40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Ταχύρυθμα προγράμματα Αγγλικών για LOWER-Β2

Βίντεο για τις ξένες γλώσσες ΓΡΑΨΑ
Πολλοί είναι οι φορείς που παρέχουν

πτυχία Αγγλικών αναγνωρισμένα

, επιπέδου B2 - LOWER με πιο γνωστούς τα Πανεπιστήμια Cambridge και Michigan, το City & Guilds, το MSU, το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας – Αγγλικά, το PTE, το πτυχίο TOEIC, LRN, TIE, NOCN κλπ.

Τα πτυχία Αγγλικών Lower - B2 είναι αρκετά υψηλού επιπέδου πιστοποιήσεις που σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς σημαίνουν «Καλή γνώση» Αγγλικών. Παρακάτω θα δούμε τα «υπέρ» και τα «κατά» κάθε εξέτασης Lower για να δείτε ποιο ταιριάζει στις ανάγκες σας!

Εξαιρετικοί!!! Σέβονται τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, μου παρέχουν ευκολία στη μάθηση, μια υπέροχη δασκάλα κι επιπλέον βοηθητικές υπηρεσίες!! Κι όλα αυτά με μαθήματα Αγγλικών online από απόσταση!
Χριστίνα Γυφτάκη,
Ηθοποιός

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στους ενήλικες και κορυφαίος στα Πτυχία γλωσσών με 2.000 επιτυχόντες το χρόνο, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα και για την απόκτηση Lower, με καθηγητές ελίτ, ευέλικτα ωράρια (απόγευμα, βράδυ, πρωί, μεσημέρι και εναλλάξ) και φιλικά δίδακτρα.


Μοναδικά μαθήματα με Καθηγητές-ελίτ σ΄ένα δυναμικό γκρουπ με 4-5€/ώρα Μοναδικά μαθήματα με Καθηγητές-ελίτ σ΄ένα δυναμικό γκρουπ με 4-5€/ώρα

Ακαδημαϊκοί για τα ΓΡΑΨΑ
 • It was exciting to witness the commitment and enthusiasm of the Grapsa teachers  on the course, which is evidence of their positive attitude and desire to develop professionally in English Language Teaching.
  Richard Carr
  Richard Carr
  Oxford Teachers' Academy Trainer
 • Teacher education is one of the cornerstones of Grapsa Language Schools!
  James Suntres
  James Suntres
  EFL Teacher-trainer & Author
 • All the GRAPSA teachers who attended the seminar participated with enthusiasm and interest!
  Roger House
  Roger House
  BA (Hons) PGCE. DipTEFLA. Teacher Trainer OTA
 • The Educational Group of Grapsa Schools has been pioneering in the teaching of foreign languages to adults since 1984 and they've had an astonishing success rate every year
  Antonia Clare
  Antonia Clare
  Teacher Trainer, συγγραφέας βιβλίων εκμάθησης Αγγλικής γλώσσας, βραβευμένη από τον HRH Prince Philip.

Από το 1984, καθιέρωσε Ευρωπαϊκά standards στην ταχύρυθμη εκμάθηση ξένων γλωσσών με 130.000 σπουδαστές 18+ (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) να έχουν περάσει από τα θρανία μας και πολλές χιλιάδες να έχουν αποκτήσει Lower, Proficiency κ.ά πτυχία Αγγλικών!

Ακαδημαϊκή Υπεροχή ΓΡΑΨΑ Ακαδημαϊκή Υπεροχή ΓΡΑΨΑ

Στα ΓΡΑΨΑ με ασφάλεια και σιγουριά χιλιάδες (1.000άδες) φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη χτίζουν το επαγγελματικό τους μέλλον παίρνοντας γρήγορα Πτυχία αγγλικών που τους ξεχωρίζουν στον επαγγελματικό στίβο.

Ας δούμε αναλυτικά ποιες εξετάσεις για τα πτυχία Αγγλικών "Lower B2” έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι:

Βίντεο της συγγραφέως Antonia Clare στα Αγγλικά

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Αγγλικά - Πάτρα
  quotes
  Μία είναι η επιλογή, ΓΡΑΨΑ! Γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα με έμπειρους ανθρώπους δίπλα σου και σε πολύ χαμηλές τιμές. Απέκτησα πτυχίο LOWER και συνεχίζω...
  quotes
  Ζαπαντιώτης Χριστόφορος
  Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων
 • Lower - Χαλάνδρι
  quotes
  Άρτια η συνεργασία μου με τα «ΓΡΑΨΑ»! Οι καθηγητές πάντα με όρεξη και πρόθυμοι να λύσουν οποιαδήποτε απορία. Σε 1 χρόνο πήρα το Lower και συνεχίζω για Proficiency!
  quotes
  Οικονομοπούλου Μαριλύ
  Φοιτήτρια
 • Αγία Παρασκεύη lower
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
  quotes
  Τζιβελέκης Βασίλης
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 • Αγία Παρασκεύη lower B2
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ δικαιώθηκα! Σε λιγότερο από 3 μήνες, μέσα σε πολύ ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον και με εξαιρετικούς καθηγητές κατάφερα να πάρω το LOWER. Συνεχίζω για PROFICIENCY!
  quotes
  Φωτοπούλου Άννα
  Νηπιαγωγός
 • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
  quotes
  Βίκυ Αντώναρου
  Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
 • Αξιολόγηση Αγγλικά στο Παγκράτι
  quotes
  Ένιωθα μια αποστροφή στα φροντιστήρια, μέχρι που ήρθα στα Γράψα. Η άρτια οργάνωση και οι άριστοι καθηγητές με έκαναν να αγαπήσω τα Αγγλικά! Και θα συνεχίσω...
  quotes
  Βιλελμίνη Τασούλα
  Φοιτήτρια Πολιτικού Νομικής
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency

Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

ECCE

Οι εξετάσεις για το πτυχίο ECCE, το Lower του Πανεπιστημίου του Michigan διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1994. Επίσημος φορέας των εξετάσεων στην Ελλάδα είναι η Ελληνοαμερικανική Ένωση, η οποία έχει βραβεύσει τον Όμιλο ΓΡΑΨΑ, 2 φορές με Certificate of Recognition για τα υψηλά ποσοστά επιτυχιών κάθε χρόνο. Το Lower Michigan όπως συνήθως αποκαλείται, είναι ένα πολύ δημοφιλές πτυχίο.

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

Το ECCE του Michigan αποτελείται 4 sections. Αυτά είναι τα εξής (περιλαμβάνονται και οι αλλαγές που ισχύουν από το Μάιο 2021):

 1. Listening (κατανόηση προφορικού λόγου): Bασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από CD.
  Διάρκεια: 40'
 2. GVR (Grammar, Vocabulary, Reading): 65 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.
  Διάρκεια: 75'
 3. Writing (γραπτό μέρος): Μια γραπτή εργασία περίπου 180 - 200 λέξεων που βασίζεται σε δεδομένες πληροφορίες. Ο υποψήφιος επιλέγει ένα από τα δύο θέματα (γράμμα ή άρθρο).
  Διάρκεια: 30'
 4. Speaking (συνέντευξη): Συζήτηση με τον εξεταστή που ξεκινάει με προσωπικές ερωτήσεις και συνεχίζει με διάλογο βασισμένο σε φωτογραφίες. Η συζήτηση γίνεται πρόσωπο με πρόσωπο.
  Διάρκεια: 10'

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, καθηγητές-ελίτ της, εκπαιδευμένοι στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το University of Oxford - Department for Continuing Education (accredited trainers), προετοιμάζουν άρτια τους σπουδαστές για τις εξετάσεις Β2 - Lower. Σε ευέλικτα ωράρια, ολιγομελή τμήματα και με φιλικά δίδακτρα.

Αν θέλετε να δείτε πόσο κοντά είστε στις εξετάσεις β2 αγγλικά, δώστε ένα 10’ Τεστ αγγλικών lower δωρεάν

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

 

Video με γνώμες σπουδαστών για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

FCE

Από τον Ιανουάριο του 2015 οι εξετάσεις για το πτυχίο Αγγλικών FCE (Lower του Cambridge) αποτελούνται από 4 papers:

 1. Reading and Use of English (75'), (κατανόηση κειμένου, γραμματική, λεξιλόγιο)
  Αποτελείται απο 7 μέρη με 52 ερωτήματα.
 2. Writing (80') (έκθεση - παραγωγή γραπτού λόγου).
  Αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος είναι υποχρεωτικό (essay 140-190 λέξεις) και στο δεύτερο υπάρχει μία επιλογή από 3 θέματα (letter/email, report, review ή essay 140-190 λέξεις).
 3. Listening Comprehension (ακουστική κατανόηση προφορικού λόγου) διάρκειας 40'.
  Αποτελείται από 4 μέρη. Οι ασκήσεις συμπληρώνονται, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι έχουν ακούσει το υλικό από CD.
 4. Speaking (προφορική εξέταση) που διαρκεί 15'.

Συζήτηση μεταξύ ενός εξεταστή και δύο υποψηφίων (υπάρχει και δεύτερος εξεταστής που δε συμμετέχει στη συζήτηση). Οι υποψήφιοι καλούνται να δώσουν προσωπικές πληροφορίες, να συγκρίνουν ένα σετ φωτογραφιών, να συζητήσουν τη λύση ενός προβλήματος και να εκφράσουν τις απόψεις τους πάνω σε ποικίλα θέματα.

Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερο κόπο να αποκτήσουν το Lower. Η ειδίκευσή μας στους σπουδαστές 18+, η πρωτοποριακή και εμπλουτισμένη με μνημοτεχνικές (NLP) μεθόδους διδασκαλία καθώς και τα μοναδικά Διαδραστικά μαθήματα, εγγυώνται την επιτυχία σας στις εξετάσεις. Πάνω από 2.000 ήταν φέτος οι επιτυχόντες μας στις Εξετάσεις Πτυχίων. Τολμάμε, λοιπόν, και προσφέρουμε στους σπουδαστές μας Γραπτή Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου: σε περίπτωση, τυχόν, αποτυχίας, σας προετοιμάζουμε δωρεάν την επόμενη χρονιά!

Το κόστος για την εξέταση είναι περίπου 160€. Από το Μάιο του 2011 υπάρχει και το πτυχίο First for Schools, με την ίδια ακριβώς μορφή, που απευθύνεται όμως κυρίως σε εφήβους και έχει ανάλογη θεματολογία.

Join the GRAPSA world! Join the GRAPSA world!

Τεστ επιπέδου Lower Τεστ επιπέδου Lower

City & Guilds (LanguageCert) Lower

Τις εξετάσεις City & Guilds τις έχουν διαδεχθεί οι LanguageCert από το φορέα PEOPLECERT που διοργανώνονται 6 φορές το χρόνο παρέχοντας έτσι στους υποψηφίους τη δυνατότητα να επιλέξουν να δώσουν εξετάσεις όταν θα νοιώθουν έτοιμοι. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή για τις εξετάσεις έως και ένα μήνα πριν από την εξεταστική που έχουν επιλέξει. Επομένως, δεν χρειάζεται να κάνουν από πολύ νωρίς προγραμματισμό. Επίσης, τα αποτελέσματα του Πιστοποιητικού Lower του LanguageCert ανακοινώνονται έγκαιρα, σε 4-6 εβδομάδες μετά από την ημερομηνία εξέτασης. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι το ότι παρέχεται στους υποψηφίους η δυνατότητα να συμβουλευτούν μονόγλωσσο (αγγλο-αγγλικό) λεξικό κατά τη γραπτή εξέταση.

PTE, LRN, MSU, NOCN, TIE

PTE

Οι εξετάσεις για το πτυχίο επιπέδου Β2 του Pearson Test of English General (Level 3) έχουν 2 parts: Written Test (2 ώρες) και Spoken Test (7').

LRN

Το LRN είναι ένα πιστοποιητικό Αγγλικών φιλικό προς τον υποψήφιο. Οι εξετάσεις LRN B2 διοργανώνονται 2 φορές το χρόνο, Ιανουάριο και Ιούνιο, από το «Learning Resource Network». Στη χώρα μας, οι LRN exams εκπροσωπούνται από το ESOLNET HELLAS. Αξιολογούν την ικανότητα του υποψηφίου στην κατανόηση και παραγωγή, γραπτού και προφορικού λόγου στα Αγγλικά.
Στα πλεονεκτήματα του LRN Lower, συγκαταλέγεται ότι αν ο υποψήφιος αποτύχει στις εξετάσεις έχει τη δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης. Επιπλέον, είναι πιο προσιτές και απλές από άλλες εξετάσεις και η βάση είναι στα 50%.

TIE

Το TIE (Test of Interactive English) είναι ένας σχετικά νέος τρόπος εξέτασης και πιστοποίησης γλωσσομάθειας.
Οι TIE Exams είναι αρκετά πρωτοποριακές. Το βασικό concept που διαφοροποιεί τις εξετάσεις TIE είναι ότι το πτυχίο Αγγλικών ΤΙΕ είναι ένα achievement test που σημαίνει πως όλοι οι υποψήφιοι ανάλογα με την επίδοση τους λαμβάνουν και την ανάλογη πιστοποίηση. Πρόκειται για ένα τύπο ολιστικής εξέτασης κατά την οποία ο υποψήφιος TIE Lower ακολουθεί διαφορετική προετοιμασία συγκριτικά με τiς άλλες εξετάσεις. Ο/η υποψήφιος/α TIE καλείται να ολοκληρώσει μία έρευνα (investigation/ mini project), να διαβάσει ένα βιβλίο της επιλογής του, στα Αγγλικά και, τέλος, να επιλέξει μια είδηση που τρέχει στην επικαιρότητα από δύο τουλάχιστον διαφορετικές πηγές (news story). Πάνω σε αυτά τα υλικά που έχει προετοιμάσει ο/η υποψήφιος/α γίνεται η εξέταση, η οποία αποτελείται από 2 ενότητες: το προφορικό μαζί με το ακουστικό και κατόπιν το γραπτό (Written exam), στο οποίο περιλαμβάνεται η κατανόηση κειμένου και γραπτό ή σύνθεση.

MSU-CELC

Το MSU CELC είναι επίσης μία δημοφιλής εξέταση αγγλικών επιπέδου B2. Οι MSUExams διεξάγονται 2 φορές το χρόνο από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Michigan (Michigan State University), ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Με χαμηλότερη βάση ( 60%) και περισσότερο χρόνο ανά part θεωρούνται πιο φιλικές προς τον υποψήφιο.
Ειδικά στο επίπεδο MSU B2 (CELC), δεν εξετάζεται συχνά η γραμματική μέσα σε διαλόγους (conversational English), οπότε είναι πιο εύκολο για τους υποψήφιους να αναγνωρίζουν τα γραμματικά φαινόμενα που εξετάζονται. Στο Lower του MSU δεν υπάρχει ξεχωριστή ενότητα λεξιλογίου, καθώς αυτό ενσωματώνεται στα κείμενα του Reading, κάτι που βοηθάει πολύ τους σπουδαστές.

NOCN

Οι εξετάσεις NOCN είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον υποψήφιο με διατήρηση των parts που πέτυχε. Ο υποψήφιος NOCN B2 που έχει επιτύχει σε 1, 2 ή 3 μέρη του test τα κατοχυρώνει για 3 χρόνια και μπορεί να επαναλάβει την εξέταση στα μέρη που απέτυχε όσες φορές χρειαστεί καταβάλλοντας μόνο τα επιμέρους εξέταστρα. Το format των εξετάσεων NOCN Lower είναι ιδιαίτερα φιλικό με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής με 3 απαντήσεις (a, b, c) και όχι 4 (a,b,c,d) όπως σε άλλες εξετάσεις και η βάση είναι στα 50 %. Μάθετε περισσότερα για τη βαθμολογία NOCN.

PTE – Level 3

To Edexcel PTE – Level 3/ επίπεδο (Pearson Test of English General) είναι μια εξέταση πρωτοποριακή και επικοινωνιακή που επιτρέπει στους υποψηφίους Lower να εκφράζονται ελεύθερα αποδεικνύοντας πόσο καλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να επικοινωνήσουν στην Αγγλική γλώσσα. Η συγκεκριμένη εξέταση περιέχει 4 parts ( Listening, Reading, Writing και Speaking) και διεξάγεται 2 φορές το χρόνο, Μάιο και Δεκέμβριο.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

ΚΠΓ-Αγγλικά

Από το Μάιο του 2011 τα επίπεδα Β1 και Β2 (Lower) για το «Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας - Αγγλικά» εξετάζονται με ένα ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2). Οι εξετάσεις αποτελούνται από 4 φάσεις(modules): Reading comprehension and language awareness test (κατανόηση γραπτού λόγου και ευσυνείδητη χρήση της γλώσσας), Free Writing production and mediation test (παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση), Listening Comprehension test (κατανόηση ακουστικού υλικού) και Speaking production and mediation test (παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση). Η συνολική διάρκεια των εξετάσεων είναι περίπου 3 ώρες.

Το κόστος εξέτασης για το ενιαίο τεστ του ΚΠΓ-Αγγλικά στο επίπεδο Β είναι περίπου 80€. Προκειμένου ο υποψήφιος να διασφαλίσει την πιστοποίηση «καλής γνώσης» επιπέδου Β2, πρέπει να πιάσει βαθμολογία τουλάχιστον 120/200 αλλά και το 30% συνολικών βαθμών στην κάθε ενότητα προκειμένου να συμψηφιστούν.


Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ μπορούν να τελειοποιούν τις δεξιότητές τους στην ακουστική κατανόηση και το λεξιλογίου στο LanguageLab. Επιπλέον παρέχουμε στους σπουδαστές μας τη μοναδική δυνατότητα να καλύπτουν τις προσωπικές τους μαθησιακές ανάγκες παρακολουθώντας τα Δωρεάν Μαθήματα Υποστήριξης ή αναπληρώνοντας μαθήματα που έχασαν πχ λόγω εξεταστικής. Πέρυσι μόνο τα ΓΡΑΨΑ παρείχαν χιλιαδες έξτρα δωρεάν ώρες!

Ακόμη, στα ΓΡΑΨΑ κάνουμε τακτικά στοχευμένα

Lower Mock tests

. Έτσι οι σπουδαστές/ριες μαθαίνουν να διαχειρίζονται το χρόνο τους καλά, να ελέγχουν το άγχος τους και να διακρίνουν δυνατά και αδύνατα σημεία τους. Τα ευέλικτα syllabi ΓΡΑΨΑ Lower προσανατολίζονται συμπληρωματικά στα δεδομένα των mock tests. Έτσι, οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ δίνουν πανέτοιμοι για Lower, με σκορ επιτυχίας πολύ κοντά στο 100%.

Ξεκίνα λοιπόν σήμερα μαθήματα για Lower στα ΓΡΑΨΑ. Χτίσε ένα δυνατό βιογραφικό!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Ταχύρυθμα προγράμματα αγγλικών για LOWER - Β2
Σεμινάριο Διδακτικής και Μεθοδολογίας σε καθηγητές ΓΡΑΨΑ από τον κ. Richard Carr, Oxford University Department of Continuing Education - approved OTA trainer
Ταχύρυθμα προγράμματα αγγλικών για LOWER - Β2
Η κ. Judy Boyle, M.Ed (Harvard University), Dip.RSA, Author κατά τη διάρκεια Σεμιναρίου Μεθοδολογίας «ΓΡΑΨΑ»

Συχνές ερωτήσεις

Έχω χρόνια να κάνω Αγγλικά και χρειάζομαι το Lower άμεσα. Αισθάνομαι σαν να μη θυμάμαι πολλά πράγματα.

Η πλειοψηφία των σπουδαστών 18+ έχει χάσει την επαφή με τη γλώσσα για κάποια χρόνια. Στα Γράψα, Νο1 στα Αγγλικά για ενήλικες, οι Εκπαιδευτικοί μας Σύμβουλοι θα διαγνώσουν τις ανάγκες σας και θα σας προτείνουν ένα πρόγραμμα, ακριβώς στα μέτρα σας. Επιπλέον, ειδικά σχεδιασμένες επαναλήψεις με στοιχεία NLP, θα επαναφέρoυν σε 4 εβδομάδες το λειτουργικότερο 75% των γνώσεών σας.

Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά των εξετάσεων του κάθε πτυχίου;

Δες παρακάτω τον Συγκριτικό μας Πίνακα Πτυχίων:

Πτυχίο Pros Cons
CAMBRIDGE

Γίνεται συμψηφισμός. Εάν είσαι αδύνατος σε ένα paper αλλά καλός σε άλλο μπορεί να περάσεις.

Υπάρχει περισσότερος χρόνος να ολοκληρώσεις τις ασκήσεις/εκθέσεις - εάν δεν είσαι πολύ γρήγορος και θέλεις την ώρα σου.

Πτυχίο με ιδιαίτερο κύρος.

Πιο απαιτητική εξέταση (χρειάζεται καλή γνώση γραμματικής και λεξιλογίου).
MICHIGAN

Έχει ασκήσεις πολλαπλής επιλογής - εάν δεν είσαι πολύ σίγουρος για γραμματικά φαινόμενα ή λεξιλόγιο, μπορεί να αναγνωρίσεις όμως τη σωστή απάντηση.

Από το 2014, γίνεται συμψηφισμός. Εάν είσαι αδύνατος σε ένα paper αλλά καλός σε άλλο μπορεί να περάσεις.

Πιο σύντομη εξέταση- δεν κουράζει πολύ.

Πτυχίο με ιδιαίτερο κύρος.

Πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος και να πάρεις αποφάσεις γρήγορα - λίγος χρόνος (π.χ. μια έκθεση σε 30 λεπτά).
PEARSON

Δεν εξετάζει γραμματική - εάν δεν είναι το αγαπημένο σου κομμάτι.

Σύντομη εξέταση - φιλική προς τον σπουδαστή.

Λιγότερο γνωστό πτυχίο.
City & Guilds

Ευελιξία στον πραγραμματισμό των γραπτών εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται 6 φορές το χρόνο.

Επιτρέπεται η χρήση μονόγλωσσου λεξικού κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Δύο ανεξάρτητες εξετάσεις, τα αποτελέσματα της μίας δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα της άλλης.

Νέο πτυχίο στην Ελληνική αγορά που δεν είναι ακόμα ευρέως γνωστό
ΚΠΓ - Αγγλικά Πολύ χαμηλά εξέταστρα. Αναγνωρίζεται μόνο σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης.

Πώς θα επιλέξω ποιο πτυχίο Β2 - Lower να δώσω;

Τα προγράμματά μας προετοιμάζουν τους σπουδαστές για όλες τις εξετάσεις πτυχίων. Επισκεφθείτε τώρα ένα από τα εκπαιδευτήρια Γράψα στην Αθήνα, τον Πειραιά ή την Πάτρα και ένας έμπειρος Εκπαιδευτικός Σύμβουλος θα λύσει όλες σας τις απορίες για το ECCE, το FCE κ.ά. Πτυχία.

Στα ΓΡΑΨΑ η επιτυχία στις εξετάσεις Lower αγγίζει το 100%. Για να πετύχουμε αυτό το ποσοστό σε ενήλικες σπουδαστές 18+ (φοιτητές, εργαζόμενους, στελέχη επιχειρήσεων) που έχουν κάποια χρόνια να ασχοληθούν με τα Αγγλικά χρειάζεται ένα ειδικό πρόγραμμα σπουδών με βιβλία γραμμένα ειδικά για το δικό τους προφίλ και τους καλύτερους καθηγητές Αγγλικών με ιδιαίτερη εμπειρία στο Lower! Ακόμη, ένα κορυφαίο Ακαδημαϊκό επιτελείο που περιλαμβάνει και διεθνώς αναγνωρισμένες Πανεπιστημιακούς καθηγητές. Το σύστημα Lower ΓΡΑΨΑ έχει δουλευτεί και τελειοποιηθεί μέσα στο χρόνο, αφού 130.000 σπουδαστές έμαθαν ξένες γλώσσες μαζί μας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ διατηρεί ενεργή συνεργασία με όλους τους φορείς εξετάσεων Lower. Έτσι οποιαδήποτε αλλαγή ή προσαρμογή της ύλης, τη μαθαίνουν οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ, άμεσα!

Ο/Η σπουδαστής/ρια που έχει κάποια χρόνια να ασχοληθεί με Αγγλικά, δεν χάνει χρόνο, ξεκινώντας σειριακά, πρώτα με επαναλήψεις και μετά από καιρό να προχωρήσει στην ύλη του Lower, ούτε προχωρεί κατευθείαν, συσσωρεύοντας κενά! Ο σπουδαστής αρχίζει στοχευμένα μαθήματα Αγγλικών που συνδυάζουν τη γρήγορη επανάληψη μαζί με τη νέα ύλη του Lower. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Αγγλικών online.

Για Lower με την 1η, έλα στα ΓΡΑΨΑ!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία