40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Diploma di Lingua Italiana

Εξετάσεις Diploma

Το Diploma di lingua italiana είναι πτυχίο Ιταλικών (δίπλωμα) με πολλούς υποψηφίους κάθε χρόνο. Το Diploma Italiano είναι αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τις διαβαθμίσεις του κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς που αναλύονται παρακάτω. Οι εξετάσεις Diploma διεξάγονται από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.

Το Diploma έχει 5 επίπεδα, όλα αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ:

 • Diploma Elementare di Lingua Italiana – επίπεδο Α2
 • Diploma Intermedio di Lingua Italiana – επίπεδο Β1
 • Diploma di Lingua Italiana - επίπεδο Β2
 • Diploma Avanzato di Lingua Italiana – επίπεδο Γ1
 • Diploma Superiore di Lingua e Cultura Italiana – επίπεδο Γ2

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 στα Ιταλικά για ενήλικες με ταχύρυθμα μαθήματα Ιταλικών υψηλής ποιότητας. 130.000 έχουν μάθει κοντά μας μια ξένη γλώσσα! Η εκμάθηση Ιταλικών στα ΓΡΑΨΑ είναι ταχύτατη και μαθαίνετε βασικά Ιταλικά σε 3 μήνες. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε ευέλικτα ωράρια (απογευματινά, βραδινά, πρωινά, μεσημβρινά και εναλλάξ), φιλικά δίδακτρα και καθηγητές-ελίτ!

Τα προγράμματα σπουδών μας ξεκινούν από το επίπεδο Ιταλικά για αρχάριους και φτάνουν έως και το CELI 5. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε εκτός από μαθήματα σε τάξη και μαθήματα ιταλικών online. Μάθετε περισσότερα και για το ΚΠΓ Ιταλικά και άλλα πτυχία Ιταλικών.

Diploma Β2 - Επίπεδο Καλής Γνώσης

Παρακάτω θα αναλύσουμε τη δημοφιλή εξέταση για το επίπεδο B2. Ο/Η υποψήφιος/α μπορεί να κατανοήσει τις κύριες ιδέες ενός σύνθετου κειμένου στα Ιταλικά, τόσο για συγκεκριμένα όσο και για αφηρημένα θέματα, συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων πάνω σε τεχνικά ζητήματα της ειδικότητάς του. Επίσης, μπορεί να μιλήσει με κάποια άνεση και αυθορμητισμό, καθιστώντας δυνατή την καθημερινή επικοινωνία με φυσικούς ομιλητές της γλώσσας, χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Μπορεί να παράγει σαφές και λεπτομερές κείμενο για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων καθώς και να αναλύσει την άποψη του σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα, παραθέτοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των επιλογών.

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στα Ιταλικά με ένα 10λεπτο τεστ ιταλικών

Η εξέταση Diploma B2 αποτελείται από 3 ενότητες:

 1. Η πρώτη ενότητα αποτελείται από τρία μέρη:
  α) Κατανόηση Γραπτού Λόγου: Εξετάζεται η κατανόηση γραπτού κειμένου στα Ιταλικά, με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής αλλά και ερωτήσεις με απαντήσεις 30 - 40 λέξεων. Επιπλέον, για ένα κείμενο με 6 παραγράφους, θα πρέπει να αντιστοιχήσουμε σε κάθε παράγραφο τον αντίστοιχο τίτλο.
  β) Χρήση της Ιταλικής γλώσσας: 2 κείμενα συμπλήρωσης κενών μιας λέξης και 1 κείμενο με συμπλήρωση του κατάλληλου ρήματος.
  γ) Κατανόηση Προφορικού Λόγου: 3 κείμενα με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και επιλογής φράσεων που αναφέρονται στον προφορικό λόγο.
  Διάρκεια: 2 ώρες
 2. Παραγωγή γραπτού Λόγου: Οι υποψήφιοι Diploma συγγράφουν ένα email με οδηγίες, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 2 θέματα, αλλά και μια έκθεση με επιλογή πάλι ανάμεσα σε δυο θέματα.
  Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
 3. Παραγωγή Προφορικού Λόγου: Περιλαμβάνει περιγραφή εικόνας, περίληψη ενός κειμένου και ερωτήσεις επί του κειμένου.
  Διάρκεια: 15 - 20 λεπτά

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Βαθμολογία Diploma

Για την απόκτηση του πτυχίου Diploma ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον 48/80.

Εάν ο υποψήφιος αποτύχει σε μία ενότητα (γραπτή ή προφορική), μπορεί να επανεξεταστεί μόνο σε αυτή, μέσα σε 1 χρόνο, με φθηνότερα εξέταστρα:

ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ ΕΞΕΤΑΣΤΡΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Diploma B1 80€ 55€
Diploma B2 100€ 70€
Diploma C1 110€ 75€
DiplomaC2 110€ 75€

Οι

εξετάσεις Diploma

διεξάγονται δύο φόρες τον χρόνο (Δεκέμβριο και Ιούνιο) και στα 5 επίπεδα, από το Α2 έως το C2, με βάση τα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς.

Θέλεις Diploma γρήγορα; Έλα στα ΓΡΑΨΑ!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία