40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


MSU CELP και CELC: αναλυτικές πληροφορίες για τις Εξετάσεις MSU

MSU CELP και MSU CELC
Τα MSU CELC και MSU CELP είναι πολύ δημοφιλή ως πτυχία αγγλικών B2 και C2/Γ2. Με χαμηλότερο κόστος (περ. 145-160€) και περισσότερο χρόνο ανά part είναι φιλικές προς τον υποψήφιο. Οι

MSU Exams

διεξάγονται από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Michigan (Michigan State University) ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Οι εξετάσεις του

MSU Test

, CELP (

MSU Proficiency

C2) και CELC (

MSU Lower

-B2), είναι εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένες και βαθμολογημένες στις ΗΠΑ. Τα πτυχία του MSU μπορούν να ανοίξουν την πόρτα σε πολλές ευκαιρίες τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και επαγγελματικό επίπεδο, καθώς τόσο το πτυχίο του MSU CELP (επίπεδο C2/Γ2) όσο και του MSU CELC (επίπεδο B2) είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ. Τα πτυχία του MSU καλύπτουν τις απαιτήσεις πιστοποίησης γνώσης της αγγλικής γλώσσας όπως αυτές ορίζονται για την έγκυρη συμμετοχή υποψηφίων σε διαγωνισμούς του δημοσίου και σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα Πτυχία, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα, με φιλικά δίδακτρα και ευέλικτα ωράρια για την απόκτηση ενός πτυχίου Αγγλικών σε 10δες Κέντρα σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα. Από το 1984, 130.000 ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) έχουν περάσει από τα θρανία μας. ΓΡΑΨΑ, Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

Τα πλεονεκτήματα που κατάφεραν να κάνουν τις εξετάσεις του MSU μια δημοφιλή επιλογή σε σχέση με άλλες εξετάσεις Lower ή Proficiency , είναι πολλά και αξίζει να αναφερθούν.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Αγία Παρασκεύη lower
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
  quotes
  Τζιβελέκης Βασίλης
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 • Αγία Παρασκεύη lower B2
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ δικαιώθηκα! Σε λιγότερο από 3 μήνες, μέσα σε πολύ ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον και με εξαιρετικούς καθηγητές κατάφερα να πάρω το LOWER. Συνεχίζω για PROFICIENCY!
  quotes
  Φωτοπούλου Άννα
  Νηπιαγωγός
 • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
  quotes
  Βίκυ Αντώναρου
  Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
 • Αξιολόγηση Αγγλικά στο Παγκράτι
  quotes
  Ένιωθα μια αποστροφή στα φροντιστήρια, μέχρι που ήρθα στα Γράψα. Η άρτια οργάνωση και οι άριστοι καθηγητές με έκαναν να αγαπήσω τα Αγγλικά! Και θα συνεχίσω...
  quotes
  Βιλελμίνη Τασούλα
  Φοιτήτρια Πολιτικού Νομικής
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency

 1. Πρόκειται για εξετάσεις φιλικές προς τους υποψηφίους, λόγω της δομής τους και του συστήματος βαθμολόγησης που ακολουθούν.
 2. Είναι αναγνωρισμένες από το ΑΣΕΠ και από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το πτυχίο του MSU CELP καλύπτει τις απαιτήσεις της πιστοποίησης γνώσης της αγγλικής γλώσσας όπως ορίζονται από διάφορα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο
 3. Εξετάζονται και οι 4 γλωσσικές δεξιότητες (Κατανόησης Γραπτού Λόγου, Παραγωγής Γραπτού Λόγου, Παραγωγής Προφορικού Λόγου και Κατανόησης Προφορικού Λόγου).
 4. Τα τεστ βασίζονται σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
 5. Στα τεστ χρησιμοποιούνται Αγγλικά του καθημερινού λόγου και όχι ακαδημαϊκή γλώσσα. Το σημείο αυτό αποτελεί ένα μεγάλο συν στο επίπεδο Γ2 του MSU C2 CELP, εφόσον οι περισσότεροι σπουδαστές εκτίθενται σε καθημερινή βάση σε αυτή την γλώσσα και τους είναι πιο οικεία.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

 1. Ειδικά στο επίπεδο MSU B2 (CELC), δεν εξετάζεται συχνά η γραμματική μέσα σε διαλόγους (conversational English), οπότε είναι πιο εύκολο για τους υποψήφιους να αναγνωρίζουν τα γραμματικά φαινόμενα που εξετάζονται.
 2. Η ενότητα του Speaking είναι σύντομη και έχει τη μορφή ενός άμεσου διαλόγου. Δεν υπάρχουν εικόνες ή κάρτες με πληροφορίες πάνω στις οποίες οι σπουδαστές πρέπει να αναπτύσσουν τις ιδέες τους. Ειδικά στο επίπεδο MSU Proficiency (CELP), εφόσον η διάρκεια της εξέτασης είναι πολύ πιο σύντομη (περίπου 12 λεπτά).
 3. Στο Listening υπάρχουν μόλις 3 επιλογές απάντησης σε κάθε ερώτηση (a,b,c).
 4. Στο part 3 του Listening, που περιέχει δυο εκτενή αποσπάσματα, οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν το υλικό δύο φορές.

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

 1. Δεν υπάρχει ξεχωριστή ενότητα λεξιλογίου, καθώς αυτό ενσωματώνεται στα κείμενα του Reading. Αυτό το σημείο βοηθάει πολύ τους σπουδαστές, ειδικά σε επίπεδο Proficiency - MSU- CELP, μίας και το vocabulary section άλλων εξετάσεων αυτού του επιπέδου είναι το πιο απαιτητικό.
 2. Δίνεται περισσότερος χρόνος για όλες τις ενότητες του τεστ συγκριτικά με εξετάσεις άλλων φορέων (π.χ. Writing – 35’ στο MSU– CELP, αντί για 30’ στο ECPE, Grammar & Reading – 80 ερωτήσεις σε 80’ στο MSU C2 (CELP), ενώ στο ECPE - Grammar, Vocabulary, Cloze, Reading – 100 ερωτήσεις σε 75’; Speaking - 12- 14 λεπτά στο MSU Proficiency (CELP), αντί για 30’ στο ECPE).
 3. Η βάση που χρειάζεται να συγκεντρώσει κανείς για να περάσει τις εξετάσεις αποτελεί το 60% της συνολικής βαθμολογίας (αντί για 65% στο ECPE).
 4. Τα εξέταστρα κυμαίνονται σε χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με εξετάσεις άλλων φορέων (15€ χαμηλότερα σε κάθε επίπεδο).
 5. Οι προφορικές εξετάσεις δεν απέχουν πολύ χρονικά από τις γραπτές εξετάσεις.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, με καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένους στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από το University of Oxford - Department for Continuing Education, έχει πάνω από 2.000 επιτυχόντες στα Πτυχία Γλωσσών το χρόνο.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Οι εξετάσεις MSU CELC (Certificate of English Language Competency) και MSU CELP (Certificate of English Language Proficiency) ακολουθούν την ίδια δομή και αποτελούνται από τέσσερα μέρη, σχεδιασμένα να αξιολογούν τη γλωσσική ικανότητα στα αγγλικά σε επίπεδο Β2 και Γ2 και στις τέσσερις ενότητες (Παραγωγή γραπτού λόγου, Κατανόηση προφορικού λόγου, Κατανόηση γραπτού λόγου, Παραγωγή προφορικού λόγου), όπως αυτό προβλέπεται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (Common European Framework Reference, CEFR). Πιο αναλυτικά:

MSU EXAMS: PART 1 – WRITING SECTION (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ)

Αυτή η ενότητα του MSU περιέχει δυο μέρη: έκθεση και γραμματική. Τα δυο αποτελέσματα αθροίζονται.

 1. Think about it-Write about it! Οι υποψήφιοι πρέπει να αναπτύσσουν μία έκθεση, την οποία επιλέγουν ανάμεσα σε δύο θέματα. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός λέξεων, άλλα οι απαντήσεις αναμένεται να αποτελούνται από τουλάχιστον 3 παραγράφους. Η έκθεση στο MSU πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 35 λεπτά. Οι υποψήφιοι καλούνται να αναδείξουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν ένα θέμα και να οργανώνουν το περιεχόμενο του, να συνδέουν κατάλληλα τις ιδέες ανάμεσα τους και να χρησιμοποιούν μια ποικιλία από γραμματικά φαινόμενα και λεξιλόγιο. Αποτελεί το 80% των μονάδων της ενότητας, δηλαδή 20 από 25 μονάδες.
 2. Grammar you can use! Μια εξέταση Γραμματικής η οποία περιέχει 40 ερωτήσεις σε 25’ για το CELP και 30 ερωτήσεις σε 20’ για το CELC εκ των οποίων κάθε μια περιέχει μία ελλιπή πρόταση ακολουθούμενη από επιλογές λέξεων ή φράσεων. Μόνο μία επιλογή από τις τέσσερεις είναι γραμματικά σωστή. Κάθε πρόταση εξετάζει ένα ή περισσότερα γραμματικά φαινόμενα και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αντανακλά τη χρήση της καθημερινής γλώσσας. Αποτελεί το 20% των μονάδων της ενότητας αυτής του MSU, δηλαδή 5 από 25 μονάδες.

MSU EXAMS: PARΤ 2 – LISTENING COMPREHENSION (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ)

Βασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από CD. Περιέχει συνολικά 40 ερωτήσεις για το CELP και 30 για το CELC που χωρίζονται σε τρία μέρη και διαρκούν 35- 45 λεπτά. Στο πρώτο μέρος οι υποψήφιοι ακούνε σύντομες συνομιλίες. Έπειτα ακολουθεί μια ερώτηση σχετικά με τον ηχογραφημένο διάλογο. Οι ερωτήσεις δεν είναι τυπωμένες και οι υποψήφιοι μόνο ακούνε την ερώτηση. Στο δεύτερο μέρος αυτής της εξέτασης MSU ακούγονται εκτενέστερες συνομιλίες και ακολουθούν 3-4 ερωτήσεις μετά από κάθε διάλογο. Σε αυτά τα δυο μέρη οι υποψήφιοι ακούν το υλικό μόνο μια φορά. Στο τρίτο μέρος, οι υποψήφιοι ακούνε δυο εκτενή αποσπάσματα σχετικά με διάφορα θέματα. Κάθε ομιλία ακολουθείται από 10 ερωτήσεις. Οι σπουδαστές μπορούν να διαβάζουν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις αφού τους δίνεται χρόνος πριν από κάθε ομιλία. Υπάρχουν 3 απαντήσεις ανάμεσα στις οποίες οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν. Οι υποψήφιοι ακούνε αυτό το part δύο φορές.

MSU EXAMS: PARΤ 3 – READING COMPREHENSION (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ)

Αυτό το μέρος της εξέτασης περιέχει τέσσερα κείμενα που ακολουθούνται από 30 ερωτήσεις κατανόησης για το CELC και 40 για το CELP. Οι υποψήφιοι MSU επιλέγουν την κατάλληλη απάντηση ανάμεσα από τις τέσσερεις εκτυπωμένες επιλογές και πρέπει να αποδείξουν διαφορετικές δεξιότητες όπως: να κατανοούν τη βασική ιδέα του κειμένου, να αναζητήσουν συγκεκριμένες πληροφορίες και έννοιες μέσα στο κείμενο και να κατανοήσουν λεξιλογικές έννοιες μέσα από τα συμφραζόμενα. Στο MSU–CELP εξετάζεται και η ικανότητα εξαγωγής συμπερασμάτων από τις πληροφορίες του κειμένου. Η διάρκεια αυτής της ενότητας είναι 60 λεπτά.

MSU EXAMS: PART 4 - SPEAKING (ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ)

Η προφορική εξέταση του MSU γίνεται ανάμεσα στον υποψήφιο και τον εξεταστή και αποτελείται από 2 στάδια.

Πρώτο στάδιο: Σε αυτό το στάδιο της εξέτασης οι υποψήφιοι καλούνται να συστηθούν και να μιλήσουν για τον εαυτό τους, απαντώντας σε ερωτήσεις του εξεταστή σχετικά με τις σπουδές τους, τη δουλειά τους, την οικογένεια τους, τις φιλοδοξίες τους για το μέλλον κ.ά. Αυτό το στάδιο έχει ως σκοπό να κάνει τον υποψήφιο να νιώθει πιο άνετα και δεν βαθμολογείται.

Δεύτερο στάδιο: Σε αυτό το στάδιο της εξέτασης MSU ο εξεταζόμενος καλείται να απαντήσει σε 6 ερωτήσεις, οι οποίες συνήθως δεν σχετίζονται θεματικά.

Στο επίπεδο MSU CELC (B2), ο εξεταζόμενος καλείται να δώσει 2 περιγραφές και 2 αφηγήσεις καθώς και να υποστηρίξει 2 απόψεις του. Επίσης, σε αυτό το επίπεδο, ένας από τους εξεταστές δίνει ως παράδειγμα τη δική του απάντηση στην πρώτη περιγραφή και στην πρώτη αφήγηση, έτσι ώστε ο υποψήφιος να κατανοήσει καλύτερα πως να απαντήσει.

Στο επίπεδο MSU CELP (C2), ο εξεταζόμενος καλείται να δώσει 1 περιγραφή και 1 αφήγηση και να υποστηρίξει 4 απόψεις του.

Και στα δυο επίπεδα του MSU Test, κάθε δραστηριότητα βαθμολογείται ξεχωριστά και από τους δυο εξεταστές.

Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε πολλά ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα για Υποστήριξη ή αναπλήρωση Μαθημάτων που μπορεί να χάσατε. Πέρυσι, παρείχαμε 5.000(!), επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ ώρες για αναπλήρωση μαθημάτων ή κάλυψη αδυναμιών στους σπουδαστές μας.

MSU EXAMS: ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κάθε μία από τις 4 ενότητες των εξετάσεων MSU CELP και MSU CELC βαθμολογείται συνολικά με 25 βαθμούς. Δηλαδή, το μέγιστο συνολικό score είναι 100 μονάδες.

Τόσο στο επίπεδο MSU CELP (Β2) όσο και στο επίπεδο MSU CELC (Γ2/C2), τα scores όλων των parts συμψηφίζονται απόλυτα. Για να επιτύχει ο υποψήφιος χρειάζεται να συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία πάνω από 60%.

Και στις δυο εξετάσεις MSU υπάρχουν οι εξής βαθμολογίες:

90-100, Honors Pass
70-89, Clear Pass
60-69, Marginal Pass
50-59, Narrow Fail
0-49, Fail

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ

Οι εξετάσεις του MSU Test σχεδιάστηκαν από το English Language Center (ELC) του Michigan State University (MSU) και διεξάγονται στη χώρα μας από τα δύο μεγαλύτερα αμερικανικά ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης της Ελλάδας, το Anatolia College στη Βόρεια Ελλάδα και το DEREE -The American College of Greece στη Νότια Ελλάδα. Τα πτυχία του MSU εξασφαλίζουν την έγκυρη πιστοποίηση των γνώσεων στην αγγλική γλώσσα και αποτελούν ένα δυνατό χαρτί για κάθε επαγγελματική αναζήτηση.

To Κρατικό Πανεπιστήμιο του Michigan (MSU) ιδρύθηκε το 1855 στο East Lansing, Michigan και κατατάσσεται σήμερα ανάμεσα στα πρώτα 30 δημόσια πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται ένα από τα καλύτερα 100 ερευνητικά ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης παγκοσμίως. Πολλά από τα προπτυχιακά προγράμματα του πανεπιστημίου σε διάφορους τομείς, όπως εγκληματολογία, ψυχολογία, ψυχοπαιδαγωγικά, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πυρηνική φυσική και κτηνιατρική, αξιολογήθηκαν ως τα καλύτερα της χώρας.

Επίσης το πανεπιστήμιο MSU έχει τη μεγαλύτερη φοιτητική Ελληνική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες με πάνω από 3000 μέλη. Ίσως αυτό να μην είναι τυχαίο, εάν σκεφτόμαστε ότι η μασκότ του πανεπιστημίου είναι μία σπαρτιατική περικεφαλαία (Sparty) και οι φοιτητές του Michigan State University MSU αποκαλούνται ‘spartans’.

Επίσης, οι εξετάσεις του MSU CELP και CELC είναι οι μοναδικές Εξετάσεις Πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας στην Ελλάδα που υποστηρίζονται πλήρως από το Ίδρυμα Fulbright.

Στα ΓΡΑΨΑ θα κάνετε στοχευμένα MSU Mock tests (προσομοιώσεις των πραγματικών εξετάσεων) τόσο στην προετοιμασία για

MSU C2

όσο και για το

MSU B2

. Έτσι θα μάθετε να διαχειρίζεστε το διαθέσιμο χρόνο σας, να ελέγχετε το άγχος σας και να βρείτε δυνατά και αδύνατα σημεία σας, σε σχέση με το προφίλ του MSU test. Τα ευέλικτα syllabi ΓΡΑΨΑ λειτουργούν ενισχυτικά στα δεδομένα των προσομοιώσεων. Έτσι οι σπουδαστές ΓΡΑΨΑ δίνουν πανέτοιμοι το MSU test και το παίρνουν με …την πρώτη. Το ποσοστό επιτυχίας ΓΡΑΨΑ αγγίζει το 100%!

Θέλεις να ξεκινήσεις αγγλικά για ενήλικες αρχάριους; Έλα τώρα σε ένα από τα 22 εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ σε Αττική, Πειραιά και Πάτρα!

Για να πετύχουμε αυτό το ποσοστό σε ενήλικες σπουδαστές που συνήθως έχουν αρκετά χρόνια να «πιάσουν» με Αγγλικά, απαιτείται ειδικό πρόγραμμα σπουδών που να συνδυάζει βαθιές αλλά σύντομες επαναλήψεις και τη νέα ύλη, συγγράμματα ειδικά γραμμένα για το προφίλ των σπουδαστών μας (και όχι βιβλία με παιδική θεματολογία) και τους καλύτερους καθηγητές με εμπειρία στα MSU! Επίσης τα ΓΡΑΨΑ διαθέτουν ένα κορυφαίο Ακαδημαϊκό επιτελείο που περιλαμβάνει και διεθνείς Πανεπιστημιακούς καθηγητές/ριες. Το σύστημα ΓΡΑΨΑ για τα Πτυχία (και το MSU) έχει τελειοποιηθεί μέσα στο χρόνο. 130.000 σπουδαστές έμαθαν ξένες γλώσσες στα ΓΡΑΨΑ. Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και online μαθήματα Αγγλικών.

Ελάτε λοιπόν στα ΓΡΑΨΑ και πάρτε, σε λίγους μήνες, MSU με την... 1η!

Μάθετε περισσότερα για τα αγγλικά online στα ΓΡΑΨΑ!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία