Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Ισπανικά για ενήλικες

Ισπανικά

Το να μιλάς Ισπανικά είναι ένα δυνατό «χαρτί» για εργασία στην Ελλάδα ή σε Ισπανόφωνη χώρα και για σπουδές ή Erasmus στην Ισπανία. Ισπανικά μιλάνε πάνω από 500.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σε πάνω από 20 χώρες, πέραν της Ισπανίας. Τα Ισπανικά είναι μια γλώσσα με όμορφο ηχόχρωμα, συνδεδεμένη με πολιτισμούς, ιστορία, μουσική, λογοτεχνία κλπ.

Τα Ισπανικά είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα και ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Η Ισπανική γλώσσα κατάγεται κυρίως από τη δημώδη λατινική γλώσσα που διέφερε σημαντικά από τα κλασικά Λατινικά που μιλούσαν οι μορφωμένοι του Ρωμαϊκού κόσμου.

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Τα Ισπανικά, ως γλώσσα σχετίζονται με αρκετές άλλες: περισσότερο με τα Πορτογαλικά και τα Ιταλικά (γι αυτό είναι εύκολο στο γνώστη μιας από αυτές τις γλώσσες να μάθει και Ισπανικά). Η ισπανική γλώσσα έχει λιγότερες ομοιότητες με τα Γαλλικά.

Η 1η γραμματική για την ισπανική γλώσσα "Gramatica de la Lengua Castellana" χρονολογείται από το 1492 και γράφτηκε στη Σαλαμάνκα της Ισπανίας.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Testimonial Αγία Παρασκευή Ισπανικά
  quotes
  Σύμμαχος στην επιθυμία μου να μάθω Ισπανικά, παρ΄ ότι έχω λίγο χρόνο, στάθηκε ο όμιλος ΓΡΑΨΑ: επαρκείς ώρες διδασκαλίας, έξυπνο και περιεκτικό πρόγραμμα σπουδών και φιλικό περιβάλλον που προσελκύει ενήλικες με παρόμοιους στόχους.
  quotes
  Γιούλη Αρμύρα
  Χημικός
 • Κριτική Ολιγομελή τμήματα
  quotes
  Απλά ευχαριστώ! Στα ΓΡΑΨΑ τα χρήματα και οι κόποι μου έπιασαν τόπο! Ολιγομελή τμήματα, ευέλικτα ωράρια, εξαιρετικοί καθηγητές!
  quotes
  Κατερίνα Χριστοφιλάκη
  Φοιτήτρια αγγλικής Φιλολογίας
 • Κριτική Ζωγράφου Proficiency
  quotes
  Κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου με τους υψηλού επιπέδου-native speakers καθηγητές και το ευχάριστο περιβάλλον στην αίθουσα. Πήρα το πτυχίο που ήθελα και συνεχίζω δεύτερη γλώσσα!
  Εσύ τι περιμένεις;
  quotes
  Καραμπάσης Κωνσταντίνος
  Φοιτητής, Οικον. Παν/μιο Αθηνών. Πήρε Proficiency συνεχίζει με Ισπανικά
 • Γνώμη Ισπανικά Ηλιούπολη
  quotes
  Μοναδική εμπειρία! Παρακολουθώντας στα ΓΡΑΨΑ, κατάλαβα το πώς μπορεί κανείς να μαθαίνει Ισπανικά γρήγορα και ευχάριστα!
  quotes
  Γεράσιμος Βαλλιανάτος
  Φιλόλογος
 • Κριτική Ισπανικά Νέα Σμύρνη
  quotes
  Τα ΓΡΑΨΑ εγγυώνται την επιτυχία! Οι καθηγητές βρίσκονται εκεί για σένα ανά πάσα ώρα και στιγμή! Συνεχίζω για 2η χρονιά, Ισπανικά!
  quotes
  Αλεξάνδρα Τρίψα
  Τηλεπαρουσιάστρια (ΑΝΤ1)

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες, από το 1984 με 120.000 απόφοιτους έως τώρα, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, υψηλής ποιότητας, και στα

Ισπανικά για ενήλικες

:
 • με καθηγητές-ελίτ, έμπειρους στη διδασκαλία των Ισπανικών
 • με μαθήματα Ισπανικών βιωματικά, εμπλουτισμένα (NLP - προσαρμόζονται δηλαδή στο διαφορετικό μαθησιακό στυλ κάθε σπουδαστή: οπτικό - ακουστικό - κιναισθητικό για ταχύτατη εκμάθηση και απομνημόνευση)
 • με μαθήματα Ισπανικών διαδραστικά
 • με ευέλικτα ωράρια και δυνατότητα αλλαγής ή εναλλάξ ωραρίου
 • με φιλικά δίδακτρα
Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Μάθε Ισπανικά

στα ΓΡΑΨΑ! Στα ΓΡΑΨΑ υπάρχουν τμήματα από το επίπεδο

"Ισπανικά για αρχάριους"

έως και το C2-Superior. Ακόμη, στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε πολλά

ΔΩΡΕΑΝ Ισπανικά

για αναπλήρωση ωρών που χάσατε ή Υποστήριξη (5.000 ώρες παρείχαμε πέρυσι στους σπουδαστές μας). Στα ταχύρυθμα μαθήματα ισπανικών ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, αφομοιώνετε τη γλώσσα πολύ γρήγορα χωρίς πολύ μελέτη στο σπίτι. Στα φροντιστήρια ισπανικών ΓΡΑΨΑ, οι καθηγητές μας διαθέτουν ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση, υψηλά προσόντα και ικανότητες. Προσανατολίζουν την εκμάθηση ισπανικών, και με τη βοήθεια του NLP στις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε σπουδαστή. Οι δεκάδες χιλιάδες σπουδαστές μας που έκαναν ισπανικά μαθήματα στα ΓΡΑΨΑ είναι η κορυφαία εγγύηση για μας. ΓΡΑΨΑ: Νο 1 στα Ισπανικά για ενήλικες

ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ

Τα

πτυχία Ισπανικών

DELE (Διπλώματα Ισπανικής ως Ξένης Γλώσσας) είναι οι μοναδικοί επίσημοι τίτλοι διεθνούς χαρακτήρα. Χορηγούνται από το Instituto Cervantes και εκδίδονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Ισπανίας. Τα

πτυχία DELE

(διπλώματα) αναγνωρίζονται από επίσημους ισπανικούς και παγκόσμιους φορείς. Επιπλέον υπάρχει και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

(ΚΠΓ-Ισπανικά)

. Στα πτυχία ισπανικών θα πρέπει να προσθέσουμε και τις πρόσφατες πιστοποιήσεις SIELE που διεξάγονται με τη συνεργασία ιδρυμάτων της Ισπανίας, του Μεξικού και της Αργεντινής. Τα SIELE είναι απολύτως ψηφιακές εξετάσεις, φιλικές στο χρήστη και δίνουν αποτελέσματα μέσα σε 3 εβδομάδες. Στο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς τοποθετούνται στις κλίμακες γνώσης Ισπανικών από Α1 έως και C1.

DELE ΚΠΓ Ισπανικά Επίπεδο που έχετε στα Ισπανικά
DELE A1
DELE A1 (escolar)
DELE A2/B1 (escolar)
ΚΠΓ Ισπανικά Α διαβαθμ. Επίπεδο επιβίωσης
DELE A2
ΚΠΓ Ισπανικά Α διαβαθμ. Ανεξάρτητος χρήστης
DELE B1 ΚΠΓ Ισπανικά Β διαβαθμ. Μέτρια γνώση
DELE B2 ΚΠΓ Ισπανικά Β διαβαθμ. Καλή γνώση
DELE C1 ΚΠΓ Ισπανικά Γ διαβαθμ. Πολύ καλή γνώση
DELE C2 ΚΠΓ Ισπανικά Γ διαβαθμ. Άριστη γνώση

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ Τμήματα ΑΡΧΑΡΙΩΝ έως "INICIAL" - B1

Ταχύρυθμα προγράμματα Ισπανικών: από Αρχαρίων έως "INICIAL"-B1
>

DELE Β2 ("Intermedio")

Ταχύρυθμα τμήματα Ισπανικών για DELE Β2
>

Προετοιμασία για C1/C2 ("SUPERIOR")

Ταχύρυθμα τμήματα Ισπανικών DELE C1/C2
>

 

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

Είναι όλοι οι Ισπανοί ψευδοί;

Όχι, δεν είναι όλοι ψευδοί! Ίσα ίσα που όλα έγιναν χάριν στον Carlos I, βασιλέα της Ισπανίας, που σύμφωνα με έναν μύθο, είχε την κακή τύχη να μπορεί να προφέρει μονάχα το «θ» το συγκεκριμένο γράμμα αντί του «σ». Τα παλαιότερα Ισπανικά που ομιλούνταν σε Ισπανία και Λατινική Αμερική πρόφεραν κανονικά το «σ». Έτσι, για να μην αισθάνεται ο βασιλιάς την διαφορετικότητα ανάμεσα σε αυλικούς και χωρικούς, όλοι υιοθέτησαν τον τρόπο ομιλίας του. Με τα χρόνια οι αλλαγές στα ισπανικά κατέληξαν στην υπάρχουσα μορφή τους. Βέβαια όλα αυτά είναι ένας όμορφος μύθος, όπως τόσοι άλλοι που με τα χρόνια ειπώθηκαν και γράφτηκαν.

Σας θυμίζουν κάτι οι παρακάτω λέξεις/φράσεις στα ισπανικά;

 • ¡Hola!: (όλα) σημαίνει «Γεια». Το «¡» και το «!» είναι θαυμαστικά και υποδηλώνουν στα Ισπανικά, έναν διαφορετικό τονισμό στην προφορά τους, έναν ενθουσιασμό θα λέγαμε.
 • ¿Cómo estás?: (κόμο εστάς) σημαίνει «Τί κάνεις;», στα Ισπανικά . Το ίδιο συμβαίνει και με τα ερωτηματικά, «¿»«?», ιδιαίτερη σημασία στην ερώτηση, αλλάζουμε τον τόνο της φωνής μας από την πρώτη κι όλας λέξη. Διαφορετικό, ε;
 • ¡Bien, gracias!: (βιέν, γράθιας!) σημαίνει «Καλά, ευχαριστώ», στα Ισπανικά. Να και το θήτα του Carlos I, που λέγαμε προηγουμένως!
 • ¡Me gusta la fiesta!: (με γούστα λα φιέστα! ) «Μου αρέσει η γιορτή!», «Μου αρέσει η νυχτερινή έξοδος!»
 • ¿Cuándo empiezas los cursos de español?: (κουάνδο εμ-πιέθας λος κούρσος δε εσπανιόλ;) Πότε ξεκινάς τα μαθήματα ισπανικών;
 • ¿En octubre o en febrero?: (εν οκτούβρε ο εν βεβρέρο; ) Τον Οκτώβριο ή τον Φεβρουάριο;
 • ¡En octubre, en las escuelas Grapsa!: (εν οκτούβρε, εν λας εσκουέλας Γράψα! ) Τον Οκτώβριο, στα εκπαιδευτήρια Γράψα!
 • ¡Pues, vamos a Grapsa!: (Πουές, βάμος α Γράψα! ) Ε λοιπόν, πάμε στα Γράψα!

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Ισπανικά για Erasmus

Την Ισπανία προτιμούν οι περισσότεροι ευρωπαίοι φοιτητές (και οι Έλληνες) για τα προγράμματα Erasmus. Και για το χαμηλό κόστος ζωής και για τον ανοιχτό-μεσογειακό τρόπο ζωής. Επιπλέον κάποιοι φοιτητές συνεχίζουν τις σπουδές τους στην Ισπανία για μεταπτυχιακά ή ακόμη και παραμένουν για εργασία.

Τα Ισπανικά... στις 5 αισθήσεις μας

Ποιός δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό με την Ισπανία ή την Λατινική Αμερική, το όμορφο ηχόχρωμα που έχουν τα Ισπανικά με τις διαφορετικές προφορές , τον πολιτισμό τους, την κουλτούρα τους. Υπάρχει κάποιος που δεν θέλει να περάσει τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού; Οι διακοπές, η ανακάλυψη νέων πολιτισμών, όπως οι Maya, τα αρώματα και τα τοπία τους γεμάτα βλάστηση ή ακόμη τις διαφορετικές πικάντικες γεύσεις του τσίλι, δεν σε κάνουν να θέλεις να τα γνωρίσεις από κοντά; Η μαγεία του να κυκλοφορείς στα σοκάκια του Toledo ή της Granada ή ακόμη πιο βόρεια, να κάνεις την διαδρομή και να γνωρίσεις το Camino de Santiago de Compostela ή να επισκεφτείς τα Pirineos; Να δεις από κοντά La Casa Rosada, να αισθανθείς στο πρόσωπό σου τις σταγόνες από τους καταρράκτες Iguazú, να περπατήσεις, παρέα με μια Piña Colada, την παραλία του Cancún; Να έχεις την δυνατότητα να καταλάβεις Ισπανικά όταν σου μιλούν, να έχεις την ικανότητα, να ζητήσεις κάτι στα Ισπανικά, να δοκιμάσεις τα διαφορετικά τους πιάτα και φυσικά να μπορέσεις να ολοκληρώσεις το ταξίδι σου έχοντας επισκεφθεί τα ποικίλα Ισπανικά μουσεία , τις εκθέσεις τους σε αίθριο και μη χώρο, τους χορούς τους όπως η Salsa, το Paso doble, κ.α.

Σκέψου πόσο εύκολα είναι όλα αυτά όταν γνωρίζεις και μαθαίνεις Ισπανικά με τον καλύτερο τρόπο, με τμήματα Ισπανικών για ενήλικες. Έλα λοιπόν στον Όμιλο Γράψα!

Στα ΓΡΑΨΑ θα μάθεις να επικοινωνείς στα Ισπανικά, να ταξιδεύεις και να είσαι εξοικειωμένος ανάμεσα σε ισπανόφωνους, ακόμη και αν αναζητάς εργασία ή την εμπειρία του Erasmus. Να μιλάς στα ισπανικά από το 1ο κι όλας μάθημα και να μπορείς σε λιγότερο από 2 εβδομάδες να συζητάς σε απλά Ισπανικά. Να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου, τα θέλω σου, χωρίς το άγχος το πώς θα μιλήσεις την ισπανική γλώσσα.

Έλα στα Γράψα, για Ισπανικά, λοιπόν!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
27ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
 • Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+
 • Στους 18+ ένας είναι ο ειδικός. Όλοι οι άλλοι…γενικώς!