40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


DELF B2: Tips για να πετύχετε στις εξετάσεις με την ...πρώτη!

DELF Β2
Γαλλικά Υπεροχής!

Τα πτυχία γαλλικών (Διπλώματα Γαλλικής Γλώσσας) DELF B2 όπως και τα DALF δημιουργήθηκαν από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας το 1985 και το 2005 διαμορφωθήκαν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Σήμερα λοιπόν οι εξετάσεις για τα πτυχία

Delf

(ανάμεσά τους και το Delf B2) και Dalf οργανώνονται διενεργούνται από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας και εναρμονίζονται πλήρως με τα έξι επίπεδα που όρισε το 1991 το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο1 και στα Γαλλικά για ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη), παρέχει προγράμματα σπουδών υψηλών προδιαγραφών και στα Γαλλικά, σε ευέλικτα ωράρια και φιλικά δίδακτρα. Με 2.000+ επιτυχόντες, το χρόνο, στις Εξετάσεις Πτυχίων Γλωσσών και 130.000 σπουδαστές ξένων γλωσσών μέχρι τώρα!

Η αντιστοιχία των γλωσσικών επίπεδων με τα πτυχία γαλλικών είναι η εξής:

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Πτυχία γαλλικών Επίπεδο γνώσης που αντιστοιχεί
Επίπεδο Α1 DELF A1 Επίπεδο επιβίωσης
Επίπεδο Α2 DELF A2 Ανεξάρτητος χρήστης
Επίπεδο Β1 DELF B1 Μέτρια γνώση
Επίπεδο Β2 DELF B2 Καλή γνώση
Επίπεδο C1 DALF C1 Πολύ καλή γνώση
Επίπεδο C2 DALF C2 Άριστη γνώση

Το πτυχίο γαλλικών Delf Β2 πιστοποιεί την καλή γνώση του σπουδαστή στη γλώσσα. Πρόκειται δηλαδή για την ικανότητα κατανόησης κειμένων κοινωνικού προβληματισμού και προφορικής και γραπτής ανάλυσης αυτών των φαινομένων. Ο υποψήφιος αποκτά δεξιότητες που μπορεί να χρησιμοποιήσει στις σπουδές και την εργασία του.

Οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για Delf Β2 σε δυο περιόδους: Δεκεμβρίου και Μαΐου/Ιουνίου.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Γνώμη Γαλλικά Γαλάτσι
  quotes
  Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό Σύστημα, οι άριστες διαπροσωπικές σχέσεις, το φιλικό περιβάλλον, με έκαναν κάτοχο διπλώματος Γαλλικής γλώσσας, εισιτήριο για συνέχιση των ερευνητικών μου σπουδών σε έγκριτο Πανεπιστήμιο του Παρισιού.
  quotes
  Αγγελίδου Θωμά Σταυρούλα
  Υπ. Διδάκτωρ Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου
 • Γνώμη Cambridge proficiency
  quotes
  Αν είσαι φοιτητής, έλα στην παρέα μας, στα ΓΡΑΨΑ! Αρίστευσα στις εξετάσεις Cambridge Proficiency και συνεχίζω για Γαλλικά!
  quotes
  Μάριος Γρηγορίου
  Φοιτητής Πολυτεχνείου, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών
 • Αξιολόγηση Παγκράτι Γαλλικά ενηλίκων
  quotes
  Δεν μπορούσα να βρω πουθενά ένα πραγματικό φροντιστήριο ενηλίκων. Στα Γράψα το βρήκα, μαζί με καλές τιμές, καθηγητές, φιλικό περιβάλλον και συμμαθητές!
  quotes
  Kοτρώτσου Σύλβια
  Φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παν/μίου Πειραιά
 • Γνώμη Χολαργός Γαλλικά
  quotes
  Tα «Γράψα» με κέρδισαν από το πρώτο κιόλας μάθημα!...με τους γεμάτους όρεξη για μετάδοση γνώσεων καθηγητές, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις, και τα διαδραστικά μέσα διδασκαλίας!
  quotes
  Γκρέζιου Χριστίνα
  Αστυνομικός

Περιεχόμενο εξέτασης DELF B2

Ακουστική κατανόηση DELF B2

Πρόκειται για κατανόηση δύο ηχογραφημένων αποσπασμάτων (συνέντευξη, δελτίο ειδήσεων, διάλεξη κλπ). Η μέγιστη διάρκεια αυτής της εξέτασης του DELF B2 είναι τα 30 λεπτά περίπου και η μέγιστη βαθμολογία είναι 25 πόντοι.

Γραπτή κατανόηση DELF B2

Πρόκειται για την κατανόηση δύο κειμένων. Το ένα κείμενο δίνει πληροφορίες και το άλλο παρουσιάζει μια επιχειρηματολογία Η μέγιστη διάρκεια της εξέτασης επίπεδου DELF B2 είναι η μια ώρα και η μέγιστη βαθμολογία είναι 25 πόντοι.

Γραπτή έκφραση DELF B2

Πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση, ανάλυση, επιχειρηματολογία που σχετίζεται με κάποιο κοινωνικό φαινόμενο και έχει τη μορφή γράμματος, επιστολής κτλ. Η μέγιστη διάρκεια της εξέτασης επίπεδου DELF B2 είναι η μια ώρα και η μέγιστη βαθμολογία είναι 25 πόντοι.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Προφορική έκφραση DELF B2

Η εξέταση επίπεδου DELF B2 βασίζεται σε ένα γραπτό κείμενο (άρθρο κτλ). Ο υποψήφιος πρέπει να παρουσιάσει το περιεχόμενο του και να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τις βασικές ιδέες του κειμένου. Η προετοιμασία διαρκεί 15 λεπτά και ο μέγιστος χρόνος παρουσίασης είναι τα 20 λεπτά.

Η συνολική διάρκεια της εξέτασης του DELF B2 είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά. Σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η προφορική εξέταση.

Στο DELF B2 σε κάθε εξέταση από τις τέσσερις που αναφέρθηκαν παραπάνω, η μέγιστη βαθμολόγια είναι οι 25 πόντοι και ο υποψήφιος απορρίπτεται εάν λάβει σε μια από αυτές λιγότερο από 5 πόντους.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Και μην ξεχνάτε! Στα ΓΡΑΨΑ κάνουμε πολλά

ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Γαλλικών

για Αναπλήρωση Μαθημάτων που μπορεί να χάσατε ή Υποστήριξη. Την περυσινή χρονιά, παρείχαμε 5.000(!), ΔΩΡΕΑΝ έξτρα ώρες για αναπλήρωση μαθημάτων ή κάλυψη αδυναμιών των σπουδαστών/ριών μας.

Τεστ γαλλικών Τεστ γαλλικών

3 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (TIPS) ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΣΤΟ DELF B2 ΜΕ ΤΗΝ... ΠΡΩΤΗ!

 • Στα προφορικά δεν πρέπει να έχουμε άγχος! Μια καλή προετοιμασία με χρήση της γαλλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια του μαθήματος μας δίνει φτερά! Αυτό που χρειάζεται, είναι να μπορούμε να εκφραστούμε απλά παρουσιάζοντας μια δομημένη σκέψη.
 • Στην ακουστική κατανόηση του DELF B2 δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε σημειώσεις από την 1η κιόλας φορά που ακούμε. Την πρώτη φορά ακούμε χωρίς άγχος αλλά τη δεύτερη απαντάμε.
 • Δεν πρέπει να ξοδέψουμε όλο το διαθέσιμο χρόνο μας στη γραπτή κατανόηση (κείμενα) και να αφήσουμε έναν ελάχιστο χρόνο για να περάσουμε στην έκθεση. Αυτό αποδεικνύεται καταστροφικό για την έκθεση!

 

Η προετοιμασία για τα πτυχία DELF B2 στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις DELF B2 στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, το μεγαλύτερο Ξενόγλωσσο οργανισμό για ενήλικες στην Ελλάδα, οδηγεί στην απόλυτη επιτυχία! Κάθε χρόνο τα ποσοστά επιτυχίας στις Εξετάσεις είναι υψηλότητα καθώς ξεπερνούν το 90%.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα έχει βραβευτεί σε ειδική τελετή από τη Γαλλική πρεσβεία/το Γαλλικό Ινστιτούτο για τις άριστες επιδόσεις των σπουδαστών του στα Πτυχία Γαλλικών αλλά και τη συμβολή του στη προώθηση της Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα.

Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ είναι κορυφαίοι! Εκπαιδεύονται στη Μεθοδολογία ΓΡΑΨΑ Γαλλικών για ενήλικες, από εσωτερικούς και εξωτερικούς εκπαιδευτές, όπως η γνωστή εξειδικευμένη Γλωσσολόγος-εκπαιδεύτρια καθηγητών κ. Aurelie Buatois.

Έτσι η εκμάθηση σε

ταχύρυθμα τμήματα Γαλλικών

στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ είναι αποτελεσματική, παραγωγική και ευχάριστη, με άριστα αποτελέσματα και στις εξετάσεις.

Τα μαθήματα Γαλλικών στα ΓΡΑΨΑ αρχίζουν από το επίπεδο Γαλλικά για Αρχάριους έως και το DALF C2 ή το SORBONNE C2. Η εκμάθηση Γαλλικών μπορεί να γίνει είτε σε τάξη είτε ως γαλλικά online 100%.

Οι Νέες Τεχνολογίες έχουν σημαντικό ρόλο στα ΓΡΑΨΑ καθώς ο Διαδραστικός πίνακας γίνεται εργαλείο εκμάθησης που κάνει το μάθημα συναρπαστικό. Έτσι προετοιμάζεστε για DELF B2 σε ένα ζωντανό, ευχάριστο περιβάλλον.

Για DELF B2, λοιπόν, ελάτε στα ΓΡΑΨΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

Γαλλικά σε ταχύρυθμα τμήματα ενηλίκων για DELF B2
Η κ. Σιδερή, Υπεύθυνη Τομέα Γαλλικής Γλώσσας, 3η από αριστερά στη φωτογραφία, με την πλακέτα βράβευσης από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο
Η κ. Σιδερή, Υπεύθυνη Τομέα Γαλλικής Γλώσσας, 3η από αριστερά στη φωτογραφία, με την πλακέτα βράβευσης από τη Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία