38 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


GOETHE - ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Εξετάσεις Goethe

Οι

εξετάσεις GOETHE

είναι οι πιο διαδεδομένες εξετάσεις γερμανικής γλώσσας παγκοσμίως οι οποίες διοργανώνονται από το Goethe Institut σε περισσότερες από 90 χώρες. Οι

GOETHE - εξετάσεις

οδηγούν σε απόκτηση αναγνωρισμένων πιστοποιητικών γνώσεων στα Γερμανικά σε επίπεδα από Α1 έως και C2 σύμφωνα με το ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες. Απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιζητούν ένα πιστοποιητικό γνώσης της γερμανικής ως ξένης γλώσσας.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα υποψηφίων που συμμετέχουν στις εξετάσεις GOETHE: στα πρώτα αναγνωρισμένα επίπεδα (Α1 και Α2) ένα μεγάλο μέρος των υποψηφίων είναι μαθητές από 10 έως 16 ετών οι οποίοι στην πλειοψηφία τους παρακολουθούν μαθήματα σε γερμανόφωνα σχολεία. Το Goethe-Institut Athen παρέχει για τα συγκεκριμένα επίπεδα και ηλικίες τις εξετάσεις GOETHE-Zertifikat A: Fit in Deutsch 1 και Goethe-Zertifikat A2: Fit in Deutsch. Οι δύο συγκεκριμένες εξετάσεις καλύπτουν τις γλωσσικές ανάγκες παιδιών των παραπάνω ηλικιών και είναι ετσι σχεδιασμένες ώστε να περιλαμβάνουν θεματολογία που είναι οικεία σε αυτές τις ηλικίες όπως προσωπική ζωή και σχολικό περιβάλλον.

Στις εξετάσεις GOETHE για τα επίπεδα από Β1 (goethe b1) και πάνω, εκτός από τους εφήβους, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από πολλούς ενήλικες. Οι ενήλικες έχουν ως βασικό τους στόχο είτε εργασία στη Γερμανία είτε σπουδές σε πανεπιστήμια εκεί και για αυτό το λόγο χρειάζονται ένα πιστοποιητικό γλωσσομάθειας ως απόδειξη γνώσης της γλώσσας. Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος επιτύχει στις εξετάσεις για GOETHE Zertifikat B2 (goethe b2) ή για Goethe Zertifikat C1 (goethe c1) μπορεί να προετοιμαστεί για σπουδές στη Γερμανία ενώ η επιτυχής συμμετοχή στις εξετάσεις GOETHE Zertifikat C2 (goethe c2) δίνει τη δυνατότητα απευθείας εισαγωγής σε γερμανικά πανεπιστήμια. Όλα τα πιστοποιητικά που παρέχουν οι παραπάνω εξετάσεις έχουν απεριόριστη ισχύ. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση κάποια πανεπιστήμια ή εργοδότες να ζητήσουν πιστοποιητικά που έχουν αποκτηθεί μέσα στα δύο τελευταία χρόνια κι όχι παλαιότερα.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ θα βρείτε μαθήματα Γερμανικών από το επίπεδο Γερμανικά για αρχάριους έως και τις εξετάσεις για C2/Γ2. Στα ΓΡΑΨΑ εκτός από μαθήματα στην τάξη, θα βρείτε (αν μένετε μακριά μας ή δεν έχετε καθόλου χρόνο) επίσης «ζωντανά» μαθήματα γερμανικών για ενήλικες online με τα ίδια πλεονεκτήματα του φυσικού μαθήματος.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Οι εξετάσεις GOETHE διεξάγονται 5 φορές τον χρόνο: Ιανουάριο, Μάρτιο, Μάιο/ Ιούνιο, Αύγουστο/ Σεπτέμβριο και Νοέμβριο. Οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις GOETHE πρέπει να κάνουν την αίτηση συμμετοχής τους στο Goethe Institut περίπου 2 μήνες πριν από την εξέταση για την οποία ενδιαφέρονται. Η ημερομηνία των γραπτών εξετάσεων έχει καθοριστεί από πριν, το αναλυτικό όμως πρόγραμμα κάθε υποψηφίου (ακριβής ώρα γραπτής και προφορικής εξέτασης και τόπος εξέτασης) ανακοινώνεται περίπου 2 εβδομάδες πριν από την εξέταση GOETHE. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Goethe Institut περίπου 4 εβδομάδες μετά τις εξετάσεις και τα πιστοποιητικά αποστέλλονται με courier στη διεύθυνση που έχει δηλώσει αρχικά ο υποψήφιος.

Τεστ γερμανικών Τεστ γερμανικών

Μία ιδιαιτερότητα στις εξετάσεις GOETHE είναι πως υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης μέρους μόνο της εξέτασης στην περίπτωση που κάποιος έχει αποτύχει καταβάλλοντας το αντίστοιχο τμήμα των εξετάστρων.

Μάθετε για τις εξετάσεις OSD και ΚΠΓ Γερμανικά

GOETHE – εξετάσεις? Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ, το Νο 1 στα γερμανικά για ενήλικες

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Μοιραστείτε τη σελίδα:
Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
21ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία