40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


LTE – Δομή και Πλεονεκτήματα

Πτυχίο Αγγλικών LTE

Το LTE ή LanguageCert Test of English είναι ένα Εξ Αποστάσεως Τεστ-Πιστοποίηση Αγγλικών που μετράει το γνωστικό επίπεδο του υποψήφιου στο Reading και στο Listening μόνο. Το Πτυχίο Αγγλικών LTE μοριοδοτείται από το ΑΣΕΠ και έχει ισόβια ισχύ. Χρησιμοποιείται από τον κάτοχο για να αποδείξει πόσα Αγγλικά γνωρίζει για την εργασία ή τις σπουδές του.

Τα πλεονεκτήματα του LTE

Το LTE ή LanguageCert Test of English πρόσφερε στους απανταχού υποψηφίους την ευκαιρία να δώσουν για όποιο επίπεδο θέλουν από το σπίτι τους. Όπως λένε τα μόνα που χρειάζεται κάποιος είναι ένα λάπτοπ, μία αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο και μία Web camera. Το LTE είναι καινοτόμο αφού ο υποψήφιος εξετάζεται μόνο στην Ακουστική κατανόηση και κατανόηση κειμένου μέσα από "περίπου” 56 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής διάρκειας 60’-90’ ελάχιστο και μέγιστο. Ως τώρα μόνο το TOEIC εξετάζει Listening και Reading και αναγνωρίζεται μόνο ως επίπεδο C1/Advanced αφού για να πιστοποιηθεί το Proficiency/C2 Level απαιτούνταν writing και speaking, τουλάχιστον για το ΑΣΕΠ. O COVID όμως, άλλαξε τα δεδομένα άρδην.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

LTE – Online εξέταση

Ας το δούμε όμως λίγο πιο εμπεριστατωμένα. Ο φορέας που το στηρίζει και διοργανώνει τις εξετάσεις είναι το LanguageCert / PeopleCert, το παλιό City & Guilds. Πιο συγκεκριμένα: Το LTE χρησιμοποιεί τη μέθοδο της εξ αποστάσεως επιτήρησης (Teleproctoring), κατά την οποία ο υποψήφιος πριν την έναρξη της εξέτασης και μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων του περιστρέφει την κάμερα γύρω-γύρω για να ελεγχθεί ο χώρος. Η εξέταση διατίθεται και paper based (γραπτώς με φυσική παρουσία στον χώρο της εξέτασης) αλλά διαρκεί 120’ και έχει 4 μέρη όπως και οι άλλοι φορείς. Γιατί να τον επιλέξει κάποιος αυτό τον τρόπο εξέτασης όταν μπορεί να είναι στο σπίτι του και με μικρότερη διάρκεια; Το κομμάτι του LTE Listening έχει 26 περίπου ερωτήσεις και το Reading 30 περίπου ερωτήσεις. Η λέξη "περίπου” είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο φορέας και όχι δική μας.

Η δομή του LTE - βαθμολογία

Ποια είναι η δομή του LTE όμως; Όπως και με το ΤΟΕΙC ανάλογα με τις σωστές απαντήσεις πιστοποιείται και το ανάλογο επίπεδο. Για παράδειγμα ο υποψήφιος ο οποίος "σκοράρει” 40-59 αποκτά πιστοποίηση B1, 60-74 β2, 75-89 C1 και 90-100 C2. Τα αποτελέσματα βγαίνουν επιτόπου και η πιστοποίηση αποστέλλεται εντός 2 ημερών, γεγονός που το προκρίνει σημαντικά έναντι άλλων φορέων. Άρα, για κάποιον που "καίγεται” για μία πιστοποίηση "χθες” και το χαρτί "τώρα”, το LTE είναι ό,τι πρέπει.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Η εξέταση LTE

Τι εξετάζει όμως το LTE; Από τα τεστ προσομοίωσης που διατίθενται παρατηρούμε ότι το Listening αποτελείται από 4 μέρη, κλιμακούμενης δυσκολίας όπου το πρώτο θυμίζει ECCE (Michigan Lower) με εικόνες, το δεύτερο είναι αντιστοίχιση ερωτήσεων ή προτάσεων με τη σωστή απάντηση , σύντομους διαλόγους το τρίτο και μεγαλύτερους στο τέταρτο. Όλα ακούγονται 2 φορές. Παρόλα αυτά, οι σπουδαστές μας που εξετάστηκαν στο LTE ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν εικόνες. Το Reading από την άλλη αποτελείται από 4 μέρη όπου τα τρίτα πρώτα εξετάζουν χρήση γλώσσας και λεξιλόγιο ενώ το τέταρτο μέρος εξετάζει την κατανόηση κειμένου μέσα από τρία κείμενα ακολουθούμενα από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Έμφαση δίνεται στο λεξιλόγιο παρά στην γραμματική καθώς και στην παράφραση εννοιών.

Για μόνο onLine μαθήματα ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 210 75 65 300 Για μόνο onLine μαθήματα ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 210 75 65 300

Πάρτε LTE με την… πρώτη!

Τελικά το LTE είναι εύκολο ή δύσκολο; Απερίφραστα το LTE είναι μία απαιτητική μορφή εξέτασης και για να επιτευχθεί ο αντικειμενικός σκοπός θέλει καλή και στοχευμένη προετοιμασία κάτι που στον Όμιλο Γράψα το εγγυόμαστε.

Κλείνοντας, πρέπει να επισημάνουμε δύο πράγματα: Η αξιόπιστη σύνδεση είναι πολύ σημαντική γιατί στην online εξέταση ο υποψήφιος επιλέγει την ώρα και τη μέρα. Υπάρχουν ώρες και μέρες που το διαδίκτυο φορτώνει και επίσης οι διακοπές και άλλες δυσκολίες είναι πιθανές. Γι’ αυτό διαλέξτε την ώρα και τη μέρα αναλόγως. Σε εξέταση άλλου φορέα από το εξωτερικό η σύνδεση ήταν τόσο κακή που το internet "κράσαρε”. Ο υποψήφιος έχασε τα εξέταστρα και δεν μπόρεσε να "σώσει” ό,τι είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η LanguageCert δηλώνει ότι σε αυτή την περίσταση εφόσον έχει το voucher (κουπόνι εξετάσεων LTE) μπορεί να δώσει άλλη μέρα. Και δεύτερο σημείο ότι δεν μπορείς να αντιγράψεις.

Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Αγγλικών αρχίζουν από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους έως το Proficiency. Στο site μας θα βρείτε χιλιάδες επιτυχόντες (με ονοματεπώνυμο!) και φέτος στις εξετάσεις Ανώτερων Πτυχίων. Στα ΓΡΑΨΑ, έως τώρα, 130.000 έχουν μάθει ξένες γλώσσες άτομα. Πέραν της τάξης, στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online.

Θέλω να μάθω για άλλα πτυχία αγγλικών

Για LTE με την... πρώτη, λοιπόν, ελάτε στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Αγγλικά για ενήλικες

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

 

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Instagram Γράψα
  • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία