40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Η Προέλευση των Ισπανικών

Ισπανική γλώσσα - προέλευση

Τα ισπανικά (όπως και τα Πορτογαλικά) είναι μια ιβηρική ρομανική γλώσσα. Ανήκουν στις Ινδοευρωπαϊκές γλώσσες. Εξελίχθηκαν από τη δημώδη Λατινική όπως ομιλούνταν στην Ιβηρική χερσόνησο και δέχτηκαν πολλές επιρροές μέχρι να φτάσουν στην σημερινή τους μορφή.

Μέχρι και πριν την εμφάνιση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ιβηρική Χερσόνησο, όπως είναι γνωστή από τη Νεολιθική Εποχή με τους πρώτους αποίκους της τους Ιβήρους, δεν υπήρχε ισπανική γλώσσα παρά μόνο κάποιοι διάλεκτοι και η γλώσσα των Βάσκων. Ωστόσο, αυτό άλλαξε μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Ρωμαίους στα τέλη του 3ου με αρχές 4ου αιώνα π.Χ, καθώς οι Ρωμαίοι έφεραν την λατινική γλώσσα που είχε επιβληθεί άλλωστε και σε όλη την αυτοκρατορία.

ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ

Η 1η και βασική επίδραση ήταν αυτή των λατινικών, που έθεσε και τις βάσεις της γλώσσας. Υπολογίζεται ότι το 75% των σημερινών Ισπανικών προέρχεται από τα Λατινικά. Η πρώτη μορφή των ισπανικών αναπτύχθηκε στην περιοχή της Καστίλης όπου και βρέθηκαν σε μοναστήρι της περιοχής κείμενα της Καστιλιάνικης γλώσσας μετατρέποντάς το σε μεσαιωνικό κέντρο πολιτισμού τον 10ο αιώνα.

Η 2η επιρροή σημειώθηκε από την εισβολή των Βησιγότθων το 414 π.Χ προσθέτοντας στην ισπανική γλώσσα κάποια γερμανικά στοιχεία και αλλοιώνοντάς τα λατινικά ως ένα βαθμό.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη επίδραση πραγματοποιήθηκε από τους Άραβες ήδη από τις αρχές του 8ου αιώνα. Η επιρροή αυτή, διήρκεσε περίπου 8 αιώνες αφήνοντας ένα μεγάλο λεξιλογικό πλούτο στη γλώσσα, ο οποίος όμως με το πέρασμα των αιώνων παραγκωνίστηκε με αποτέλεσμα λίγες λέξεις να χρησιμοποιούνται σήμερα. Φυσικά, σ’ αυτή την επιρροή συνέβαλε και το γεγονός ότι τα Χριστιανικά βασίλεια που βρίσκονταν στην περιοχή τότε είχαν απομονωθεί, αδυνατώντας έτσι να περιορίσουν την εξάπλωση των Αράβων και κατ’ επέκταση την γλωσσική διείσδυση.

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

Η ορολογία «Ισπανική», αναφερόμενη στη γλώσσα, σημειώνεται για πρώτη φορά στις αρχές του 14ου αιώνα. Τότε έχουμε και την πρώτη διαμόρφωση της σε φωνολογικό γραμματικό και συντακτικό επίπεδο, με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.

Τον 16ο αιώνα τα ισπανικά μεταφέρθηκαν και στην Αμερική μέσα από τις αποικίες που δημιουργήθηκαν εκεί, βοηθώντας σταδιακά στην εξάπλωση της γλώσσας. Με την ίδρυση της Ισπανικής Ακαδημίας το 1713 η διαμόρφωση αυτή ολοκληρώθηκε θέτοντας και τους σύγχρονους κανόνες γραμματικής και συντακτικού στη γλώσσα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ισπανικά είναι η 2η γλώσσα στον κόσμο σε ποσοστό ομιλητών ως μητρική και ανήκει στις επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ. Επίσης, ομιλείται στο μεγαλύτερο τμήμα της Λατινικής Αμερικής, σε περιοχές της Αφρικής, στην Ευρώπη και είναι η δεύτερη πιο σημαντική γλώσσα μετά τα αγγλικά για το δυτικό κόσμο.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Θέλετε να μάθετε Ισπανικά; Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ! Στα μαθήματα Ισπανικών ΓΡΑΨΑ θα κάνετε μάθημα σ’ ένα ομοιογενές και χαρούμενο γκρουπ είτε σε Τάξη είτε ως μαθήματα ισπανικών online. Τα προγράμματα ΓΡΑΨΑ καλύπτουν από το επίπεδο Ισπανικά για αρχάριους έως και τα Πτυχία Ισπανικών.

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία