Αγγλικά – Ποιο Πτυχίο σε ενδιαφέρει;

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Αγγλικά
"English... makes the world go round!"

Τα Αγγλικά, στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης, κατέχουν αναμφισβήτητα την κυρίαρχη θέση σε ακαδημαϊκό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος οργανισμός διδασκαλίας Αγγλικών σε ενήλικες (φοιτητές, στελέχη, εργαζόμενοι) με 102.000 σπουδαστές ξένων γλωσσών έως τώρα, παρέχει από το 1984 υψηλών προδιαγραφών προγράμματα σπουδών και στα Αγγλικά με πάνω από 2.000 επιτυχόντες, κάθε χρόνο, στις Εξετάσεις Πτυχίων (Proficiency, Lower κλπ.). Επιπλέον, στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε πολλά ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Αγγλικών για Υποστήριξη ή αναπλήρωση Μαθημάτων που, πιθανόν, χάσατε. Κάθε χρόνο παρέχουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξτρα ώρες για αναπλήρωση μαθημάτων ή κάλυψη αδυναμιών, ώστε ο κάθε σπουδαστής στα Αγγλικά να λαμβάνει μια εκπαίδευση στα μέτρα και τις ανάγκες του. Τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι κοινά φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Στα ΓΡΑΨΑ, ο σπουδαστής είναι πάντα στο επίκεντρο! Γι' αυτό έχουμε ρεκόρ επιτυχιών στα Αγγλικά πτυχία κάθε χρόνο και Εγγύηση Απόκτησης Πτυχίου Αγγλικών: σε περίπτωση, τυχόν, αποτυχίας σας προετοιμάζουμε δωρεάν την επόμενη χρονιά!

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια Υποτροφία -300€ σε κάθε φοιτητή/-τρια

Michigan PROFICIENCY (ECPE)

Προγράμματα για ECPE (Michigan Proficiency) σε 8-10 μήνες
>

PROFICIENCY: Cambridge, ΚΠΓ, MSU κ.ά.

Το Proficiency είναι πτυχίο Αγγλικών, υψηλού επιπέδου C2/Γ2.
>

Προγράμματα για ADVANCED-C1

Προγράμματα ταχύρυθμων Aγγλικών για Advanced C1
>

Προγράμματα για B2-LOWER

Ταχύρυθμα προγράμματα Αγγλικών για "LOWER"-Β2
>

ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΑΡΧΑΡΙΩΝ έως Β1-preLOWER

Ταχύρυθμα Αγγλικά για ενήλικες
>

IELTS

IELTS – Αγγλικά για σπουδές στο εξωτερικό
>

TOEIC®

Εξετάσεις TOEIC®: προετοιμασία με φιλικά δίδακτρα. Ευέλικτα ωράρια-υψηλά σκορ.
>

FCE - Cambridge Lower

Το FCE, το Cambridge Lower όπως ήταν γνωστό, παλαιότερα, είναι σίγουρα οι πιο γνωστές εξετάσεις Αγγλικών στη χώρα μας. Το FCE είναι επίσης μια από τις παλαιότερες εξετάσεις Αγγλικών στον κόσμο.
>

ESB

ESB: ταχύρυθμα προγράμματα για τα πτυχία αγγλικών ESB
>

LRN

ο LRN είναι ένα πτυχίο Αγγλικών φιλικό προς τον υποψήφιο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σπουδαστή της σύγχρονης εποχής.
>

MSU CELP & CELC

MSU CELP και CELC: αναλυτικές πληροφορίες για τις Εξετάσεις MSU
>

NOCN

Πληροφορίες για τις Εξετάσεις NOCN
>

PEOPLECERT

PEOPLECERT: αναλυτικές πληροφορίες και 10 Tips επιτυχίας στα LanguageCert
>

ΚΠΓ Αγγλικών

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας. Το «ΚΠΓ Αγγλικά» αναγνωρίζεται επίσημα από το ΑΣΕΠ εντός και εκτός Ελλάδας και «χτίζει» ένα δυνατό βιογραφικό.
>

 

Τα Αγγλικά στα ΓΡΑΨΑ

Πρωτοπόροι στην ξενόγλωσση εκπαίδευση με ευρωπαϊκά standards από το 1984, έχουμε διδάξει Ξένες Γλώσσες σε πάνω από 102.000 σπουδαστές και πολλές χιλιάδες από αυτούς έχουν αποκτήσει υψηλά Πτυχία Γλωσσομάθειας στα Αγγλικά, πτυχία απαραίτητα σε κάθε σύγχρονο άνθρωπο που θέλει να σπουδάσει ή να εξειδικευθεί στο εξωτερικό και να κατακτήσει μια θέση στην αγορά εργασίας.

Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ... γνωρίζουν!
 • Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ έχω τη χαρά της άριστης συνεργασίας και του επαγγελματισμού. Καθηγητές και σπουδαστές έρχονται με πραγματικό ενθουσιασμό για ένα μάθημα διαδραστικό, φιλικό και ευχάριστο!
  Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Ειδικοί και στο Proficiency
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  Είμαστε οι ειδικοί και στο Proficiency! Στα Γράψα, σ’ ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, και οι πλέον απαιτητικοί σπουδαστές αισθάνονται ότι τους καταλαβαίνουμε και καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες τους!
  Γιώργος Καραναστάσης, Καθηγητής Αγγλικών
 • Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  Με το μοναδικό μας σύστημα και τις πρωτοποριακές τεχνικές μας, όλοι οι σπουδαστές στα Γράψα είναι κατενθουσιασμένοι!
  Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
 • Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ PROFICIENCY
  Από την 1η μέρα στα ΓΡΑΨΑ, ήξερα ότι εδώ κάνουμε τη διαφορά! Είμαστε οι ειδικοί στα Proficiency χάρη στη μοναδική μεθοδολογία μας! Απτή απόδειξη της υπεροχής μας αποτελούν οι απόλυτες επιτυχίες μας στα Πτυχία υψηλού επιπέδου!
  Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΓΡΑΨΑ=100% ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
  Εκεί που άλλοι υπόσχονται στα λόγια, εμείς απαντάμε με το σχεδόν 100% επιτυχιών των σπουδαστών μας στα Πτυχία. Εμπιστεύσου την υψηλή ποιότητα των καθηγητών μας και το μοναδικό σύστημα ΓΡΑΨΑ, και μπες κι εσύ στο… ποσοστό της επιτυχίας! 
  Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ
  Στα ΓΡΑΨΑ θα βρεις σοβαρή οργάνωση και υπεύθυνο διδακτικό προσωπικό! Με ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και 100% επιτυχίες στις εξετάσεις Πτυχίων, ο  Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι πρότυπο!
  Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
  Για μένα τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι απλά επιλογή, είναι μονόδρομος! Εδώ κάνουμε τη διαφορά καθώς είμαστε ειδικοί στην ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων και έχουμε ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%! Πώς, λοιπόν, να μη μας εμπιστευτείς;
  Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών

Αγγλικά - Ταχύρυθμα προγράμματα

Στα ΓΡΑΨΑ υπάρχουν ταχύρυθμα τμήματα από το επίπεδο «Αγγλικά για Αρχάριους» (εντελώς ή να διαθέτουν κάποιες βασικές γνώσεις της γλώσσας) έως και τμήματα Πτυχίων

Αγγλικών

:

Proficiency

(ECPE

,

CPE)

,

Lower

(

FCE

,

ECCE

), C1-Advanced, TOEIC, IELTS, TOEFL, City & Guilds, MSU, ΚΠΓ - Αγγλικά κλπ.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

Αν ξεκινάτε αγγλικά από το επίπεδο των αρχαρίων, θα χρειαστείτε 3 4μηνους, ταχύρυθμους κύκλους σπουδών για την απόκτηση επιπέδου Β1 («Κολεγιακό Lower»). Αν έχετε ήδη προχωρημένες γνώσεις στα Αγγλικά, ξεκινάτε από ανώτερο επίπεδο. Αυτοί οι 12 μήνες για τον αρχάριο, ενήλικο σπουδαστή ΓΡΑΨΑ, καλύπτονταν με τα κλασικά «παιδικά» προγράμματα σε 5 διδακτικά έτη!

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Μετά από το επίπεδο Αγγλικά-B1, μπορείτε αν θέλετε, να συνεχίσετε για επίπεδο Lower-B2 και Proficiency-C2 ή άλλα

πτυχία Αγγλικών

.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Μάθημα ΓΡΑΨΑ VS κοινό μάθημα

Τα προγράμματά μας δίνουν έμφαση σε δομές και λειτουργίες της Αγγλικής γλώσσας στην καθημερινή ζωή. Έμφαση στην αποτελεσματική επικοινωνία προφορικά και γραπτά, στα Αγγλικά, σε περιβάλλον εργασίας ή σπουδών.

Τα μαθήματα ΓΡΑΨΑ, ειδικά σχεδιασμένα για ενήλικες, ακολουθούν μία δομική λειτουργική προσέγγιση (Functional Communicative Approach) και εμπεριέχουν στοιχεία από το Dynamic Learning και από το NLP concept (Νευρογλωσσικό Προγραμματισμό). Έτσι ο κάθε σπουδαστής μαθαίνει Αγγλικά με το φυσικό του τρόπο, ανάλογα με το μαθησιακό του τύπο (οπτικό, ακουστικό, κιναισθητικό). Έτσι ο σπουδαστής εμπεδώνει τις νέες γνώσεις στα Αγγλικά πιο εύκολα και πιο γρήγορα (70% πιο γρήγορα από τα κλασικά-παιδικά προγράμματα).

Στα ΓΡΑΨΑ θα αποκτήσετε νέες «γλωσσικές συνήθειες» στα Αγγλικά, σαν να ήταν η μητρική σας γλώσσα, πηγαία και φυσικά, με μνημοτεχνικές μεθόδους χωρίς πολλούς κανόνες και αποστήθιση.

ΓΡΑΨΑ: Ο κορυφαίος Οργανισμός στα Αγγλικά για ενήλικες: καινοτόμα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες, καθηγητές-ελίτ!

Με καθηγητές-ελίτ, έμπειρους στη διδασκαλία των Αγγλικών, εκπαιδευμένους στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το University of Oxford, Department for Continuing Education, με μαθήματα βιωματικά, εμπλουτισμένα (NLP- προσαρμόζονται δηλαδή στο διαφορετικό μαθησιακό στυλ κάθε σπουδαστή: οπτικό- ακουστικό- κιναισθητικό ) και διαδραστικά, με ευέλικτα ωράρια και δυνατότητα αλλαγής ή εναλλάξ ωραρίου, με φιλικά δίδακτρα, σιγουρεύουμε την επιτυχία σας!

Επιπλέον, έχουμε βραβευθεί από την Ελληνοαμερικανική Ένωση (εκπροσωπεί τα Αγγλικά Πτυχία Michigan, TOEIC κλπ) με Certificate of Recognition. Σε έναν κόσμο όπου τα σύνορα και οι αποστάσεις έχουν εξαλειφθεί, τα Αγγλικά, η γλώσσα που μιλούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αποτελούν ένα σίγουρο διαβατήριο για την επιτυχία. Και, φυσικά, προαπαιτούμενο αυτού του διαβατηρίου είναι ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Αγγλικών που τους επιτρέπει να ενταχθούν ενεργά στη διεθνή κοινότητα.

Στον επαγγελματικό στίβο τα Αγγλικά εξακολουθούν να κατέχουν κυρίαρχη θέση και δεν αποτελούν, πλέον, προσόν αλλά θεωρούνται δεδομένα. Είναι δύσκολο να «απορροφηθεί» κάποιος στην αγορά εργασίας, εάν δεν γνωρίζει όχι μόνο 1, αλλά τουλάχιστον 2 ξένες γλώσσες. Και οπωσδήποτε υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες για εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χάνονται για όποιον δεν ξέρει «καλά Αγγλικά».

Η Προέλευση των Αγγλικών

Τα Αγγλικά ταξινομούνται στο Δυτικό Γερμανικό υποκλάδο του Γερμανικού κλάδου της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών.

Τα Αγγλικά ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται στην περιοχή της Αγγλίας περίπου τον 5ο μ.Χ. αιώνα. Πριν από τα αγγλικά, σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, μιλούσαν κέλτικες γλώσσες οι οποίες άρχισαν να εξασθενούν και να αντικαθίσταντο από τα αγγλικά. Τα αγγλικά κατηγοριοποιούνται σε 3 διαφορετικές χρονικές περιόδους, με βάση την διαφοροποίηση τους. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ 5ου και 11ου αιώνα άρχισαν να εδραιώνονται τα «παλιά αγγλικά» ή «αρχαία αγγλικά» ή «Αγγλοσαξονικά». Ακολούθως, μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα αναφερόμαστε στον όρο «μέσα αγγλικά» και τέλος από τον 15ο αιώνα μέχρι και σήμερα μιλάμε και γράφουμε πλέον τα «σύγχρονα αγγλικά». Τα «Αρχαία Αγγλικά» δεν είναι μια γλώσσα που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως στατική, δεδομένου ότι την χρησιμοποιούσαν για περίπου 7 αιώνες.

Τα «Αρχαία Αγγλικά» ξεκίνησαν πρακτικά να θεμελιώνονται πάνω σε ένα λεξιλόγιο από βασικές γερμανικές λέξεις αν και πλέον η πλειονότητα των λέξεων τους στα «σύγχρονα αγγλικά» είναι λατινογενής και σε μικρότερο βαθμό ελληνογενής. Τα «παλιά αγγλικά» ήταν σχετικά πιο περίπλοκα λόγω των πολλών καταλήξεων που είχαν οι γερμανικές λέξεις που περιείχαν. Ευτυχώς, λόγω της εξάλειψης αυτών των γερμανικών λέξεων και της εν μέρει αντικατάστασής τους από λατινογενείς λέξεις, τα «σύγχρονα αγγλικά» απλουστεύθηκαν σε μεγάλο βαθμό ως γλώσσα. Μάλιστα, τα «αρχαία αγγλικά» λόγω της επιρροής τους από τη γερμανική γλώσσα ήταν μια κλιτή γλώσσα με πέντε πτώσεις στην γραμματική και είχε δύο αριθμούς, τον ενικό και τον πληθυντικό. Στα «αρχαία αγγλικά» οι λέξεις γράφονταν όπως προφέρονταν. Αυτό σημαίνει ότι πρόφεραν αρκετά από τα γράμματα που στα «σύγχρονα αγγλικά» πλέον δε τα προφέρουν. Επιπλέον, τα «παλαιά αγγλικά» είχαν και αρκετές διαλέκτους, εκ των οποίων οι 4 βασικότερες ήταν τα νορθουμβριανά, τα μερκιανά, τα καντουαριανά και τα δυτικά σαξονικά.

Πιο συγκεκριμένα, η εισβολή των Βίκινγκς περί τον 9ο αιώνα, σε περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας, φαίνεται να συνέβαλε στην εισαγωγή σκανδιναβικών λέξεων στα αγγλικά. Η επόμενη επιρροή προέρχεται τους Νορμανδούς που ως γαλλόφωνοι οδήγησαν στην εισαγωγή λατινογενών λέξεων στα αγγλικά. Οι τελευταίες επιρροές και εισαγωγές λέξεων που θα διαμορφώσουν από τον 15ο αιώνα και μετά τα σύγχρονα αγγλικά, προέρχονται από τα ελληνικά, τα λατινικά και δευτερευόντως από γλώσσες σλαβικές και αφρικάνικες.

Η πλησιέστερη, προς τα Αγγλικά, ζωντανή γλώσσα είναι τα Σκωτικά (Σκωτς) που ομιλούνται στη Σκωτία και σε περιοχές της Β. Ιρλανδίας. Η αμέσως πιο συγγενής γλώσσα στα Αγγλικά, είναι η φριζική γλώσσα, που την ομιλούν σε περιοχές της βορειοδυτικής Γερμανίας και στη βόρεια Ολλανδία.

Τα Αγγλικά επικράτησαν σε μεγάλο μέρος της υφηλίου, λόγω της επέκτασης των Βρετανών σε άλλες χώρες αλλά και λόγω της υπερδύναμης που λέγεται Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αυτό πρακτικά συνέβαλλε ώστε περίπου 500 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν τα αγγλικά ως τη μητρική ή και 2η βασική τους γλώσσα, ενώ αλλά περίπου 500 εκατομμύρια γνωρίζουν αγγλικά σε ένα βασικό επίπεδο.

Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, το Νο1 και στα Αγγλικά!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Πόσα είναι τα Proficiency;
Πόσα “Proficiency” υπάρχουν? 1/2/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Μάθετε πόσα “Proficiency” υπάρχουν! Αναλυτικές πληροφορίες και Tips επιτυχίας
Τα Αγγλικά στον κόσμο
Αγγλικά: η παγκόσμια γλώσσα 24/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εάν ολόκληρος ο πλανήτης έπρεπε να επιλέξει μία και μοναδική κοινή γλώσσα επικοινωνίας αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά
Εκμάθηση Αγγλικών
Εκμάθηση Αγγλικών σε λίγους μήνες 22/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εγγυημένη εκμάθηση Αγγλικών. Με άρτια οργανωμένα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα