40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Business English
Success in Business
Μια πιστοποίηση σε Business English ή αλλιώς σε

Αγγλικά για επαγγελματίες

(πχ τα πτυχία BEC που θα αναλύσουμε πιο κάτω) είναι ένα καθοριστικό προσόν που θα σας ξεχωρίσει. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το να ξέρεις

Εξειδικευμένα Αγγλικά

(ESP), είναι ένα πολύ σημαντικό προσόν.

Πολλές ελληνικές εταιρίες διεξάγουν συνεντεύξεις στα Αγγλικά, για να εξακριβώνουν τις γνώσεις σε

Αγγλική Ορολογία

του τομέα τους, ενός υποψηφίου αλλά και πόσο είναι ικανός/η στο speaking και το reading.

Αυτό σημαίνει ότι το να ξέρετε εξειδικευμένα Αγγλικά (Business English) είναι ένα σοβαρό προσόν, που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα Πτυχία, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα, με φιλικά δίδακτρα και ευέλικτα ωράρια στα 10δες Κέντρα «ΓΡΑΨΑ» σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα. 130.000 ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) έχουν περάσει από τα θρανία μας. ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Υψηλό επίπεδο καθηγητών
  quotes
  Υψηλό επίπεδο καθηγητών, μαθήματα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Είμαι πολύ ευχαριστημένη!
  quotes
  Χριστίνα Ιωαννίδη
  Ολυμπιονίκης-Στρατιωτικός
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency
 • Κριτική Παγκράτι Proficiency
  quotes
  O Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι η Ιδανική επιλογή! Ζωντανό-χαρούμενο περιβάλλον, κορυφαίοι καθηγητές, τεράστιοι αριθμοί επιτυχόντων στις εξετάσεις! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!
  quotes
  Πέγκυ Κασφίκη
  Φοιτήτρια στο Πάντειο Παν/μιο, ECPE
 • Testimonial Αμπελόκηποι ECPE
  quotes
  Έψαξα πολλά φροντιστήρια. Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα το ζωντανό και χαρούμενο περιβάλλον που έψαχνα.
  quotes
  Δημάκος Τάσος
  Πολιτικός Μηχανικός

Ένα πτυχίο γενικών Αγγλικών, εάν και απαραίτητο, δεν καλύπτει πλέον έναν επαγγελματία. Του χρειάζονται και γνώσεις-πτυχία Business English!

Στα Εξειδικευμένα Αγγλικά (Εnglish for Specific Purposes - ESP) παρέχουμε 14 ειδικότητες Επαγγελματικής Ορολογίας:

BUSINESS ENGLISH / ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ / ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ / ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΝΟΜΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ / ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ
MARKETING / ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΙΑΤΡΙΚΑ / ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΕΧΝΙΚΑ / ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Τα προγράμματα Business English μπορούν να υλοποιηθούν μεμονωμένα ή ενδο-επιχειρησιακά (B2B) ώστε η πιστοποιημένη γνώση Εξειδικευμένων Αγγλικών να σας παρέχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα στην σημερινή απαιτητική αγορά εργασίας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, με καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένους στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς όπως το University of Oxford - Department for Continuing Education, έχει πάνω από 2.000 επιτυχόντες στα Πτυχία Γλωσσών κάθε χρόνο (78.000 πτυχιούχους έως τώρα)!

Εκτός από μαθήματα ορολογίας σε όλους τους τομείς που προαναφέρθηκαν, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Γράψα υπάρχουν και συγκεκριμένα courses προετοιμασίας για πτυχία Αγγλικών ειδικά σχεδιασμένα για την χρήση τους στον χώρο εργασίας. Να δούμε πάρα κάτω μερικές επιλογές για Business English.

CAMBRIDGE ENGLISH: BUSINESS CERTIFICATES

Τα Business English Certificates (BEC) είναι μια σειρά πιστοποιήσεων σε διάφορα επίπεδα με το κύρος του Πανεπιστημίου του Cambridge. Πρόκειται για μια εξέταση Business English που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αποκτήσετε χρήσιμες δεξιότητες, που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε σε αγγλόφωνα διεθνή επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Οι εξετάσεις BEC σε

επαγγελματικά Αγγλικά

(Business English) διεξάγονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα και αποτελούν πιστοποιήσεις με διεθνή αναγνώριση. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στις εξετάσεις Cambridge English: Business Certificates με σκοπό να βελτιώσουν τις ευκαιρίες απασχόλησης και καριέρας τους.

Cambridge English: Business Preliminary (BEC Preliminary) - CEFR Level B1

Πρόκειται για ένα πτυχίο επιπέδου Β1 η απόκτηση του οποίου αποδεικνύει μέτρια γνώση Business English σε επαρκές όμως επίπεδο για πρακτικές καθημερινές καταστάσεις σε περιβάλλον εργασίας (π.χ. ανάγνωση απλών κειμένων και αλληλογραφίας, σύνταξη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ανάλυση στατιστικών μελετών, απλές τηλεφωνικές συνομιλίες, απλές συζητήσεις με εργασιακό περιεχόμενο).

Cambridge English: Business Vantage (BEC Vantage) – CEFR Level B2

Πρόκειται για ένα πτυχίο ανώτερου μέσου επιπέδου Β2 η απόκτηση του οποίου αποδεικνύει καλή γνώση Business English όπως σύνταξη αλληλογραφίας, προτάσεων και αναφορών με επαγγελματικό περιεχόμενο, ανάγνωση κειμένων από εργασιακά εγχειρίδια και περιοδικά επαγγελματικού περιεχομένου, κατανόηση και συμμετοχή σε meetings.

Cambridge English: Business Higher (BEC Higher) – CEFR Level C1

Πρόκειται για ένα πτυχίο επιπέδου C1 (Advanced) η απόκτηση του οποίου αποδεικνύει πολύ καλή γνώση Business English και δεξιότητες όπως αποτελεσματικότητα σε επικοινωνία σε επαγγελματικό και managerial επίπεδο, σύνταξη παρουσιάσεων, μεγάλη άνεση στην επικοινωνία σε θέματα που σχετίζονται με διαφορετικούς τομείς.

Οι εξετάσεις BEC διεξάγονται κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς τόσο σε συμβατική μορφή (paper- based) όσο και μέσω υπολογιστή (computer- based). Οι paper- based εξετάσεις γίνονται 2 φορές το χρόνο (Μάιος/ Ιούνιος και Νοέμβριος/ Δεκέμβριος) ενώ οι εξετάσεις computer- based γίνονται πιο συχνά. Oι γραπτές εξετάσεις BEC διεξάγονται την ίδια μέρα και διαρκούν περίπου 2ώρες και 30 λεπτά, ενώ οι προφορικές εξετάσεις BEC διεξάγονται μια άλλη μέρα. Η προφορική εξέταση διεξάγεται σε ζεύγη για 14’.

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Μια άλλη εξέταση του Cambridge English κατάλληλη για τον εργασιακό χώρο είναι το BULATS (Business Language Testing Service) ένα διεθνές εργαλείο αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων σε Business English. Χρησιμοποιείται ευρέως σε προσλήψεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εντοπισμό εκπαιδευτικών αναγκών και παροχή εκπαίδευσης και εισαγωγή σε business προγράμματα σπουδών στην Αγγλική γλώσσα Το BULATS είναι ένα τεστ που διεξάγεται online και τα αποτελέσματα του Listening και του Reading είναι διαθέσιμα επί τόπου (τα αποτελέσματα του Speaking και του Writing αποστέλλονται αργότερα). Βαθμολογεί επίπεδα από Α1 έως C2.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Μια άλλη επιλογή για την πιστοποίηση των γνώσεων σε Business English είναι οι νέες πιστοποιήσεις VEC (Vocational English Certificates) του Πανεπιστημίου του Greenwich (σε συνεργασία με Express Publishing-UNICERT- Πανεπιστημίου Πειραιώς). Απονέμονται 2 είδη πιστοποιητικών: 1. Πιστοποιητικό παρακολούθησης και 2. Πιστοποιητικό εξέτασης Αγγλικών Ειδικότητας, σε πάνω από 20 ειδικότητες, (Λογιστική, Business English, Οικονομικά Αγγλικά, Μαγειρική, Μηχανική Περιβάλλοντος, Τραπεζικά Αγγλικά, Υπηρεσίες Εστίασης, Ξενοδοχεία & Τροφοδοσία, Πληροφορική, Νομική, Διαχείριση Υλικού, Διοίκηση, Μηχανική, Ιατρική, Νοσηλευτική, Φυσικοθεραπεία, Γραμματειακές Σπουδές, Προγραμματισμός Η/Υ,

Τουριστικά Αγγλικά

, Ναυτιλιακά Αγγλικά).

Το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης απονέμεται σε κάθε σπουδαστή Αγγλικών Ειδικότητας που ολοκληρώνει με επιτυχία το πρόγραμμα. Το Πιστοποιητικό Εξέτασης Αγγλικών Ειδικότητας απονέμεται σε κάθε σπουδαστή που επιτυγχάνει στις εξειδικευμένες εξετάσεις Αγγλικών Ειδικότητας. Τα πιστοποιητικά έχουν διεθνή αναγνώριση. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις εξειδικευμένων Αγγλικών διεξάγονται διαδικτυακά και οι υποψήφιοι λαμβάνουν τα αποτελέσματα άμεσα. Υπάρχουν δυο εξεταστικές περίοδοι κάθε χρόνο. Η εξέταση διαρκεί 60’ και είναι ειδικά σχεδιασμένη έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα εξειδικευμένα Αγγλικά των επαγγελματικών σχολών, τεχνολογικών κολεγίων και πανεπιστημίων. Οι υποψήφιοι Business English πρέπει να κατέχουν τουλάχιστον γνώσεις επιπέδου Β1 για να μπορέσουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Πέραν των Επαγγελματικών Αγγλικών, μήπως ενδιαφέρεστε και για Γενικά Αγγλικά; Στα ΓΡΑΨΑ η εκμάθηση Αγγλικών αρχίζει από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους έως το Proficiency. Με χιλιάδες επιτυχόντες κάθε χρόνο στις Εξετάσεις Ανώτερων Πτυχίων, τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 στα μαθήματα Αγγλικών. Ακόμη στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Αγγλικών online.

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία