40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ για ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Γερμανικά

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Ηγέτης και στα

Γερμανικά

για ενήλικες από το 1984, παρέχει προγράμματα σπουδών με υψηλά standards και στα Γερμανικά.

Το μοναδικό σύστημα εκμάθησης «Ταχύρυθμα Γερμανικά ΓΡΑΨΑ» μειώνει το χρόνο και το κόστος σπουδών, δίνει εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις και μαθαίνετε Γερμανικά σαν να ήταν η μητρική σας γλώσσα. Τα προγράμματα σπουδών μας καλύπτουν από την ταχύρυθμη, 3μηνη,

εκμάθηση Βασικής Γνώσης Γερμανικών

, για άμεση εγκατάσταση στη Γερμανία, έως και το επίπεδο C2/Γ2.

Τα μαθήματα Γερμανικών είναι βιωματικά (Dynamic Learning και στοιχεία NLP) και «εμπλουτισμένα» ώστε να αξιοποιούν τα διαφορετικά μαθησιακά στυλ κάθε ανθρώπου: οπτικό/ακουστικό/κιναισθητικό. Στα Γερμανικά για ενήλικες για ενήλικες ΓΡΑΨΑ, κάνουμε συνεχές anchoring και reframing, ώστε τα γερμανικά να μαθαίνονται πιο εύκολα, αβίαστα και χωρίς καταναγκασμό.Στα ΓΡΑΨΑ το γκρουπ και οι καθηγητές είναι μια σφιχτοδεμένη ομάδα. Ενθαρρύνει, σε φιλικό κλίμα, ο ένας τον άλλον/η. Ανυπομονείς να έρθει η μέρα του μαθήματος. Λοιπόν, άρχισε Γερμανικα, τώρα στα ΓΡΑΨΑ!

Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και πολλά

ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Γερμανικών

για Υποστήριξη ή αναπλήρωση Μαθημάτων που μπορεί να χάσατε. Μόνο πέρυσι, παρείχαμε 5.000(!), επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ ώρες για αναπληρώσεις μαθημάτων ή κάλυψη αδυναμιών σε όλες τις γλώσσες. Έτσι ο/η κάθε σπουδαστής/ριά μας στα Γερμανικά, λαμβάνει μια εξατομικευμένη και ειδική γι’ αυτόν/ήν, εκπαίδευση.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Γνώμη Καλλιθέα Γερμανικά
  quotes
  ΓΡΑΨΑ...και σιγά μην γραφτείς αλλού! Εγγύηση στις ξένες γλώσσες με την άρτια οργάνωση & την ατομική ενθάρρυνση κάθε σπουδαστή!
  quotes
  Παπαδοπούλου Βάσω
  Φοιτήτρια ΤΕΙ Αθήνας. Πήρε Proficiency και κάνει Γερμανικά
 • Κριτική Proficiency και Γερμανικά
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ κατάφερα να πάρω Proficiency παρά το λίγο χρόνο που είχα για μελέτη και το γεγονός ότι είχα πάρει το Lower το 1995. …Συνεχίζω με Γερμανικά.Έχω έως τώρα άριστες εντυπώσεις!
  quotes
  Στρατής Καπνιάρης
  Μaster Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
 • Κριτική Παγκράτι Γερμανικά
  quotes
  Για τα Γερμανικά, τα ΓΡΑΨΑ ήταν μονόδρομος, αφού είχα πετύχει και στο Cambridge Proficiencyπαλαιότερα, στα ΓΡΑΨΑ. Άριστοι καθηγητές και άψογη εξυπηρέτηση στα δύσκολα ωράριά μου.
  quotes
  Νικολέττα Πουλοπούλου
  Πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ, Master Χρηματοοικονομικών

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ: ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ Προγράμματα Βασικής Γνώσης

Ταχύρυθμα προγράμματα Βασικής Γνώσης Γερμανικών
>

Μαθήματα για GOETHE Β1 ("GRUNDSTUFE")

GOETHE B1 Zertifikat: Δομή και Tips Επιτυχίας!
>

Προγράμματα για GOETHE Β2 (αντίστοιχο "Lower")

Προγράμματα για πτυχία GOETHE Zertifikat B2 ("Lower")
>

Προετοιμασία για C1 ("MITTELSTUFE")

Προετοιμασία για Zertifikat C1/Γ1 ("Mittelstufe")
>

Προετοιμασία για C2 ("KLEINES")

Προετοιμασία για το Goethe - Zertifikat C2
>

ÖSD

ÖSD: Αναγνωρισμένα Πτυχία Γερμανικών
>

TestDaF

Ταχύρυθμα προγράμματα Βασικής Γνώσης Γερμανικών
>

Η προέλευση των γερμανικών

Ταχύρυθμα προγράμματα Βασικής Γνώσης Γερμανικών
>

Τμήματα επαγγελματικής ορολογίας

Εξειδικευμένα Γερμανικά
>

Τα γερμανικά παγκόσμια

Τα Γερμανικά ως ξένη γλώσσα πάντα ήταν χρήσιμη αλλά τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για τα Γερμανικά έχει ανέβει κατακόρυφα πια και κάνουν μια πολύ δυναμική παρουσία τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στον ακαδημαϊκό χώρο. Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν καλά μια ξένη γλώσσα, αλλά πόσοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν καλά Γερμανικά; Εάν θέλεις το βιογραφικό σου να ξεχωρίζει, μάθε Γερμανικά!

Τα Γερμανικά είναι πολύ χρήσιμα τόσο για εργασία στην Ελλάδα όσο και για εργασία ή σπουδές σε Γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία).

Κάθε χρόνο πολλοί Έλληνες επιλέγουν γνωστά Γερμανικά ή Αυστριακά πανεπιστήμια για προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές. Η Γερμανία χορηγεί πολλές υποτροφίες κάθε χρόνο. Στην Γερμανία επίσης υπάρχει ζήτηση για πολλές επιστημονικές ή τεχνικές ειδικότητες. Τόσο στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις όσο και στην πανεπιστημιακή έρευνα Αλλά και στη χώρα μας η καλή γνώση γερμανικών ανοίγει πόρτες τόσο σε γερμανικές εταιρίες όσο και στον τομέα του τουρισμού μιας και δεχόμαστε εκατομμύρια γερμανόφωνους τουρίστες κάθε χρόνο.

Έλα στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Γερμανικά για ενήλικες!

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Ταχύρρυθμα Γερμανικά σε 3 μήνες για άμεση εγκατάσταση στη Γερμανία! Ταχύρρυθμα Γερμανικά σε 3 μήνες για άμεση εγκατάσταση στη Γερμανία!

Οι πρώτες μου ξένες λέξεις
Φράση Μετάφραση Ηχητικό
Hallo Γειά σας
Wie geht’s Πώς είσαι;
Gut, danke Καλά, ευχαριστώ
Αuf Wiedersehen Αντίο
Bis bald Τα λέμε αργότερα
Kann ich Ihnen helfen? Μπορώ να σας βοηθήσω;
Es ist vier Uhr Η ώρα είναι 4
Entschuldigung Με συγχωρείτε!
Vielen Dank Ευχαριστώ πολύ
Wie gehe ich zur …..strasse? Πώς θα πάω στην (…τάδε) οδό?

ΓΡΑΨΑ: Ο κορυφαίος Οργανισμός στις Ξένες Γλώσσες για ενήλικες. Πρωτοποριακά μαθήματα Γερμανικών για ενήλικες, καθηγητές-ελίτ!

Τα Γερμανικά για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ έχουν διαμορφωθεί ειδικά για φοιτητές ή εργαζόμενους που δεν διαθέτουν πολύ ελεύθερο χρόνο. Syllabi υψηλής ποιότητας, «έξυπνες» αίθουσες και ευέλικτα ωράρια, καινοτομικά μαθήματα με φιλικά δίδακτρα και κορυφαίους διδάσκοντες.

Έτσι στην εκμάθηση Γερμανικών ο 18+ σπουδαστής εμπεδώνει τις νέες γνώσεις πιο γρήγορα (70% ταχύτερη πρόοδος στα προγράμματα σε σχέση με τα παλαιά παιδικά προγράμματα). Στα Γερμανικα για ενηλικες ΓΡΑΨΑ θα μάθετε Γερμανικά, χωρίς πολλούς κανόνες και αποστήθιση

Τεστ γερμανικών Τεστ γερμανικών

Έτσι έχει τη δυνατότητα ο καθένας να αποκτήσει, εύκολα-γρήγορα-οικονομικά, γνώση της γλώσσας από «Γερμανικά για Αρχάριους» έως το επίπεδο που χρειάζεται αλλά και, αν θέλει, πτυχία Γερμανικών έως και το επίπεδο C2/Γ2. Μόνο ο Όμιλος ΓΡΑΨΑ μπορεί να πετύχει αυτό το αποτέλεσμα σε μια γλώσσα όπως είναι τα Γερμανικά, σε μικρούς χρόνους.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Ο Εκπ. Όμιλος ΓΡΑΨΑ, ο κορυφαίος ξενόγλωσσος Οργανισμός για ενήλικες, έχει 130.000 απόφοιτους Ξένων Γλωσσών έως τώρα και 78.000 κατόχους ανώτερων Πτυχίων Γλωσσών. Κάθε χρόνο έχουμε 2.000 επιτυχόντες σ’ αυτές τις εξετάσεις Γλωσσομάθειας.

Γερμανικά για ενήλικες σε τάξη ή online

Οι 18+ σπουδαστές έχουν περιορισμένο χρόνο, όλοι. Προσπαθούν να χωρέσουν τα Γερμανικα για ενήλικες, στο γεμάτο πρόγραμμα της μέρας τους: σχολή, μεταπτυχιακό, οικογένεια, δουλειά, άλλες δραστηριότητες κλπ. Στα ΓΡΑΨΑ προσφέρουμε Εξατομικευμένη βοήθεια: δωρεάν υποστηρικτικά μαθηματα Γερμανικων και αναπληρώσεις μαθημάτων: κάθε χρόνο 1000δες δωρεάν ώρες.

Στα ΓΡΑΨΑ, Νο 1 στα γερμανικά για ενήλικες θα βρείτε εκτός από γερμανικά στην τάξη και μαθήματα γερμανικών για ενήλικες online σε πραγματικό χρόνο, αν μένετε πολύ μακριά μας ή δεν έχετε καθόλου ελεύθερο χρόνο με τα ίδια πλεονεκτήματα του φυσικού μαθήματος. Στα ΓΡΑΨΑ, σε πολύ σύντομους χρόνους θα μάθετε τα γερμανικά που χρειάζεστε ή θα πάρετε κάποιο πτυχίο γερμανικών. Σε χαρούμενα και ολιγομελή γκρουπ και με καθηγητές-ελίτ. Ξεκινήστε, σήμερα Γερμανικά για ενήλικες: σε τάξη ή με 100% γερμανικά online.

Η προέλευση των Γερμανικών

Τα Γερμανικά ανήκουν στην ομάδα των Δυτικών Γερμανικών Γλωσσών που περιλαμβάνει και τα Αγγλικά, Ολλανδικά και Αφρικάανς.

Τα γερμανικά, ως η λαϊκή γλώσσα των γερμανόφωνων, άρχισαν να καταγράφονται από το έτος 750 μΧ, όταν ακόμα οι Γερμανοί ήταν ειδωλολάτρες και τα έγραφαν με λατινικά γράμματα. Τα γερμανικά εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το έτος 788 στο «Χρονικό του Lorsch» ως «lingua theodisca», που σήμαινε «λαϊκή γλώσσα». Η πάγια μορφή στα γερμανικά διαμορφώθηκε πολύ αργότερα από την πάγια αγγλική ή την πάγια γαλλική, επειδή μέχρι τον 19ο αιώνα ο γερμανόφωνος κόσμος ήταν διαιρεμένος σε πλήθος κρατιδίων. Τουλάχιστον μέχρι τον 16ο αιώνα, κάθε περιοχή χρησιμοποιούσε τη δική της μορφή στα γερμανικά. Ακόμη και σήμερα γίνεται λόγος για τρεις παραλλαγές της γλώσσας: τα τυπικά γερμανικά, τα αυστριακά και τα ελβετικά.

Τα σημερινά κοινά γερμανικά, που έχουν καθιερωθεί στα γραπτή μορφή και τα οποία είναι τα μόνα που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση, τις εφημερίδες αλλά και από τους συγγραφείς, είναι ένα γλωσσικό ιδίωμα Άνω γερμανικού τύπου. Έχει ως βάση τα γερμανικά όπως τα μιλούν στο ανατολικό τμήμα της μέσης Γερμανίας αλλά με βαυαρικές επιδράσεις που έχουν ενσωματώσει λεξιλογικά στοιχεία και από τα βόρειο-γερμανικά ιδιώματα (κάτω γερμανική).

H εξέλιξη της Hochdeutsch (Κοινής Γερμανικής) ξεκινάει από το 2ο αιώνα π.Χ. και η εξέλιξή τους περνάει από τις εξής φάσεις:

 1. "Προ-γερμανικά” (Vordeutsch) που εντοπίζονται από την αρχή της χριστιανικής εποχής έως την αρχή του 6ου αιώνα,
 2. "Παλαιά πρώιμα γερμανικά” (älteres Frühdeutsch) που εμφανίζονται μέχρι τα μέσα του 8ου αιώνα,
 3. "Παλαιά άνω γερμανικά” (Althochdeutsch) και "Παλαιά κάτω γερμανικά”, μεταξύ 750-1000μ.Χ. και 800-1200 μ.Χ. αντίστοιχα,
 4. Μέσω άνω γερμανικά” (Mittelhochdeutsch) και "Μέσω κάτω γερμανικά”, μεταξύ 1050-1500μ.Χ. και 1200-1600μ.Χ. αντίστοιχα,
 5. Νεότερα άνω γερμανικά ” (Neuhochdeutsch) και "Νεώτερα κάτω γερμανικά”, που εμφανίζονται από τις αρχές 16ου αιώνα μέχρι και σήμερα,
 6. τα γερμανικά της πρώιμης περιόδου (Frühneuhochdeutsch) από τον 16ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 17ου
 7. τα γερμανικά της νεότερης περιόδου (Neuhochdeutsch) που παρατηρούνται από τα μέσα του 17ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Τα γερμανικά στις μέρες μας τα μιλάνε πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι και θεωρούνται ως η δεύτερη σημαντικότερη γλώσσα μετά την αγγλική.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Κάνε τα Γερμανικά λοιπόν, να γίνουν και η δική σου γλώσσα! Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Άρχισε Γερμανικά, σήμερα!

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία