40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Ισπανικά για ενήλικες

Ισπανικά για ενήλικες
Μάθετε Ισπανικά, ταχύρυθμα
Γιατί να μάθω

Ισπανικά

;

Το να ξέρεις Ισπανικά  το 2021 είναι ένα δυνατό «χαρτί» για εργασία στην Ελλάδα ή σε Ισπανόφωνη χώρα και για σπουδές ή Erasmus στην Ισπανία. Ισπανικά μιλάνε πάνω από 500.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σε 20, τουλάχιστον, χώρες.

Τα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα

Ισπανικά για ενήλικες

, με 130.000 απόφοιτους ξένων γλωσσών έως τώρα, παρέχουν ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, υψηλής ποιότητας, και στα Ισπανικά :
 • με καθηγητές-ελίτ, έμπειρους στη διδασκαλία των Ισπανικών
 • με μαθήματα Ισπανικών διαδραστικά, βιωματικά και εμπλουτισμένα (NLP - προσαρμόζονται δηλαδή στο διαφορετικό μαθησιακό στυλ κάθε σπουδαστή: οπτικό - ακουστικό - κιναισθητικό για γρήγορη εκμάθηση)
 • με ευέλικτα ωράρια και δυνατότητα αλλαγής ή εναλλάξ ωραρίου
 • σε τάξη ή 100% online
 • με φιλικά δίδακτρα

Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Τα Ισπανικά, ως γλώσσα σχετίζονται με αρκετές άλλες: περισσότερο με τα Πορτογαλικά και τα Ιταλικά (γι’ αυτό είναι εύκολο στο γνώστη αυτών των γλωσσών να μάθει και Ισπανικά) και λιγότερο με τα Γαλλικά. Τα Ισπανικά έχουν όμορφο ηχόχρωμα, συνδεδεμένο με μουσική, πολιτισμούς, ιστορία και λογοτεχνία.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Κριτική Χαλάνδρι Ισπανικά
  quotes
  Ξεκίνησα Ισπανικά πριν από 1,5 χρόνο στα ΓΡΑΨΑ Χαλανδρίου. Από το 1ο μάθημα διέκρινα την μεταδοτικότητα της καθηγήτριάς μου, την όρεξη και το πείσμα της να μάθω σωστά τη γλώσσα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το πρόγραμμα σπουδών και το σύστημα εκμάθησης!
  quotes
  Μαρία Σοφατζίδη
  Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Καλύτερη επιλογή για Ισπανικά
  quotes
  Η επιλογή μου ήταν η καλύτερη! Συνεχίζω και για Ισπανικά!
  quotes
  Πένυ Καλογεροπούλου
  Φοιτήτρια Παντείου
 • Testimonial Αγία Παρασκευή Ισπανικά
  quotes
  Σύμμαχος στην επιθυμία μου να μάθω Ισπανικά, παρ΄ ότι έχω λίγο χρόνο, στάθηκε ο όμιλος ΓΡΑΨΑ: επαρκείς ώρες διδασκαλίας, έξυπνο και περιεκτικό πρόγραμμα σπουδών και φιλικό περιβάλλον που προσελκύει ενήλικες με παρόμοιους στόχους.
  quotes
  Γιούλη Αρμύρα
  Χημικός
 • Κριτική Ζωγράφου Proficiency
  quotes
  Κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου με τους υψηλού επιπέδου-native speakers καθηγητές και το ευχάριστο περιβάλλον στην αίθουσα. Πήρα το πτυχίο που ήθελα και συνεχίζω δεύτερη γλώσσα!
  Εσύ τι περιμένεις;
  quotes
  Καραμπάσης Κωνσταντίνος
  Φοιτητής, Οικον. Παν/μιο Αθηνών. Πήρε Proficiency συνεχίζει με Ισπανικά
 • Γνώμη Ισπανικά Ηλιούπολη
  quotes
  Μοναδική εμπειρία! Παρακολουθώντας στα ΓΡΑΨΑ, κατάλαβα το πώς μπορεί κανείς να μαθαίνει Ισπανικά γρήγορα και ευχάριστα!
  quotes
  Γεράσιμος Βαλλιανάτος
  Φιλόλογος
 • Κριτική Ισπανικά Νέα Σμύρνη
  quotes
  Τα ΓΡΑΨΑ εγγυώνται την επιτυχία! Οι καθηγητές βρίσκονται εκεί για σένα ανά πάσα ώρα και στιγμή! Συνεχίζω για 2η χρονιά, Ισπανικά!
  quotes
  Αλεξάνδρα Τρίψα
  Τηλεπαρουσιάστρια (ΑΝΤ1)

Μάθε Ισπανικά

, λοιπόν,στα ΓΡΑΨΑ! Υπάρχουν τμήματα από το επίπεδο 

"Ισπανικά για αρχάριους"

έως και το C2-Superior.

Παρακάτω θα μάθουμε για τα

Πτυχία Ισπανικών

και 4 τρόπους για να βελτιώσετε τα Ισπανικά σας ΔΩΡΕΑΝ!

Αν ξέρετε ήδη κάποια Ισπανικά, δοκιμάστε τις γνώσεις με ένα 10λεπτο τεστ ισπανικών

ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ

Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και πολλά ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Ισπανικών για αναπλήρωση ωρών που χάσατε ή Υποστήριξη (χιλιάδες ώρες παρείχαμε, δωρεάν, πέρυσι στους σπουδαστές μας). Στα φροντιστήρια ισπανικών ΓΡΑΨΑ, θα βρείτε καθηγητές που διαθέτουν ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση, υψηλά προσόντα και ικανότητες επικοινωνίας. Προσανατολίζουν την εκμάθηση ισπανικών (με τη βοήθεια του NLP) στις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες κάθε σπουδαστή. Στα ταχύρυθμα μαθήματα ισπανικών ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, αφομοιώνετε τη γλώσσα πολύ γρήγορα κι εύκολα και χωρίς πολύ μελέτη στο σπίτι. Οι δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές μας που έκαναν ισπανικά μαθήματα στα ΓΡΑΨΑ είναι, για μας, η κορυφαία εγγύηση.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Πτυχία Ισπανικών

Τα πτυχία Ισπανικών DELE (Διπλώματα Ισπανικής ως Ξένης Γλώσσας) είναι επίσημοι τίτλοι διεθνούς χαρακτήρα που χορηγούνται από το Instituto Cervantes και εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας. Τα 

πτυχία DELE

αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και παγκόσμιους φορείς.

Επιπλέον υπάρχει και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας  (

ΚΠΓ-Ισπανικά

).

Στα πτυχία ισπανικών θα πρέπει να προσθέσουμε και τις πρόσφατες πιστοποιήσεις SIELE που διεξάγονται με τη συνεργασία ιδρυμάτων Ισπανίας-Μεξικού-Αργεντινής. Τα SIELE είναι απολύτως ψηφιακές εξετάσεις, φιλικές στο χρήστη και δίνουν αποτελέσματα μέσα σε 3 εβδομάδες.

Στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς, τα DELE και ΚΠΓ-Ισπανικά τοποθετούνται στις κλίμακες γνώσης Ισπανικών από Α1 έως και C1.

DELE ΚΠΓ Ισπανικά Επίπεδο που έχετε στα Ισπανικά
DELE A1
DELE A1 (escolar)
DELE A2/B1 (escolar)
ΚΠΓ Ισπανικά Α διαβαθμ. Επίπεδο επιβίωσης
DELE A2
ΚΠΓ Ισπανικά Α διαβαθμ. Ανεξάρτητος χρήστης
DELE B1 ΚΠΓ Ισπανικά Β διαβαθμ. Μέτρια γνώση
DELE B2 ΚΠΓ Ισπανικά Β διαβαθμ. Καλή γνώση
DELE C1 ΚΠΓ Ισπανικά Γ διαβαθμ. Πολύ καλή γνώση
DELE C2 ΚΠΓ Ισπανικά Γ διαβαθμ. Άριστη γνώση

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ Τμήματα ΑΡΧΑΡΙΩΝ

Ταχύρυθμα προγράμματα Ισπανικών: από Αρχαρίων έως "INICIAL"-B1
>

DELE Β2  ("Intermedio")

Ταχύρυθμα τμήματα Ισπανικών για DELE Β2
>

Προετοιμασία για C1/C2  ("SUPERIOR")

Ταχύρυθμα τμήματα Ισπανικών DELE C1/C2
>

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Τρεις Έπαινοι για την Ισπανική Γλώσσα

Με τρεις επαίνους προς τον Όμιλο Γράψα απο τρεις εκδοτικούς οίκους Ισπανικών για την συμβολή του εδώ και 40 χρόνια στην προώθηση της γλωσσομάθειας της Ισπανικής

Έπαινος από εκδοτικού οίκο Ισπανικών

Έπαινος από εκδοτικού οίκο Ισπανικών

Έπαινος από εκδοτικού οίκο Ισπανικών

Σας θυμίζουν κάτι οι παρακάτω λέξεις/φράσεις στα ισπανικά;

 • ¡Hola!: (όλα) σημαίνει «Γεια». Το «¡» και το «!» είναι θαυμαστικά και υποδηλώνουν στα Ισπανικά, έναν διαφορετικό τονισμό στην προφορά τους, έναν ενθουσιασμό.
 • Cómo estás?: (κόμο εστάς) σημαίνει «Τί κάνεις;», στα Ισπανικά . Το ίδιο συμβαίνει και με τα ερωτηματικά, «¿»«?», ιδιαίτερη σημασία στην ερώτηση, αλλάζουμε τον τόνο της φωνής μας από την πρώτη κιόλας λέξη. Διαφορετικό από αυτά που ξέρουμε, ε;
 • Bien, gracias!: (βιέν, γράθιας!) σημαίνει «Καλά, ευχαριστώ», στα Ισπανικά. Να και το θήτα του Carlos I, που θα δούμε παρακάτω!
 • Me gusta la fiesta!: (με γούστα λα φιέστα! ) «Μου αρέσει η γιορτή!», «Μου αρέσει η νυχτερινή έξοδος!»
 • Cuándo empiezas los cursos de español?: (κουάνδο εμπιέθας λος κούρσος δε εσπανιόλ;) Πότε ξεκινάς τα μαθήματα ισπανικών;
 • En octubre o en febrero?: (εν οκτούβρε ο εν βεβρέρο; ) Τον Οκτώβριο ή τον Φεβρουάριο;
 • En octubre, en las escuelas Grapsa!: (εν οκτούβρε, εν λας εσκουέλας Γράψα! ) Τον Οκτώβριο, στα εκπαιδευτήρια Γράψα!
 • Pues, vamos a Grapsa!: (Πουές, βάμος α Γράψα! ) Ε λοιπόν, πάμε στα Γράψα!

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

4 τρόποι για να βελτιώσετε τα Ισπανικά σας ΔΩΡΕΑΝ!

 • Τραγουδήστε!
  Προτιμήστε να ακούτε latin τραγούδια. Έτσι θα συνηθίζετε στο άκουσμα των λέξεων, θα εξοικειωθείτε γρήγορα με την προφορά και θα βελτιώσετε κατά πολύ το listening αλλά και το speaking. Καλό θα ήταν να διαβάζετε ταυτόχρονα τους στίχους των τραγουδιών και φυσικά… να τραγουδάτε!
 • Ταινίες με υπότιτλους ή χωρίς!
  Όταν παρακολουθείτε μια ταινία, προτιμήστε ταινία σε dvd ή κάποια πλατφόρμα όπως το Netflix και επιλέξτε Ισπανικούς υπότιτλους ή και καθόλου υπότιτλους αν έχετε αρκετά υψηλό επίπεδο στα ισπανικά. Ο συνδυασμός λέξης-ήχου θα σας βοηθήσει να αποτυπωθεί καλύτερα η λέξη.
 • Διαβάστε…Ισπανικά!
  Αγοράστε και διαβάστε βιβλία στα ισπανικά. Όποιο και να είναι το επίπεδό σας, στα βιβλιοπωλεία μπορείτε να βρείτε βιβλία με διαβαθμισμένη δυσκολία. Καθώς θα προχωράτε και θα βελτιώνεστε στα Ισπανικά, αυξήστε τη δυσκολία των βιβλίων.
 • Social media:
  Δοκιμάστε να ακολουθήσετε σελίδες που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σας αλλά είναι γραμμένες στα ισπανικά. Σχολιάζετε σε διάφορα blog. Ακόμα μπορείτε να αλλάξετε τη γλώσσα σε ισπανικά στους λογαριασμούς σας σε Facebook, Instagram κλπ ή το smart phone σας.

Είναι όλοι οι Ισπανοί ψευδοί;

Όχι, δεν είναι όλοι ψευδοί! Ίσα ίσα που όλα έγιναν χάριν στον Carlos I, βασιλέα της Ισπανίας, που σύμφωνα με έναν μύθο, είχε την κακή τύχη να μπορεί να προφέρει το «θ» αντί του «σ». Τα παλαιότερα Ισπανικά που ομιλούνταν σε Ισπανία και Λατινική Αμερική πρόφεραν κανονικά το «σ». Έτσι, για να μην αισθάνεται ο βασιλιάς την διαφορετικότητα ανάμεσα σε αυλικούς και χωρικούς, όλοι υιοθέτησαν τον τρόπο ομιλίας του. Βέβαια όλα αυτά είναι ένας όμορφος μύθος.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Ισπανικά για Erasmus

Την Ισπανία προτιμούν οι περισσότεροι ευρωπαίοι φοιτητές (και οι Έλληνες) για τα προγράμματα Erasmus. Και για το χαμηλό κόστος ζωής και για τον ανοιχτό-μεσογειακό τρόπο ζωής. Επιπλέον κάποιοι φοιτητές συνεχίζουν τις σπουδές τους στην Ισπανία για μεταπτυχιακά ή ακόμη και παραμένουν για εργασία.

Ξέρατε ότι...

... η 1η γραμματική της Ισπανικής γλώσσας, η "Gramatica de la Lengua Castellana", χρονολογείται από το 1492 και γράφτηκε στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

Τα Ισπανικά... στις 5 αισθήσεις μας

Ποιος δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό με την Ισπανία ή την Λατινική Αμερική; Οι διακοπές, η ανακάλυψη νέων πολιτισμών, όπως οι Maya, τα αρώματα και τα τοπία τους γεμάτα βλάστηση ή ακόμη τις διαφορετικές πικάντικες γεύσεις του τσίλι, δεν σε κάνουν να θέλεις να τα γνωρίσεις από κοντά; Να δεις από κοντά La Casa Rosada, να αισθανθείς στο πρόσωπό σου τις σταγόνες από τους καταρράκτες Iguazú, να περπατήσεις παρέα με μια Piña Colada, την παραλία του Cancún; Να ζήσεις τη μαγεία του να κυκλοφορείς στα σοκάκια του Toledo ή της Granada; Να επισκεφθείς τα πολλά Ισπανικά μουσεία, τις εκθέσεις τους σε αίθριο και μη χώρο, να ζήσεις τους χορούς τους όπως η Salsa, το Paso doble, κ.α.

Μάθε Ισπανικά, λοιπόν! Έλα, στα ΓΡΑΨΑ για τμήματα Ισπανικών για ενήλικες! Θα μιλήσεις στα ισπανικά από το 1ο κόλας μάθημα και θα μπορείς σε λιγότερο από 2 εβδομάδες να συζητάς σε απλά Ισπανικά.

Έλα στα Γράψα, για Ισπανικά, λοιπόν!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία