40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


NOCN: αναλυτικές πληροφορίες

NOCN EXAMS
Πληροφορίες για τις Εξετάσεις NOCN
Οι εξετάσεις

NOCN

(κόστος περ. 140-180€) είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για τον υποψήφιο με διατήρηση των parts που πέτυχε, ευέλικτο χρόνο και υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Ο NOCN είναι ένας κορυφαίος εκπαιδευτικός οργανισμός πιστοποίησης. Τα πτυχία-πιστοποιήσεις NOCN, αναγνωρίζονται από το ΑΣΕΠ στα γνωστικά επίπεδα B1, B2, C1, C2

(NOCN Proficiency)

και διενεργούνται για όλα τα προβλεπόμενα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς και τα πτυχία γλωσσομάθειας NOCN B1/

NOCN B2

/ C1/

NOCN C2

.

NOCN PAST PAPERS

είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του PALSO, λίγες ημέρες μετά από κάθε εξέταση.

Εξαιρετικοί!!! Σέβονται τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, μου παρέχουν ευκολία στη μάθηση, μια υπέροχη δασκάλα κι επιπλέον βοηθητικές υπηρεσίες!! Κι όλα αυτά με μαθήματα Αγγλικών online από απόσταση!
Χριστίνα Γυφτάκη,
Ηθοποιός
Πιο συγκεκριμένα η κατάταξη των πτυχίων NOCN σύμφωνα με τα γνωστικά επίπεδα του Common European Framework έχει ως εξής:

 • Entry Level Certificate in ESOL International: B1-ΜΕΤΡΙΑ ΓΝΩΣΗ
 • Level 1 Certificate in ESOL International (NOCN B2 - NOCN Lower): B2-ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ
 • Level 2 Certificate in ESOL International: C1-ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΓΝΩΣΗ
 • Level 3 Certificate in ESOL International (NOCN C2-NOCN Proficiency): C2-ΑΡΙΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Υψηλό επίπεδο καθηγητών
  quotes
  Υψηλό επίπεδο καθηγητών, μαθήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Είμαι πολύ ευχαριστημένη!
  quotes
  Χριστίνα Ιωαννίδη
  Ολυμπιονίκης-Στρατιωτικός
 • Γνώμη ευχάριστο διδακτικό περιβάλλον
  quotes
  Μια ξένη γλώσσα, όσο πιο πολύ τη γνωρίζεις, τόσο πιο πολύ την αγαπάς. Χρειάζεσαι, όμως, καλούς δασκάλους κι ένα χαμόγελο για παρακίνηση. Στα ΓΡΑΨΑ, αυτά τα "αγαθά" αφθονούν! Χαίρομαι να είμαι σπουδαστής τους!
  quotes
  Αμυράς Γιώργος
  Δημοσιογράφος
 • Γνώμη φιλικό ευχάριστο περιβάλλον
  quotes
  Ο εκπαιδευτικός όμιλος "ΓΡΑΨΑ" κέρδισε την εμπιστοσύνη μου αμέσως! Μεθοδικότητα, πρωτότυπη τρόπος διδασκαλία, φιλικό & ευχάριστο περιβάλλον. Οι ανάγκες του σπουδαστή σε προτεραιότητα.
  quotes
  Μαρία Πετροπούλου
  Φιλόλογος, συγγραφέας, αρθρογράφος - Αγγλικά Upper intermediate
 • Αξιολόγηση Παγκράτι Αγγλικά
  quotes
  Μοναδική εκπαιδευτική διαδικασία! Μεθοδικότητα, οργάνωση, ευελιξία ωραρίου μαθημάτων σε συνδυασμό με τη διάθεση των καθηγητών και τις καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας.
  quotes
  Κωνσταντίνος Δ. Στραβοσκούφης
  Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ/κός Η/Υ, Ε.Μ.Π.
 • Αξιολόγηση Αγγλικά στο Παγκράτι
  quotes
  Ένιωθα μια αποστροφή στα φροντιστήρια, μέχρι που ήρθα στα Γράψα. Η άρτια οργάνωση και οι άριστοι καθηγητές με έκαναν να αγαπήσω τα Αγγλικά! Και θα συνεχίσω...
  quotes
  Βιλελμίνη Τασούλα
  Φοιτήτρια Πολιτικού Νομικής
 • Αγία Παρασκεύη lower B2
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ δικαιώθηκα! Σε λιγότερο από 3 μήνες, μέσα σε πολύ ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον και με εξαιρετικούς καθηγητές κατάφερα να πάρω το LOWER. Συνεχίζω για PROFICIENCY!
  quotes
  Φωτοπούλου Άννα
  Νηπιαγωγός
 • Αγία Παρασκεύη lower
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
  quotes
  Τζιβελέκης Βασίλης
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο1 στους ενήλικες από το 1984 και κορυφαίος στα Πτυχία με 130.000 σπουδαστές (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων), παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα για την απόκτηση Πτυχίων, με φιλικά δίδακτρα και ευέλικτα ωράρια στα 10δες Κέντρα «ΓΡΑΨΑ» σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα.

ΓΡΑΨΑ! Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Οι εξετάσεις NOCN διενεργούνται 2 φορές τον χρόνο, Μάιο και Δεκέμβριο. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στις τέσσερεις γνωστικές δεξιότητες στα αγγλικά, δηλαδή Speaking, Reading, Writing και Listening. Το περιεχόμενο των εξετάσεων NOCN βασίζεται σε καθημερινές καταστάσεις και είναι προσαρμοσμένο ηλικιακά. Η τυπολογία του test είναι ίδια σε όλα τα επίπεδα, με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Πλεονεκτήματα των NOCN EXAMS

 • Βάση 51%
 • Διατήρηση επιτυχημένων δεξιοτήτων: ο υποψήφιος NOCN που έχει επιτύχει σε 1, 2 ή 3 μέρη του test τα κατοχυρώνει για 3 χρόνια και μπορεί να επαναλάβει την εξέταση στα μέρη που απέτυχε όσες φορές χρειαστεί καταβάλλοντας μόνο τα επιμέρους εξέταστρα.
 • Το Listening ακούγεται 2 φορές.
 • Στο Reading δεν υπάρχουν ερωτήσεις-παγίδες.
 • Το format των εξετάσεων NOCN είναι ιδιαίτερα φιλικό με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής με 3 απαντήσεις (a, b, c) και όχι 4 (a,b,c,d) όπως σε άλλες εξετάσεις, γεγονός που το καθιστά προσιτό για εξεταζόμενους με μαθησιακές δυσκολίες.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

 • Καλή διαχείριση του χρόνου του υποψηφίου NOCN, αφού του δίνεται ενιαίος χρόνος για όλες τις δεξιότητες και ενιαίο Booklet θεμάτων.
 • Προφορικά: Ένας εξεταστής με έναν εξεταζόμενο- Μείωση του άγχους- Οικεία θεματολογία.
 • Υψηλά ποσοστά επιτυχιών: Μέσος όρος ετών 2014- 2016: B2- NOCN LOWER 89,6% / C2- NOCN PROFICIENCY 90,7%

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

NOCN: Τα μέρη της εξέτασης

NOCN LISTENING: Αποτελείται από 3 parts και οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν συνολικά σε 31 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Ακούγεται 2 φορές και δίνεται 2 λεπτά χρόνος πριν και μετά από κάθε ακουστική ενότητα. Στο 1ο Part ο υποψήφιος για την εξέταση NOCN καλείται να επιλέξει την σωστή απάντηση όχι μόνο σύμφωνα με αυτά που θα ακούσει, αλλά και με βάση το λεξιλόγιο, τη γραμματική και το συντακτικό. Συνεπώς, πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να διαγράψει κάποιες απαντήσεις πριν το ακουστικό μέρος. Καλό είναι οι υποψήφιοι να έχουν εξοικειωθεί με NOCN PAST PAPERS στο LISTENING.
Διάρκεια εξέτασης: 35’ (B1/B2) και 40’ (C1/NOCN C2-NOCN PROFICIENCY)

NOCN READING: Αποτελείται από 4 κείμενα και οι υποψήφιοι πρέπει να απαντήσουν συνολικά σε 31 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Ο υποψήφιος δεν καλείται να απαντήσει μόνο σε ερωτήσεις που αφορούν στην κατανόηση των κειμένων, αλλά και ότι στα κείμενα υπάρχουν λάθη λεξιλογίου, γραμματικής, συντακτικού ή σημείων στίξεως. Καλό είναι οι υποψήφιοι να έχουν εξοικειωθεί με NOCN PAST PAPERS στο READING.
Διάρκεια εξέτασης: 60’ (B1/B2) και 75’ (C1/C2-NOCN PROFICIENCY)

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

NOCN WRITING: Οι υποψήφιοι καλούνται να γράψουν 2 Writing Tasks καθοδηγούμενα (guided) με 3-4 προτεινόμενους κεντρικούς άξονες ανάλυσης. Η πρώτη έκθεση μπορεί να είναι formal (επίσημο) γράμμα, άρθρο, έκθεση, αναφορά ή περιγραφή και υπάρχει επιλογή από 2 θέματα. Η δεύτερη έκθεση είναι πάντα informal (ανεπίσημη).
Διάρκεια εξέτασης: 60’ (B1/B2) και 75’ (C1/C2)

NOCN SPEAKING: Η εξέταση είναι συνομιλία ενός εξεταζόμενου με έναν εξεταστή. Αποτελείται από 3 μέρη ( προσωπικές πληροφορίες, συζήτηση πάνω σε δύο καθημερινές καταστάσεις-μία φιλική και μία επίσημη- και role play με τον εξεταστή).
Διάρκεια εξέτασης: 9’ (B1/B2) και 13’ (C1/C2)

Το pass mark σε όλα τα επίπεδα των εξετάσεων NOCN είναι 51%.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Εξετάσεις NOCN: Βαθμολογία

 • LISTENING: PASS RATE 16/31 marks
 • READING: PASS RATE 16/31 marks
 • WRITING: PASS RATE 12/24 marks
 • SPEAKING: PASS RATE 17/33 marks

Τα μαθήματα αγγλικών για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ γίνονται από καθηγητές-ελίτ!

NOCN Exams: προετοιμασία στα ΓΡΑΨΑ

Αν χρειάζεστε ΑΜΕΣΑ ένα πτυχίο Αγγλικών (πιστοποίηση) αλλά έχετε χαθεί στο δρόμο των πτυχίων, τότε στα ΓΡΑΨΑ θα βρούμε μαζί την εξέταση που σας ταιριάζει (απαιτήσεις και γνωστικό επίπεδο) και θα σας προετοιμάσουμε ολοκληρωμένα για σίγουρη επιτυχία, με την πρώτη!

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Με 5.000 δωρεάν extra ώρες το χρόνο για υποστήριξη και αναπληρώσεις, άριστους καθηγητές εκπαιδευμένους στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το University of Oxford - Department for Continuing Education, με 2.000 επιτυχόντες στα Πτυχία Γλωσσών το χρόνο, (78.000 έως τώρα!) η επιτυχία σας στις Εξετάσεις NOCN είναι σίγουρη!!!

Στα ΓΡΑΨΑ η εκμάθηση Αγγλικών αρχίζει από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους έως το Proficiency. Με χιλιάδες επιτυχόντες και φέτος στις εξετάσεις Ανώτερων Πτυχίων, τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 στα μαθήματα Αγγλικών. Επιπλέον στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Αγγλικών online.

Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, για NOCN με την ...1η! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία