40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


ALCE - αναλυτικές πληροφορίες για τις Εξετάσεις ALCE

ALCE
ALCE
Το

ALCE

είναι ένα πτυχίο Αγγλικών (πιστοποιητικό) επιπέδου C1/Γ1. Οι υποψήφιοι που επιτυγχάνουν στην εξέταση ALCE (Advanced C1) αποκτούν ένα πιστοποιητικό που τεκμηριώνει το υψηλό επίπεδο των αγγλικών τους και συμβάλλει στην εκπλήρωση εκπαιδευτικών, επαγγελματικών, κοινωνικών ή προσωπικών στόχων. Το ALCE είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος (ΑΣΕΠ) ως πιστοποιητικό Πολύ Καλής Γνώσης Αγγλικών σε επίπεδο C1/Γ1. Αποκλειστικός φορέας για την διεξαγωγή αυτών των εξετάσεων στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση από την οποία ο Εκπ. Όμιλος Γράψα έχει βραβευθεί 2 φορές με Certificate of Recognition κατέχοντας αριθμούς επιτυχιών ρεκόρ κάθε χρόνο.

Το ALCE αντιστοιχεί στο επίπεδο C1/Γ1 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη γλωσσικής ικανότητας στον ιδιωτικό τομέα και για περαιτέρω σπουδές.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Κριτική εγγύηση επιτυχίας
  quotes
  Σε μικρό χρονικό διάστημα εντατικών μαθημάτων, τα "ΓΡΑΨΑ" εγγυώνται την επιτυχία του σπουδαστή! Πήρα το Proficiency!
  quotes
  Βασιλική Αποστολοπούλου
  Φοιτήτρια Φιλολογίας ΕΚΠΑ
 • Testimonial Αμπελόκηποι ECPE
  quotes
  Έψαξα πολλά φροντιστήρια. Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα το ζωντανό και χαρούμενο περιβάλλον που έψαχνα.
  quotes
  Δημάκος Τάσος
  Πολιτικός Μηχανικός
 • Καλύτερη επιλογή για Ισπανικά
  quotes
  Η επιλογή μου ήταν η καλύτερη! Συνεχίζω και για Ισπανικά!
  quotes
  Πένυ Καλογεροπούλου
  Φοιτήτρια Παντείου
 • Κριτική Παγκράτι Proficiency
  quotes
  O Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι η Ιδανική επιλογή! Ζωντανό-χαρούμενο περιβάλλον, κορυφαίοι καθηγητές, τεράστιοι αριθμοί επιτυχόντων στις εξετάσεις! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
  quotes
  Πέγκυ Κασφίκη
  Φοιτήτρια στο Πάντειο Παν/μιο, ECPE
 • ρεκόρ επιτυχιών ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Με μια λέξη ΓΡΑΨΑ! Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Αγάπη γι΄ αυτό που κάνουν, ρεκόρ επιτυχιών, «ψαγμένα μαθήματα», γνωριμία με νέους φίλους… Ένα μεγάλο «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»!
  quotes
  Γιάννης Ρουσίδης
  Τραπεζικός υπάλληλος

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα της εξέτασης ALCE (Advanced Level Certificate in English) είναι το φιλικό προς τον υποψήφιο format της (φιλικό και προς υποψηφίους με μαθησιακές δυσκολίες). Πρόκειται για ένα test με ερωτήσεις εξ ’ολοκλήρου πολλαπλών επιλογών (multiple choice) το οποίο μπορεί να διευκολύνει έναν υποψήφιο που δεν είναι πολύ σίγουρος για γραμματικά φαινόμενα ή λεξιλόγιο αλλά μπορεί να αναγνωρίσει τη σωστή απάντηση. Επίσης, η εξέταση του ALCE είναι σύντομη και όχι ιδιαίτερα κουραστική για τον υποψήφιο (συνολική διάρκεια εξέτασης: περίπου 2,5 ώρες).

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα Πτυχία, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα και για την απόκτηση ALCE ή CAE ή άλλα Πτυχία C1/Γ1, με φιλικά δίδακτρα και ευέλικτα ωράρια στα 10δες Κέντρα Ξένων Γλωσσών «ΓΡΑΨΑ» σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα. 130.000 ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη) έχουν περάσει από τα θρανία μας. ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

ALCE: Τα μέρη της εξέτασης

ALCE - Listening

Διάρκεια: περίπου 40 λεπτά

Part 1: Ο υποψήφιος ALCE ακούει 5 αποσπάσματα ραδιοφωνικών εκπομπών ακολουθούμενα από 2 εκτυπωμένες ερωτήσεις με 3 επιλογές έκαστη. Τα αποσπάσματα ακούγονται 1 φορά. Σύνολο ερωτήσεων: 10.

Part 2: Ο υποψήφιος ALCE ακούει 10 σύντομους διαλόγους ακολουθούμενους από 1 εκτυπωμένη ερώτηση με 3 επιλογές έκαστη. Οι διάλογοι ακούγονται 1 φορά. Σύνολο ερωτήσεων: 10.

Part 3: Ο υποψήφιος ALCE ακούει 1 ηχογραφημένη ραδιοφωνική συνέντευξη σε 5 μέρη ακολουθούμενα από 2 ερωτήσεις με 3 επιλογές έκαστη. Το κάθε μέρος και οι ερωτήσεις του ακούγονται 2 φορές. Σύνολο ερωτήσεων: 10.

Part 4: Ο υποψήφιος ALCE ακούει 1 ηχογραφημένη ομιλία μεγάλης διάρκειας σε 2 μέρη ακολουθούμενα από 5 ερωτήσεις με 3 επιλογές έκαστη. Το κάθε μέρος ακούγεται 1 φορά. Σύνολο ερωτήσεων: 10.

ALCE - GVR (Grammar, Vocabulary, Reading)

Διάρκεια: 80 λεπτά

Grammar: Ο υποψήφιος συμπληρώνει κάθε πρόταση επιλέγοντας 1-γραμματικά ορθή- από 4 επιλογές απαντήσεων. Σύνολο ερωτήσεων: 40

Vocabulary: Ο/Η υποψήφιος/α ALCE συμπληρώνει κάθε πρόταση επιλέγοντας 1-σημασιολογικά ορθή- από 4 επιλογές απαντήσεων. Σύνολο ερωτήσεων: 40

Reading Part 1: Κείμενο (κριτική βιβλίου, θεατρικού έργου, ταινίας κλπ) ακολουθούμενο από 7 ερωτήσεις με 4 επιλογές έκαστη.

Reading Part 2: Κείμενο με ακαδημαϊκό ή επιστημονικό θέμα ακολουθούμενο από 7 ερωτήσεις με 4 επιλογές έκαστη.

Reading Part 3: Κείμενο κοινωνικού περιεχομένου ακολουθούμενο από 6 ερωτήσεις με 4 επιλογές έκαστη.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

ALCE - Writing

Διάρκεια: 30 λεπτά

Ο υποψήφιος ALCE καλείται να γράψει 1 διαλεκτική έκθεση (Essay) έχοντας επιλογή μεταξύ 2 θεμάτων.


ALCE - Speaking

Διάρκεια: 11-13 λεπτά

Part 1: Ο υποψήφιος καλείται να μιλήσει για τον εαυτό του απαντώντας σε μη-ευαίσθητες προσωπικές ερωτήσεις.

Part 2: Ο υποψήφιος ALCE απαντά εκτενώς σε 1 ερώτηση που του θέτει ο εξεταστής. Έχει 30’’ για να προετοιμάσει την απάντησή του βάσει μίας φωτογραφίας και ενός σύντομου κειμένου που του δίνεται.

Part 3: Ο υποψήφιος ALCE απαντά σε 2-3 ερωτήσεις σχετικές με το θέμα του προηγούμενου part.

Part 4: Δίνεται στον υποψήφιο ALCE ένα αντιφατικό θέμα καθώς και οι κύριες απόψεις της κάθε πλευράς (υπέρ & κατά). Ο/Η υποψήφιο/α καλείται να επιλέξει πλευρά και να επιχειρηματολογήσει υπέρ αυτής της θέσης με αποτελεσματικό τρόπο.

TIPS για επιτυχία στις εξετάσεις ALCE (Advanced-C1)

ALCE Grammar:
Ο υποψήφιος ALCE πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με long items (εκτεταμένες απαντήσεις), impossible answers και εκφράσεις.

ALCE Vocabulary:
Ο υποψήφιος ALCE πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη ρίζα των λέξεων, σε ιδιωματισμούς, προθέσεις, συνώνυμα, homophones και phrasal verbs. Να έχει επίσης υπόψιν ότι όταν τα distractors είναι πολύ εύκολες λέξεις πρόκειται συνήθως για εκφράσεις (expressions, collocations).

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

ALCE Reading:
Ο υποψήφιος ALCE πρέπει να έχει υπόψιν του ότι τα κείμενα είναι συνήθως μεγάλα και δύσκολα και να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου στο GVR (πχ. 20 λεπτά για το Grammar, 15 λεπτά για το Vocabulary και 45 λεπτά για τα Readings).
Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει ότι οι ερωτήσεις είναι με τη σειρά επομένως καλό είναι να απαντώνται παράλληλα με την ανάγνωση των παραγράφων. Οι global ερωτήσεις (αυτές δηλαδή που καλύπτουν το σύνολο του κειμένου) είναι συνήθως πρώτες ή τελευταίες.

ALCE Writing:
Ο υποψήφιος ALCE πρέπει να γνωρίζει ότι η έκθεση που καλείται να γράψει είναι πάντα for & against (υπέρ & κατά) και σε αυτό το είδος έκθεσης δεν διατυπώνουμε την άποψή μας στον πρόλογο αλλά μόνο στον επίλογο.
Ο υποψήφιος ALCE θα πρέπει να κάνει σωστή διαχείριση του χρόνου του που είναι περιορισμένος (30 λεπτά) / 3-5 λεπτά στον πρόλογο, 20 λεπτά στο κύριο θέμα και 5 λεπτά στον επίλογο.

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Τα μαθήματα αγγλικών για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ γίνονται από καθηγητές-ελίτ!

Εξετάσεις ALCE: Βαθμολογία

Κάθε μία από τις ενότητες του ALCE αξιολογείται με κλίμακα από 0 έως 1000. Κάθε ενότητα φέρει ίση βαρύτητα στον καθορισμό του τελικού βαθμού. Επιτυγχάνουν στο ALCE (C1/Γ1) οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες ίσο ή ανώτερο του 650 (65%).

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Αγγλικών αρχίζουν από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους και φτάνουν έως το Proficiency. Με 1.000άδες επιτυχόντες και φέτος στις εξετάσεις Ανώτερων Πτυχίων, τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 στην εκμάθηση Αγγλικών. Επίσης στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Αγγλικών online με όλα τα πλεονεκτήματα του μαθήματος ΓΡΑΨΑ.

Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, και πάρτε ALCE με την … πρώτη! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία