Αρχική σελίδα / Υπεροχή ΓΡΑΨΑ

NLP: Βιωματικά Μαθήματα Ξένων Γλωσσών

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Πρωτότυπα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών με NLP
Πρωτότυπα Μαθήματα Ξένων Γλωσσών με NLP

Για όσους δεν έχουν ξανακούσει για

Neuro-Linguistic Programming

(Νεύρο-Γλωσσικός Προγραμματισμός), ο όρος μπορεί να τους κάνει να σκεφτούν ένα σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας σε μια μελλοντική κοινωνία στην οποία designer babies ελέγχονται (τόσο vεύρο-, όσο και γλώσσο-) από ένα Big Brother (Programmer) ή απλά ένα νέο (αν και πολύ προχωρημένο) software. Τίποτα πιο μακριά από ένα βαθιά ανθρωπιστικό ρεύμα με ρίζες στην ψυχολογία και την ψυχοθεραπεία.

 

Το NLP είναι ένα ψυχολογικό ρεύμα το οποίο αναπτύχθηκε στην δεκαετία του 1970 από έναν Αμερικανό καθηγητή γλωσσολογίας, John Grinder και ένα φοιτητή ψυχολογίας, Richard Bandler, οι οποίοι προσπάθησαν να βρουν ένα μοντέλο το οποίο να βοηθάει τους ανθρώπους να εντοπίζουν και να πετυχαίνουν τους στόχους του. Μέσα από αυτογνωσία και καλύτερη επικοινωνία, να οδηγεί σε σημαντική αυτό-βελτίωση και προσωπική υπεροχή. Πιο συγκεκριμένα, στην ανάλυση του ακρωνύμιου NLP, το «νεύρο- » αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας, μέσα από τις αισθήσεις μας, -το «γλωσσικός στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την γλώσσα, επειδή αυτός εκφράζει έμμεσα την αντίληψη και τις απόψεις μας και το «προγραμματισμός επειδή το NLP προσπαθεί να μας εκπαιδεύσει να σκεφτόμαστε, να εκφραζόμαστε και να δρούμε θετικά, έτσι ώστε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

Από τότε το NLP έχει εξελιχθεί και έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς και η αποτελεσματικότητά του οδήγησε στην εφαρμογή του σε πολλούς τομείς όπως: marketing, πωλήσεις, management, σπορ, public speaking, και φυσικά, εκπαίδευση.

Στον τομέα της εκπαίδευσης, ειδικά, η

εφαρμογή τεχνικών NLP

έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της αποτελεσματικότητας τους στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο μαθαίνει κανείς. Πιο συγκεκριμένα, μετά το 1983, όταν ο Howard Gardner εισήγαγε τη θεωρία των multiple intelligences, έχει γίνει αποδεκτό το γεγονός ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αντίληψη, διαφορετικό τρόπο επεξεργασίας πληροφοριών και, ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πολλαπλοί και διαφορετικοί τρόποι εκμάθησης.

 

Βάσει του NLP υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες:

  • Visual learning, όπου ο σπουδαστής (οπτικός τύπος) ανταποκρίνεται καλύτερα σε οπτικά ερεθίσματα (πληροφορίες οργανωμένες σε πίνακες, παρουσιάσεις, videos, ανάγνωση κειμένων)
  • Auditory learning, όπου ο σπουδαστής (ακουστικός τύπος) προτιμάει τις προφορικές επεξηγήσεις, διάβασμα με δυνατή φωνή, τραγούδια και το
  • Kinesthetic learning, όπου οι σπουδαστές (κιν-αισθητικοί τύποι) μαθαίνουν καλύτερα μέσα από πειράματα, πρακτική εξάσκηση και παίρνοντας ενεργό ρόλο στο μάθημα.

Σε ένα παραδοσιακό μάθημα, λοιπόν, στο οποίο ο καθηγητής έχει κεντρικό ρόλο και οι μαθητές αναγκάζονται να απομνημονεύουν μεγάλο όγκο πληροφοριών, δεν δίνονται ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές.Το NLP βοηθάει, έτσι, στην εξατομίκευση της διδασκαλίας που γίνεται ανάλογα με τον μαθησιακό τύπο του κάθε σπουδαστή και οδηγεί σε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

O Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ παρέχει προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και Ισπανικά από το 1984 και είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα που έχει εμπλουτίσει τα προγράμματά του με στοιχεία NLP, ώστε να κάνει την διδασκαλία πιο αποτελεσματική.

Μετά από συγκεκριμένο training NLP, οι καθηγητές μπορούν να εξασφαλίζουν την καλύτερη απόδοση των σπουδαστών μας. Η παρουσίαση λεξιλογίου μέσα σε spider grams, η χρήση τραγουδιών, φωτογραφιών/slides και videos, mind maps, storytelling, metaphorical language μαζί με την χρήση του διαδραστικού πίνακα και νέων τεχνολογιών μετατρέπουν το μάθημα ΓΡΑΨΑ σε ένα μαγικό ταξίδι αισθήσεων, σε ένα βιωματικό μάθημα, εξατομικευμένο και αποτελεσματικό.

Στα ΓΡΑΨΑ αποκτάς σταθερότερες γνώσεις, με πιο ευχάριστη εκμάθηση, σε ταχύτερους χρόνους και με μεγάλες επιτυχίες στα Πτυχία (Proficiency, Lower-B2 κλπ).

Και για όσους από εσάς ακόμα ψάχνετε για ένα μαγικό software που θα σας 'προγραμματίσει' να μάθετε μία ξένη γλώσσα μέσα σε μία νύχτα, μην ξεχάσετε ότι η απάντηση είναι εδώ... ' in your hands"...

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

  • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
  • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Πόσα είναι τα Proficiency;
Πόσα “Proficiency” υπάρχουν? 1/2/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Μάθετε πόσα “Proficiency” υπάρχουν! Αναλυτικές πληροφορίες και Tips επιτυχίας
Τα Αγγλικά στον κόσμο
Αγγλικά: η παγκόσμια γλώσσα 24/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εάν ολόκληρος ο πλανήτης έπρεπε να επιλέξει μία και μοναδική κοινή γλώσσα επικοινωνίας αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά
Εκμάθηση Αγγλικών
Εκμάθηση Αγγλικών σε λίγους μήνες 22/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εγγυημένη εκμάθηση Αγγλικών. Με άρτια οργανωμένα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Google plus Γράψα
  • Linkedin Γράψα