40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Εξετάσεις TestDaF
Το

TestDaF

(Test Deutsch als Fremdsprache) είναι μία τυποποιημένη εξέταση της γερμανικής γλώσσας που απευθύνεται σε μη φυσικούς ομιλητές γερμανικών που θέλουν να κάνουν σπουδές στη Γερμανία. Δεδομένου πως απαιτείται ένα σχετικά καλό επίπεδο γλωσσομάθειας για να μπορέσει κάποιος να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο, το Test DaF δεν απευθύνεται σε αρχάριους σπουδαστές αλλά πιστοποιεί επίπεδα από Β2 μέχρι και C1 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες.

Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Δομή του TestDaF:

  1. Κατανόηση κειμένων: ο υποψήφιος καλείται να απαντήσει σε 30 ερωτήσεις κατανόησης που αφορούν σε 3 κείμενα (Διάρκεια: 60 λεπτά)
  2. Ακουστική κατανόηση: 25 ερωτήσεις που σχετίζονται με 3 κείμενα (Διάρκεια: 40 λεπτά)
  3. Παραγωγή γραπτού λόγου: ολοκλήρωση ενός γραπτού κειμένου μέσα σε 60 λεπτά
  4. Παραγωγή προφορικού λόγου: προφορική εξέταση πάνω σε 7 tasks (Διάρκεια: 30 λεπτά)
Οι πρώτες

εξετάσεις Test DaF

έγιναν στις 26 Απριλίου 2001. Σήμερα η συγκεκριμένη εξέταση έχει γίνει τόσο δημοφιλής που διεγάξεται πλέον σε 450 εξεταστικά κέντρα στον κόσμο και σε 95 χώρες.

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στα Γερμανικά με ένα 10λεπτο τεστ γερμανικών

Εξετάσεις για το Test DaF γίνονται 6 φορές τον χρόνο, περίπου ανά δύο μήνες και το αποτέλεσμα που λαμβάνει ο εξεταζόμενος έχει την εξής μορφή: TestDaF Niveaustufe 3 (TDN 3), TestDaF Niveaustufe 4 (TDN 4) και Test DaF Niveaustufe 5 (TDN 5). Το TDN 3 και το πρώτο μισό του TDN 4 ισοδυναμούν με επίπεδο Β2 ενώ το δεύτερο μισό του TDN 4 και το TDN 5 ισοδυναμούν με επίπεδο Γ1. Στην περίπτωση που ο εξεταζόμενος δεν καταφέρει να φτάσει το TDN 3, τότε το πιστοποιητικό βγαίνει με την ένδειξη ‘unter TDN 3’.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Γερμανικών αρχίζουν από τον κύκλο Γερμανικά για αρχάριους έως και τα πτυχία Γερμανικών Goethe C2 και OSD. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε (αν είστε πολύ μακριά μας ή δεν έχετε καθόλου χρόνο) επίσης «ζωντανά» γερμανικά online με τα ίδια πλεονεκτήματα του φυσικού μαθήματος ΓΡΑΨΑ.

Το TestDaF γίνεται αποδεκτό από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Γερμανία με τα περισσότερα να το θεωρούν ως αποδεκτό για εισαγωγή το TDN 4 και πάνω ενώ υπάρχουν και πανεπιστήμια που κάνουν αποδεκτό και το TDN 3 σε μία γλωσσική ενότητα με την προϋπόθεση πως σε κάποια άλλη ενότητα έχετε πετύχει TDN 5.

Τα πιστοποιητικάTestDaF εκδίδονται 6 εβδομάδες από την ημερομηνία εξέτασης και έχουν απεριόριστη ισχύ. Το certificate που λαμβάνει τελικά ο υποψήφιος περιλαμβάνει βαθμό ανά paper εξέτασης καθώς και λεπτομερή περιγραφή του επιπέδου στο οποίο ισοδυναμεί το score.

Στην Αθήνα οι εξετάσεις για το TestDaF διοργανώνονται από το Goethe-Institut Athen. Η αίτηση συμμετοχής όπως και η πληρωμή των εξετάστρων (195,00 €) γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Η εξέταση γίνεται πρωινή ώρα, σε μία ημέρα και τα 4 parts και ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του τη Δήλωση Αποδοχής Εξεταζομένου (Zulassungsschreiben) καθώς και το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας που έκανε την αίτηση, ταυτότητα ή διαβατήριο.

Προσεχείς

ημερομηνίες TestDaF

: εξετάσεις στις 20 Απριλίου, 8 Ιουνίου και 15 Ιουλίου 2021.

Από τις 22 Οκτωβρίου 2020 το TestDaF προσφέρεται και σε digitale εκτός από papierbasierten (paper-based) μορφή σε 3 εξεταστικές περιόδους τον χρόνο. Κάθε υποψήφιος όταν κάνει την αίτησή του, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ημερομηνία καθώς και τον τρόπο εξέτασης που τον ενδιαφέρει.

ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Γερμανικά για ενήλικες! 130.000 έμαθαν Ξένες Γλώσσες, κοντά μας! Ελάτε λοιπόν στα ΓΡΑΨΑ για τις εξετάσεις TestDaF!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία