Νο1 στα Πτυχία DELE
Έλα στα ΓΡΑΨΑ για DELE

Τα πτυχία DELE αποτελούν σοβαρό προσόν για τον κάτοχό τους. Αν ενδιαφέρεστε για το DELE B2 (ισοδύναμο "Lower”), μείνετε σ’ αυτή τη σελίδα. Αλλιώς πατήστε το ανάλογο link:


Η

Ισπανική γλώσσα

, η γλώσσα του Gabriel Garcia Márquez, του Miguel de Cervantes, του Pablo Neruda, της Isabel Allende και του Fedérico García Lorca, η 2η ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως, έχει και στην Ελλάδα χιλιάδες υποψηφίους για τις εξετάσεις Πτυχίων DELE του CERVANTES.

Το πτυχίο Dele B2 χορηγείται από το Ινστιτούτο Θερβάντες (Instituto Cervantes) που διοργανώνει τις εξετάσεις σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Ισπανίας, ενώ αντίστοιχα το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας είναι αρμόδιο για τις εξετάσεις του διαβαθμισμένου τεστ ΚΠΓ - Ισπανικά.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, σε διάστημα λίγων μηνών από επίπεδο Β1, ο σπουδαστής είναι σε θέση να αποκτήσει ένα πτυχίο επιπέδου Β2 και μάλιστα, με φιλικά δίδακτρα. Εδώ ο σπουδαστής διδάσκεται

Ισπανικά

με πρωτοποριακές μεθόδους εκμάθησης, μέσα από ένα «ζωντανό» και προηγμένο μάθημα με διαδραστικούς πίνακες (πλατφόρμα Grapsa Virtual Classroom®). Στα ΓΡΑΨΑ δεν θα βρεις ένα κοινό φροντιστήριο Ισπανικών.

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα πτυχία (και τα DELE) με ρεκόρ επιτυχιών και φέτος -πάνω από 2000 επιτυχόντες!- ειδικεύεται στην εκπαίδευση νέων ενηλίκων από το 1984. Με κορυφαίους καθηγητές (πολλούς από αυτούς, native speakers), που διαθέτουν ταλέντο και πάθος για τη δουλειά τους.

ισπανικά
Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Το πτυχίο DELE Β2 εξετάζεται 5 φορές το χρόνο, Οκτώβριο, Νοέμβριο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούλιο και πλέον η εξέταση αποτελείται από τέσσερα μέρη:

 1. Κατανόηση γραπτού λόγου, με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχισης ερωτήσεων με κείμενα καθώς και συμπλήρωσης κενών (70’).
 2. Κατανόηση προφορικού λόγου, όπου ο/η υποψήφιος/α DELE θα ακούσει 5 διαφορετικά ηχητικά αποσπάσματα και θα απαντήσει σε ερωτήματα πολλαπλής επιλογής και αντιστοίχισης (40’)
 3. Παραγωγή γραπτού λόγου και αλληλεπίδραση. Ο υποψήφιος DELE πρέπει να συντάξει 2 κείμενα. Το ένα γράφοντας την άποψη του πάνω σε ένα ηχητικό απόσπασμα και το άλλο είτε γράφοντας ένα άρθρο είτε μια κριτική (80’).
 4. Παραγωγή προφορικού λόγου και αλληλεπίδραση. Ο υποψήφιος dele θα πρέπει να σχολιάσει ένα κείμενο, μια φωτογραφία και να συζητήσει με τον εξεταστή επί ενός επίκαιρου θέματος (20’ και 20’ προετοιμασία).

Αναλυτικά τα επίπεδα του DELE σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς, έχουν ως εξής:

ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΕΠΑΓ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELE ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELE ΠΑΙΔΙΚΟ
A1 DELE A1 DELE A1
A2 DELE A2 DELE A2/B1
B1 DELE B1 -
B2 DELE B2 -
C1 DELE C1 -
C2 DELE C2 -

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Ιδιαιτερότητα του DELE είναι ότι σε βοηθά να αποκτήσεις την ισπανική υπηκοότητα, την ιατρική ειδικότητα ή την άδεια επαγγέλματος φαρμακοποιού σε Ισπανικό έδαφος.

Εξετάσεις DELE

διοργανώνονται όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε τρεις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και την Πάτρα.

Οι εξετάσεις DELE γίνονται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες και πάνω από 1.000 εξεταστικά κέντρα.

Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ διαθέτουμε ολιγομελή τμήματα, ευέλικτα ωράρια, δυνατότητα αναπλήρωσης μαθημάτων σε περίπτωση απουσίας και έξτρα δωρεάν ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας (κάθε χρόνο παρέχουμε, δωρεάν, 5.000 ώρες επιπλέον ώρες στους σπουδαστές μας).

Τέλος οι σπουδαστές μας μπορούν να τελειοποιούν τις δεξιότητές τους σε test ακουστικής κατανόησης, λεξιλογίου και γραμματικής στο Εργαστήριο Γλώσσας.

Έλα λοιπόν στα ΓΡΑΨΑ και πάρε ένα πτυχίο DELE με την … πρώτη!

Συχνές ερωτήσεις

Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα;

Τα πτυχία Dele είναι αναγνωρισμένα παγκοσμίως καθώς και από το ΑΣΕΠ.

Είμαι καλά προετοιμασμένος στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους να δώσω κάποιο από τα πτυχία DELE;

Το πρόγραμμα σπουδών μας καλύπτει απόλυτα την ύλη του Β2. Επιπλέον, κάθε χρονιά γίνονται έξτρα, δωρεάν, ώρες προετοιμασίας των διπλωμάτων (προσομοίωση).

Ποιο πτυχίο να διαλέξω;

Τα δύο αυτά πτυχία έχουν διαφορετική δομή επομένως ο ίδιος ο σπουδαστής με την βοήθεια του καθηγητή του θα πρέπει να επιλέξει το δίπλωμα που είναι πιο κοντά στις δυνατότητες και τις ανάγκες του.

Το πλεονέκτημα του Dele B2 είναι πως αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες κάτι το οποίο δεν διευκρινίζεται ρητά για το ΚΠΓ-Β στις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο στο ΚΠΓ - Ισπανικά στο επίπεδο Β γίνεται συμψηφισμός των διαφορετικών μερών του, επομένως η επιτυχία είναι πιο πιθανή για σπουδαστές με αδυναμίες σε κάποιο από τα είδη της εξέτασης, πχ αν κάποιος δεν συγκεντρώσει μεγάλη βαθμολογία στο ακουστικό κομμάτι, μπορεί να βοηθηθεί από τις εκθέσεις. Άρα ο υποψήφιος για DELE πρέπει να σταθμίσει τα δυνατά σημεία κάθε πτυχίου.

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
27ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Αγγλικά για αρχάριους, ταχύρυθμα
ΑΓΓΛΙΚΑ για ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 11/2/2020 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Ημερομηνίες Εξετάσεων ECCE, ECPE, FCE, CPE
Ημερομηνίες Εξετάσεων και εξέταστρα ECCE-ECPE & FCE-CPE Μαΐου 2020 7/2/2020
Ανακοινώθηκαν Οι ημερομηνίες, τα εξέταστρα και οι περίοδοι εγγραφών για τις ερχόμενες εξετάσεις ECCE-ECPE και FCE-CPE
 Ημερομηνίες Εξετάσεων DELF, DALF, Sorbonne Μαΐου 2020 & Εξέταστρα
Ημερομηνίες Εξετάσεων DELF, DALF, Sorbonne Μαΐου 2020 & Εξέταστρα 6/2/2020 - Μαρία Σιδερή
Οι ημερομηνίες, τα εξέταστρα και οι περίοδοι εγγραφών για τις ερχόμενες εξετάσεις στα Γαλλικά πτυχία DELF / DΑLF και SORBONNE ανακοινώθηκαν από το Γαλλικό Ινστιτούτο
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+