Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Αρχική σελίδα / Παροχές Γράψα

Συμβουλευτική για Μεταπτυχιακά

Συμβουλευτική για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό

 

Συμβουλευτική για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό
Η κ. Judy Boyle, M.Ed (Harvard University), Dip.RSA, Author κατά τη διάρκεια Σεμιναρίου Μεθοδολογίας «ΓΡΑΨΑ»
Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός Ελλήνων φοιτητών, με το πέρας των προπτυχιακών τους σπουδών αποφασίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, αναζητώντας το κατάλληλο πανεπιστήμιο, τμήμα και πτυχίο - παράμετροι που, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, μεταφράζονται σε χρόνο και χρήματα.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στους ενήλικες(Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά) από το 1984, χιλιάδες σπουδαστές μας έως τώρα, έμαθαν μια γλώσσα για να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.

Στα ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, θα:

 • Μάθετε τη γλώσσα που θέλετε σε ευέλικτα ωράρια, φιλικά δίδακτρα και με καθηγητές ελίτ, εκπαιδευμένους στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από διεθνείς φορείς, ανάμεσα τους και το University of Oxford, Department for Continuing Education
 • Αποκτήσετε τα απαιτούμενα από τα ξένα Πανεπιστήμια,

  πτυχία Γλωσσομάθειας

  , όπως τα IELTS και TOEFL. Στα ΓΡΑΨΑ έχουμε ρεκόρ επιτυχιών στις Εξετάσεις Πτυχίων, με πάνω από 2.000 επιτυχόντες και φέτος!
 • έχετε πρόσβαση και σε υπηρεσίες Συμβουλευτικής

Συμβουλευτική για Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό

Το Τμήμα Συμβουλευτικής απαρτίζεται από καταρτισμένα και ενημερωμένα ακαδημαϊκά (απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων) και διοικητικά στελέχη που βρίσκονται στη διάθεση του σπουδαστή μας προκειμένου να λύσουν οποιαδήποτε απορία και να βοηθήσουν αποτελεσματικά σε οτιδήποτε προκύψει.

Στα ΓΡΑΨΑ, συμβουλεύουμε και βοηθάμε το σπουδαστή/ρια και στο ακαδημαϊκό και στο γραφειοκρατικό κομμάτι των αιτήσεων, της έρευνας και του personal statement (προσωπικής επιστολής – δήλωσης, γιατί ο υποψήφιος διάλεξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο).

Σύμφωνα με το UCAS (το γραφείο υποβολής δηλώσεων για προπτυχιακές σπουδές), το personal statement μαζί με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας μπορεί να είναι τα πιο καθοριστικά χαρτιά στην αίτηση ενός προπτυχιακού φοιτητή. Για τους μεταπτυχιακούς δεν τίθεται καν ερώτημα, θεωρείται δεδομένο!

Στα ΓΡΑΨΑ βοηθάμε το σπουδαστή σε όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία, καθώς και τα σημεία-κλειδιά της αίτησης τα οποία κρίνουν το αποτέλεσμα και, επιπλέον, παρέχουμε πολύτιμες πληροφορίες για πόλεις επιλογής, όσον αφορά τα ενοίκια, το κόστος ζωής, τα κοινωνικά δίκτυα, τις προοπτικές και την αναγνωσιμότητα του Μεταπτυχιακό Τίτλου κλπ

Επιπλέον, φέρνουμε τον ενδιαφερόμενο σε επαφή με παλαιότερους σπουδαστές ΓΡΑΨΑ που σπούδασαν ή ακόμη σπουδάζουν στην ίδια πόλη.

Τεστ ξένων γλωσσών Τεστ ξένων γλωσσών

Συχνές ερωτήσεις

Αξίζει η περιπέτεια του μεταπτυχιακού στο εξωτερικό; Όλα αυτά τα έξοδα και οι κόποι θα αποδώσουν;

Το full time Master’s αποκτάται σε 9 μήνες, εκτός από τα MBAs τα οποία διαρκούν δύο χρόνια με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική και προϋποθέτουν εξάμηνη πρακτική σε πρωτοκλασάτες εταιρίες πριν την απόκτησή τους. Επίσης, υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στις νομικές και πολυτεχνικές σχολές.

Αυτή τη στιγμή ένα προπτυχιακό αλλά κι ένα μεταπτυχιακό πτυχίο προσεκτικά επιλεγμένο είναι ένα τεράστιο εφόδιο - εφαλτήριο για μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα. Πτυχία και μεταπτυχιακά Αγγλικών, Αμερικανικών, αλλά κι άλλων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (Ολλανδία, Γερμανία) είναι περιζήτητα και οι κάτοχοί τους στόχοι μεγάλων ομίλων κι εταιριών. Πρέπει, λοιπόν, να σκεπτόμαστε μακροπρόθεσμα, αναλύοντας όλες τις προοπτικές, βασισμένοι σε στοιχεία και στατιστικές. Τέλος, μην ξεχνάμε μία κλασσική συμβουλή: ‘Εάν έχεις τη δυνατότητα να πας στις ΗΠΑ, μην το σκέφτεσαι!’

Πόσο θα μου στοιχίσουν αυτές οι σπουδές;

Αυτή η ερώτηση έχει πολλές παραμέτρους που εδώ δεν μπορούν να αναλυθούν διεξοδικά και κυρίως υπεύθυνα. Έλα στο πλησιέστερο ΓΡΑΨΑ όπου μαζί με το κατάλληλο στέλεχος θα βρεις την άκρη σ’ αυτόν το μίτο της Αριάδνης. Επιγραμματικά, πάντως, αναφέρουμε ότι το κόστος καθορίζεται από:

 1. Τη χώρα σπουδών. Το Ηνωμένο Βασίλειο αν και αύξησε σημαντικά τα δίδακτρα, παρέχει καταλυτικές ευκολίες μέσω δανείων, όσον αφορά τους προπτυχιακούς. Για τους μεταπτυχιακούς και ειδικά για τους υποψήφιους Ph.D., τα Πανεπιστήμιά τους παρέχουν θέσεις διδασκαλίας. Για τους υπόλοιπους, Master’s, Diplomas, μέσω των φοιτητικών συλλόγων. Για ΗΠΑ, Καναδά κι Αυστραλία τα μεγέθη αλλάζουν σημαντικά, καθώς επίσης και τα προαπαιτούμενα.
 2. Το ακαδημαϊκό ίδρυμα και την πόλη. Το LSE δεν έχει τα ίδια δίδακτρα με το Sunderland, αλλά και το πτυχίο από το πρώτο δεν μετράει το ίδιο με αυτό από το δεύτερο. Επίσης, είναι τελείως διαφορετικά τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης στο Λονδίνο απ’ ό,τι πχ στο Hull.

Γενικά, για τα μεταπτυχιακά (Μaster’s) θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου από 4500 £ (λίρες στερλίνες) έως 9000, ανάλογα με το Πανεπιστήμιο και το τμήμα. Σε κάθε περίπτωση δίνεται η δυνατότητα δανείου με πολύ ευνοϊκούς όρους. Τα παραπάνω δίδακτρα δεν αφορούν ΜΒΑs ή άλλες χώρες.

Θέλω να ενημερωθώ για Πτυχία Ξένων Γλωσσών

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
27ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
ECCE: το Lower Michigan
ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower 30/8/2020 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
ecpe 2020
ΡΕΚΟΡ «ΓΡΑΨΑ» και στα αποτελέσματα ECPE – Michigan Proficiency 2020 (εξεταστική Μαΐου 2020) 26/8/2020 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Επιτυχίες σχεδόν 100% στο Michigan Proficiency 2020
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
 • Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+
 • Στους 18+ ένας είναι ο ειδικός. Όλοι οι άλλοι…γενικώς!