40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Η προέλευση των γερμανικών

Γερμανική γλώσσα - προέλευση

Η γερμανική γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και συγκεκριμένα στην ομάδα των δυτικών γερμανικών γλωσσών, η οποία περιλαμβάνει και τα Αγγλικά, τα Ολλανδικά και τα Αφρικάανς.

Τα γερμανικά, ως η λαϊκή γλώσσα των γερμανόφωνων, άρχισαν να καταγράφονται από το έτος 750 μ.Χ. Από τότε, η γερμανική γλώσσα έχει δεχτεί ποικίλες επιρροές από άλλες γλώσσες. Τα λατινικά ήταν η πρώτη γλώσσα από την οποία επηρεάστηκαν τα γερμανικά, ενώ επιρροές υπήρξαν και από τα ελληνικά, όπως μαρτυρούν διάφορα στοιχεία ορθογραφίας.

Αργότερα, στη διαμόρφωση της γερμανικής συνέβαλε και η γαλλική γλώσσα, με πολλές γαλλικές λέξεις να αφομοιώνονται από τα γερμανικά. Σε μικρότερο βαθμό, επιρροές δέχτηκε και από τη σλαβική, αλλά και την αραβική γλώσσα.

Ταχύρρυθμα Γερμανικά σε 3 μήνες για άμεση εγκατάσταση στη Γερμανία! Ταχύρρυθμα Γερμανικά σε 3 μήνες για άμεση εγκατάσταση στη Γερμανία!

H εξέλιξη της γερμανικής ξεκινάει από το 2ο αιώνα π.Χ., όταν υφίσταται τον πρώτο συμφωνικό μετασχηματισμό, ο οποίος εκδηλώθηκε σε όλους τους γερμανόφωνους λαούς. Στα τέλη του 6ου αιώνα μ.Χ., παρατηρείται η δεύτερη φθογγική μεταβολή, η οποία εκδηλώθηκε στη βόρεια Ιταλία από το γερμανικό φύλο των Λογγοβάρδων και επεκτάθηκε ως τη νότια και κεντρική Γερμανία, χωρίς όμως να επηρεάσει τη βόρεια Γερμανία. Η μη ενιαία αυτή μετατροπή είχε ως αποτέλεσμα την κυριαρχία δύο γλωσσικών συστημάτων, της Hochdeutsch (Άνω Γερμανικής) και της Niederdeutsch (Κάτω Γερμανικής). Από το 1ο γλωσσικό σύστημα προέρχεται η σημερινή κοινή γερμανική γλώσσα, ενώ από το 2ο προέκυψαν οι υπόλοιπες γερμανικές γλώσσες (αγγλοσαξωνικές και σκανδιναβικές).

Πιο συγκεκριμένα, η εξέλιξη της Hochdeutsch (Κοινής Γερμανικής) διακρίνεται σε τρεις φάσεις:

  1. Την περίοδο της Παλαιάς Άνω Γερμανικής (800-1100 μ.Χ.)

  2. Την περίοδο της Μέσης Άνω Γερμανικής (1100-1350 μ.Χ.)

  3. Την περίοδο της Νέας Άνω Γερμανικής (1350 μ.Χ.-σήμερα)

Τεστ γερμανικών Τεστ γερμανικών

Η τρίτη γλωσσική περίοδος της γερμανικής αρχίζει με τον σχηματισμό ποικίλων διαλέκτων, από τις οποίες,ωστόσο, τέσσερις επικράτησαν απορροφώντας τις υπόλοιπες. Η διάλεκτος που τελικώς επικράτησε ως εθνική γλώσσα των Γερμανών, τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό λόγο, ήταν αυτή που επέβαλε ο Λούθηρος. Η μετάφραση της Αγίας Γραφής σε μια από τις τέσσερις βασικές διαλέκτους, καθώς και η έκδοση της πρώτης γερμανικής γραμματικής του Clays, επηρέασαν καθοριστικά τη γλωσσική ενότητα των Γερμανών, καθιστώντας το Λούθηρο μια από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του πνεύματος, χάρη στην οποία εδραιώθηκε μια κοινή για όλους γλώσσα.

Τα Γερμανικά, παλαιότερα, γράφονταν με τη Γοτθική γραφή που είναι γνωστή ως "Fraktur” και χρονολογείται από το 14ο αιώνα. Από το 1945, όμως, οι λατινικοί χαρακτήρες που χρησιμοποιούνταν σε ολόκληρη την Ευρώπη κυριάρχησαν στη γραφή της Γερμανικής.

Σήμερα, η γερμανική γλώσσα συγκαταλέγεται στις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ομιλείται από περισσότερα από 100 εκατομμύρια ανθρώπους ως μητρική γλώσσα. Αποτελεί επίσημη γλώσσα της Γερμανίας, της Αυστρίας, αλλά και μεγάλου μέρους της Ελβετίας, ενώ ομιλείται και σε άλλες χώρες, όπως στο Λιχτενστάιν, το Λουξεμβούργο, τη Δανία, τη Γαλλία, το Νότιο Τυρόλο της Ιταλίας κ.ά. Αποτελεί μάλιστα την τρίτη περισσότερο διδασκόμενη γλώσσα στην Ευρώπη μετά την αγγλική και τη γαλλική.

Κάνε τα Γερμανικά, λοιπόν, και η δική σου γλώσσα! Έλα στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Γερμανικά για ενήλικες! Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Γερμανικών μπορεί να γίνουν είτε σε Τάξη είτε ως Γερμανικά Online. 130.000 έμαθαν Ξένες Γλώσσες, κοντά μας.

Άρχισε μαθήματα γερμανικών για ενήλικες, σήμερα!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία