Ταχύρυθμα τμήματα Ισπανικών DELE C1/C2


Ταχύρυθμα τμήματα Ισπανικών DELE C1/C2
El español, la lengua de dos mundos

Έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών επιπέδου Β2 ο σπουδαστής προχωρά στο ανώτερο επίπεδο C1 και C2. Σε αυτό το σημείο έχει ήδη ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό η εκμάθηση των γραμματικών φαινομένων γι’ αυτό και σε αυτό τον κύκλο δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην τελειοποίηση του προφορικού λόγου και στην εκ βαθέων επανάληψη των γραμματικών φαινομένων.

Τα πτυχία στα οποία μπορεί να εξεταστεί ο σπουδαστής είναι τα εξής:

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Πτυχίο Dele C1

Το Instituto Cervantes από το Νοέμβριο του 2010 παρέχει το πτυχίο DELE C1, το οποίο βελτιώθηκε το Νοέμβριο του 2011. Στην Ελλάδα οι εξετάσεις για το δίπλωμα είναι 4 φορές το χρόνο, το Νοέμβριο, τον Απρίλιο, το Μάιο και τον Ιούλιο. Η εξέταση αποτελείται από δυο ομάδες που η κάθε μία χωρίζεται σε δυο επιμέρους ενότητες, άρα σύνολικά 4 ενότητες (Grupo 1: Prueba 1, 3 & Grupo 2: Prueba 2,4).

 • Prueba 1 - Κατανόηση γραπτού λόγου και χρήση της γλώσσας (90'), με ασκήσεις αντιστοίχισης ερωτήσεων, συμπλήρωσης κενών και ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
 • Prueba 2 - Κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου και χρήση της γλώσσας (50')
 • Prueba 3 - Μικτή επιδεξιότητα, στην οποία περιέχονται η κατανόηση προφορικού και γραπτού λόγου, η παραγωγή γραπτού λόγου καθώς και η επικοινωνία (80'). Ο σπουδαστής καλείται να παράγει την πρώτη έκθεση βάσει ενός ακουστικού αποσπάσματος και στην δεύτερη έκθεση (γράμμα ή αναφορά) έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δυο επιλογές.
 • Prueba 4 - Μικτή επιδεξιότητα, ενσωματώνοντας κατανόηση γραπτού λόγου, παραγωγή προφορικού λόγου και επικοινωνία (20' + 20' προετοιμασίας). Ζητείται η περίληψη ενός γραπτού κειμένου ισπανικών που δίδεται και μετά ο υποψήφιος εκφράζει την άποψη του με εξεταστή επί του ιδίου κειμένου. Επίσης ανταλλάσσει απόψεις με τον εξεταστή πάνω σε ένα θέμα και τέσσερις εικόνες που του έχουν δοθεί.

Η ανώτατη βαθμολογία που μπορεί να συγκεντρωθεί στην εξέταση είναι 100 πόντοι. Για την απόκτηση του πτυχίου είναι απαραίτητο ο υποψήφιος να συγκεντρώσει τουλάχιστον 30 πόντους σε κάθε μία από τις 2 ομάδες. Το κόστος της εξέτασης είναι 140€. Τα αποτελέσματα βγαίνουν μετά από 2-2,5 μήνες.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, με ειδίκευση στους νέους ενήλικες, τα

Ισπανικά

γίνονται με ζωντανά, σύγχρονα και διαδραστικά μαθήματα. Με τις δωρεάν έξτρα ώρες υποστήριξης και προετοιμασίας τον διπλωμάτων (κάθε χρόνο παρέχουμε, δωρεάν, 5.000 ώρες επιπλέον ώρες στους σπουδαστές μας) και με κορυφαίους καθηγητές, ο σπουδαστής νιώθει τη σιγουριά που απαιτείται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις των πτυχίων αυτού του επιπέδου.

 


ισπανικά

Πτυχίο Dele C2

Το έκτο και τελευταίο επίπεδο γνώσης της Ισπανικής γλώσσας πιστοποιείται από τον Νοέμβριο του 2011 με το νέο δίπλωμα DELE C2 του Ινστιτούτου Θερβάντες (Instituto Cervantes). Πρόκειται για το ανώτατο δίπλωμα και απαιτεί άριστη και ακαδημαϊκή γνώση της γλώσσας, γνωστό παλαιότερα ως Superior. Το κόστος της εξέτασης είναι 145€.

Οι εξετάσεις γίνονται κάθε Μάιο και Νοέμβριο.

Η μορφή της εξέτασης είναι η ακόλουθη:

 • Χρήση της γλώσσας, κατανόηση γραπτού λόγου και ακουστική κατανόηση (105'). Αυτό το μέρος της εξέτασης περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και αντιστοίχησης, εξετάζοντας το λεξιλόγιο, τη γραμματική και την ικανότητα κατανόησης του προφορικού λόγου.
 • Μικτή επιδεξιότητα, με κατανόηση προφορικού λόγου και κατανόηση κειμένου, παραγωγή γραπτού λόγου και επικοινωνία (150'). Ο εξεταζόμενος καλείται να γράψει τρεις εκθέσεις διαφορετικής μορφής (επίσημο γράμμα, αναφορά, έκθεση απόψεων κτλ) έχοντας στην διάθεση του διαγράμματα, στατιστικές, κείμενο και ένα ακουστικό κείμενο με πληροφορίες σχετικά με την πρώτη έκθεση.
 • Μικτή επιδεξιότητα, που αφορά την κατανόηση κειμένου και παραγωγή προφορικού λόγου και επικοινωνία (30' + 30' προετοιμασίας). Ο υποψήφιος διαθέτει 1-2 κείμενα, διαγράμματα και στοιχεία στατιστικής και πρέπει να κάνει την περίληψή τους, καθώς και να τα συζητήσει με τον εξεταστή ανταλλάσοντας απόψεις. Στο 3ο και τελευταίο μέρος, ο εξεταζόμενος θα εκφράσει την άποψη του σχετικά με κάποιους τίτλους από αποκόμματα εφημερίδων.

Από τον Νοέμβριο του 2013 το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει τις διαβαθμισμένες εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ- Ισπανικά) για το επίπεδο Γ. Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 μέρη: α) κατανόηση γραπτού λόγου και ευσυνείδητη χρήση της γλώσσας, β) παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση, γ) κατανόηση ακουστικού υλικού και δ) παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου και Μαΐου. Τα εξέταστρα για το επίπεδο Γ ανέρχονται σε 100€.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, με τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, τη δυνατότητα αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν και της εναλλάξ παρακολούθησης τμημάτων, ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ενήλικου σπουδαστή, o σπουδαστής δε θα δυσκολευτεί να αποκτήσει το δίπλωμα που τον ενδιαφέρει και να τελειοποιήσει τις γνώσεις του. Και αυτή τη χρονιά είχαμεπάνω από 2.000 επιτυχόντες, επιβεβαιώνοντας τα παραδοσιακά υψηλά ποσοστά επιτυχίας μας.

Σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία του σπουδαστή διαδραματίζει ο ρόλος του Εργαστηρίου Γλώσσας, ενός χώρου όπου γίνεται επιπλέον εξάσκηση στην κατανόηση του προφορικού λόγου με ακουστικές ασκήσεις του ανάλογου επιπέδου, εξάσκηση με model tests καθώς και χρήση εξειδικευμένων βιβλίων για την κάλυψη των αναγκών του κάθε σπουδαστή.

 

Από εκδρομή των ΓΡΑΨΑ στην Ισπανία

Από εκδρομή των ΓΡΑΨΑ στην Ισπανία


Συχνές ερωτήσεις

Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα στο εξωτερικό;

Τα πτυχία Dele είναι αναγνωρισμένα σε όλες τις χώρες καθώς επίσης και από το ΑΣΕΠ.

Ποιο πτυχίο θα δώσω στο τέλος του κύκλου;

Ο καθηγητής σου θα σε βοηθήσει να επιλέξεις, μεταξύ των 3 πτυχίων, αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου και στο χρόνο που διαθέτεις για διάβασμα.

Πόσο χρόνο πρέπει να διαθέτω την εβδομάδα για διάβασμα;

Για τα δυο αυτά επίπεδα απαιτείται αρκετός χρόνος προετοιμασίας στο σπίτι με έναν μέσο όρο 5 με 7 ώρες την εβδομάδα. Ο σπουδαστής θα πρέπει επιπλέον να έρχεται σε καθημερινή επαφή με την γλώσσα διαβάζοντας Ισπανόφωνο τύπο ή παρακολουθώντας ειδήσεις ή συνεντεύξεις σχεδόν σε καθημερινή βάση. Επίσης κάθε εβδομάδα καλείται να γράψει 1 με 2 εκθέσεις.

Το κόστος των βιβλίων είναι υψηλό;

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Γράψα ο σπουδαστής έχει στην διάθεση του στο Εργαστήριο Γλώσσας διαφόρων ειδών βιβλία που συμπεριλαμβάνονται στην ύλη αλλά δεν χρειάζεται να τα αγοράσει, κάτι που μειώνει κατά πολύ τα κόστος των βιβλίων που θα επωμιστεί ο σπουδαστής.

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
27ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Αγγλικά για αρχάριους, ταχύρυθμα
ΑΓΓΛΙΚΑ για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 11/2/2020 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Ημερομηνίες Εξετάσεων ECCE, ECPE, FCE, CPE
Ημερομηνίες Εξετάσεων και εξέταστρα ECCE-ECPE & FCE-CPE Μαΐου 2020 7/2/2020
Ανακοινώθηκαν Οι ημερομηνίες, τα εξέταστρα και οι περίοδοι εγγραφών για τις ερχόμενες εξετάσεις ECCE-ECPE και FCE-CPE
 Ημερομηνίες Εξετάσεων DELF, DALF, Sorbonne Μαΐου 2020 & Εξέταστρα
Ημερομηνίες Εξετάσεων DELF, DALF, Sorbonne Μαΐου 2020 & Εξέταστρα 6/2/2020 - Μαρία Σιδερή
Οι ημερομηνίες, τα εξέταστρα και οι περίοδοι εγγραφών για τις ερχόμενες εξετάσεις στα Γαλλικά πτυχία DELF / DΑLF και SORBONNE ανακοινώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+