40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Αρχική σελίδα / Γράψα-Παροχές

Συμβουλευτική για Μεταπτυχιακά

Συμβουλευτική για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό

 

Συμβουλευτική για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό
Η κ. Judy Boyle, M.Ed (Harvard University), Dip.RSA, Author κατά τη διάρκεια Σεμιναρίου Μεθοδολογίας «ΓΡΑΨΑ»
Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός Ελλήνων φοιτητών, με το πέρας των προπτυχιακών τους σπουδών αποφασίζουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό, αναζητώντας το κατάλληλο πανεπιστήμιο, τμήμα και πτυχίο - παράμετροι που, ειδικά σε τέτοιους καιρούς, μεταφράζονται σε χρόνο και χρήματα.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στους ενήλικες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά) από το 1984, χιλιάδες σπουδαστές μας έως τώρα, έμαθαν μια γλώσσα για να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακά στο εξωτερικό.

Στα ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, θα:

 • Μάθετε τη γλώσσα που θέλετε σε ευέλικτα ωράρια, φιλικά δίδακτρα και με καθηγητές ελίτ, εκπαιδευμένους στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από διεθνείς φορείς, ανάμεσα τους και το University of Oxford, Department for Continuing Education
 • Αποκτήσετε τα απαιτούμενα από τα ξένα Πανεπιστήμια,

  πτυχία Γλωσσομάθειας

  , όπως τα IELTS και TOEFL. Στα ΓΡΑΨΑ έχουμε ρεκόρ επιτυχιών στις Εξετάσεις Πτυχίων, με πάνω από 2.000 επιτυχόντες και φέτος!

  Μάθετε περισσότερα για τα θέματα: IELTS- προετοιμασία σε 2-8 εβδομάδες, IELTS – ημερομηνίες εξετάσεων, IELTS-εξετάσεις και tips, IELTS score. Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες για το GRE.
 • έχετε πρόσβαση και σε υπηρεσίες Συμβουλευτικής

Συμβουλευτική για Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό

Το Τμήμα Συμβουλευτικής απαρτίζεται από καταρτισμένα και ενημερωμένα ακαδημαϊκά (απόφοιτοι ξένων πανεπιστημίων) και διοικητικά στελέχη που βρίσκονται στη διάθεση του σπουδαστή μας προκειμένου να λύσουν οποιαδήποτε απορία και να βοηθήσουν αποτελεσματικά σε οτιδήποτε προκύψει.

Στα ΓΡΑΨΑ, συμβουλεύουμε και βοηθάμε το σπουδαστή/ρια και στο ακαδημαϊκό και στο γραφειοκρατικό κομμάτι των αιτήσεων, της έρευνας και του personal statement (προσωπικής επιστολής – δήλωσης, γιατί ο υποψήφιος διάλεξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο).

Σύμφωνα με το UCAS (το γραφείο υποβολής δηλώσεων για προπτυχιακές σπουδές), το personal statement μαζί με την πιστοποίηση γλωσσομάθειας μπορεί να είναι τα πιο καθοριστικά χαρτιά στην αίτηση ενός προπτυχιακού φοιτητή. Για τους μεταπτυχιακούς δεν τίθεται καν ερώτημα, θεωρείται δεδομένο!

Στα ΓΡΑΨΑ βοηθάμε το σπουδαστή σε όλη τη γραφειοκρατική διαδικασία, καθώς και τα σημεία-κλειδιά της αίτησης τα οποία κρίνουν το αποτέλεσμα και, επιπλέον, παρέχουμε πολύτιμες πληροφορίες για πόλεις επιλογής, όσον αφορά τα ενοίκια, το κόστος ζωής, τα κοινωνικά δίκτυα, τις προοπτικές και την αναγνωσιμότητα του Μεταπτυχιακό Τίτλου κλπ

Επιπλέον, φέρνουμε τον ενδιαφερόμενο σε επαφή με παλαιότερους σπουδαστές ΓΡΑΨΑ που σπούδασαν ή ακόμη σπουδάζουν στην ίδια πόλη.

Τεστ ξένων γλωσσών Τεστ ξένων γλωσσών

Συχνές ερωτήσεις

Αξίζει η περιπέτεια του μεταπτυχιακού στο εξωτερικό; Όλα αυτά τα έξοδα και οι κόποι θα αποδώσουν;

Το full time Master’s αποκτάται σε 9 μήνες, εκτός από τα MBAs τα οποία διαρκούν δύο χρόνια με διαφορετική τιμολογιακή πολιτική και προϋποθέτουν εξάμηνη πρακτική σε πρωτοκλασάτες εταιρίες πριν την απόκτησή τους. Επίσης, υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στις νομικές και πολυτεχνικές σχολές.

Αυτή τη στιγμή ένα προπτυχιακό αλλά κι ένα μεταπτυχιακό πτυχίο προσεκτικά επιλεγμένο είναι ένα τεράστιο εφόδιο - εφαλτήριο για μια εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα. Πτυχία και μεταπτυχιακά Αγγλικών, Αμερικανικών, αλλά κι άλλων Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (Ολλανδία, Γερμανία) είναι περιζήτητα και οι κάτοχοί τους στόχοι μεγάλων ομίλων κι εταιριών. Πρέπει, λοιπόν, να σκεπτόμαστε μακροπρόθεσμα, αναλύοντας όλες τις προοπτικές, βασισμένοι σε στοιχεία και στατιστικές. Τέλος, μην ξεχνάμε μία κλασσική συμβουλή: ‘Εάν έχεις τη δυνατότητα να πας στις ΗΠΑ, μην το σκέφτεσαι!’

Πόσο θα μου στοιχίσουν αυτές οι σπουδές;

Αυτή η ερώτηση έχει πολλές παραμέτρους που εδώ δεν μπορούν να αναλυθούν διεξοδικά και κυρίως υπεύθυνα. Έλα στο πλησιέστερο ΓΡΑΨΑ όπου μαζί με το κατάλληλο στέλεχος θα βρεις την άκρη σ’ αυτόν το μίτο της Αριάδνης. Επιγραμματικά, πάντως, αναφέρουμε ότι το κόστος καθορίζεται από:

 1. Τη χώρα σπουδών. Το Ηνωμένο Βασίλειο αν και αύξησε σημαντικά τα δίδακτρα, παρέχει καταλυτικές ευκολίες μέσω δανείων, όσον αφορά τους προπτυχιακούς. Για τους μεταπτυχιακούς και ειδικά για τους υποψήφιους Ph.D., τα Πανεπιστήμιά τους παρέχουν θέσεις διδασκαλίας. Για τους υπόλοιπους, Master’s, Diplomas, μέσω των φοιτητικών συλλόγων. Για ΗΠΑ, Καναδά κι Αυστραλία τα μεγέθη αλλάζουν σημαντικά, καθώς επίσης και τα προαπαιτούμενα.
 2. Το ακαδημαϊκό ίδρυμα και την πόλη. Το LSE δεν έχει τα ίδια δίδακτρα με το Sunderland, αλλά και το πτυχίο από το πρώτο δεν μετράει το ίδιο με αυτό από το δεύτερο. Επίσης, είναι τελείως διαφορετικά τα έξοδα διαμονής και διαβίωσης στο Λονδίνο απ’ ό,τι πχ στο Hull.

Γενικά, για τα μεταπτυχιακά (Μaster’s) θα πρέπει να υπολογίζετε περίπου από 4500 £ (λίρες στερλίνες) έως 9000, ανάλογα με το Πανεπιστήμιο και το τμήμα. Σε κάθε περίπτωση δίνεται η δυνατότητα δανείου με πολύ ευνοϊκούς όρους. Τα παραπάνω δίδακτρα δεν αφορούν ΜΒΑs ή άλλες χώρες.

Στα ΓΡΑΨΑ θα μάθετε τη γλώσσα που χρειάζεστε για μεταπτυχιακά σε χρόνο-ρεκόρ. Ποια γλώσσα σας ενδιαφέρει? Τα Αγγλικά για ενήλικες, Γαλλικά για ενήλικες, Γερμανικά για ενήλικες, Ιταλικά, Ισπανικά;
Τα ΓΡΑΨΑ έχουν χιλιάδες επιτυχόντες κάθε χρόνο! Μάθετε για τα Lower και Proficiency.
Αν θέλετε αναλυτικές πληροφορίες για τους Φορείς εξετάσεων και τα πτυχία: TOEIC, NOCN, ECCE, ECPE, MSU, TIE, Peoplecert/Languagecert, DELF, DALF, GOETHE, OSD, CELI, DELE και πολλά άλλα πτυχία όλων των γλωσσών που θα βρείτε στο site μας!

Αν μένετε μακριά μας ή διαθέτετε μηδενικό χρόνο, σας ενδιαφέρουν τα μαθήματα αγγλικών online ΓΡΑΨΑ όπως και τα online μαθήματα ξένων γλωσσών!

Θέλω να ενημερωθώ για Πτυχία Ξένων Γλωσσών

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία