολογίας «ΓΡΑΨΑ»

Συχνές ερωτήσεις

Έχω χρόνια να κάνω Αγγλικά και χρειάζομαι το Lower άμεσα. Αισθάνομαι σαν να μη θυμάμαι πολλά πράγματα.

Η πλειοψηφία των σπουδαστών 18+ έχει χάσει την επαφή με τη γλώσσα για κάποια χρόνια. Στα Γράψα, Νο1 στα Αγγλικά για ενήλικες, οι Εκπαιδευτικοί μας Σύμβουλοι θα διαγνώσουν τις ανάγκες σας και θα σας προτείνουν ένα πρόγραμμα, ακριβώς στα μέτρα σας. Επιπλέον, ειδικά σχεδιασμένες επαναλήψεις με στοιχεία NLP, θα επαναφέρoυν σε 4 εβδομάδες το λειτουργικότερο 75% των γνώσεών σας.

Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά των εξετάσεων του κάθε πτυχίου;

Δες παρακάτω τον Συγκριτικό μας Πίνακα Πτυχίων:

Πτυχίο Pros Cons
CAMBRIDGE

Γίνεται συμψηφισμός. Εάν είσαι αδύνατος σε ένα paper αλλά καλός σε άλλο μπορεί να περάσεις.

Υπάρχει περισσότερος χρόνος να ολοκληρώσεις τις ασκήσεις/εκθέσεις - εάν δεν είσαι πολύ γρήγορος και θέλεις την ώρα σου.

Πτυχίο με ιδιαίτερο κύρος.

Πιο απαιτητική εξέταση (χρειάζεται καλή γνώση γραμματικής και λεξιλογίου).
MICHIGAN

Έχει ασκήσεις πολλαπλής επιλογής - εάν δεν είσαι πολύ σίγουρος για γραμματικά φαινόμενα ή λεξιλόγιο, μπορεί να αναγνωρίσεις όμως τη σωστή απάντηση.

Από το 2014, γίνεται συμψηφισμός. Εάν είσαι αδύνατος σε ένα paper αλλά καλός σε άλλο μπορεί να περάσεις.

Πιο σύντομη εξέταση- δεν κουράζει πολύ.

Πτυχίο με ιδιαίτερο κύρος.

Πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος και να πάρεις αποφάσεις γρήγορα - λίγος χρόνος (π.χ. μια έκθεση σε 30 λεπτά).
PEARSON

Δεν εξετάζει γραμματική - εάν δεν είναι το αγαπημένο σου κομμάτι.

Σύντομη εξέταση - φιλική προς τον σπουδαστή.

Λιγότερο γνωστό πτυχίο.
City & Guilds

Ευελιξία στον πραγραμματισμό των γραπτών εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται 6 φορές το χρόνο.

Επιτρέπεται η χρήση μονόγλωσσου λεξικού κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Δύο ανεξάρτητες εξετάσεις, τα αποτελέσματα της μίας δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της άλλης.

Νέο πτυχίο στην Ελληνική αγορά που δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστό
ΚΠΓ - Αγγλικά Πολύ χαμηλά εξέταστρα. Αναγνωρίζεται μόνο σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Πώς θα επιλέξω ποιο πτυχίο Β2 - Lower να δώσω;

Τα προγράμματά μας προετοιμάζουν τους σπουδαστές για όλες τις εξετάσεις πτυχίων. Επισκεφθείτε τώρα ένα από τα εκπαιδευτήρια Γράψα στην Αθήνα, τον Πειραιά ή την Πάτρα και ένας έμπειρος Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα λύσει όλες σας τις απορίες για το ECCE, το FCE κ.ά. Πτυχία.

Στα ΓΡΑΨΑ η επιτυχία στις εξετάσεις Lower αγγίζει το 100%. Για να πετύχουμε αυτό το ποσοστό σε ενήλικες σπουδαστές 18+ (φοιτητές, εργαζόμενους, στελέχη επιχειρήσεων) που έχουν κάποια χρόνια να ασχοληθούν με τα Αγγλικά χρειάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα σπουδών με βιβλία γραμμένα ειδικά για το δικό τους προφίλ και τους καλύτερους καθηγητές Αγγλικών με ιδιαίτερη εμπειρία στο Lower! Ακόμη, ένα κορυφαίο Ακαδημαϊκό επιτελείο που περιλαμβάνει και διεθνώς αναγνωρισμένες Πανεπιστημιακούς καθηγητές. Το σύστημα Lower ΓΡΑΨΑ έχει δουλευτεί και τελειοποιηθεί μέσα στο χρόνο, αφού 114.000 σπουδαστές έμαθαν ξένες γλώσσες μαζί μας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ διατηρεί ενεργή συνεργασία με όλους τους φορείς εξετάσεων Lower. Έτσι οποιαδήποτε αλλαγή ή προσαρμογή της ύλης, τη μαθαίνουν οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ, άμεσα!

Ο/Η σπουδαστής/ρια που έχει κάποια χρόνια να ασχοληθεί με Αγγλικά, δεν χάνει χρόνο, ξεκινώντας σειριακά, πρώτα με επαναλήψεις και μετά από καιρό να προχωρήσει στην ύλη του Lower, ούτε προχωρεί κατευθείαν, συσσωρεύοντας κενά! Ο σπουδαστής αρχίζει στοχευμένα μαθήματα Αγγλικών που συνδυάζουν τη γρήγορη επανάληψη μαζί με τη νέα ύλη του Lower. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Αγγλικών online.

Για Lower με την 1η, έλα στα ΓΡΑΨΑ!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
27ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
ECCE: το Lower Michigan
ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower 30/8/2020 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
ecpe 2020
ΡΕΚΟΡ «ΓΡΑΨΑ» και στα αποτελέσματα ECPE – Michigan Proficiency 2020 (εξεταστική Μαΐου 2020) 26/8/2020 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Επιτυχίες σχεδόν 100% στο Michigan Proficiency 2020
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
 • Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+
 • Στους 18+ ένας είναι ο ειδικός. Όλοι οι άλλοι…γενικώς!