40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


EDEXCEL - Αναλυτικές πληροφορίες για τις Εξετάσεις EDEXCEL/ PTE General

EDEXCEL-PTE
EDEXCEL/ PTE General
Το EDEXCEL η αλλιώς PTE General είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πτυχίο Αγγλικών (πιστοποίηση) με χιλιάδες συμμετέχοντες, το χρόνο, στις εξετάσεις για

EDEXCEL Lower

ή

EDEXCEL Proficiency

ή για τις ενδιάμεσες βαθμίδες. Το EDEXEL (PTE General) είναι αναγνωρισμένο από εκπαιδευτικά ιδρύματα και δημόσιους φορείς διεθνώς, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΣΕΠ και γίνεται αποδεκτό σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές. Οι εξετάσεις πιστοποιούνται από το EDEXCEL Foundation, ένα από τους μεγαλύτερους φορείς.

Εξαιρετικοί!!! Σέβονται τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, μου παρέχουν ευκολία στη μάθηση, μια υπέροχη δασκάλα κι επιπλέον βοηθητικές υπηρεσίες!! Κι όλα αυτά με μαθήματα Αγγλικών online από απόσταση!
Χριστίνα Γυφτάκη,
Ηθοποιός

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος Ξενόγλωσσος Οργανισμός για 18+, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα, με φιλικά δίδακτρα και ευέλικτα ωράρια και για την απόκτηση EDEXCEL, στα 10δες Κέντρα ΓΡΑΨΑ σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα. Από το 1984, 130.000 ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) έχουν μάθει ξένες γλώσσες μαζί μας. ΓΡΑΨΑ, Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Testimonial Αμπελόκηποι ECCE
  quotes
  Πολύ καλό περιβάλλον με πολύ καλούς καθηγητές!
  quotes
  Σαρρή Ελένη
  Δημόσιος Υπάλληλος
 • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
  quotes
  Βίκυ Αντώναρου
  Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
 • Αξιολόγηση Αγγλικά στο Παγκράτι
  quotes
  Ένιωθα μια αποστροφή στα φροντιστήρια, μέχρι που ήρθα στα Γράψα. Η άρτια οργάνωση και οι άριστοι καθηγητές με έκαναν να αγαπήσω τα Αγγλικά! Και θα συνεχίσω...
  quotes
  Βιλελμίνη Τασούλα
  Φοιτήτρια Πολιτικού Νομικής
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency

Πλεονεκτήματα των εξετάσεων EDEXCEL (PTE)

 1. Πρόκειται για μια εξέταση πρωτοποριακή και επικοινωνιακή, εφόσον το EDEXCEL/PTE General (Pearson Test of English General) βασίζεται σε καθημερινά σενάρια σχεδιασμένα ώστε να επιτρέπουν στους μαθητές να εκφράζονται ελεύθερα αποδεικνύοντας πόσο καλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να επικοινωνήσουν στην Αγγλική γλώσσα.
 2. Τα θέματα όλων των επιπέδων βασίζονται σε αυθεντικές και «ζωντανές» καταστάσεις που συναντούν οι υποψήφιοι EDEXCEL καθημερινά. Για το λόγο αυτό, οι εξετάσεις βασίζονται σε ρεαλιστικά σενάρια και όχι σε γραμματικές ασκήσεις.
 3. Μέσα από μία φιλική και επικοινωνιακή εξέταση, οι εξεταζόμενοι είναι σε θέση να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους για πτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές και να βελτιώσουν τις ευκαιρίες τους για επαγγελματική αποκατάσταση.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Υπάρχουν 6 επίπεδα που εξετάζονται:

 • EDEXCEL/PTE Level Α1 (αντιστοιχεί σε επίπεδο Α1 - Στοιχειώδης γνώση),
 • EDEXCEL/PTE LEVEL 1 (αντιστοιχεί σε επίπεδο Α2 - Βασική γνώση),
 • EDEXCEL/PTE LEVEL 2 (αντιστοιχεί σε επίπεδο Β1 - Μέτρια γνώση),
 • EDEXCEL/PTE LEVEL 3 (αντιστοιχεί σε επίπεδο Β2- Καλή γνώση - EDEXCEL ‘Lower’),
 • EDEXCEL/PTE LEVEL 4 (αντιστοιχεί σε επίπεδο Γ1 - Πολύ καλή γνώση),
 • EDEXCEL/PTE LEVEL 5 (αντιστοιχεί σε επίπεδο Γ2- Άριστη γνώση - EDEXCEL Proficiency).

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Σε κάθε επίπεδο EDEXCEL εξετάζονται και οι 4 δεξιότητες (listening, reading, writing, speaking). Η δομή της εξέτασης EDEXCEL παραμένει η ίδια σε όλα τα επίπεδα, τόσο στα αρχικά όσο και στα EDEXCEL Lower και EDEXCEL Proficiency, επιτρέποντας στους υποψηφίους ευκολότερη μετάβαση στα επόμενα επίπεδα εξετάσεων.

Τα θέματα των εξετάσεων προετοιμάζονται και βαθμολογούνται από ομάδες καθηγητών στη Μεγάλη Βρετανία.

Οι εξετάσεις EDEXCEL/PTE General διεξάγονται 2 φορές το χρόνο, κάθε Μάιο και Δεκέμβριο.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, με καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένους στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από το University of Oxford - Department for Continuing Education, έχει πάνω από 2.000 επιτυχόντες στα Πτυχία Γλωσσών το χρόνο (78.000 έως τώρα)!

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Οι εξετάσεις EDEXCEL/PTE όλων των επιπέδων αποτελούνται από δυο μέρη: Written Test και Spoken Test.

Το Written Test αποτελείται από 9 sections.

 1. Section 1 (Listening) - Οι υποψήφιοι EDEXCEL ακούνε σύντομους διαλόγους η μονολόγους και επιλέγουν μια από τρείς απαντήσεις που ακολουθούν την ερώτηση.
 2. Section 2 (Listening & Writing) - Ορθογραφία ­ οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν ένα κείμενο το οποίο τους υπαγορεύεται. Οι υποψήφιοι EDEXCEL ακούνε το κείμενο δυο φορές.
 3. Section 3 (Listening) - Οι υποψήφιοι ακούνε συνομιλίες, ανακοινώσεις και ηχογραφημένα μηνύματα και συμπληρώνουν ασκήσεις με κενά βάσει αυτών.
 4. Section 4 (Reading) - Οι υποψήφιοι EDEXCEL διαβάζουν 5 σύντομα κείμενα από τα οποία λείπουν μια λέξη/ φράση και επιλέγουν ανάμεσα σε τρεις απαντήσεις που τους δίνονται.
 5. Section 5 (Reading) - Οι υποψήφιοι διαβάζουν ένα κείμενο και απαντούν ερωτήσεις επιλέγοντας μια από τις τρεις επιλογές που τους δίνονται.
 6. Section 6 (Reading) - Οι υποψήφιοι EDEXCEL διαβάζουν δυο κείμενα και απαντούν με μια λέξη η σύντομη φράση σε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το σχετικό κείμενο.
 7. Section 7 (Reading) - Οι υποψήφιοι διαβάζουν ένα κείμενο και βάσει των πληροφοριών του συμπληρώνουν προτάσεις με κενά που ακολουθούν.
 8. Section 8 (Writing) - Οι υποψήφιοι EDEXCEL πρέπει να γράψουν μια έκθεση (email, blog, letter) βάσει των πληροφοριών που διάβασαν στο κείμενο της Section 7.
 9. Section 8 (Writing) -Οι υποψήφιοι EDEXCEL/PTE πρέπει να γράψουν μια έκθεση ιδεών την οποία επιλέγουν ανάμεσα σε δυο θέματα.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

PTE / EDEXCEL Spoken Test: απoτελείται από 4 sections και διαρκεί περίπου 8 λεπτά.

 1. Section 1 (Speaking): Ο υποψήφιος απαντάει σε μερικές προσωπικές ερωτήσεις που ρωτάει ο εξεταστής.
 2. Section 2 (Speaking): Ο υποψήφιος EDEXCEL εκφράζει και υποστηρίζει τις απόψεις του σχετικά με κάποιο θέμα. Ο εξεταστής θα υποστηρίξει την αντίθετη πλευρά. Διεξάγεται ένα μικρό debate.
 3. Section 3 (Speaking): Ο υποψήφιος μιλάει βάσει δυο εικόνων: περιγραφή και σύγκριση
 4. Section 4 (Speaking) - Ο υποψήφιος EDEXCEL/PTE κάνει ένα role play με τον εξεταστή. Ο εξεταστής του δίνει ένα situation στο οποίο πρέπει να προτείνει λύση συζητώντας μαζί με τον εξεταστή.

Η εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ γίνεται φυσικά και αβίαστα σε χρόνους-ρεκόρ! Ψάχνεις, λοιπόν, για φροντιστήριο Αγγλικών για ενήλικες; Έλα στα ΓΡΑΨΑ!

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Τρόπος βαθμολόγησης

Από το 2014 υπάρχει ενιαίος τρόπος βαθμολόγησης. Στα επίπεδα Α1 έως Β1 η βάση είναι 50%. Το ίδιο συμβαίνει και στο επίπεδο EDEXCEL Lower (PTE Level 3). Όσον αφορά το επίπεδο EDEXCEL Proficiency (PTE Level 5), η βάση είναι 60%.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Αγγλικών ξεκινούν από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους και φτάνουν έως το Proficiency (ECPE, CPE, LRN, NOCN, MSU, PEOPLECERT, TIE, κ.ά. φορέων). Με 1.000άδες επιτυχόντες κάθε χρόνο στις εξετάσεις Ανώτερων Πτυχίων, τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 Κέντρα στα Αγγλικά. 130.000 έχουν μάθει ξένες γλώσσες μαζί μας μας. Επίσης τα ΓΡΑΨΑ παρέχουν και εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online. Στα ΓΡΑΨΑ δεν θα βρείτε ένα κοινό φροντιστήριο Αγγλικών.

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία