40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Νο1 στα Πτυχία DELE
Έλα στα ΓΡΑΨΑ για DELE

Τα πτυχία DELE αποτελούν σοβαρό προσόν για τον κάτοχό τους. Αν ενδιαφέρεστε για το DELE B2 (ισοδύναμο "Lower”), μείνετε σ’ αυτή τη σελίδα. Αλλιώς πατήστε το ανάλογο link:


Η

Ισπανική γλώσσα

, η γλώσσα του Gabriel Garcia Márquez, του Miguel de Cervantes, του Pablo Neruda, της Isabel Allende και του Fedérico García Lorca, η 2η ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως, έχει και στην Ελλάδα χιλιάδες υποψηφίους για τις εξετάσεις Πτυχίων DELE του CERVANTES.

Το πτυχίο Dele B2 χορηγείται από το Ινστιτούτο Θερβάντες (Instituto Cervantes) που διοργανώνει τις εξετάσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας, ενώ αντίστοιχα το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας είναι αρμόδιο για τις εξετάσεις του διαβαθμισμένου τεστ ΚΠΓ - Ισπανικά.

 

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, σε διάστημα λίγων μηνών από επίπεδο Β1, ο σπουδαστής είναι σε θέση να αποκτήσει ένα DELE B2 και μάλιστα, με φιλικά δίδακτρα. Εδώ ο σπουδαστής διδάσκεται

Ισπανικά

με πρωτοποριακές μεθόδους εκμάθησης, μέσα από ένα «ζωντανό» και προηγμένο μάθημα με διαδραστικούς πίνακες (πλατφόρμα Grapsa Virtual Classroom®). Στα ΓΡΑΨΑ δεν θα βρεις ένα κοινό φροντιστήριο Ισπανικών. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Ισπανικών online.

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα πτυχία (και τα DELE) με ρεκόρ επιτυχιών και φέτος -πάνω από 2000 επιτυχόντες!- ειδικεύεται στην εκπαίδευση νέων ενηλίκων από το 1984. Με κορυφαίους καθηγητές (πολλούς από αυτούς, native speakers), που διαθέτουν ταλέντο και πάθος για τη δουλειά τους.

ισπανικά
Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Αγία Παρασκεύη toeic
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ πέτυχα στις εξετάσεις του TOEIC (επίπεδο Lower)! Χωρίς 2η σκέψη συνεχίζω,αυτό το ταξίδι,με την εκμάθηση της Ισπανικής γλώσσας!»
  quotes
  Μαργαρίτη Ματούλα
  Φυσικοθεραπεύτρια
 • Καλλιθέα Ισπανικά
  quotes
  «Ευέλικτα ωράρια, δωρεάν αναπλήρωση..... Γι αυτό και διαφέρουν! και είμαι πολύ ικανοποιημένη! Ανεπιφύλακτα ΓΡΑΨΑ! Χαρούμενο περιβάλλον, προσωπική μέριμνα για τον κάθε σπουδαστή, απόλυτος επαγγελματισμός! Συνεχίζω για 2η χρονιά Ισπανικά!
  quotes
  Παναγοπούλου Ειρήνη
  Ψυχολόγος
 • Πάτρα Ισπανικά
  quotes
  Έχω λίγο ελεύθερο χρόνο, λόγω της ομάδας. Αλλά στα ΓΡΑΨΑ έμαθα Ισπανικά! Υπέροχο περιβάλλον, υψηλό επίπεδο γνώσης!
  quotes
  Γιώργος Αποστολίδης
  Καλαθοσφαιριστής Απόλλωνα Πατρών
 • Κριτική Χαλάνδρι Ισπανικά
  quotes
  Ξεκίνησα Ισπανικά πριν από 1,5 χρόνο στα ΓΡΑΨΑ Χαλανδρίου. Από το 1ο μάθημα διέκρινα την μεταδοτικότητα της καθηγήτριάς μου, την όρεξη και το πείσμα της να μάθω σωστά τη γλώσσα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το πρόγραμμα σπουδών και το σύστημα εκμάθησης!
  quotes
  Μαρία Σοφατζίδη
  Ιδιωτική Υπάλληλος
 • Ηλιούπολη Ισπανικά
  quotes
  Τα ΓΡΑΨΑ προσφέρουν άριστη ποιότητα μαθημάτων, μεθοδικότητα και ευελιξία σε ένα ευχάριστο περιβάλλον! Ο καλύτερος τρόπος να μάθεις μια ξένη γλώσσα!
  quotes
  Νάνσυ Κουτσουρίδη
  Φοιτήτρια Ψυχολογίας
 • Testimonial Αγία Παρασκευή Ισπανικά
  quotes
  Σύμμαχος στην επιθυμία μου να μάθω Ισπανικά, παρ΄ ότι έχω λίγο χρόνο, στάθηκε ο όμιλος ΓΡΑΨΑ: επαρκείς ώρες διδασκαλίας, έξυπνο και περιεκτικό πρόγραμμα σπουδών και φιλικό περιβάλλον που προσελκύει ενήλικες με παρόμοιους στόχους.
  quotes
  Γιούλη Αρμύρα
  Χημικός
 • Κριτική Ολιγομελή τμήματα
  quotes
  Απλά ευχαριστώ! Στα ΓΡΑΨΑ τα χρήματα και οι κόποι μου έπιασαν τόπο! Ολιγομελή τμήματα, ευέλικτα ωράρια, εξαιρετικοί καθηγητές!
  quotes
  Κατερίνα Χριστοφιλάκη
  Φοιτήτρια αγγλικής Φιλολογίας
 • Κριτική Ζωγράφου Proficiency
  quotes
  Κέρδισαν την εμπιστοσύνη μου με τους υψηλού επιπέδου-native speakers καθηγητές και το ευχάριστο περιβάλλον στην αίθουσα. Πήρα το πτυχίο που ήθελα και συνεχίζω δεύτερη γλώσσα!
  Εσύ τι περιμένεις;
  quotes
  Καραμπάσης Κωνσταντίνος
  Φοιτητής, Οικον. Παν/μιο Αθηνών. Πήρε Proficiency συνεχίζει με Ισπανικά
 • Γνώμη Ισπανικά Ηλιούπολη
  quotes
  Μοναδική εμπειρία! Παρακολουθώντας στα ΓΡΑΨΑ, κατάλαβα το πώς μπορεί κανείς να μαθαίνει Ισπανικά γρήγορα και ευχάριστα!
  quotes
  Γεράσιμος Βαλλιανάτος
  Φιλόλογος
 • Καλύτερη επιλογή για Ισπανικά
  quotes
  Η επιλογή μου ήταν η καλύτερη! Συνεχίζω και για Ισπανικά!
  quotes
  Πένυ Καλογεροπούλου
  Φοιτήτρια Παντείου
 • Κριτική Ισπανικά Νέα Σμύρνη
  quotes
  Τα ΓΡΑΨΑ εγγυώνται την επιτυχία! Οι καθηγητές βρίσκονται εκεί για σένα ανά πάσα ώρα και στιγμή! Συνεχίζω για 2η χρονιά, Ισπανικά!
  quotes
  Αλεξάνδρα Τρίψα
  Τηλεπαρουσιάστρια (ΑΝΤ1)

Το πτυχίο DELE Β2 εξετάζεται 5 φορές το χρόνο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούλιο και πλέον η εξέταση αποτελείται από τέσσερα μέρη:

 1. Κατανόηση γραπτού λόγου, με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης ερωτήσεων με κείμενα καθώς και συμπλήρωσης κενών (70’).
 2. Κατανόηση προφορικού λόγου, όπου ο/η υποψήφιος/α DELE θα ακούσει 5 διαφορετικά ηχητικά αποσπάσματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα πολλαπλής επιλογής και αντιστοίχισης (40’)
 3. Παραγωγή γραπτού λόγου και αλληλεπίδραση. Ο υποψήφιος DELE πρέπει να συντάξει 2 κείμενα. Το ένα γράφοντας την άποψη του πάνω σε ένα ηχητικό απόσπασμα και το άλλο είτε γράφοντας ένα άρθρο είτε μια κριτική (80’).
 4. Παραγωγή προφορικού λόγου και αλληλεπίδραση. Ο υποψήφιος dele θα πρέπει να σχολιάσει ένα κείμενο, μια φωτογραφία και να συζητήσει με τον εξεταστή επί ενός επίκαιρου θέματος (20’ και 20’ προετοιμασία).

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Αναλυτικά τα επίπεδα του DELE σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς, έχουν ως εξής:

ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΕΠΑΓ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELE ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELE ΠΑΙΔΙΚΟ
A1 DELE A1 DELE A1
A2 DELE A2 DELE A2/B1
B1 DELE B1 -
B2 DELE B2 -
C1 DELE C1 -
C2 DELE C2 -

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Ιδιαιτερότητα του DELE είναι ότι σε βοηθά να αποκτήσεις την ισπανική υπηκοότητα, την ιατρική ειδικότητα ή την άδεια επαγγέλματος φαρμακοποιού σε Ισπανικό έδαφος.

Εξετάσεις DELE

διοργανώνονται όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε τρεις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και την Πάτρα.

Οι εξετάσεις DELE γίνονται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες και πάνω από 1.000 εξεταστικά κέντρα.

Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ διαθέτουμε ολιγομελή τμήματα, ευέλικτα ωράρια, δυνατότητα αναπλήρωσης μαθημάτων σε περίπτωση απουσίας και έξτρα δωρεάν ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας (κάθε χρόνο παρέχουμε, δωρεάν, 5.000 ώρες επιπλέον ώρες στους σπουδαστές μας).

Τέλος οι σπουδαστές μας μπορούν να τελειοποιούν τις δεξιότητές τους σε test ακουστικής κατανόησης, λεξιλογίου και γραμματικής στο Εργαστήριο Γλώσσας.

Έλα λοιπόν στα ΓΡΑΨΑ και πάρε ένα πτυχίο DELE με την … πρώτη!

Συχνές ερωτήσεις

Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα;

Τα πτυχία Dele είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως καθώς και από το ΑΣΕΠ.

Είμαι καλά προετοιμασμένος στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους να δώσω κάποιο από τα πτυχία DELE;

Το πρόγραμμα σπουδών μας καλύπτει απόλυτα την ύλη του Β2. Επιπλέον, κάθε χρονιά γίνονται έξτρα, δωρεάν, ώρες προετοιμασίας των διπλωμάτων (προσομοίωση).

DELE B2 ή ΚΠΓ-Ισπανικά; Ποιο πτυχίο να διαλέξω;

Τα δύο αυτά πτυχία έχουν διαφορετική δομή επομένως ο ίδιος ο σπουδαστής με την βοήθεια του καθηγητή του θα πρέπει να επιλέξει το δίπλωμα που είναι πιο κοντά στις δυνατότητες και τις ανάγκες του.

Το πλεονέκτημα του Dele B2 είναι πως αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες κάτι το οποίο δεν διευκρινίζεται ρητά για το ΚΠΓ-Β στις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο στο ΚΠΓ - Ισπανικά στο επίπεδο Β γίνεται συμψηφισμός των διαφορετικών μερών του, επομένως η επιτυχία είναι πιο πιθανή για σπουδαστές με αδυναμίες σε κάποιο από τα είδη της εξέτασης, πχ αν κάποιος δεν συγκεντρώσει μεγάλη βαθμολογία στο ακουστικό κομμάτι, μπορεί να βοηθηθεί από τις εκθέσεις. Άρα ο υποψήφιος για DELE πρέπει να σταθμίσει τα δυνατά σημεία κάθε πτυχίου.

Έλα στα ΓΡΑΨΑ και πάρε γρήγορα DELE B2!

Μάθετε περισσότερα για τα online μαθήματα ισπανικών στα ΓΡΑΨΑ!

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία