40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


ΑΓΓΛΙΚΑ - Ποιο Πτυχίο σε ενδιαφέρει;

Αγγλικά
"English... makes the world go round!"


Στα ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στα Αγγλικά για ενήλικες, θα βρείτε ταχύρυθμα μαθήματα Αγγλικών από «αρχαρίων» έως C2 και πολλά ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Αγγλικών για Υποστήριξη ή αναπλήρωση Μαθημάτων.

ΓΡΑΨΑ = Ρεκόρ επιτυχιών, με ευέλικτα ωράρια και φιλικά δίδακτρα.

Τα Αγγλικά, στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης, κατέχουν αναμφισβήτητα την κυρίαρχη θέση σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος οργανισμός διδασκαλίας Αγγλικών σε ενήλικες (φοιτητές, στελέχη, εργαζόμενοι) με 130.000 σπουδαστές ξένων γλωσσών έως τώρα, παρέχει από το 1984 υψηλών προδιαγραφών προγράμματα σπουδών και στα αγγλικά με πάνω από 2.000 επιτυχόντες, κάθε χρόνο, στις Εξετάσεις Πτυχίων (Proficiency, Lower κλπ.). Επιπλέον, στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε πολλά ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Αγγλικών για Υποστήριξη ή αναπλήρωση Μαθημάτων που, πιθανόν, χάσατε (ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξτρα ώρες κάθε χρόνο). Έτσι ο κάθε σπουδαστής στα αγγλικά λαμβάνει μια εκπαίδευση στα μέτρα και τις ανάγκες του. Τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι κοινά φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Γι' αυτό έχουμε ρεκόρ επιτυχιών στα Αγγλικά πτυχία κάθε χρόνο και Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου αγγλικών: σε περίπτωση, τυχόν, αποτυχίας σας προετοιμάζουμε δωρεάν την επόμενη χρονιά!

Παρακάτω θα δείτε επίπεδα και Πτυχία Αγγλικών.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Υψηλό επίπεδο καθηγητών
  quotes
  Υψηλό επίπεδο καθηγητών, μαθήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Είμαι πολύ ευχαριστημένη!
  quotes
  Χριστίνα Ιωαννίδη
  Ολυμπιονίκης-Στρατιωτικός
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency
 • Κριτική Παγκράτι Proficiency
  quotes
  O Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι η Ιδανική επιλογή! Ζωντανό-χαρούμενο περιβάλλον, κορυφαίοι καθηγητές, τεράστιοι αριθμοί επιτυχόντων στις εξετάσεις! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
  quotes
  Πέγκυ Κασφίκη
  Φοιτήτρια στο Πάντειο Παν/μιο, ECPE
 • Testimonial Αμπελόκηποι ECPE
  quotes
  Έψαξα πολλά φροντιστήρια. Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα το ζωντανό και χαρούμενο περιβάλλον που έψαχνα.
  quotes
  Δημάκος Τάσος
  Πολιτικός Μηχανικός
 • Παγκράτι ecpe
  quotes
  Υπέροχη εμπειρία η συνεργασία με τον  Όμιλο Γράψα! Δεν θα άλλαζα με τίποτα την επιλογή μου! Καινοτόμος τρόπος εκμάθησης + καταρτισμένο προσωπικό. Εγγυημένη πορεία προς την επιτυχία! Πήρα ECPE
  quotes
  Κοτοπούλης Δημήτρης
  Φοιτητής στο Γεωπονικό Παν/μιο, Αθήνα
 • Αγία Παρασκεύη proficiency
  quotes
  Μετά από 7 χρόνια χωρίς επαφή με τα Αγγλικά, πήρα το Proficiency στα ΓΡΑΨΑ: πολύ καλή καθηγήτρια, ψυχολογική στήριξη, καλή διάθεση και χιούμορ!
  quotes
  Ραϋμόνδου Ελένη
  Φοιτήτρια Λογ/κής& Χρημ/κής Οικονομικού Παν/μιου Αθηνών

Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -200€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Αγγλικών online που γίνονται σε πραγματικό χρόνο με όλη την ποιότητα μιας αυθεντικής τάξης ΓΡΑΨΑ: σε ολιγομελή και ομοιογενή γκρουπ και σε μια εύχρηστη πλατφόρμα για αγγλικά online με πλούσιο διαδραστικό υλικό και με τη χρήση Διαδραστικού Πίνακα. Με τα Αγγλικά online ΓΡΑΨΑ, κάθε σπουδαστής/ρια μπορεί από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου του να μάθει Αγγλικά. Αρκεί να έχει σύνδεση στο διαδίκτυο, μια κάμερα Η/Υ και ένα μικρόφωνο.

Αυτή η σελίδα έχει μεγάλη ζήτηση. Την τελευταία εβδομάδα την επισκέφθηκαν 262 άτομα

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Michigan PROFICIENCY (ECPE)

Προγράμματα για ECPE (Michigan Proficiency) σε 8-10 μήνες
>

PROFICIENCY: Cambridge, ΚΠΓ, MSU κ.ά.

Το Proficiency είναι πτυχίο Αγγλικών, υψηλού επιπέδου C2/Γ2.
>

Προγράμματα για ADVANCED-C1

Προγράμματα ταχύρυθμων Aγγλικών για Advanced C1
>

Προγράμματα για B2-LOWER

Ταχύρυθμα προγράμματα Αγγλικών για "LOWER"-Β2
>

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ έως Β1-preLOWER

Ταχύρυθμα Αγγλικά για ενήλικες
>

IELTS

IELTS – Αγγλικά για σπουδές στο εξωτερικό
>

TOEIC®

Εξετάσεις TOEIC®: προετοιμασία με φιλικά δίδακτρα. Ευέλικτα ωράρια-υψηλά σκορ.
>

FCE - Cambridge Lower

Το FCE, το Cambridge Lower όπως ήταν γνωστό, παλαιότερα, είναι σίγουρα οι πιο γνωστές εξετάσεις Αγγλικών στη χώρα μας. Το FCE είναι επίσης μια από τις παλαιότερες εξετάσεις Αγγλικών στον κόσμο.
>

ESB

ESB: ταχύρυθμα προγράμματα για τα πτυχία αγγλικών ESB
>

LRN

ο LRN είναι ένα πτυχίο Αγγλικών φιλικό προς τον υποψήφιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σπουδαστή της σύγχρονης εποχής.
>

MSU CELP & CELC

MSU CELP και CELC: αναλυτικές πληροφορίες για τις Εξετάσεις MSU
>

NOCN

Πληροφορίες για τις Εξετάσεις NOCN
>

LanguageCert

PEOPLECERT: αναλυτικές πληροφορίες και 10 Tips επιτυχίας στα LanguageCert
>

LTE

>

ΚΠΓ Αγγλικών

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας. Το «ΚΠΓ Αγγλικά» αναγνωρίζεται επίσημα από το ΑΣΕΠ εντός και εκτός Ελλάδας και «χτίζει» ένα δυνατό βιογραφικό.
>

 

Τα Αγγλικά στα ΓΡΑΨΑ

Πρωτοπόροι στην ξενόγλωσση εκπαίδευση με ευρωπαϊκά standards από το 1984, έχουμε διδάξει Ξένες Γλώσσες σε πάνω από 130.000 σπουδαστές και πολλές χιλιάδες από αυτούς έχουν αποκτήσει υψηλά Πτυχία Γλωσσομάθειας στα Αγγλικά, πτυχία απαραίτητα σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο που θέλει να σπουδάσει ή να εξειδικευθεί στο εξωτερικό και να κατακτήσει μια θέση στην αγορά εργασίας.

Ακαδημαϊκή Υπεροχή ΓΡΑΨΑ Ακαδημαϊκή Υπεροχή ΓΡΑΨΑ

Αγγλικά - Ταχύρυθμα προγράμματα

Στα ΓΡΑΨΑ υπάρχουν ταχύρυθμα τμήματα από το επίπεδο «Αγγλικά για Αρχάριους» (εντελώς ή να διαθέτουν κάποιες βασικές γνώσεις της γλώσσας) έως και τμήματα Πτυχίων

Αγγλικών

:

Proficiency

(ECPE,CPE),

Lower

(FCE,

ECCE

), C1-Advanced, TOEIC, IELTS, TOEFL, City & Guilds, MSU, ΚΠΓ - Αγγλικά, LRN, NOCN, ESB, TIE κλπ.

Αν ξεκινάτε αγγλικά από το επίπεδο των αρχαρίων, θα χρειαστείτε 3 4μηνους, ταχύρυθμους κύκλους σπουδών για την απόκτηση επιπέδου Β1 («Κολεγιακό Lower»). Αν έχετε ήδη προχωρημένες γνώσεις στα Αγγλικά, ξεκινάτε από ανώτερο επίπεδο. Αυτοί οι 12 μήνες για τον αρχάριο, ενήλικο σπουδαστή ΓΡΑΨΑ, καλύπτονταν με τα κλασικά «παιδικά» προγράμματα σε 5 διδακτικά έτη!

Μετά από το επίπεδο Αγγλικά-B1, μπορείτε αν θέλετε, να συνεχίσετε για επίπεδο Lower-B2 και Proficiency-C2 ή άλλα

πτυχία Αγγλικών

.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Μάθημα ΓΡΑΨΑ VS κοινό μάθημα

Τα μαθήματα ΓΡΑΨΑ, ειδικά σχεδιασμένα για ενήλικες, ακολουθούν μία δομική λειτουργική προσέγγιση (Functional Communicative Approach) και εμπεριέχουν στοιχεία από το Dynamic Learning και από το NLP concept (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό). Έτσι ο κάθε σπουδαστής μαθαίνει Αγγλικά με το φυσικό του τρόπο, ανάλογα με το μαθησιακό του τύπο (οπτικό, ακουστικό, κιναισθητικό). Έτσι ο σπουδαστής εμπεδώνει τις νέες γνώσεις στα Αγγλικά πιο εύκολα και πιο γρήγορα (70% πιο γρήγορα από τα κλασικά-παιδικά προγράμματα).

Στα ΓΡΑΨΑ θα αποκτήσετε νέες «γλωσσικές συνήθειες» στα Αγγλικά, σαν να ήταν η μητρική σας γλώσσα, πηγαία και φυσικά, με μνημοτεχνικές μεθόδους χωρίς πολλούς κανόνες και αποστήθιση.

Ακαδημαϊκοί για τα ΓΡΑΨΑ
 • It was exciting to witness the commitment and enthusiasm of the Grapsa teachers  on the course, which is evidence of their positive attitude and desire to develop professionally in English Language Teaching.
  Richard Carr
  Richard Carr
  Oxford Teachers' Academy Trainer
 • Teacher education is one of the cornerstones of Grapsa Language Schools!
  James Suntres
  James Suntres
  EFL Teacher-trainer & Author
 • All the GRAPSA teachers who attended the seminar participated with enthusiasm and interest!
  Roger House
  Roger House
  BA (Hons) PGCE. DipTEFLA. Teacher Trainer OTA
 • The Educational Group of Grapsa Schools has been pioneering in the teaching of foreign languages to adults since 1984 and they've had an astonishing success rate every year
  Antonia Clare
  Antonia Clare
  Teacher Trainer, συγγραφέας βιβλίων εκμάθησης Αγγλικής γλώσσας, βραβευμένη από τον HRH Prince Philip.

 

ΓΡΑΨΑ: Ο κορυφαίος Οργανισμός στα Αγγλικά για ενήλικες: καινοτόμα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες, καθηγητές-ελίτ!

Με καθηγητές-ελίτ, έμπειρους στην εκμάθηση Αγγλικών, εκπαιδευμένους στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το University of Oxford, Department for Continuing Education, με μαθήματα βιωματικά, εμπλουτισμένα (NLP- προσαρμόζονται δηλαδή στο διαφορετικό μαθησιακό στυλ κάθε σπουδαστή: οπτικό- ακουστικό- κιναισθητικό) και διαδραστικά, με ευέλικτα ωράρια και δυνατότητα αλλαγής ή εναλλάξ ωραρίου, με φιλικά δίδακτρα, σιγουρεύουμε την επιτυχία σας!

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Επιπλέον, έχουμε βραβευθεί από την Ελληνοαμερικανική Ένωση (εκπροσωπεί τα Αγγλικά Πτυχία Michigan, TOEIC κλπ) με Certificate of Recognition. Σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα και οι αποστάσεις έχουν εξαλειφθεί, τα Αγγλικά, η γλώσσα που μιλούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αποτελούν ένα σίγουρο διαβατήριο για την επιτυχία. Και, φυσικά, προαπαιτούμενο αυτού του διαβατηρίου είναι ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Αγγλικών που τους επιτρέπει να ενταχθούν ενεργά στη διεθνή κοινότητα.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Η Προέλευση των Αγγλικών

Τα Αγγλικά ταξινομούνται στο Δυτικό Γερμανικό υποκλάδο του Γερμανικού κλάδου της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών.

Τα Αγγλικά ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται στην περιοχή της Αγγλίας περίπου τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Πριν από τα αγγλικά, σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, μιλούσαν κέλτικες γλώσσες οι οποίες άρχισαν να εξασθενούν και να αντικαθίσταντο από τα αγγλικά. Τα αγγλικά κατηγοριοποιούνται σε 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους, με βάση την διαφοροποίηση τους. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 5ου και 11ου αιώνα άρχισαν να εδραιώνονται τα «παλιά αγγλικά» ή «αρχαία αγγλικά» ή «Αγγλοσαξονικά». Ακολούθως, μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα αναφερόμαστε στον όρο «μέσα αγγλικά» και τέλος από τον 15ο αιώνα μέχρι και σήμερα μιλάμε και γράφουμε πλέον τα «σύγχρονα αγγλικά». Τα «Αρχαία Αγγλικά» δεν είναι μια γλώσσα που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως στατική, δεδομένου ότι την χρησιμοποιούσαν για περίπου 7 αιώνες.

Τα «Αρχαία Αγγλικά» ξεκίνησαν πρακτικά να θεμελιώνονται πάνω σε ένα λεξιλόγιο από βασικές γερμανικές λέξεις αν και πλέον η πλειονότητα των λέξεων τους στα «σύγχρονα αγγλικά» είναι λατινογενής και σε μικρότερο βαθμό ελληνογενής. Τα «παλιά αγγλικά» ήταν σχετικά πιο περίπλοκα λόγω των πολλών καταλήξεων που είχαν οι γερμανικές λέξεις που περιείχαν. Ευτυχώς, λόγω της εξάλειψης αυτών των γερμανικών λέξεων και της εν μέρει αντικατάστασής τους από λατινογενείς λέξεις, τα «σύγχρονα αγγλικά» απλουστεύθηκαν σε μεγάλο βαθμό ως γλώσσα. Μάλιστα, τα «αρχαία αγγλικά» λόγω της επιρροής τους από τη γερμανική γλώσσα ήταν μια κλιτή γλώσσα με πέντε πτώσεις στην γραμματική και είχε δύο αριθμούς, τον ενικό και τον πληθυντικό. Στα «αρχαία αγγλικά» οι λέξεις γράφονταν όπως προφέρονταν. Αυτό σημαίνει ότι πρόφεραν αρκετά από τα γράμματα που στα «σύγχρονα αγγλικά» πλέον δε τα προφέρουν.

Η πλησιέστερη, προς τα Αγγλικά, ζωντανή γλώσσα είναι τα Σκωτικά (Σκωτς) που ομιλούνται στη Σκωτία και σε περιοχές της Β. Ιρλανδίας. Σήμερα, περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν τα αγγλικά ως τη μητρική ή και 2η βασική τους γλώσσα, ενώ αλλά περίπου 500 εκατομμύρια γνωρίζουν αγγλικά σε ένα βασικό επίπεδο.

Μάθετε περισσότερα για την εκμάθηση Αγγλικών για ενήλικες online.

Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, το Νο1 και στα Αγγλικά!

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία