Ισπανικά για ενήλικες


Ισπανικά

Το να μιλάς Ισπανικά είναι ένα δυνατό «χαρτί» για εργασία στην Ελλάδα ή σε Ισπανόφωνη χώρα και για σπουδές ή Erasmus στην Ισπανία. Ισπανικά μιλάνε πάνω από 500.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σε πάνω από 20 χώρες, πέραν της Ισπανίας. Τα Ισπανικά είναι μια γλώσσα με όμορφο ηχόχρωμα, συνδεδεμένη με πολιτισμούς, ιστορία, μουσική, λογοτεχνία κλπ.

Τα Ισπανικά είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα και ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Η Ισπανική γλώσσα κατάγεται κυρίως από τη δημώδη λατινική γλώσσα που διέφερε σημαντικά από τα κλασικά Λατινικά που μιλούσαν οι μορφωμένοι του Ρωμαϊκού κόσμου.

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Τα Ισπανικά, ως γλώσσα σχετίζονται με αρκετές άλλες: περισσότερο με τα Πορτογαλικά και τα Ιταλικά (γι αυτό είναι εύκολο στο γνώστη μιας από αυτές τις γλώσσες να μάθει και Ισπανικά). Η ισπανική γλώσσα έχει λιγότερες ομοιότητες με τα Γαλλικά.

Η 1η γραμματική για την ισπανική γλώσσα "Gramatica de la Lengua Castellana" χρονολογείται από το 1492 και γράφτηκε στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες, από το 1984 με 106.000 απόφοιτους έως τώρα, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, υψηλής ποιότητας, και στα

Ισπανικά για ενήλικες

:
 • με καθηγητές-ελίτ, έμπειρους στη διδασκαλία των Ισπανικών
 • με μαθήματα βιωματικά, εμπλουτισμένα (NLP - προσαρμόζονται δηλαδή στο διαφορετικό μαθησιακό στυλ κάθε σπουδαστή: οπτικό - ακουστικό - κιναισθητικό για ταχύτατη εκμάθηση και απομνημόνευση)
 • με μαθήματα διαδραστικά
 • με ευέλικτα ωράρια και δυνατότητα αλλαγής ή εναλλάξ ωραρίου
 • με φιλικά δίδακτρα
Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Μάθε Ισπανικά

στα ΓΡΑΨΑ! Στα ΓΡΑΨΑ υπάρχουν τμήματα από το επίπεδο

"Ισπανικά για αρχάριους"

έως και το C2-Superior. Ακόμη, στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε πολλά

ΔΩΡΕΑΝ Ισπανικά

για αναπλήρωση ωρών που χάσατε ή Υποστήριξη (5.000 ώρες παρείχαμε πέρυσι στους σπουδαστές μας).

ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ

Τα

πτυχία Ισπανικών

DELE (Διπλώματα Ισπανικής ως Ξένης Γλώσσας) είναι οι μοναδικοί επίσημοι τίτλοι διεθνούς χαρακτήρα. Χορηγούνται από το Instituto Cervantes και εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Ισπανίας. Τα

πτυχία DELE

(διπλώματα) αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και παγκόσμιους φορείς. Επιπλέον υπάρχει και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

(ΚΠΓ-Ισπανικά)

.

DELE ΚΠΓ Ισπανικά Επίπεδο που έχετε στα Ισπανικά
DELE A1
DELE A1 (escolar)
ΚΠΓ Ισπανικά Α1 Επίπεδο επιβίωσης
DELE A2
ΚΠΓ Ισπανικά Α2 Ανεξάρτητος χρήστης
DELE B1 ΚΠΓ Ισπανικά Β1 Μέτρια γνώση
DELE B2 ΚΠΓ Ισπανικά Β2 Καλή γνώση
DELE C1 ΚΠΓ Ισπανικά Γ1 Πολύ καλή γνώση
DELE C2 ΚΠΓ Ισπανικά Γ2 Άριστη γνώση

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ Τμήματα ΑΡΧΑΡΙΩΝ έως "INICIAL" - B1

Ταχύρυθμα προγράμματα Ισπανικών: από Αρχαρίων έως "INICIAL"-B1
>

DELE Β2 ("Intermedio")

Ταχύρυθμα τμήματα Ισπανικών για DELE Β2
>

Προετοιμασία για C1/C2 ("SUPERIOR")

Ταχύρυθμα τμήματα Ισπανικών DELE C1/C2
>

 

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

Είναι όλοι οι Ισπανοί ψευδοί;

Όχι, δεν είναι όλοι ψευδοί! Ίσα ίσα που όλα έγιναν χάριν στον Carlos I, βασιλέα της Ισπανίας, που σύμφωνα με έναν μύθο, είχε την κακή τύχη να μπορεί να προφέρει μονάχα το «θ» το συγκεκριμένο γράμμα αντί του «σ». Τα παλαιότερα Ισπανικά που ομιλούνταν σε Ισπανία και Λατινική Αμερική πρόφεραν κανονικά το «σ». Έτσι, για να μην αισθάνεται ο βασιλιάς την διαφορετικότητα ανάμεσα σε αυλικούς και χωρικούς, όλοι υιοθέτησαν τον τρόπο ομιλίας του. Με τα χρόνια οι αλλαγές στα ισπανικά κατέληξαν στην υπάρχουσα μορφή τους. Βέβαια όλα αυτά είναι ένας όμορφος μύθος, όπως τόσοι άλλοι που με τα χρόνια ειπώθηκαν και γράφτηκαν.

Σας θυμίζουν κάτι οι παρακάτω λέξεις/φράσεις στα ισπανικά;

 • ¡Hola!: (όλα) σημαίνει «Γεια». Το «¡» και το «!» είναι θαυμαστικά και υποδηλώνουν στα Ισπανικά, έναν διαφορετικό τονισμό στην προφορά τους, έναν ενθουσιασμό θα λέγαμε.
 • ¿Cómo estás?: (κόμο εστάς) σημαίνει «Τί κάνεις;», στα Ισπανικά . Το ίδιο συμβαίνει και με τα ερωτηματικά, «¿»«?», ιδιαίτερη σημασία στην ερώτηση, αλλάζουμε τον τόνο της φωνής μας από την πρώτη κι όλας λέξη. Διαφορετικό, ε;
 • ¡Bien, gracias!: (βιέν, γράθιας!) σημαίνει «Καλά, ευχαριστώ», στα Ισπανικά. Να και το θήτα του Carlos I, που λέγαμε προηγουμένως!
 • ¡Me gusta la fiesta!: (με γούστα λα φιέστα! ) «Μου αρέσει η γιορτή!», «Μου αρέσει η νυχτερινή έξοδος!»
 • ¿Cuándo empiezas los cursos de español?: (κουάνδο εμ-πιέθας λος κούρσος δε εσπανιόλ;) Πότε ξεκινάς τα μαθήματα ισπανικών;
 • ¿En octubre o en febrero?: (εν οκτούβρε ο εν βεβρέρο; ) Τον Οκτώβριο ή τον Φεβρουάριο;
 • ¡En octubre, en las escuelas Grapsa!: (εν οκτούβρε, εν λας εσκουέλας Γράψα! ) Τον Οκτώβριο, στα εκπαιδευτήρια Γράψα!
 • ¡Pues, vamos a Grapsa!: (Πουές, βάμος α Γράψα! ) Ε λοιπόν, πάμε στα Γράψα!

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Τα Ισπανικά... στις 5 αισθήσεις μας

Ποιός δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό με την Ισπανία ή την Λατινική Αμερική, το όμορφο ηχόχρωμα που έχουν τα Ισπανικά με τις διαφορετικές προφορές , τον πολιτισμό τους, την κουλτούρα τους. Υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να περάσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Οι διακοπές, η ανακάλυψη νέων πολιτισμών, όπως οι Maya, τα αρώματα και τα τοπία τους γεμάτα βλάστηση ή ακόμη τις διαφορετικές πικάντικες γεύσεις του τσίλι, δεν σε κάνουν να θέλεις να τα γνωρίσεις από κοντά; Η μαγεία του να κυκλοφορείς στα σοκάκια του Toledo ή της Granada ή ακόμη πιο βόρεια, να κάνεις την διαδρομή και να γνωρίσεις το Camino de Santiago de Compostela ή να επισκεφτείς τα Pirineos; Να δεις από κοντά La Casa Rosada, να αισθανθείς στο πρόσωπό σου τις σταγόνες από τους καταρράκτες Iguazú, να περπατήσεις, παρέα με μια Piña Colada, την παραλία του Cancún; Να έχεις την δυνατότητα να καταλάβεις Ισπανικά όταν σου μιλούν, να έχεις την ικανότητα, να ζητήσεις κάτι στα Ισπανικά, να δοκιμάσεις τα διαφορετικά τους πιάτα και φυσικά να μπορέσεις να ολοκληρώσεις το ταξίδι σου έχοντας επισκεφθεί τα ποικίλα Ισπανικά μουσεία , τις εκθέσεις τους σε αίθριο και μη χώρο, τους χορούς τους όπως η Salsa, το Paso doble, κ.α.

Σκέψου πόσο εύκολα είναι όλα αυτά όταν γνωρίζεις και μαθαίνεις Ισπανικά με τον καλύτερο τρόπο, με τμήματα Ισπανικών για ενήλικες. Έλα λοιπόν στον Όμιλο Γράψα!

Στα ΓΡΑΨΑ θα μάθεις να επικοινωνείς στα Ισπανικά, να ταξιδεύεις και να είσαι εξοικειωμένος ανάμεσα σε ισπανόφωνους, ακόμη και αν αναζητάς εργασία ή την εμπειρία του Erasmus. Να μιλάς στα ισπανικά από το 1ο κι όλας μάθημα και να μπορείς σε λιγότερο από 2 εβδομάδες να συζητάς σε απλά Ισπανικά. Να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου, τα θέλω σου, χωρίς το άγχος το πώς θα μιλήσεις την ισπανική γλώσσα.

Έλα στα Γράψα, για Ισπανικά, λοιπόν!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
27ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Αγγλικά για αρχάριους, ταχύρυθμα
ΑΓΓΛΙΚΑ για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 11/2/2020 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Ημερομηνίες Εξετάσεων ECCE, ECPE, FCE, CPE
Ημερομηνίες Εξετάσεων και εξέταστρα ECCE-ECPE & FCE-CPE Μαΐου 2020 7/2/2020
Ανακοινώθηκαν Οι ημερομηνίες, τα εξέταστρα και οι περίοδοι εγγραφών για τις ερχόμενες εξετάσεις ECCE-ECPE και FCE-CPE
 Ημερομηνίες Εξετάσεων DELF, DALF, Sorbonne Μαΐου 2020 & Εξέταστρα
Ημερομηνίες Εξετάσεων DELF, DALF, Sorbonne Μαΐου 2020 & Εξέταστρα 6/2/2020 - Μαρία Σιδερή
Οι ημερομηνίες, τα εξέταστρα και οι περίοδοι εγγραφών για τις ερχόμενες εξετάσεις στα Γαλλικά πτυχία DELF / DΑLF και SORBONNE ανακοινώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+