40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


GOETHE-Zertifikat B1 με ταχύρυθμα Γερμανικά για ενήλικες

GOETHE B1 Zertifikat
GOETHE B1 = Εργασία
Το πτυχίο Γερμανικών

Goethe

B1 (ή πιο σωστά GOETHE-ZERTIFIKAT B1), γνωστό παλαιότερα ως Grundstufe, είναι ένα πτυχίο κύρους που δείχνει τον κάτοχό του ως «μέτριο» χρήστη Γερμανικών. Σημαίνει ότι ο κάτοχός του μπορεί να συνεννοείται προφορικά και με σαφήνεια σε θέματα εργασίας, σχολείου, κοινωνικά κλπ και μάλιστα με τη σωστή προφορά, δίνoντας με επάρκεια σύντομες εξηγήσεις και περιγραφές Οι εξετάσεις του Goethe Institut διενεργούνται 5 φορές το χρόνο, για τα πτυχία GOETHE Β1 και GOETHE Β2. Η γνώση Γερμανικών ανοίγει μεγάλες προοπτικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές. Η γνώση Γερμανικών ανοίγει μεγάλες προοπτικές επαγγελματικές και ακαδημαϊκές.

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Επίπεδο γνώσης που αντιστοιχεί
Επίπεδο Α1 Επίπεδο επιβίωσης
Επίπεδο Α2 Ανεξάρτητος χρήστης
Επίπεδο Β1 Μέτρια Γνώση
Επίπεδο Β2 Καλή Γνώση
Επίπεδο Γ1 Πολύ Καλή Γνώση
Επίπεδο Γ2 Άριστη Γνώση

Η γνώση της γερμανικής γλώσσας θεωρείται έγκυρη όταν τεκμηριώνεται με κάποιο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut, το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Γερμανικών (ΚΠΓ - Γερμανικά) του Υπουργείου Παιδείας και τα πιστοποιητικά ÖSD του Αυστριακού κράτους, αναγνωρίζονται διεθνώς και έχουν υψηλό κύρος. Τα πιστοποιητικά μας επιτρέπουν την είσοδο στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γερμανίας. Οι εξετάσεις Goethe-B1 απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους χωρίς συγκεκριμένο όριο ηλικίας.

Βίντεο Γερμανικά

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στα Γερμανικά, ειδικεύεται σε υψηλής ποιότητας ταχύρυθμα προγράμματα, για όλα τα επίπεδα Γερμανικών.

Με 130.000 σπουδαστές έως τώρα και 78.000 επιτυχόντες στις Εξετάσεις Πτυχίων ξένων γλωσσών, βοηθάμε τους σπουδαστές μας να χτίζουν ισχυρότερα βιογραφικά!

Γερμανικά

Πτυχία = Εργασία!

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Το Goethe-Zertifikat B1, από τον Αύγουστο του 2013, αντικατέστησε τις μέχρι τότε εξετάσεις Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch (ZD) και Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDj).

Η δομή των εξετάσεων Goethe Zertifikat Β1

 1. Ομαδική Γραπτή Εξέταση: (165'):
  1. Κατανόηση γραπτού λόγου. Τρία κείμενα πολλαπλής επιλογής, δύο κείμενα σωστό ή λάθος και σωστή κατανομή αγγελιών. Διάρκεια: 65 λεπτά
  2. Κατανόηση προφορικού λόγου με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστό-λάθος. Διάρκεια: 40 λεπτά
  3. Παραγωγή γραπτού λόγου. Συγγραφή δύο εκθέσεων 80 λέξεων και μιας 40 λέξεων. Διάρκεια: 60 λεπτά

Σε περίπτωση αποτυχίας σε κάποια ενότητα του Goethe B1, ο υποψήφιος μπορεί να εξεταστεί την επόμενη εξεταστική περίοδο μόνο σε αυτή την ενότητα.

 1. Προφορική εξέταση Goethe B1: ανά δύο ή ατομική (15').

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Τα εξέταστρα του πτυχίου Goethe-Zertifikat B1 ανέρχονται περίπου στα 140€. Αποτελέσματα μαθαίνει ο υποψήφιος περίπου μετά από 1,5 μήνα σε προκαθορισμένη ημερομηνία.

Ο κάτοχος του Goethe-Zertifikat B1 είναι σε θέση να κατανοεί τα βασικά σημεία του λόγου, αν πρόκειται για οικεία θέματα σχετικά με την εργασία, το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο κ.τ.λ. και να επικοινωνεί επαρκώς, αν ταξιδέψει σε γερμανόφωνη χώρα. Αν έχεις Goethe B1 μπορείς να διατυπώνεις με απλό και συνεκτικό λόγο τη γνώμη σου για οικεία θέματα και προσωπικούς τομείς ενδιαφέροντος και να περιγράφεις γεγονότα ή να αιτιολογείς και να εξηγείς τα σχέδια και τις απόψεις σου.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Τα Γερμανικά στον κόσμο

Η Γερμανική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των δυτικών γερμανικών γλωσσών. Ως μητρική ομιλείται από περίπου 105 εκατομμύρια ανθρώπους (Γερμανία, Αυστρία, Λίχνενσταϊν, Ελβετία, Λουξεμβούργο, καθώς και περιοχών του Βελγίου, της Ιταλίας και της Δανίας) κι ως 2η γλώσσα από 80 εκατομμύρια ομιλητές.

Γλώσσα του Mozart, του Beethoven, του Nietzsche, του Goethe, του Schiller, του Einstein και του Freud, τα Γερμανικά, είναι η γλώσσα των επιστημών κι αποτελεί κύρια γλώσσα σε τομείς όπως Χημεία, Φυσική και Μηχανική. Μια επίσκεψη στο Τείχος του Βερολίνου, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, η εμπειρία του Οκτόμπερφεστ, το δέος που μπορεί κανείς να νιώσει στο Allianz Arena, ένα τυπικό βερολινέζικο φαγητό, όπως το Eisbein mit Sauerkraut, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρά κίνητρα για μια γνωριμία με την κουλτούρα και τη γλώσσα της Γερμανίας.

Τεστ γερμανικών Τεστ γερμανικών

Η χώρα αποτελεί κύριο προορισμό Πανεπιστημιακών σπουδών. Αδιαμφισβήτητο παραμένει το γεγονός, από την άλλη, ότι η Γερμανία είναι για πολλούς Έλληνες «Γη της Επαγγελίας», αφού η χώρα προσφέρει αναρίθμητες ευκαιρίες καριέρας κι επαγγελματικής ανάπτυξης, με χαμηλό κόστος διαβίωσης. Κάνοντας κάποιος μαθήματα Γερμανικών, βελτιώνει τις επαγγελματικές του προοπτικές.

Ταχύρυθμα προγράμματα για Β1 (GRUNDSTUFE)

Ταχύρυθμα προγράμματα για Β1 (GRUNDSTUFE)

Μπορείτε να έρθετε για μαθήματα γερμανικών για ενηλίκες σε ένα από τα 22 εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ σε Αττική, Πειραιά και Πάτρα!

Συχνές ερωτήσεις

Είμαι φοιτητής/τρια και σκέπτομαι να συμμετάσχω σε πρόγραμμα Erasmus στο εξωτερικό, αλλά έχω πολλές απορίες...

Έλα στα ΓΡΑΨΑ και λύσε όλες τις απορίες σου, εδώ θα μάθεις ταχύρυθμα τη γερμανική "μάχιμη" γλώσσα για σπουδές, θα πάρεις ένα Goethe B1 και θα μιλήσεις με native καθηγητή της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείς. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρεις τμήματα από Γερμανικά για Αρχάριους έως τα Πτυχία Goethe ή OSD C2.

Θα ενημερωθείς για τιμές, αξιοθέατα, στέκια, περιοχές και άλλα.

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει το Goethe B1;

Τα πιστοποιητικά του Goethe -Institut και του Υπουργείου Παιδείας έχουν απεριόριστη ισχύ. Κάποια ιδρύματα και εργοδότες, όμως, ζητούν πιστοποιητικά που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

Έλα στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Γερμανικά για ενήλικες και πάρε GOETHE B1, σύντομα!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία