40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Ταχύρυθμα προγράμματα για ECPE (Michigan Proficiency)

ECPE: το Proficiency Michigan
Ρεκόρ επιτυχιών ECPE με Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου

Το Proficiency Michigan, όπως λέει ο περισσότερος κόσμος το ECPE, είναι πολύ δημοφιλές πτυχίο C2/Γ2. Κοστίζει περ. 185€, έχει 2 εξεταστικές το χρόνο και χαίρει υψηλού κύρους.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα Πτυχία, παρέχει προγράμματα για την απόκτηση του Proficiency Michigan (ECPE) σε 8-10 μήνες (από επίπεδο B2 - Lower) ή ακόμη λιγότερο αν ήδη έχετε κάνει μέρος της προετοιμασίας. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε 4μηνα ταχύρυθμα προγράμματα αν τα Αγγλικά σας είναι χαμηλότερου επιπέδου από το Β2. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε ευέλικτα ωράρια (απόγευμα, βράδυ, πρωί, μεσημέρι και εναλλάξ), φιλικά δίδακτρα και καθηγητές-ελίτ!

Στα ΓΡΑΨΑ με ασφάλεια και σιγουριά χιλιάδες (1.000άδες) φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη βελτιώνουν το επαγγελματικό τους βιογραφικό παίρνοντας γρήγορα Πτυχία αγγλικών που τους διαφοροποιούν στον επαγγελματικό τους θώκο.

PROFICIENCY

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • ECPE-Χαλάνδρι
  quotes
  Το φροντιστήριο Αγγλικών ΓΡΑΨΑ είναι το καλύτερο! Δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα και χαρούμενο κλίμα! Πήρα το ECPE! Διεύθυνση και καθηγητές … άψογοι!
  quotes
  Λυμπεροπούλου Μαρία
  Τραπεζική Υπάλληλος
 • ECPE - Παγκράτι
  quotes

  Επέλεξα τα ΓΡΑΨΑ για την ειδίκευση τους στους ενήλικες και τα ΔΩΡΕΑΝ προγράμματα υποστήριξης. Πήρα Proficiency σε 8 μήνες ECPE. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από τα ΓΡΑΨΑ!

  quotes
  Κοράκη Λυδία
  Φοιτήτρια Νομικής
 • Παγκράτι ecpe
  quotes
  Υπέροχη εμπειρία η συνεργασία με τον  Όμιλο Γράψα! Δεν θα άλλαζα με τίποτα την επιλογή μου! Καινοτόμος τρόπος εκμάθησης + καταρτισμένο προσωπικό. Εγγυημένη πορεία προς την επιτυχία! Πήρα ECPE
  quotes
  Κοτοπούλης Δημήτρης
  Φοιτητής στο Γεωπονικό Παν/μιο, Αθήνα
 • Αμπελόκηποι proficiency ecpe
  quotes
  Η απόκτηση ECPE στα ΓΡΑΨΑ ήταν γρήγορη και εύκολη! Με την εξαιρετική συνεργασία, τους κορυφαίους καθηγητές και το ιδιαίτερα φιλικό κλίμα κατάφερα να πάρω το Proficiency με την 1η!
  quotes
  Βάσω Μεσσανάκη
  Φοιτήτρια Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών Οικον. Παν. Αθηνών
 • Testimonial Αμπελόκηποι ECPE
  quotes
  Έψαξα πολλά φροντιστήρια. Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα το ζωντανό και χαρούμενο περιβάλλον που έψαχνα.
  quotes
  Δημάκος Τάσος
  Πολιτικός Μηχανικός
 • Κριτική εγγύηση επιτυχίας
  quotes
  Σε μικρό χρονικό διάστημα εντατικών μαθημάτων, τα "ΓΡΑΨΑ" εγγυώνται την επιτυχία του σπουδαστή! Πήρα το Proficiency!
  quotes
  Βασιλική Αποστολοπούλου
  Φοιτήτρια Φιλολογίας ΕΚΠΑ
 • Κριτική Παγκράτι Proficiency
  quotes
  O Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι η Ιδανική επιλογή! Ζωντανό-χαρούμενο περιβάλλον, κορυφαίοι καθηγητές, τεράστιοι αριθμοί επιτυχόντων στις εξετάσεις! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
  quotes
  Πέγκυ Κασφίκη
  Φοιτήτρια στο Πάντειο Παν/μιο, ECPE


Μοναδικά μαθήματα με Καθηγητές-ελίτ σ΄ένα δυναμικό γκρουπ με 4-5€/ώρα Μοναδικά μαθήματα με Καθηγητές-ελίτ σ΄ένα δυναμικό γκρουπ με 4-5€/ώρα


Τα μαθήματα είναι πάντα ευχάριστα. Επέλεξα ΓΡΑΨΑ για Proficiency και ήταν η σωστή απόφαση! Μαθήματα αγγλικών με χαμηλό κόστος, ταχύρυθμα 2 μηνών και πολλαπλές επιλογές στα ωράρια. Ήταν μεγάλη ανακούφιση για μένα!
Κιοσσέ Ιωάννα-Μαρία
Montreal, Canada

Το ECPE του Πανεπιστημίου του Michigan (Examination for the Certificate of Proficiency in English) είναι πλέον η πιο δημοφιλής εξέταση για την απόκτηση ενός πτυχίου αγγλικών, επιπέδου C2/Γ2 στην Ελλάδα. Απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Michigan, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στον τομέα της γλωσσικής έρευνας, με μακρά πείρα στη δημιουργία και ανάπτυξη εξετάσεων γλωσσομάθειας της Αγγλικής.

Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Στην Ελλάδα τη διεξαγωγή των εξετάσεων Proficiency του Michigan (ECPE) αναλαμβάνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση, οργανισμός που έχει οριστεί ως επίσημο εκπρόσωπό του Πανεπιστημίου του Michigan στην Ελλάδα από το 1957.

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, με ρεκόρ επιτυχιών στα Πτυχία κάθε χρόνο, έχει βραβευθεί 2 φορές από την Ελληνοαμερικανική Ένωση με Certificate of Recognition.

Ακαδημαϊκή Υπεροχή ΓΡΑΨΑ Ακαδημαϊκή Υπεροχή ΓΡΑΨΑ

Από το 1984, 130.000 νέοι ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) έχουν περάσει από τα θρανία μας και πολλές χιλιάδες έχουν αποκτήσει υψηλά Πτυχία Γλωσσομάθειας!

Φέτος, 1700 σπουδαστές προετοιμάζονται για Proficiency C2 στα ΓΡΑΨΑ! Έλα κι εσύ! Φέτος, 1700 σπουδαστές προετοιμάζονται για Proficiency C2 στα ΓΡΑΨΑ! Έλα κι εσύ!

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Το ECPE του Michigan αποτελείται από 4 sections. Αυτά είναι τα εξής:

 1. ECPE Writing: Μια γραπτή εργασία περίπου 300 λέξεων την οποία επιλέγει ο υποψήφιος ανάμεσα σε δύο.
  Διάρκεια: 45 λεπτά
 2. ECPE Listening: Bασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από CD.
  Διάρκεια: 35 - 40 λεπτά
 3. ECPE Reading: 70 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.
  Διάρκεια: 55 λεπτά
 4. ECPE Speaking: Συζήτηση ανάμεσα σε 2 ή 3 υποψηφίους και 2 εξεταστές. Οι υποψήφιοι πρέπει, αφού πρώτα γνωριστούν, να μελετήσουν προσεκτικά τις πληροφορίες που τους δίνονται και να πάρουν μία απόφαση για το θέμα που τους έχει δοθεί.
  Διάρκεια: 25- 30 λεπτά

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Τα τρία πρώτα μέρη (Writing, Listening και GCVR) αποτελούν τις γραπτές εξετάσεις του ECPE και διεξάγονται την ίδια ημέρα. Το τέταρτο μέρος, η προφορική εξέταση, πραγματοποιείται ή την ημέρα των εξετάσεων ή σε προγενέστερη ή μεταγενέστερη ημερομηνία.Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, με καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένους στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από το University of Oxford - Department for Continuing Education, έχει πάνω από 2.000 επιτυχόντες στα Πτυχία Γλωσσών κάθε χρόνο. Γι΄ αυτό τολμάμε να δίνουμε στους σπουδαστές μας Γραπτή Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου και για τις εξετάσεις

ECPE

!

Ο/Η σπουδαστής/ρια που έχει κάποια χρόνια να ασχοληθεί με Αγγλικά, δεν χάνει χρόνο, ξεκινώντας σειριακά, πρώτα με επαναλήψεις και μετά από καιρό να προχωρήσει στην ύλη του ECPE, ούτε προχωρεί κατευθείαν, συσσωρεύοντας κενά! Ο σπουδαστής αρχίζει στοχευμένα μαθήματα που συνδυάζουν τη γρήγορη επανάληψη μαζί με τη νέα ύλη του Proficiency-C2.

Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ... γνωρίζουν!
 • Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ έχω τη χαρά της άριστης συνεργασίας και του επαγγελματισμού. Καθηγητές και σπουδαστές έρχονται με πραγματικό ενθουσιασμό για ένα μάθημα διαδραστικό, φιλικό και ευχάριστο!
  Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Ειδικοί και στο Proficiency
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  Είμαστε οι ειδικοί και στο Proficiency! Στα Γράψα, σ’ ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, και οι πλέον απαιτητικοί σπουδαστές αισθάνονται ότι τους καταλαβαίνουμε και καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες τους!
  Γιώργος Καραναστάσης, Καθηγητής Αγγλικών
 • Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
  Η ΦΗΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!
  quotes
  Η καλή φήμη είναι κάτι που κερδίζεται! Τα ΓΡΑΨΑ, χάρη στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, του know how και των κορυφαίων καθηγητών, δίκαια βρίσκονται τόσα χρόνια στην κορυφή! Κι εγώ είμαι χαρούμενη που ανήκω σε αυτή την ομάδα! 
  Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, περιβάλλον συνεργασίας και ενθουσιασμένους σπουδαστές για τις μεθόδους μας!
  Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
  quotes
  Μετά από μια πολύχρονη περιπλάνησή μου σε διάφορα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, η ένταξή μου στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ ήταν μια πραγματική αποκάλυψη! Σεβασμός στον καθηγητή και το σπουδαστή, εξαιρετικό περιβάλλον! Ό,τι πιο καινοτόμο!
  Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
 • Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΓΡΑΨΑ=100% ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
  quotes
  Εκεί που άλλοι υπόσχονται στα λόγια, εμείς απαντάμε με το σχεδόν 100% επιτυχιών των σπουδαστών μας στα Πτυχία. Εμπιστεύσου την υψηλή ποιότητα των καθηγητών μας και το μοναδικό σύστημα ΓΡΑΨΑ, και μπες κι εσύ στο… ποσοστό της επιτυχίας! 
  Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ θα βρεις σοβαρή οργάνωση και υπεύθυνο διδακτικό προσωπικό! Με ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και 100% επιτυχίες στις εξετάσεις αγγλικών Πτυχίων, ο  Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι πρότυπο!
  Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
  quotes
  Για μένα τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι απλά επιλογή, είναι μονόδρομος! Εδώ κάνουμε τη διαφορά καθώς είμαστε ειδικοί στα Αγγλικά για ενήλικες και έχουμε ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%! Πώς, λοιπόν, να μη μας εμπιστευτείς;
  Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Κάτια Ζαγορίτου. Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  ΓΡΑΨΑ= πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον για τους διδάσκοντες και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών με νέες τεχνολογίες και έμφαση στην επικοινωνία! Μάθημα ευχάριστο και δημιουργικό!
  Κάτια Ζαγορίτου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΕΔΩ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!
  quotes
  Ένας καθηγητής εκτός από την αγάπη του και τις γνώσεις του χρειάζεται ένα άψογο  εργασιακό περιβάλλον με συνεργάτες που τον στηρίζουν! Αυτό βρήκα στα ΓΡΑΨΑ! Γι’ αυτό και όλοι στα ΓΡΑΨΑ έρχονται!
  Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  quotes
  Με το μοναδικό μας σύστημα και τις πρωτοποριακές τεχνικές μας, όλοι οι σπουδαστές στα Γράψα είναι κατενθουσιασμένοι!
  Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
 • Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ PROFICIENCY
  quotes
  Από την 1η μέρα στα ΓΡΑΨΑ, ήξερα ότι εδώ κάνουμε τη διαφορά! Είμαστε οι ειδικοί στα Proficiency χάρη στη μοναδική μεθοδολογία μας! Απτή απόδειξη της υπεροχής μας αποτελούν οι απόλυτες επιτυχίες μας στα Πτυχία υψηλού επιπέδου!
  Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Τάνια Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΠΑΘΟΣ & ΜΕΡΑΚΙ
  quotes
  Με πάθος και μεράκι, εδώ στα ΓΡΑΨΑ, παρέχουμε στους σπουδαστές μας ένα ταξίδι γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας, μια υπέροχη εμπειρία! Στα ΓΡΑΨΑ θα ανακαλύψετε την πιο όμορφη όψη της εκπαίδευσης!
  Ιωάννα Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα άψογο εργασιακό περιβάλλον με εμπιστοσύνη και ελευθερία να εκφράσω τη δημιουργικότητα μου!
  Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών

Η επιτυχία μας στις εξετάσεις για ECPE αγγίζει το 100%. Για να πετύχουμε αυτό το ποσοστό σε ενήλικες σπουδαστές 18+ (φοιτητές, εργαζόμενους, στελέχη επιχειρήσεων) που έχουν κάποια χρόνια αφήσει τα Αγγλικά τους απαιτείται ένα ειδικό πρόγραμμα σπουδών με υλικό που παράχθηκε ειδικά για το δικό τους προφίλ και τους καλύτερους καθηγητές Αγγλικών με ιδιαίτερη εμπειρία στο Michigan Proficiency! Επίσης, ένα κορυφαίο Ακαδημαϊκό επιτελείο που περιλαμβάνει και διεθνώς αναγνωρισμένoυς Ακαδημαϊκούς. Το σύστημα ECPE ΓΡΑΨΑ έχει αναπτυχθεί και τελειοποιηθεί μέσα στο χρόνο, αφού 130.000 σπουδαστές έμαθαν ξένες γλώσσες μαζί μας και 78.000 από αυτούς απέκτησαν υψηλά Πτυχία.

Στα ΓΡΑΨΑ θα κάνετε στοχευμένα ECPE Mock tests (προσομοιώσεις εξετάσεων). Έτσι θα μάθετε να διαχειρίζεστε το χρόνο σας, να ελέγχετε το άγχος σας και να βρείτε τα δυνατά σας σημεία ή τις αδυναμίες σας. Τα ευέλικτα ECPE syllabi ΓΡΑΨΑ λειτουργούν συμπληρωματικά στα δεδομένα των mock tests. Οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ δίνουν πανέτοιμοι για ECPE με το ποσοστό επιτυχίας να προσεγγίζει το 100%.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Να δούμε όμως πιο αναλυτικά τι χρειάζεται να κάνουμε σε κάθε μέρος της εξέτασης του

Michigan Proficiency

και ποιες τεχνικές μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας.
PART 1 – WRITING SECTION (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛOΓΟΥ)

Οι υποψήφιοι πρέπει να αναπτύσσουν μία έκθεση, την οποία επιλέγουν ανάμεσα σε τρία θέματα (article, proposal, essay). Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός λέξεων, άλλα οι πολύ σύντομες απαντήσεις βαθμολογούνται αρνητικά. Η έκθεση του ECPE πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 45 λεπτά. Οι υποψήφιοι ζητούνται να αναδείξουν την δυνατότητα να αναπτύσσουν ένα θέμα και να οργανώνουν το περιεχόμενο του, να συνδέουν κατάλληλα τις ιδέες ανάμεσα τους, να αποδεικνύουν την ικανότητα να κάνουν αναφορές σε άλλες πηγές (δίνονται διαγράμματα, στατιστικές, γραφήματα και αποφθέγματα τα οποία πρέπει να χρησιμοποιηθούν) και να χρησιμοποιούν μια ποικιλία από γραμματικά φαινόμενα και πλούσιο λεξιλόγιο.

Τα θέματα των εκθέσεων Proficiency Michigan σχετίζονται με κοινωνικά, επαγγελματικά ή εκπαιδευτικά θέματα. Οι υποψήφιοι πρέπει να αναπτύσσουν ένα θέμα και να εκφράζουν την άποψη τους σχετικά με αυτό ή να προτείνουν λύσεις σε ένα πρόβλημα ή να αναλύουν τα θετικά και τα αρνητικά σημεία σχετικά με ένα θέμα, δίνοντας παραδείγματα και επεξηγήσεις. Η απάντηση αξιολογείται από δύο εξεταστές.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

Οι κορυφαίοι καθηγητές ΓΡΑΨΑ θα σου αναλύσουν όλους τους τύπους εκθέσεων και θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές κι έτοιμο λεξιλόγιο /εκφράσεις για κάθε τύπο έκθεσης. Η επιτυχία και σε αυτό το κομμάτι των εξετάσεων του

Proficiency Michigan

είναι εξασφαλισμένη!

TIPS FOR THE ECPE WRITING SECTION

 • Διάβασε προσεκτικά τα θέματα εκθέσεων που δίνονται κατά την εξέταση Proficiency Michigan και επίλεξε εκείνο για το οποίο έχεις περισσότερες ιδέες/ λεξιλόγιο και φαίνεται πιο εύκολο να υποστηρίξεις τις απόψεις σου
 • Διάβασε προσεκτικά το θέμα της επιλογής μας και υπογράμμισε όλα τα σημεία που πρέπει να καλύψεις
 • Κάνε ένα πρόχειρο πλάνο που πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 4- 5 παραγράφους: μια παράγραφος- εισαγωγή, δυο- τρεις παράγραφοι – κυρίως θέμα, μια παράγραφος για το συμπέρασμα
 • Κάθε παράγραφος πρέπει να παρουσιάζει και να αναπτύξει μια ιδέα, αναφέροντας τις προϋποθέσεις, τις συνέπειες ή τις δυσκολίες υλοποίησης της ιδέας. Γι’αυτό τον λόγο δεν χρειάζεται να έχεις παρα πoλλές ιδέες, επειδή δεν θα μπορείς να τις αναπτύξεις σωστά - δεν θέλουμε να καταλήγουμε σε μία λίστα από επιχειρήματα
 • Μην προσθέτεις ιδέες εκτός αρχικού πλάνου εάν θες να εξασφαλίσεις μια ισορροπημένη έκθεση
 • Στο τέλος αυτού του τμήματος της εξέτασης Proficiency Michigan, αφιέρωσε 3 λεπτά στη διόρθωση πιθανών λαθών

Τεστ αγγλικών - Proficiency Τεστ αγγλικών - Proficiency

PART 2 – ECPE LISTENING SECTION (κατανόηση προφορικού λόγου)

Αποτελείται από τρία μέρη και περιέχει 50 ερωτήσεις με απαντήσεις σε μορφή multiple choice και έχει συνολική διάρκεια 35 – 40 λεπτά. Οι σπουδαστές έχουν την δυνατότητα να κρατάνε σημειώσεις κατά την διάρκεια της εξέτασης ECPE Listening. Στις ηχογραφήσεις της ενότητας κατανόησης προφορικού λόγου (Listening) ακούγονται μόνο καθιερωμένες Αμερικανικές προφορές και δεν χρησιμοποιούνται διάλεκτοι ούτε ακούγονται εξωγενείς ήχοι. Οι υποψήφιοι ECPE ακούνε μόνο τις φωνές των ομιλητών και επομένως οι επιδόσεις τους δεν επηρεάζονται αρνητικά από εξωτερικούς παράγοντες. Οι υποψήφιοι ακούνε την ηχογράφηση μόνο μία φορά.

Το πρώτο μέρος του ECPE Listening περιέχει 20 μικρούς διαλόγους που ακολουθούνται από μια ερώτηση με 4 πιθανές απαντήσεις..

Το δεύτερο μέρος του ECPE Listening περιέχει 3 μικρά λογύδρια από έναν ομιλητή, ακολουθούμενα από 6 ερωτήσεις. Οι υποψήφιοι επιλέγουν ανάμεσα στις 4 απαντήσεις/επιλογές την κατάλληλη απάντηση στην ερώτηση και ακούνε το υλικό μόνο μία φορά.

Το τρίτο μέρος του Listening του Proficiency Michigan περιέχει δύο διαλόγους, με έξι ηχογραφημένες ερωτήσεις κατανόησης και 3 πιθανές επιλογές. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις είναι εκτυπωμένες. Οι υποψήφιοι επιλέγουν την κατάλληλη απάντηση.

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

TIPS FOR THE ECPE LISTENING SECTION

 • Μην μείνεις πίσω στις ερώτησεις. Εάν δεν είσαι σίγουρος/η για κάποια απάντηση, επίλεξε μια απάντηση και προχώρησε, αλλιώς θα χάσεις τις επομενές ερωτήσεις που μπορεί να φαίνονται πιο εύκολες. Μην ξεχνάς ότι θα ακούσεις την ηχογράφηση μόνο μία φορά.
 • Την ώρα που δίνονται οδηγίες, διάβασε προσεκτικά τις ερωτήσεις και υπογράμμισε τα key words
 • Όταν κρατάς σημειώσεις στο part 3 του Listening του ECPE, χρησιμοποίεισαι σύντομο τρόπο γραφής και σύμβολα έτσι ώστε να μην χάσεις πολλή ώρα
 • Να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος/η σε όλη την διάρκεια της εξέτασης
 • Να βλέπεις ντοκιμαντέρ η σοβαρές εκπομπές όσο πιο συχνά μπορείς. Επίσης, καλό θα ήταν να βλέπεις στην τηλεόραση ή να ακούς στο ραδιόφωνο ειδήσεις στα αγγλικά μία φορά την εβδομάδα (κατά προτίμηση από Αμερικάνικο κανάλι).
 • Κάνε εξάσκηση με listening tests όσο πιο συχνά μπορείς κι από την αρχή της χρονιάς. Μην αφήνεις το κομμάτι του ECPE listening τελευταίο, δίνοντας έμφαση μόνο σε γραμματική και λεξιλόγιο – είναι ένα κομμάτι που βελτιώνεται μόνο με εξάσκηση. Στα ΓΡΑΨΑ θα έχεις τη δυνατότητα να κάνεις πολλές ώρες εξάσκηση, τόσο στην τάξη όσο και στο τεχνολογικά προηγμένο Εργαστήριο Γλώσσας.
PART 3 - ECPE READING SECTION (Grammar, Cloze, Vocabulary, Reading)

Αποτελείται από τέσσερα μέρη και περιέχει 70 ερωτήσεις με απαντήσεις σε μορφή multiple choice και έχει συνολική διάρκεια 55 λεπτά.

Το πρώτο μέρος- ECPE Grammar (Γραμματική) - περιέχει 16 ερωτήσεις εκ των οποίων η κάθε μια περιέχει μία η δύο ελλιπείς προτάσεις ακολουθούμενη/ες από επιλογές λέξεων ή φράσεων. Μόνο μία επιλογή από τις τέσσερις είναι γραμματικά σωστή. Κάθε πρόταση εξετάζει ένα η περισσότερα γραμματικά φαινόμενα και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αντανακλά την χρήση της καθομιλουμένης Αγγλικής γλώσσας όπως αυτή συναντιέται σε διαφορετικά είδη κειμένων.

Το δεύτερο μέρος- ECPE Cloze (κείμενα με κενά) - περιέχει δύο σύντομα κείμενα με κενά με 10 ερωτήσεις το καθένα, από το οποία έχουν αφαιρεθεί λέξεις ή φράσεις και επιλέγουν μία από τέσσερις λέξεις ή φράσεις που ταιριάζει όσον αφορά σε γραμματική και σημασία. Κάθε κείμενο σε αυτό το μέρος της εξέτασης περιέχει περίπου 190 λέξεις και αντιπροσωπεύουν αποσπάσματα από κείμενα γραμμένα σε επίσημη Αγγλική γλώσσα.

Το τρίτο μέρος- ECPE Vocabulary (Λεξιλόγιο) - περιέχει 16 ερωτήσεις εκ των οποίων η κάθε μια περιέχει μία η δύο ελλιπείς προτάσεις ακολουθούμενη/ες από επιλογές λέξεων ή φράσεων. Μόνο μία επιλογή από τις τέσσερις είναι σωστή. Κάθε πρόταση εξετάζει την σωστή χρήση λεξιλογίου, και απαιτεί μερικές φορές την γνώση σπάνιων λέξεων και εκφράσεων, όπως επίσης και την αναγνώριση λεπτών διαφορών μεταξύ των απαντήσεων. Οι προτάσεις στο ECPE Vocabulary είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να αντανακλούν την χρήση της καθομιλουμένης Αγγλικής γλώσσας όπως αυτή συναντιέται σε διαφορετικά είδη κειμένων.

Το τέταρτο μέρος – ECPE Reading (κατανόηση κειμένου) - περιέχει τέσσερα σύντομα κείμενα που ακολουθούνται από έξι ερωτήσεις κατανόησης το κάθε ένα. Οι υποψήφιοι επιλέγουν τη κατάλληλη απάντηση από τις τέσσερις εκτυπωμένες επιλογές και πρέπει να αποδείξουν διαφορετικές δεξιότητες όσον αφορά την κατανόηση κειμένου, όπως: κατανόηση βασικής ιδέας, κατανόηση λεπτομερειών και παραδειγμάτων, κατανόηση βασικού σκοπού του κειμένου και κατανόηση λεξιλογίου.

TIPS FOR THE ECPE GCVR SECTION

 • Στην εξέταση του Proficiency του Michigan, θα πρέπει να διαχειρίζεσαι το χρόνο σου σωστά. Προφανώς θα χρειαστείς περισσότερο χρόνο για να απαντήσεις τις ερωτήσεις του Reading subsection (περίπου 35’). Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει να απαντήσεις τις υπόλοιπες ερωτήσεις του ECPE GCVR SECTION πολύ γρήγορα, ακολουθώντας τον ‘ένστικτο’ σου, το οποίο έχεις ‘χτίσει’ κατά την διάρκεια τις χρονιάς. Με λίγα λόγια μην προσπαθήσεις να θυμάσαι κανόνες η την ακριβή ερμηνεία των λέξεων, απλά επίλεξε βάση της λογικής του ‘ έτσι ακούγεται καλά/ σωστά’. Μετά από την προετοιμασία που έκανες μαζί με τους καθηγητές σου, πολλές γνώσεις έχουν φιξαριστεί και αυτό θα σε βοηθήσει να λειτουργείς βάσει αυτοματισμού.
 • Σε περίπτωση που δεν είσαι σίγουρος/η για κάποια απάντηση GCVR SECTION του ECPE, επίλεξε ακόμα και στην τύχη, δεν υπάρχει αρνητική βαθμολογία
 • Να διαβάζεις προσεκτικά ολόκληρη την πρόταση και όχι μόνο μέχρι το κενό, η απάντηση μπορεί να σχετίζεται με τις λέξεις που ακολουθούν μετά
 • Να είσαι προετοιμασμένος/η να συναντήσεις άγνωστες λέξεις στο ECPE Vocabulary & Reading subsections
 • Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο paraphrasing. Στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, η σωστή απάντηση υπάρχει στο κείμενο αλλά είναι, σχεδόν πάντα, διατυπωμένη με άλλον τρόπο. Πρόσεχε να έχεις το νόημα που θέλεις και σύγκρινε προσεκτικά τη διατύπωση στο κείμενο με τις πιθανές απαντήσεις. Πολλές φορές, μία και μόνο λέξη καθιστά μια απάντηση λάθος. Ιδιαίτερα πρόσεχε, κυρίως στο ECPE, την παρουσία λέξεων με απόλυτο νόημα, όπως always, never κτλ. Η παρουσία τέτοιων λέξεων σε κάποια από τις 4 πιθανές απαντήσεις συνήθως "προειδοποιεί” ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι η σωστή.
 • Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σας, διάβασε στον ελεύθερο χρόνο άρθρα που σχετίζονται με τις τελευταίες εξελίξεις στον επιστημονικό και τεχνικό τομέα σε εφημερίδες και ίντερνετ, επειδή αυτό τον τύπο κείμενο θα συναντήσεις και στις εξετάσεις του ECPE.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

PART 4 – ECPE SPEAKING (παραγωγή προφορικού λόγου)

Η προφορική εξέταση του Michigan Proficiency διεξάγεται ανάμεσα σε δύο ή τρεις υποψηφίους και δυο εξεταστές. Αποτελείται από πέντε στάδια και διαρκεί 25 -30 λεπτά, όταν οι εξεταζόμενοι είναι δυο, και 35- 40 λεπτά, όταν οι εξεταζόμενοι είναι τρεις.

Στο πρώτο στάδιο της εξέτασης ECPE SPEAKING οι υποψήφιοι συστήνονται και μιλούν για τον εαυτό τους, απαντώντας σε ερωτήσεις του εξεταστή σχετικά με τις σπουδές τους, την δουλειά τους, την οικογένεια τους, τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον και άλλα.

Στο δεύτερο στάδιο της εξέτασης ECPE SPEAKING, στους υποψήφιους δίνονται κάρτες με πληροφορίες σχετικά με υποψηφιότητες ανάμεσα στις οποίες ζητείται να επιλέξουν μαζί την πιο κατάλληλη. Ο κάθε υποψήφιος έχει δυο υποψηφιότητες. Σε αυτό το στάδιο, οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν τις πληροφορίες που βρίσκονται στην κάρτα τους στον άλλο υποψήφιο, ο οποίος κρατάει σημειώσεις κατά την διάρκεια της παρουσίασης. Στο τέλος της παρουσίασης, οι υποψήφιοι πρέπει να επιλέξουν ποια από τις δύο επιλογές που τους είχαν παρουσιαστεί είναι η καλύτερη. Αυτό το στάδιο διαρκεί 5- 7 λεπτά.

Στο τρίτο στάδιο του SPEAKING του ECPE, οι υποψήφιοι επιλέγουν μία από τις δύο υποψηφιότητες που τους δόθηκαν και συζητάνε μεταξύ τους συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μίας επιλογής σύμφωνα με τις πληροφορίες από την κάρτα τους και τις σημειώσεις που κράτησαν, προσπαθώντας να καταλήγουν σε μία μόνο υποψηφιότητα. Αυτό το στάδιο διαρκεί 5- 7 λεπτά.

Στο τέταρτο στάδιο του SPEAKING του ECPE, οι υποψήφιοι πρέπει να ετοιμάσουν μια επίσημη παρουσίαση της επιλογής που έκαναν, η οποία πρέπει να πείσει το 2ο εξεταστή. Οι δύο υποψήφιοι έχουν χρόνο να προετοιμαστούν, και πρέπει να επιλέξουν από δύο σημεία, τα οποία θα παρουσιάσουν, αναπτύσσοντας επιχειρήματα που να αποδείξουν ότι είναι σημαντικά. Αυτό το στάδιο διαρκεί 5- 7 λεπτά.

Στο πέμπτο στάδιο του ECPE SPEAKING, οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν σε μια η δυο πιο απαιτητικές ερωτήσεις που θα κάνει ο δεύτερος εξεταστής. Ουσιαστικά θα πρέπει να μπορούν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα τους και να δικαιολογήσουν έτσι την επιλογή που έχουν κάνει. Αυτό το στάδιο διαρκεί 5- 7 λεπτά.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, ηγέτης στα Αγγλικά για ενήλικες, σου εξασφαλίζει απεριόριστες ευκαιρίες να αναπτύξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες! Το μάθημα ΓΡΑΨΑ γίνεται μόνο στην ξένη γλώσσα από δύο καθηγητές, έναν native κι έναν Έλληνα, ώστε να προσφέρονται στους σπουδαστές μας τα δυνατότερα σημεία και των δύο.

TIPS FOR THE ECPE SPEAKING SECTION

 • Μπες στην αίθουσα με χαμόγελο και αυτοπεποίθηση – είναι πολύ σημαντικό! Δημιουργεί θετική εικόνα στους εξεταστές και βοηθά να διαχειριστείς το άγχος σου.
 • Άκου προσεκτικά τις ερωτήσεις και σιγουρέψου ότι κατάλάβες αυτό που ζητείται. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μη φοβηθείς να ρωτήσεις ή να ζητήσεις διευκρινίσεις! Δεν χάνεις points από αυτό – θεωρείται communicative skill και οι εξεταστές το αξιολογούν θετικά. Αντιθέτως, εάν δεν λύσεις τις απορίες σου, ρισκάρεις να χάσεις πολύτιμους βαθμούς εξαιτίας παρανόησης των οδηγιών.
 • Δεν μονοπωλείς τη συζήτηση! Κάνεις διάλογο με τον άλλον υποψήφιο, όχι μονόλογο. Κάνε παύσεις, ρώτα τη γνώμη του, άκου προσεκτικά κι ανταποκρίσου κατάλληλα. Χρησιμοποίησε χρήσιμες εκφράσεις για να κυλάει ομαλά η συζήτηση π.χ. "what do you think of...”.
 • Τέλος, προτίμησε να πεις κάτι που μπορείς εύκολα να αναπτύξεις στη ξένη γλώσσα, ακόμα κι αν δεν είναι πράγματι αυτή η άποψή σου. Δεν ρισκάρεις να "κολλήσεις” λέγοντας αυτό που θες ακριβώς, εάν είναι κάτι που απαιτεί πιο δύσκολο λεξιλόγιο, για παράδειγμα.

Θέλω να μάθω περισσότερα για Proficiency Θέλω να μάθω περισσότερα για Proficiency

 

Και... λίγη ιστορία για το ECPE:

Tο Πανεπιστήμιο του Michigan, mε πτυχιακά προγράμματα που έχουν λάβει υψηλές αξιολογήσεις, βιβλιοθήκες, εργαστήρια, ερευνητικές εγκαταστάσεις κι ένα διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα δημόσια πανεπιστήμια των ΗΠΑ. 28 σχολές και κολέγια στην Πολιτεία του Michigan, 571 σημαντικά κτήρια, άνω των 8,5 εκατομμυρίων τίτλοι σε βιβλιοθήκες, άνω των 6000 μέλη διδακτικού προσωπικού, περίπου 58.000 σπουδαστές συνθέτουν το διακεκριμένο αυτό Πανεπιστήμιο.

Το ELI (English Language Institute) του Πανεπιστημίου του Michigan, με ηγετική θέση παγκοσμίως στις εξετάσεις της Αγγλικής γλώσσας, ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1941 από τον Charles C. Fries με χρηματοδότηση από το Rockefeller Foundation. Ήταν το πρώτο ίδρυμα των Ηνωμένων Πολιτειών που είχε ως σκοπό την ανάπτυξη και το σχεδιασμό εξετάσεων της Αγγλικής ως ξένης γλώσσας, ενώ μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1950 είχε δραστηριοποιηθεί σε αρκετές χώρες παγκοσμίως.

Το 1953 σχεδιάστηκαν οι εξετάσεις για το πτυχίο ECPE (το Michigan Proficiency) και το 1994 διοργανώθηκαν για πρώτη φορά οι εξετάσεις για το πτυχίο ECCE (Examination for the Certificate of Competency in English). Σήμερα, το ELI με σταθερή προσήλωση στην ακαδημαϊκή υπεροχή, εξακολουθεί να είναι ένας από τους κορυφαίους φορείς στην έρευνα, ανάπτυξη και σχεδιασμό των εξετάσεων της Αγγλικής ως δεύτερης γλώσσας σε όλον τον κόσμο.

Το 2010, το Πανεπιστήμιο του Michigan και το Πανεπιστήμιο του Cambridge, σύναψαν συμφωνία συνεργασίας στο χώρο της ανάπτυξης γλωσσικών δοκιμασιών και δημιούργησαν το νέο οργανισμό Cambridge Michigan Language Assessments, CaMLA.

Το CaMLA έχει ως στόχο να προσφέρει πλήρες και δυναμικό σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας ώστε να βοηθήσει εκπαιδευτικούς, κυβερνητικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς να καλύψουν τις ανάγκες τους στο χώρο της γλωσσικής αξιολόγησης.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ διατηρεί ενεργή συνεργασία με την Ελληνο-Αμερικανική Ένωση, φορέα των εξετάσεων ECPE. Έτσι οποιαδήποτε μεταβολή ή τροποποίηση, τη μαθαίνουν σπουδαστές και καθηγητές ΓΡΑΨΑ, αμέσως! Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Αγγλικών online.

Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, λοιπόν. Κορυφαίοι και στο ECPE!

Προγράμματα PROFICIENCY-C2 (CPE & ECPE)
Ο κ. Richard Carr, Oxford University Department of Continuing Education - approved OTA trainer, σε σεμινάριο Διδακτικής και Μεθοδολογίας σε καθηγητές ΓΡΑΨΑ

Συχνές ερωτήσεις

Πότε διεξάγονται οι εξετάσεις ECPE του Michigan;

Οι εξετάσεις ECPE διεξάγονται σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα 2 φορές το έτος, κάθε Μάιο και Δεκέμβριο. Οι γραπτές εξετάσεις του ECPE διεξάγονται Κυριακή ενώ οι προφορικές σε διαφορετική ημερομηνία, πριν ή μετά τις γραπτές εξετάσεις.

Ποια είναι η διαδικασία βαθμολόγησης στο ECPE;

Τα μέρη του Listening και GCVR βαθμολογούνται με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και την εφαρμογή ειδικού λογισμικού. Στο Writing του Michigan ECPE η αξιολόγηση γίνεται από 2 ανεξάρτητους ειδικά εκπαιδευμένους κι πιστοποιημένους βαθμολογητές. Σε περίπτωση σημαντικής απόκλισης μεταξύ των 2 βαθμολογιών καλείται τρίτος βαθμολογητής, ο οποίος και καθορίζει τον τελικό βαθμό. Η βαθμολόγηση Listening, GCVR και Writing γίνεται στο Πανεπιστήμιο του Michigan στις Η.Π.Α. Η βαθμολόγηση του ECPE Speaking γίνεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης από 2 ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εξεταστές (Speaking Examiners).

Πώς γίνονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις ECPE;

Υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του online συστήματος εγγραφών ORFEAS όπου δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των εξετάστρων με χρέωση πιστωτικής κάρτας και η επιλογή πόλης, εξεταστικού κέντρου και ώρας εξέτασης. Δηλώσεις συμμετοχής για το ECPE μπορούν επίσης να υποβληθούν μέσω ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως στα Γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πότε λαμβάνουν οι υποψήφιοι τα αποτελέσματα και τα πιστοποιητικά των εξετάσεων ECPE;

Οι υποψήφιοι των εξετάσεων ECPE (Michigan) Μαΐου λαμβάνουν τα αποτελέσματα συνήθως έως τα μέσα Αυγούστου και οι υποψήφιοι Δεκεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου. Τα πιστοποιητικά ECPE αποστέλλονται από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση στους επιτυχόντες μόλις είναι διαθέσιμα από τον εξεταστικό φορέα.

Πώς βαθμολογείται το ECPE

Επιτυχόντες στο ECPE θεωρούνται οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες της εξέτασης ίσο ή ανώτερο του 650. Υπάρχουν οι εξής κλίμακες:
840-1000: Honors (H)
750-835: Pass (P)
650-745: (Low Pass)
610-645: (Borderline Fail)
0-605: (Fail)

Πατήστε εδώ για ανάλυση επί των ecpe sample test

Προβλέπονται ειδικές συνθήκες συμμετοχής στις εξετάσεις ECPE (δυσλεξία, προβλήματα ακοής, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.);

Ναι. Ο υποψήφιος Proficiency Michigan που χρειάζεται ειδικές ρυθμίσεις πρέπει να υποβάλλει αίτημα και να καταθέσει τα σχετικά ιατρικά δικαιολογητικά (μεταφρασμένα στην αγγλική γλώσσα και επικυρωμένα) τουλάχιστον 4 εβδομάδες πριν την ημερομηνία εξέτασης. Κατόπιν αξιολόγησης της αίτησης, ο υποψήφιος ECPE-Michigan ενημερώνεται για τις ειδικές συνθήκες ή τροποποιήσεις που θα γίνουν (παράταση στο χρόνο εξέτασης, γραφέας, χρήση ακουστικών, πρόσβαση αναπηρικού αμαξιδίου στους εξεταστικούς χώρους κ.α.). Δεν υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση για τις ειδικές ρυθμίσεις.

Υπάρχει δυνατότητα αναβαθμολόγησης στις εξετάσεις ECPE;

Τα ειδικά απαντητικά φυλλάδια (answer sheets) των ενοτήτων Listening και GCVR του ECPE διορθώνονται με ηλεκτρονικά μέσα και γι’αυτό το λόγο τα αποτελέσματα είναι μάλλον απίθανο να αλλάξουν για αυτές τις ενότητες. Αντίθετα για τις ενότητες Writing και Speaking του ECPE Michigan όπου η αξιολόγηση γίνεται από εξεταστή-βαθμολογητή είναι πιο πιθανό. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος που επιθυμεί επανεξέταση του γραπτού του, μπορεί να το κάνει το αργότερο εντός 30 ημερών από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υποβάλλοντας αίτηση και καταβάλλοντας τέλος αναβαθμολόγησης Proficiency Michigan που επιστέφεται σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος

Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά των εξετάσεων του κάθε πτυχίου;

Δες τον Συγκριτικό μας Πίνακα Πτυχίων Proficiency.

Έχω περισσότερες ερωτήσεις

Δες την ενότητα συχνών ερωτήσεων για Proficiency

Στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στο Proficiency για ενήλικες με 10δες χιλιάδες επιτυχόντων μέχρι τώρα, θα βρείτε εκτός από μαθήματα σε τάξη και proficiency εξ αποστάσεως.

Μη χάνεις άλλο χρόνο. Έλα στα ΓΡΑΨΑ και πάρε ECPE με την…πρώτη!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία