40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Αρχική σελίδα / H Υπεροχή ΓΡΑΨΑ

NLP: Βιωματικά Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Πρωτότυπα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών με NLP
Πρωτότυπα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών με NLP
Για όσους δεν έχουν ξανακούσει για

Neuro-Linguistic Programming

(Νεύρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός), ο όρος μπορεί να τους κάνει να σκεφτούν ένα σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας σε μια μελλοντική κοινωνία στην οποία designer babies ελέγχονται (τόσο vεύρο-, όσο και γλώσσο-) από ένα Big Brother (Programmer) ή απλά ένα νέο (αν και πολύ προχωρημένο) software. Τίποτα πιο μακριά από ένα βαθιά ανθρωπιστικό ρεύμα με ρίζες στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία.

Το NLP είναι ένα ψυχολογικό ρεύμα το οποίο αναπτύχθηκε στην δεκαετία του 1970 από έναν Αμερικανό καθηγητή γλωσσολογίας, John Grinder και ένα φοιτητή ψυχολογίας, Richard Bandler, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν ένα μοντέλο το οποίο να βοηθάει τους ανθρώπους να εντοπίζουν και να πετυχαίνουν τους στόχους του. Μέσα από αυτογνωσία και καλύτερη επικοινωνία, να οδηγεί σε σημαντική αυτό-βελτίωση και προσωπική υπεροχή. Πιο συγκεκριμένα, στην ανάλυση του ακρωνύμιου NLP, το «νεύρο- » αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, μέσα από τις αισθήσεις μας, -το «γλωσσικός στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την γλώσσα, επειδή αυτός εκφράζει έμμεσα την αντίληψη και τις απόψεις μας και το «προγραμματισμός επειδή το NLP προσπαθεί να μας εκπαιδεύσει να σκεφτόμαστε, να εκφραζόμαστε και να δρούμε θετικά, έτσι ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Από τότε το NLP έχει εξελιχθεί και έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς και η αποτελεσματικότητά του οδήγησε στην εφαρμογή του σε πολλούς τομείς όπως: marketing, πωλήσεις, management, σπορ, public speaking, και φυσικά, εκπαίδευση.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, ειδικά, η

εφαρμογή τεχνικών NLP

έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της αποτελεσματικότητας τους στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μαθαίνει κανείς. Πιο συγκεκριμένα, μετά το 1983, όταν ο Howard Gardner εισήγαγε τη θεωρία των multiple intelligences, έχει γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αντίληψη, διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας πληροφοριών και, ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλαπλοί και διαφορετικοί τρόποι εκμάθησης.

Βάσει του NLP υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες:

  • Visual learning, όπου ο σπουδαστής (οπτικός τύπος) ανταποκρίνεται καλύτερα σε οπτικά ερεθίσματα (πληροφορίες οργανωμένες σε πίνακες, παρουσιάσεις, videos, ανάγνωση κειμένων)
  • Auditory learning, όπου ο σπουδαστής (ακουστικός τύπος) προτιμάει τις προφορικές επεξηγήσεις, διάβασμα με δυνατή φωνή, τραγούδια και το
  • Kinesthetic learning, όπου οι σπουδαστές (κιν-αισθητικοί τύποι) μαθαίνουν καλύτερα μέσα από πειράματα, πρακτική εξάσκηση και παίρνοντας ενεργό ρόλο στο μάθημα.

Σε ένα παραδοσιακό μάθημα, λοιπόν, στο οποίο ο καθηγητής έχει κεντρικό ρόλο και οι μαθητές αναγκάζονται να απομνημονεύουν μεγάλο όγκο πληροφοριών, δεν δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.Το NLP βοηθάει, έτσι, στην εξατομίκευση της διδασκαλίας που γίνεται ανάλογα με τον μαθησιακό τύπο του κάθε σπουδαστή και οδηγεί σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

O Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ παρέχει προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά από το 1984 και είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα που έχει εμπλουτίσει τα προγράμματά του με στοιχεία NLP, ώστε να κάνει την διδασκαλία πιο αποτελεσματική.

Μετά από συγκεκριμένο training NLP, οι καθηγητές μπορούν να εξασφαλίζουν την καλύτερη απόδοση των σπουδαστών μας. Η παρουσίαση λεξιλογίου μέσα σε spider grams, η χρήση τραγουδιών, φωτογραφιών/slides και videos, mind maps, storytelling, metaphorical language μαζί με την χρήση του διαδραστικού πίνακα και νέων τεχνολογιών μετατρέπουν το μάθημα ΓΡΑΨΑ σε ένα μαγικό ταξίδι αισθήσεων, σε ένα βιωματικό μάθημα, εξατομικευμένο και αποτελεσματικό.

Στα ΓΡΑΨΑ αποκτάς σταθερότερες γνώσεις, με πιο ευχάριστη εκμάθηση, σε ταχύτερους χρόνους και με μεγάλες επιτυχίες στα Πτυχία (Proficiency, Lower-B2 κλπ).

Και για όσους από εσάς ακόμα ψάχνετε για ένα μαγικό software που θα σας 'προγραμματίσει' να μάθετε μία ξένη γλώσσα μέσα σε μία νύχτα, μην ξεχάσετε ότι η απάντηση είναι εδώ... ' in your hands"...

Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ, τώρα! Ποια γλώσσα σας ενδιαφέρει? Τα Αγγλικά για ενήλικες, Γαλλικά για ενήλικες, Γερμανικά για ενήλικες, Ιταλικά, Ισπανικά;
Τα ΓΡΑΨΑ έχουν χιλιάδες επιτυχόντες κάθε χρόνο (με ονοματεπώνυμο) στο site μας. Επιλέξτε παρακάτω αν θέλετε αναλυτικές πληροφορίες για τους Φορείς εξετάσεων και τα πτυχία που αντιπροσωπεύουν: TOEIC, NOCN, ECCE, ECPE, MSU, TIE, Peoplecert/Languagecert, DELF, DALF, GOETHE, OSD, CELI, DELE και πολλά άλλα πτυχία όλων των γλωσσών που θα βρείτε στο site μας!

Αν, επιπλέον, μένετε μακριά μας ή δεν έχετε καθόλου χρόνο, μάθετε για την εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online ΓΡΑΨΑ όπως και για τα online μαθήματα ξένων γλωσσών!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία