Αρχική σελίδα / Γλώσσες & Πτυχία: ταχύρυθμα προγράμματα / Γαλλικά για ενήλικες

Ταχύρυθμα τμήματα Γαλλικών: Αρχαρίων έως DELF A1 - A2 - B1

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Ταχύρυθμα τμήματα Γαλλικών: Αρχαρίων έως DELF A1 - A2 - B1
Aimez le français de tout votre cœur

Η Γαλλία «μαγεύει» πρωτίστως με τον αέρα της, τα αρώματά της …κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μυρωδιές «πολυκαιρισμένες» σε ρομαντικά μπιστρό στο Quartier Latin - τόπο συνάντησης της Ελίτ της τέχνης και της διανόησης, περίτεχνα κτίρια, μνημεία όπως ο θεόρατος Πύργος του Άιφελ και η κατάλευκη Παναγία των Παρισίων, πολλά μουσεία αλλά κι εκλεπτυσμένα αρώματα σε σύγχρονα εστιατόρια, πολυτελείς οίκους μόδας στη φωταγωγημένη Champs Elysées... δημιουργούν ένα θαυμαστό συνονθύλευμα!

«Πόσο περίτεχνα σερβίρουν αυτοί οι Γαλάτες την τρέλα τους και πόσο νόστιμη είναι!» λένε οι λάτρεις των γαλλικών εδεσμάτων...

Τα Γαλλικά είναι μια γλώσσα που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους, με παρουσία και στις 5 ηπείρους.

Μήπως όταν σκέπτεστε τη Γαλλική γλώσσα, έχετε στο μυαλό σας κάτι δύσκολο ή ξεπερασμένο ή μήπως νομίζετε ότι αυτή η γλώσσα είναι συνώνυμο του σαλονιού και της χλιδής; Αν ναι, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε την αλήθεια!

Τα Γαλλικά είναι πολύτιμο εργαλείο για την αγορά εργασίας τόσο σε εταιρίες στην Ελλάδα ή το εξωτερικό όσο και σε υψηλές θέσεις εργασίας σε οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ΟΗΕ, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κλπ.

Η Γαλλία προτιμάται, επιπλέον, και για μεταπτυχιακές σπουδές σε πολλούς τομείς όπως αυτούς της Νομικής, Αρχαιολογίας, Πολιτικών Επιστημών, Ψυχολογίας, ακόμη και της Ιατρικής.

Σεμινάριο (webinar) Aurelie Buatois Σεμινάριο (webinar) Aurelie Buatois

Βράβευση με μνημόνιο Συνεργασίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο - Γαλλική Πρεσβεία
Βράβευση με μνημόνιο Συνεργασίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο - Γαλλική Πρεσβεία
Η κ. Σιδερή, Υπεύθυνη Τομέα Γαλλικής Γλώσσας, 3η από αριστερά στη φωτογραφία, με την πλακέτα βράβευσης από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο
Η κ. Σιδερή, Υπεύθυνη Τομέα Γαλλικής Γλώσσας, 3η από αριστερά στη φωτογραφία, με την πλακέτα βράβευσης από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο
Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ έχουμε διδάξει

Γαλλικά σε χιλιάδες νέους ενήλικες

μέχρι τώρα. Για την προσφορά μας στη Γαλλική γλώσσα και τα υψηλά σκορ επιτυχίας μας, έχουμε βραβευθεί με Μνημόνιο Συνεργασίας από το Γαλλικό Ινστιτούτο - Γαλλική Πρεσβεία.

Πέραν των Βασικής Γνώσης Γαλλικών που θα πάρει κάποιος αρχάριος σπουδαστής, σε λίγους μόνο μήνες, είτε επειδή θέλει να ταξιδέψει στη Γαλλία ή θέλει να εργαστεί σε Γαλλόφωνη χώρα ή συμμετέχει στο Erasmus ή … απλώς του αρέσουν τα Γαλλικά, καλό είναι να αποκρυσταλλώσει αυτές τις γνώσεις με ένα Πτυχίο.

Η μορφή και η θεματολογία αυτών των πτυχίων βασίζονται στο Κοινό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Ο σπουδαστής που εχει καλύψει τα τρία επίπεδα A1 - A2 - B1 κατέχει την μέτρια γνώση της γαλλικήςγλώσσαςκαι έχει δεξιότητες που του επιτρέπουν να κινηθείμε άνεση σε μια γαλλόφωνη χώρα χρησιμοποιώντας τον καθημερινό λόγο, ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάποιον που θα μετακινηθεί σε κάποια γαλλόφωνη χώρα για εργασία. Ας μην ξεχνάμε ότι η γαλλοφωνία κατέχει σημαντική θέση στις σύγχρονες κοινωνίες.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα που στοχεύουν στην εκμάθησητης γαλλικής γλώσσαςπραγματοποιούνται μέσα από προγράμματα ταχύρυθμα και ευέλικτα (αναπληρώσεις μαθημάτων, μικτά ωράρια κλπ).

Ο φορέας που πιστοποιεί τα

πτυχία DELF

για την γαλλική γλώσσα και προτείνει τα θέματα είναι το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας. Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές το χρόνο, τους μήνες Νοέμβριο και Μάιο.

Οι υποψήφιοι στα γαλλικά διαγωνίζονται σε 4 μέρη το επίπεδο Β1:

 1. Ακουστική κατανόηση με ερωτήσεις επί 3 σύντομων ηχητικών αποσπασμάτων (25').
 2. Γραπτή κατανόηση δύο κειμένων με ερωτήσεις (35').
 3. Γραπτή έκφραση, όπου προβλέπεται η παρουσίαση προσωπικής άποψης (45').
 4. Προφορική έκφραση, στην οποία ο υποψήφιος περιγράφει τον εαυτό του, εκφράζει άποψη για ένα γραπτό κείμενο και ανταλλάσει απόψεις (περίπου 15').

Κάθε ενότητα δίνει 25 βαθμούς κι ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει συνολικά τουλάχιστον 50/100 και ανά ενότητα τουλάχιστον 5/25.


 

Στα ΓΡΑΨΑ οι σπουδαστές διαμορφώνουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους, έχουν επίσης δυνατότητα αναπλήρωσης των μαθημάτων τους και συμμετέχουν σε δωρεάν μαθήματα υποστήριξης για να καλύπτεται οποιαδήποτε ανάγκη ή αδυναμία με στόχο τα υψηλά σκορ επιτυχίας στις εξετάσεις της γαλλικής γλώσσας .

Τα εξέταστρα είναι περίπου 140€ για το επίπεδο Β1. Για τα επίπεδα Α1-Α2 είναι στα 75€ για το καθένα και οι απαιτήσεις της εξέτασεις είναι πιο χαμηλές από του Β1.

Απο το Υπουργείο Παιδείας παρέχεται το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ - Γαλλικά), με ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Α (Α1+Α2) που απαρτίζεται από ερωτήσεις μέγιστης βαθμολογίας ίσης με 200. Συγκεντρώνοντας πάνω από 120 βαθμούς, ο υποψήφιοςαποκτά το πτυχίο «βασικής γνώσης» Α2. Τα εξέταστρα ανέρχονται στα 60€. Για την πιστοποίηση «μέτριας γνώσης» του ΚΠΓ - Γαλλικά, υπάρχει το ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2), όπου ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει βαθμολογία μεταξύ 60 και 119. Το κόστος εξέτασης να ανέρχεται στα 80€.

Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα είναι βιωματικά, εμπλουτισμένα (NLP-Νευρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός) ώστε με Μνημοτεχνικές Τεχνικές να μαθαίνετε τα Γαλλικά, όπως τη μητρική σας γλώσσα, χωρίς να χρειάζεται να μεταφράζετε «από μέσα» σας!

 


Συχνές ερωτήσεις

Είμαι φοιτητής/τρια και σκέφτομαι να συμμετάσχω σε πρόγραμμα Erasmus στο εξωτερικό, αλλά έχω πολλές απορίες.

Έλα στα εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ και λύσε όλες τις απορίες σου. Εδώ θα μάθεις ταχύρυθμα τα γαλλικά για Erasmus ή μεταπτυχιακά σε γαλλόφωνα Πανεπιστήμια και θα μιλήσεις με native καθηγητή, ο οποίος θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με τα ήθη, τα έθιμα και τις τιμές.

Ενδιαφέρομαι για εργασία στο εξωτερικό, αλλά βρίσκω κυρίως σε γαλλόφωνες χώρες. Τι να κάνω;

Έλα στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, και μέσα μικρό χρονικό διάστημα θα μπορέσεις να μάθεις βασικά στοιχεία της γαλλικής γλώσσας που θα σε διευκολύνουν στην εργασία και μετακίνηση σου στο εξωτερικό.

Πώς και πότε εγγράφομαι για τις εξετάσεις?

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ αναλαμβάνει να σας εγγράψει στις εξετάσεις αφού καταβάλετε το αναγκαίο ποσό.

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
25ΓΡΑΨΑ
σε Αττική-Χαλκίδα-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
η ώρα στα αγγλικά
Η ώρα στα Αγγλικά 10/7/2018 - Μαρία Σακελλαρίου
Το να ξέρουμε την ώρα στα αγγλικά είναι απαραίτητο, τόσο για να ρωτάμε την ώρα, όσο και για να λέμε την ώρα.
ECCE: το Lower Michigan
Michigan ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις 28/6/2018 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
Τι είναι οι εξετάσεις CaMLA;
Τι είναι το CaMLA? 19/6/2018 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Google plus Γράψα
 • Linkedin Γράψα