40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Αρχική σελίδα / Γλώσσες & Πτυχία: ταχύρυθμα προγράμματα / ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ για ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Προετοιμασία για το Goethe - Zertifikat C2

Προετοιμασία για το Goethe - Zertifikat C2
Die Sprache ist der Fruehling des Geistes!

Από τον Ιανουάριο του 2012 το Goethe- Zertifikat C2 άλλαξε και αντικαθιστά τις τρεις μέχρι τώρα εξετάσεις Goethe - Zertifikat Zentrale Oberstufenprüfung, Kleines Deutsches Sprachdiplom και Grosses Deutsches Sprachdiplom.

Tο Goethe - Zertifikat C2 Grosses Deutsches Sprachdiplom προϋποθέτει ο υποψήφιος να κατέχει άριστα τη

γερμανική γλώσσα

και αντιστοιχεί στο έκτο και ανώτατο επίπεδο- C2- της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Στο επίπεδο Γ2 η εύστοχη και σωστή χρήση της γλώσσας στον προφορικό λόγο θεωρείται δεδομένη. Στον εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δίνουμε μεγάλη σημασία στο να αποκτήσουν οι σπουδαστές μας μεγάλη ευχέρεια στην έκφρασή τους, με έμφαση στην καθομιλούμενη γλώσσα, μέσω εμπλουτισμένων (NLP) και βιωματικών μαθημάτων. Σε αυτό συμβάλλει και η χρήση του διαδραστικού πίνακα.

 

Η εξέταση απαρτίζεται από 4 ενότητες, οι οποίες αναλύονται παρακάτω. Οι 3 πρώτες αφορούν το κομμάτι της γραπτής εξέτασης με διάρκεια 195' και η τελευταία την προφορική εξέταση διάρκειας 15'.

 1. Lesen: Αφορά ουσιαστικά την κατανόηση γραπτών κειμένων, από τα οποία θα πρέπει να αντιληφθείτε όλες τις υπαινισόμενες αναφορές.

 2. Horen: Κατανόηση προφορικού λόγου από συνομιλίες και ανάγνωση διαφόρων κειμένων.

 3. Schreiben: Πρέπει να συντάξετε κείμενα με σαφή δομή και ροή, συνήθως σχετιζόμενα με λογοτεχνία.

 4. Sprechen: Αφορά την εξέταση για τη δόμηση προφορικού λόγου σε διαλέξεις και συζητήσεις.

Όταν επιτύχετε στις εξετάσεις θα είστε σε θέση να κατανοείτε άνετα όλα όσα διαβάζετε και ακούτε στα γερμανικά. Θα μπορείτε να συλλέγετε πληροφορίες από γραπτές ή προφορικές πηγές και να και να διατυπώνετε με συνοχή αιτιολογήσεις και εξηγήσεις. Θα είστε σε θέση να εκφράζεστε με απόλυτη σαφήνεια και ορθότητα και να διατυπώνετε τις απόψεις σας ακόμη και σε σύνθετα θέματα, σε επαγγελματικό ή επιστημονικό επίπεδο.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Ηλιούπολη lower proficiency
  quotes
  Οι δωρεάν αναπληρώσεις μαθημάτων και οι καθηγητές με οδήγησαν στο να αποκτήσω Lower και Proficiency. Στα ΓΡΑΨΑ η επιτυχία  είναι εγγύηση! Συνεχίζω 3η χρονιά μαθαίνοντας Γερμανικά!
  quotes
  Σγόντζος Γιάννης
  Φοιτητής Κοινωνιολογίας
 • Ηλιούπολη proficiency
  quotes
  Πήρα το Proficiency μέσα σε ένα ζωντανό και χαρούμενο περιβάλλον, ειδικά για  Ενήλικες. Η ξένη γλώσσα στα ΓΡΑΨΑ είναι διασκέδαση! Συνεχίζω με Γερμανικά.
  quotes
  Αξής Δημήτρης
  Φοιτητής ΑΣΟΕΕ
 • Πάτρα Γερμανικά
  quotes
  Έμαθα Γερμανικά, εύκολα και γρήγορα, στα ΓΡΑΨΑ! Έμπειροι εκπαιδευτικοί, ευχάριστο  κλίμα!
  quotes
  Κωστοπούλου Αναστασία
  Φοιτήτρια Λογοθεραπείας Πάτρας
 • Γνώμη Καλλιθέα Γερμανικά
  quotes
  ΓΡΑΨΑ...και σιγά μην γραφτείς αλλού! Εγγύηση στις ξένες γλώσσες με την άρτια οργάνωση & την ατομική ενθάρρυνση κάθε σπουδαστή!
  quotes
  Παπαδοπούλου Βάσω
  Φοιτήτρια ΤΕΙ Αθήνας. Πήρε Proficiency και κάνει Γερμανικά
 • Κριτική Γερμανικά Πάτρα
  quotes
  Tα ΓΡΑΨΑ είναι σίγουρη επιτυχία! Κατάφερα να πάρω το Lower και το Proficiency στα Αγγλικά, όμως με έκαναν να αγαπήσω και τα γερμανικά. Εξαίρετοι καθηγητές και ευχάριστο κλίμα!!!
  quotes
  Δανάη Ζώτου
  Φοιτήτρια Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Η/Υ, Πάτρας
 • Κριτική Παγκράτι Γερμανικά
  quotes
  Για τα Γερμανικά, τα ΓΡΑΨΑ ήταν μονόδρομος, αφού είχα πετύχει και στο Cambridge Proficiencyπαλαιότερα, στα ΓΡΑΨΑ. Άριστοι καθηγητές και άψογη εξυπηρέτηση στα δύσκολα ωράριά μου.
  quotes
  Νικολέττα Πουλοπούλου
  Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ, Master Χρηματοοικονομικών


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στα Γερμανικά για ενήλικες, παρέχει ολιγομελή τμήματα, χιλιάδες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας, δωρεάν, και δυνατότητα αναπλήρωσης μαθημάτων. Έτσι μπορεί ο σπουδαστής να προσθέσει το όνομα του στους 2.000+ επιτυχόντες που έχει ο Όμιλος ΓΡΑΨΑ κάθε χρόνο.

Το πιστοποιητικό Goethe - Zertifikat C2 είναι πολύ γνωστό παγκοσμίως και αναγνωρίζεται σε πολλές χώρες από εργοδότες και ανώτατα γερμανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ως απόδειξη γλωσσικής επάρκειας.

Το κόστος της εξέτασης είναι περίπου 110€ ανά ενότητα και 345€ στο σύνολο. Τα αποτελέσματα από το Ινστιτούτο Goethe βγαίνουν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες, που συνήθως είναι μετά από 2 μήνες.

 

Προετοιμασία για το Goethe - Zertifikat C2

Προετοιμασία για το Goethe - Zertifikat C2


Μπορείτε να έρθετε για μαθήματα γερμανικών για ενηλίκες σε ένα από τα 22 εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ σε Αττική, Πειραιά και Πάτρα!

Συχνές ερωτήσεις

Ποιά ορθογραφία χρησιμοποιείται στις εξετάσεις;

Για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων παραγωγής γραπτού λόγου των εξετάσεων του Goethe - Institut ισχύουν οι κανόνες ορθογραφίας, όπως αυτοί ορίστηκαν και ισχύουν από τον Αύγουστο του 2006. Ως λεξικά αναφοράς θεωρούνται τα παρακάτω γερμανικά λεξικά: DUDEN, die deutsche Rechtschreibung (από την έκδοση 2006 και μετά) και WAHRIG, die deutsche Rechtschreibung (το 2006 και μετά).

Ποιός έχει σχεδιάσει την εξέταση Goethe - Zertifikat C2;

Το Goethe- Zertifikat C2 σχεδιάστηκε από το Goethe - Institut. Οι ερωτήσεις σχετικά με τη λογοτεχνία στην ενότητα Schreiben σχεδιάζονται από κοινού με το Ludwig Maximilians Universität του Μονάχου. Ειδικοί επιστήμονες με διδακτική και εξεταστική εμπειρία επεξεργάζονται τις διάφορες ενότητες της εξέτασης. Η σύνταξη λαμβάνει χώρα στην κεντρική διεύθυνση του Goethe- Institut στο Μόναχο.

Μάθετε περισσότερα για τα γερμανικα online στα ΓΡΑΨΑ!

Ψάχνετε για φροντιστήριο Γερμανικών; Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ και πάρτε σε λίγους μήνες Goethe C2!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία