40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


BULATS: αναλυτικές πληροφορίες για το BULATS test

Μάθετε για το BULATS
Μάθετε για το BULATS
Το BULATS (Business Language Testing Service) είναι ένα διεθνές Πτυχίο Αγγλικών (πιστοποίηση) και ένα εργαλείο αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων στο χώρο εργασίας. Το BULATS χρησιμοποιείται ευρέως σε προσλήψεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εντοπισμό εκπαιδευτικών αναγκών και εισαγωγή σε business προγράμματα σπουδών στην Αγγλική γλώσσα. Το

BULATS test

διεξάγεται, πλέον, μόνο online (παλαιότερα υπήρχε και έντυπη μορφή η οποία έχει καταργηθεί από τον Ιανουάριο 2017) και βαθμολογεί επίπεδα από Α1 έως C2 σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες. Οι εξετάσεις BULATS έχουν σχεδιαστεί για να εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες (Reading, Listening, Writing, Speaking). Ωστόσο, στην Ελλάδα για το ΑΣΕΠ είναι αρκετή έως και επίπεδο Γ2 μόνο η εξέταση του Reading και Listening και γι αυτό το λόγο οι εξετάσεις που διοργανώνονται περιλαμβάνουν μόνο αυτές τις 2 δεξιότητες. To ΑΣΕΠ αναγνωρίζει τα επίπεδα από Β1 έως και C2 του BULATS όπως αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα:

Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Βαθμολογία BULATS ΑΣΕΠ Επίπεδο δεξιοτήτων
C2 90-100 Άριστη γνώση Προχωρημένο +
C1 75-89 Πολύ καλή γνώση Προχωρημένο -
B2 60-74 Καλή γνώση Μέσο +
B1 40-59 Μέτρια γνώση Μέσο -
A2 20-39   Στοιχειώδες
A1 0-19   Αρχάριο

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο1 στους ενήλικες από το 1984 και κορυφαίος στα Πτυχία, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα προετοιμασίας BULATS. Φιλικά δίδακτρα και ευέλικτα ωράρια στα 10δες Κέντρα «ΓΡΑΨΑ» σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα. 130.000 ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) έμαθαν ξένες γλώσσες, μαζί μας μέχρι τώρα! ΓΡΑΨΑ! Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Η πρωτοτυπία του BULATS

Το BULATS βασίζεται σε ένα σύστημα αυτοπροσαρμοζόμενης αξιολόγησης. Στην πραγματικότητα ο ηλεκτρονικός υπολογιστής επιλέγει ερωτήσεις για τον υποψήφιο με βάση το πόσο καλά έχει απαντήσει στις προηγούμενες ερωτήσεις. Με άλλα λόγια, οι ερωτήσεις προσαρμόζονται στις δυνατότητες του υποψηφίου. Το BULATS περιλαμβάνει μια μεγάλη βάση δεδομένων από την οποία αντλούνται οι ερωτήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη και οι υποψήφιοι απαντούν χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του υπολογιστή. Ο υπολογιστής αξιολογεί την απάντηση της κάθε ερώτησης και επιλέγει την επόμενη. Οι ερωτήσεις που δίνονται στη συνέχεια επιλέγονται βάσει του κατά πόσο είναι σωστή ή λανθασμένη η προηγούμενη απάντηση του υποψηφίου. Με αυτό τον τρόπο, το BULATS μπορεί να γίνει προοδευτικά απλούστερο ή δυσκολότερο έως ότου διαγνωσθεί με συνέπεια και αξιοπιστία το πραγματικό επίπεδο γλωσσομάθειας του υποψηφίου. Για παράδειγμα, αν το λογισμικό προσδιορίζει το επίπεδο του υποψηφίου σε C1 τότε το σύστημα συνεχίζει να δίνει ερωτήσεις του ίδιου επιπέδου μέχρι να αποδείξει τις ικανότητές του σε αυτό το επίπεδο. Το επίπεδο δυσκολίας των ερωτήσεων του BULATS προσαρμόζεται ανάλογα με τις απαντήσεις του υποψηφίου γι’ αυτό τον λόγο δεν υπάρχει PASS ή FAIL.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Αγία Παρασκεύη lower
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
  quotes
  Τζιβελέκης Βασίλης
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 • Αγία Παρασκεύη lower B2
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ δικαιώθηκα! Σε λιγότερο από 3 μήνες, μέσα σε πολύ ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον και με εξαιρετικούς καθηγητές κατάφερα να πάρω το LOWER. Συνεχίζω για PROFICIENCY!
  quotes
  Φωτοπούλου Άννα
  Νηπιαγωγός
 • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
  quotes
  Βίκυ Αντώναρου
  Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
 • Αξιολόγηση Αγγλικά στο Παγκράτι
  quotes
  Ένιωθα μια αποστροφή στα φροντιστήρια, μέχρι που ήρθα στα Γράψα. Η άρτια οργάνωση και οι άριστοι καθηγητές με έκαναν να αγαπήσω τα Αγγλικά! Και θα συνεχίσω...
  quotes
  Βιλελμίνη Τασούλα
  Φοιτήτρια Πολιτικού Νομικής
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency

Αναλυτικά η δομή των εξετάσεων BULATS

Bulats Reading and listening: το κομμάτι αυτό της εξέτασης προσαρμόζεται στο επίπεδο του εξεταζόμενου επομένως δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ερωτήσεων αφού διαφέρουν από υποψήφιο σε υποψήφιο. Κάθε απάντηση που δίνει ο υποψήφιος BULATS βοηθάει το πρόγραμμα να αξιολογήσει το επίπεδο του καλύτερα. Το test ολοκληρώνεται όταν ο υποψήφιος έχει απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις ώστε να μπορέσει να γίνει ολοκληρωμένη αξιολόγηση. Ολόκληρο το BULATS reading and listening test αποτελείται από 7 parts ενώ τα κείμενα που καλείται να διαβάσει ο εξεταζόμενος στο reading έχουν έκταση περίπου 250 λέξεις.

Η διάρκεια του BULATS Reading and Listening είναι περίπου 60 λεπτά.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

BULATS speaking: Το Speaking test γίνεται σε υπολογιστή με τη χρήση μικροφώνου. Αυτό που πρέπει να κάνει ο εξεταζόμενος είναι να ακούει τις ερωτήσεις που του γίνονται και κάθε φορά που θα είναι έτοιμος να απαντήσει να πατάει το εικονίδιο του μικροφώνου που εμφανίζεται στην οθόνη του. Με αυτό τον τρόπο οι απαντήσεις των υποψηφίων BULATS ηχογραφούνται και αποστέλλονται στον εξεταστή για αξιολόγηση.

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Εκτός από τις προσωπικές ερωτήσεις με τις οποίες ξεκινάει η εξέταση, ο υποψήφιος BULATS καλείται να μιλήσει πάνω σε διάφορα θέματα όπως περιβάλλον, ψυχαγωγία, ταξίδια, εκπαίδευση κλπ. Σε κάποια Parts του BULATS Speaking εμφανίζεται στην οθόνη του εξεταζόμενου κάποιο γράφημα και δίνεται χρόνος να προετοιμαστεί και να μιλήσει.

Η εξέταση του BULATS Speaking αποτελείται από 5 Parts και διαρκεί 15 λεπτά.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

BULATS Writing: ο υποψήφιος πληκτρολογεί τις εκθέσεις του στον υπολογιστή. Το part 1 είναι ένα σύντομο e-mail 50-60 λέξεων ενώ στο Part 2 επιλέγει ανάμεσα σε ένα report και ένα γράμμα έκτασης 180-200 λέξεων. Ο εξεταζόμενος επιλέγει τη σειρά με την οποία θα ξεκινήσει να γράφει, δεν είναι υποχρεωτικό να γράψει πρώτα το part 1. Επίσης αν στο part 2 επιλέξει ένα θέμα και ξεκινήσει να γράφει και στην πορεία αντιληφθεί πως προτιμάει τελικά το άλλο θέμα, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την επιλογή του.

Σε όλα τα parts του BULATS Speaking εμφανίζεται το υπόλοιπο χρόνου που έχει ο υποψήφιος για να μιλήσει.

Κατά τη διάρκεια του BULATS στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης εμφανίζεται ένα κουτάκι που επισημαίνει τον χρόνο που του απομένει μέχρι το τέλος της εξέτασης. Το κουτάκι αυτό αναβοσβήνει στα τελευταία 10 λεπτά ως προειδοποίηση προς τον υποψήφιο.

Το BULATS Writing διαρκεί 45 λεπτά.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Τα αποτελέσματα του BULATS

Τα αποτελέσματα του BULATS είναι άμεσα διαθέσιμα και ο υποψήφιος λαμβάνει αναλυτική βαθμολογία των επιμέρους ενοτήτων του test και περιγραφή των ικανοτήτων του στο συγκεκριμένο γλωσσικό επίπεδο (CAN DO statements). Μάλιστα τα αποτελέσματα του BULATS Listening και του Reading είναι διαθέσιμα επί τόπου ενώ τα αποτελέσματα του BULATS Speaking και του BULATS Writing αποστέλλονται αργότερα.

Επανεξέταση BULATS:

Σε περίπτωση που κάποιος εξεταζόμενος επιθυμεί να βελτιώσει τη βαθμολογία του, μπορεί να επαναλάβει το BULATS test όποτε το επιθυμεί αφού η μορφή του BULATS test σε συνδυασμό με τη μεγάλη βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί εγγυώνται πως όλα τα test είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Ωστόσο, προτείνεται στους υποψηφίους να μην επανεξεταστούν άμεσα αλλά να προχωρήσουν σε επιπλέον εξάσκηση ώστε να πετύχουν μεγαλύτερη βαθμολογία.

Εξετάσεις BULATS: προετοιμασία στα ΓΡΑΨΑ


Στα ΓΡΑΨΑ θα βρούμε μαζί την εξέταση που σας ταιριάζει και θα σας προετοιμάσουμε ολοκληρωμένα για σίγουρη επιτυχία, με την πρώτη! Με 5.000 extra δωρεάν ώρες το χρόνο για υποστήριξη και αναπληρώσεις, άριστους καθηγητές εκπαιδευμένους στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το University of Oxford - Department for Continuing Education, με 2.000 επιτυχόντες στις Εξετάσεις Πτυχίων Γλωσσών κάθε χρόνο, (78.000 συνολικά!) αποκλείεται να μην πετύχετε και στις

εξετάσεις BULATS

!

Ενημέρωση 2020: Το BULATS (οι εξετάσεις έχουν ανασταλεί) αλλάζει σε Linguaskill για το οποίο αναμένεται η τελική μορφή των εξετάσεων.

Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ για BULATS και ... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Η εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ γίνεται φυσικά και αβίαστα σε χρόνους-ρεκόρ! Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Αγγλικών αρχίζουν από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους έως το Proficiency. Με χιλιάδες επιτυχόντες και φέτος στις εξετάσεις Ανώτερων Πτυχίων, τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 στα Αγγλικά για ενήλικες. Επιπλέον τα ΓΡΑΨΑ παρέχουν και εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online. Στα ΓΡΑΨΑ δεν θα βρείτε ένα κοινό φροντιστήριο Αγγλικών.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

Λίγη ιστορία για το BULATS

Στην Ελλάδα τις εξετάσεις BULATS διεξάγει αποκλειστικά το HAS (Hellenic Assessment Services) ESOL Examinations το οποίο είναι εγκεκριμένο ανοικτό κέντρο του Cambridge English και λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2004. Πολλοί εργοδότες και υποψήφιοι προτιμούν το BULATS λόγω της ευελιξίας και της αμεσότητάς του.

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία