40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


TOEFL: Αγγλικά για Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό

TOEFL: Αγγλικά για Μεταπτυχιακά στο εξωτερικό
TOEFL - Προετοιμασία και εξετάσεις
Προετοιμασία για TOEFL σε 2-8 εβδομάδες!


Το TOEFL είναι ένα test που πιστοποιεί το επίπεδο γνώσεων του υποψηφίου για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό, στα

Αγγλικά

.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα, Νο 1 στην εκμάθηση ξένων γλωσσών σε σπουδαστές 18+ και πρώτος στις προτιμήσεις των φοιτητών, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα προετοιμασίας TOEFL, διαρκείας 2-8 εβδομάδων, με φιλικά δίδακτρα. Στο syllabus περιλαμβάνονται και TOEFL sample test.

Πάνω από 27 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν συμμετάσχει στις

εξετάσεις TOEFL

καθώς το test είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή σε περισσότερα από 8.500 Πανεπιστήμια και Κολλέγια στην Αμερική, Αυστραλία, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο και σε πάνω από 130 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ανάμεσα στα παραπάνω ιδρύματα είναι τα Harvard, Yale, Columbia, καθώς και σχεδόν όλα τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και κολλέγια.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 εφαρμόζεται πλέον το νέο σύστημα εξέτασης του TOEFL (iBT,Internet Based Testing), μέσω Internet. Από τον Ιούλιο 2023 η συνολική διάρκεια του test είναι λιγότερο από 2 ώρες. Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται σε 4 sections.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ
Reading 35' 20
Listening 36' 28
Speaking 16' 4 θέματα
Writing 29' 2 κείμενα

Στο TOEFL Reading οι υποψήφιοι διαβάζουν δύο αποσπάσματα κειμένου έκτασης 700 λέξεων το καθένα και απαντούν σε 10 ερωτήσεις για κάθε κείμενο. Όλα τα κείμενα είναι αποσπάσματα από βιβλιογραφία κολεγιακού επιπέδου τα οποία χρησιμοποιούνται στην εισαγωγή διάφορων μαθημάτων (δηλαδή δεν περιέχουν προχωρημένη ορολογία) και καλύπτουν μεγάλη γκάμα θεμάτων. Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται για να απαντηθούν οι ερωτήσεις στο TOEFL Reading βρίσκονται μέσα στο κείμενο και οι υποψήφιοι δεν είναι ανάγκη να έχουν γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο με το οποίο σχετίζονται τα κείμενα.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Στο TOEFL Listening οι υποψήφιοι ακούνε 3 διαλέξεις και 2 διαλόγους και κατόπιν απαντούν σε ερωτήσεις. Κάθε διάλεξη διαρκεί 3 – 5 λεπτά και αποτελεί αυθεντικό ακαδημαϊκό λόγο, είτε αυτό είναι ένας μέρος μίας διάλεξης ενός καθηγητή πανεπιστημίου ή η ερώτηση ενός φοιτητή και η απάντηση που του δίνεται. Το περιεχόμενο τους είναι παρόμοιο με αυτό που παρουσιάζεται σε εισαγωγικό επίπεδο σε ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Όσον αφορά τους διαλόγους του TOEFL Listening, υπάρχουν 2 είδη: ‘office hours’, που αφορούν διαλόγους που λαμβάνουν χώρα σε γραφείο καθηγητή και ‘service encounters’, που αφορούν διαλόγους που λαμβάνουν χώρα σε university campus, τα οποία έχουν μη ακαδημαϊκό περιεχόμενο (π.χ. εγγραφή στο πανεπιστήμιο ή ερωτήσεις σχετικά με τον κόστος διαμονής κλπ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν με την σειρά, μετά από επιλογή μιας απάντησης, δεν υπάρχει δυνατότητα να γυρίσουμε και να την αλλάξουμε.

Στο TOEFL Speaking oι υποψήφιοι φοράνε ακουστικά και χρησιμοποιούν μικρόφωνο όταν απαντάνε στις ερωτήσεις. Οι απαντήσεις ηχογραφούνται ψηφιακά και στέλνονται στο ETS Online Scoring Network, οπού βαθμολογούνται εξεταστές ειδικά εκπαιδευμένοι από τον φορέα των εξετάσεων TOEFL, ETS. Οι απαντήσεις κάθε υποψηφίου βαθμολογούνται τουλάχιστον από τρεις διορθωτές.

Ο χρόνος που δίνεται για να απαντηθεί κάθε ερώτηση είναι περίπου 45-60” και υπάρχει και χρόνος για προετοιμασία, 15” – 30”.

Στα ΓΡΑΨΑ η προετοιμασία γίνεται από εξειδικευμένους καθηγητές. Είμαστε το Νο1 στην επιλογή των φοιτητών με 2.000+ επιτυχόντες και φέτος στα Πτυχία Γλωσσών: με φιλικά δίδακτρα, ευέλικτα ωράρια, δωρεάν αναπληρώσεις μαθημάτων ή ενισχυτικής διδασκαλίας και mock test (προσομοίωσης) στο Language Lab.

Στο TOEFL Writing, oι υποψήφιοι συντάσσουν κείμενο απαντώντας σε δύο ερωτήματα. Το πρώτο είναι ένα integrated task που ο υποψήφιος πρέπει να διαβάσει ένα απόσπασμα κειμένου για 3 λεπτά, να ακούσει μια διάλεξη που σχετίζεται με το κείμενο για 2 λεπτά και κατόπιν να γράψει μια περίληψη. Το γραπτό βαθμολογείται για την ποιότητα του περιεχομένου, την ακρίβεια και την κάλυψη όλων των πληροφοριών. Το κείμενο αναμένεται να περιέχει τουλάχιστον 100 λέξεις, αν και δεν υπάρχει αυστηρός περιορισμός όσον αφορά των αριθμό των λέξεων, αρκεί να έχει καλυφθεί το θέμα.

Το δεύτερο θέμα στο TOEFL Writing αφορά ένα θέμα ακαδημαϊκής συζήτησης και oι υποψήφιοι πρέπει να εκφράσουν την άποψή τους και να υποστηρίξουν το θέμα που τους έχει δοθεί, δίνοντας επιχειρήματα και παραδείγματα. Μια ολοκληρωμένη απάντηση πρέπει να περιέχει περίπου 300 λέξεις και δεν υπάρχει όριο ανώτατου αριθμού λέξεων.

Τα δύο κείμενα του TOEFL Writing βαθμολογούνται από δυο εξεταστές με ένα score από 1 έως 5 και εάν ανάμεσα στις δυο αξιολογήσεις υπάρχει απόκλιση μεγαλύτερη από έναν βαθμό, ένας τρίτος εξεταστής αξιολογεί το γραπτό. Το score προσαρμόζεται έπειτα σε ένα τελικό score από 1 έως 30.

Το τελικό score ολόκληρης της εξέτασης TOEFL αποτελείται από την πρόσθεση των scores όλων των parts ( Listening 0 – 30, Reading 0 – 30, Speaking 0 – 30, Writing 0 – 30, Total score 0 – 120).

Στα ΓΡΑΨΑ η διδασκαλία για TOEFL γίνεται σε ολιγομελή γκρουπ, με native speakers καθηγητές.

Τα επίσημα αποτελέσματα αποστέλλονται από το Educational Testing Service στον εξεταζόμενο αλλά και στα Πανεπιστήμια της επιλογής του εντός 15 ημερών από την εξέταση.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Συχνές ερωτήσεις

Τι γνώσεις αγγλικών προϋποθέτει η επιτυχία στις εξετάσεις του TOEFL;

Η επιτυχία προϋποθέτει γνώσεις αγγλικών επιπέδου Lower Β2 και άνω. Η αντιστοιχία της βαθμολογίας του TOEFL σε σχέση με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς είναι η εξής:

Common European Framework (CEF) TOEFL Band Score
C2 100-120
C1 90-99
B2 80-89

Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το TOEFL.

Περισσότερες πληροφορίες & ερωτήσεις

Πώς θα επιλέξω το κατάλληλο Πανεπιστήμιο για μένα;

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ παρέχουμε στους σπουδαστές μας πολύτιμα Σεμινάρια Συμβουλευτικής από έμπειρους Συμβούλους Σπουδών για την επιλογή του κατάλληλου Πανεπιστημίου για μεταπτυχιακά και ετοιμάζουμε μαζί τα incentive (cover) letters που απαιτούνται.

Πόσος καιρός θα χρειαστεί για να καταφέρω το επιθυμητό σκορ στο TOEFL;

Από τη μακρόχρονη πείρα μας θεωρούμε ότι, με τα ταχύρυθμα προγράμματά μας, 2-8 εβδομάδες είναι ιδανικές. Σημειωτέων ότι το παραπάνω διάστημα εξαρτάται από το επίπεδο του υποψηφίου και το απαιτούμενο σκορ.

Πότε και πώς εγγράφομαι για τις εξετάσεις TOEFL;

Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω Internet με χρήση πιστωτικής κάρτας και μέχρι 7 ημέρες πριν από την ημερομηνία εξέτασης.

Για πόσο καιρό είναι έγκυρα τα scores;

Για περίοδο 2 χρόνων από την ημερομηνία εξέτασης.

 


 

Καθηγητές-ελίτ,  εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ,  εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Σύμφωνα με το «μύθο», το TOEFL είναι ένας τρόπος εξέτασης, του οποίου οι βασικοί κανόνες και αρχές λειτουργίας λέγεται ότι τέθηκαν από πανεπιστήμιο του Harvard, προκειμένου ελέγχει το επίπεδο Αγγλικών των διεθνών υποψηφίων του. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το υψηλότερο σκορ παγκοσμίως ζητείται από το Harvard. Στα ΓΡΑΨΑ έχουμε καταρτίσει τα πλέον τελειότερα ακαδημαϊκά προγράμματα για TOEFL, προσαρμοσμένα ακριβώς στις ανάγκες, στις απαιτήσεις και στις δυνατότητες του κάθε σπουδαστή ώστε να επιτύχει το επιθυμητό σκορ.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα ειδικεύεται στην ξενόγλωσση διδασκαλία νέων ενηλίκων από το 1984, αλλά ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που τον ξεχωρίζουν από όλους τους φορείς, είναι ότι θεωρείται μαζική γραμμή παραγωγής πτυχίων Ξένων Γλωσσών - οποιοδήποτε πτυχίο κι αν είναι αυτό. Δεν φεύγει κάποιος από τα ΓΡΑΨΑ ...χωρίς πτυχίο!

Πρακτικά μιλώντας, το TOEFL είναι ίσως η πιο έξυπνη εξέταση γνώσης Αγγλικών, αφού κάθε ενότητα προϋποθέτει χρήση όλων των δυνατοτήτων του εξεταζόμενου. Προηγείται χρονικά του Michigan και είναι μία εξέταση η οποία δημιουργήθηκε από το μεγαλύτερο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το MLA ώστε να εξακριβώνεται εάν ο υποψήφιος φοιτητής είναι ικανός να ανταποκριθεί 100% σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον. Από τη δημιουργία του το TOEFL υπέστη διάφορες αλλαγές για να καταλήξει σήμερα στην επικρατούσα μορφή του τρόπου εξέτασης που είναι Ibt (Internet based test), δηλαδή εξέταση μέσω διαδικτύου.

Στα ΓΡΑΨΑ ο εξειδικευμένος εκπαιδευτικός μας σύμβουλος θα σας δώσει ό, τι πληροφορία ή υλικό συνδέεται με το TOEFL. Κλείστε σήμερα ραντεβού!

Στα ΓΡΑΨΑ, μέρος των υπηρεσιών μας είναι και η Συμβουλευτική για Σπουδές στο Εξωτερικό, καθώς έμπειρα και πεπειραμένα στελέχη μπορούν να σας βοηθήσουν με το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας από τη μία πλευρά, αλλά και με πιο ουσιώδη ζητήματα από την άλλη, όπως μπορείτε να δείτε σε αντίστοιχο κεφάλαιο.

Πάντως, ο κάθε υποψήφιος καλό είναι να γνωρίζει ότι, ειδικά στις ΗΠΑ, καμία άλλη πιστοποίηση δεν γίνεται δεκτή εκτός των TOEFL, GRE, GMAT. Στην Ευρώπη δέχονται εξίσου το IELTS και σε κάποια πανεπιστήμια, αναλόγως του τμήματος, είναι αποδεκτό και το CPE (Cambridge Proficiency).

Η πείρα των τριών δεκαετιών του Εκπαιδευτικού Ομίλου Γράψα εγγυάται ότι όλες οι δυσκολίες της συγκεκριμένης εξέτασης ξεδιπλώνονται, αναλύονται και κατακτούνται γρήγορα. Το TOEFL περικλείεται από ένα είδος μεταφυσικής αύρας που προέρχεται από το γεγονός ότι όλη η εξέταση πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή - ακόμα και το προφορικό κομμάτι. Αυτό είναι κάτι που αυτόματα απομυθοποιείται στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Γράψα, καθώς με τις state-of the- art εγκαταστάσεις μας παρέχουμε στον υποψήφιο ακριβείς κι έγκυρες προσομοιώσεις της εξέτασης TOEFL. Επίσης, μέσω των διαδραστικών τεχνολογιών μας, γίνεται βήμα προς βήμα ανάλυση του εκάστοτε τμήματος της εξέτασης μέχρι πλήρους κατανόησης των απαιτήσεων του.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα, Νο 1 στην εκμάθηση ξένων γλωσσών σε σπουδαστές 18+ από το 1984 και πρώτος στις προτιμήσεις των φοιτητών έχει βραβευτεί με Certificate of Recognition, σε ειδική τελετή, από την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η αποτελεσματικότητα των εξειδικευμένων προγραμμάτων μας αποδεικνύεται από τα ρεκόρ επιτυχιών μας στα πτυχία γλωσσών, με πάνω από 2.000 επιτυχόντες το χρόνο, ανάμεσά τους και για το πτυχίο TOEFL!

Συνήθεις φόβοι & απορίες

Θα μπορέσω να ανταποκριθώ στις αυξημένες απαιτήσεις της εξέτασης TOEFL;

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Γράψα τα προγράμματα μας είναι επακριβώς διαμορφωμένα για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου ενήλικα, φοιτητή. Τα δοκιμασμένα ακαδημαϊκά προγράμματά μας και οι καταξιωμένοι καθηγητές μας, native και μη, συνεχώς εκπαιδευόμενοι, δίνουν λύση σε οποιοδήποτε αδιέξοδο.

Θα μπορέσω να μιλήσω σε έναν υπολογιστή;

Η προφορική εξέταση TOEFL λαμβάνει χώρα μπροστά σε έναν υπολογιστή. Οι περισσότεροι υποψήφιοι εκφράζουν κάποιο δισταγμό στο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Γράψα, στα τελευταίας τεχνολογίας εργαστήριά μας (Language Lab), οι υποψήφιοι εξοικειώνονται σε τέτοιο βαθμό με την όλη διαδικασία της εξέτασης που τα σκορ που σημειώνουν ξεπερνούν κατά πολύ τα αρχικά ζητούμενα.

Μα δεν μπορώ να γράφω γρήγορα σε υπολογιστή!

Στα ΓΡΑΨΑ τα τεστ προσομοίωσης TOEFL περιλαμβάνουν κι αυτό το κομμάτι κι ο υποψήφιος σύντομα εξοικειώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις της εξέτασης. Παρ’ όλα αυτά, ο συγκεκριμένος φορέας το έχει λάβει υπόψη του.

Τι βαρύτητα έχει το TOEFL στην Ελλάδα;

Το TOEFL δεν αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ, μάλλον λόγω αδυναμίας αντιστοίχησης των σκορ με τα αντίστοιχα επίπεδα του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς και κυρίως με τα κριτήρια του Υπουργείου Παιδείας. Παρ’ όλα αυτά, το TOEFL αναγνωρίζεται ευρέως από τον ιδιωτικό τομέα, με την υπενθύμιση ότι χρειάζεται επαναξιολόγηση ανά δύο χρόνια. Κατά προσέγγιση, πάντως, η αντιστοίχηση είναι η ακόλουθη:

Common European Framework (CEF) TOEFL Band Score
C2 100-120
C1 90-99
B2 80-89

Μπορείτε να μάθετε Αγγλικά για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ, με εγγυημένη επιτυχία! 130.000 έχουν μάθει ξένες γλώσσες μαζί μας μας. Γιατί τα ΓΡΑΨΑ παρέχουν και μαθήματα αγγλικών για ενήλικες online. Στα ΓΡΑΨΑ η εκμάθηση Αγγλικών αρχίζει από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους και μπορεί να φτάσει μέχρι το Lower ή και το proficiency.

Τα ΓΡΑΨΑ είναι η 1η επιλογή των φοιτητών (με 2.500 φοιτητές κάθε χρόνο στις τάξεις μας) διότι προσφέρουμε ευέλικτα ωράρια, δυνατότητα αλλαγής (ή εναλλάξ ωραρίου) και δωρεάν αναπληρώσεις ύλης μαθημάτων που τυχόν χάνονται λόγω εξεταστικής. Επιπλέον, οι σπουδαστές μας έχουν τη δυνατότητα να τελειοποιήσουν τις δεξιότητες τους παρακολουθώντας τα Δωρεάν Μαθήματα Υποστήριξης (χιλιάδες ώρες παρείχαμε πέρυσι στους σπουδαστές μας).

Μάθετε περισσότερα για τις εξετάσεις IELTS: IELTS- προετοιμασία ταχύρυθμα με φιλικά δίδακτρα, IELTS – ημερομηνίες Test, IELTS-εξετάσεις και tips επιτυχίας για υψηλά σκορ, IELTS score και βαθμολογία.

Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το TOEFL μπορείτε να βρείτε εδώ

Θέλω να ενημερωθώ για το GRE

Θέλω να μάθω περισσότερα για τα Πτυχία Αγγλικών Θέλω να μάθω περισσότερα για τα Πτυχία Αγγλικών

 

Πληροφορίες για εξετάσεις TOEFL

Προετοιμασία για TOEFL σε 2-8 εβδομάδες!


Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Instagram Γράψα
  • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία