40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ – ΚΠΓ Αγγλικά

ΚΠΓ-Αγγλικά
ΚΠΓ-Αγγλικά

Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας «Αγγλικά» χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας. Το «ΚΠΓ Αγγλικά» αναγνωρίζεται επίσημα από το ΑΣΕΠ εντός και εκτός Ελλάδας και «χτίζει» ένα δυνατό βιογραφικό.

Στην πρώτη εξεταστική «ΚΠΓ Αγγλικά» υπήρχαν μόνο τα 3 μεσαία επίπεδα ΚΠΓ Αγγλικά Β1, ΚΠΓ Αγγλικά Β2, ΚΠΓ Αγγλικά Γ1, ενώ αργότερα σχεδιάστηκαν και οι εξετάσεις των υπόλοιπων επιπέδων.

Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ: Ο κορυφαίος Οργανισμός στα Αγγλικά για ενήλικες - καινοτόμα μαθήματα - φιλικά δίδακτρα - καθηγητές-ελίτ!

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ επιδιώκουμε να έχουμε καθηγητές-ελίτ. Ανθρώπους με ταλέντο και πάθος για τη δουλειά τους! Οι καθηγητές μας επιμορφώνονται στη Μεθοδολογία, τη Διδακτική και το σύστημα ΓΡΑΨΑ, από εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς εκπαιδευτές όπως το παγκοσμίου φήμης University of Oxford Department for Continuing Education - OUDCE.

Σήμερα πιστοποιούνται τα ακόλουθα επίπεδα γνώσης του υποψηφίου στα Αγγλικά:

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Επίπεδο γνώσης που αντιστοιχεί
ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ Επίπεδο Α1 Στοιχειώδης γνώση της Αγγλικής γλώσσας
ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ Επίπεδο Α2 Βασική γνώση της Αγγλικών
ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ Επίπεδο Β1 Μέτρια γνώση
ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ Επίπεδο Β2 Καλή γνώση
ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ Επίπεδο Γ1 Πολύ καλή γνώση
ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ Επίπεδο Γ2 Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας

Όλα τα παραπάνω επίπεδα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Αγγλικα ακολουθούν ακριβώς τα 6 επίπεδα που έχουν προσδιοριστεί από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς των Γλωσσών (Common European Framework of Reference for Languages) και είναι πλήρως αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Οι εξετάσεις ΚΠΓ-Αγγλικά διεξάγονται δύο φορές το χρόνο: κάθε Μάιο και κάθε Νοέμβριο. Ο κόστος της εξέτασης ανέρχεται σε 80€.

Οι υποψήφιοι στις εξετάσεις ΚΠΓ για τα Αγγλικά χρειάζεται να έχουν εκτός από γνώσεις Αγγλικής γλώσσας και γνώση της ελληνικής γλώσσας επειδή ελέγχεται και η ικανότητα διαμεσολάβησης από την ελληνική στην ξένη γλώσσα (mediation).

Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education) Καθηγητές-ελίτ, εκπαιδευμένοι στο σύστημα «ΓΡΑΨΑ» και από διεθνείς φορείς. (OUDCE-University of Oxford, Department for Continuing Education)

Από το Μάιο του 2011 το Υπουργείο Παιδείας έχει εισάγει το ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ. Αυτό σημαίνει ότι και τα δυο επίπεδα κάθε βαθμίδας του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Αγγλικών θα εξετάζονται μαζί, σε μια ενιαία εξέταση, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους υποψηφίους μέσα σε μία εξέταση να δοκιμαστούν σε 2 επίπεδα ταυτόχρονα πληρώνοντας μόνο το 1 επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν πλέον εξετάσεις για τα επίπεδα Α1 + Α2, Β1+ Β2 και Γ1+ Γ2.

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Οι εξετάσεις του ΚΠΓ Αγγλικών διενεργούνται 2 φορές το χρόνο Νοέμβριο και Μάιο και χωρίς περιορισμό ηλικίας και σε όλα τα επίπεδα.

Η μέγιστη συνολική βαθμολογία του υποψηφίου

ΚΠΓ Αγγλικών

, όπως και των υπόλοιπων γλωσσών, σε όλα τα επίπεδα είναι το 200, και η «βάση» το 60 για Β1 και 120 για Β2. Ελάχιστη επιτρεπτή βαθμολογία: 30% σε κάθε ενότητα.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα Πτυχία (με 2.000 επιτυχόντες στα ανώτερα πτυχία γλωσσών, κάθε χρόνο), παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα για την απόκτηση «ΚΠΓ Αγγλικά», με φιλικά δίδακτρα και ευέλικτα ωράρια στα 10δες Κέντρα «ΓΡΑΨΑ» σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα. 130.000 ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη επιχειρήσεων) έχουν μάθει ξένες γλώσσες κοντά μας. ΓΡΑΨΑ, λοιπόν, Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες!

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
  quotes
  Βίκυ Αντώναρου
  Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
 • Αξιολόγηση Αγγλικά στο Παγκράτι
  quotes
  Ένιωθα μια αποστροφή στα φροντιστήρια, μέχρι που ήρθα στα Γράψα. Η άρτια οργάνωση και οι άριστοι καθηγητές με έκαναν να αγαπήσω τα Αγγλικά! Και θα συνεχίσω...
  quotes
  Βιλελμίνη Τασούλα
  Φοιτήτρια Πολιτικού Νομικής
 • Αγία Παρασκεύη lower B2
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ δικαιώθηκα! Σε λιγότερο από 3 μήνες, μέσα σε πολύ ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον και με εξαιρετικούς καθηγητές κατάφερα να πάρω το LOWER. Συνεχίζω για PROFICIENCY!
  quotes
  Φωτοπούλου Άννα
  Νηπιαγωγός
 • Αγία Παρασκεύη lower
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
  quotes
  Τζιβελέκης Βασίλης
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency

Οι εξετάσεις ΚΠΓ Αγγλικών σε όλα τα επίπεδα αποτελούνται από 4 μέρη, σχεδιασμένα για να αξιολογούν τη γλωσσική ικανότητα στα αγγλικά σε τέσσερις φάσεις (modules):

 • Reading comprehension and language awareness test (κατανόηση γραπτού λόγου και συνειδητή χρήση της γλώσσας)
 • Free Writing production and mediation test (παραγωγή γραπτού λόγου και διαμεσολάβηση)
 • Listening Comprehension test (κατανόηση του ακουστικού υλικού)
 • Speaking production and mediation test (παραγωγή προφορικού λόγου και διαμεσολάβηση).

Η συνολική διάρκεια των εξετάσεων είναι 3 ώρες, περίπου.

ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ MODULE 1: Reading comprehension and language awareness test:

Αποτελείται από 8 μέρη και περιέχει ποικιλία ασκήσεων (κείμενα με κενά, ερωτήσεις κατανόησης κειμένου με απαντήσεις πολλαπλής επιλογής, αντιστοίχιση , παράγωγα κλπ.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ MODULE 2: Free Writing production and mediation test:

Αποτελείται από 2 μέρη για κάθε επίπεδο. Οι υποψήφιοι του «ΚΠΓ Αγγλικά» που σκοπεύουν να αποκτήσουν το υψηλότερο επίπεδο (π.χ. Β2, Γ2) χρειάζεται να συμπληρώσουν και τις τέσσερις γραπτές εργασίες βασισμένες σε πληροφορίες που τους δίνονται.

ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ MODULE 3: Listening Comprehension test:

Αποτελείται από 3 μέρη στα οποία οι εξεταζόμενοι πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις βασισμένες σε ακουστικό υλικό το οποίο ακούν δυο φορές.

ΚΠΓ-ΑΓΓΛΙΚΑ MODULE 4: Speaking production and mediation test:

Αποτελείται από 3 μέρη στα οποία οι εξεταζόμενοι πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις των εξεταστών η βασισμένες σε εικόνες . Το τρίτο μέρος της εξέτασης «ΚΠΓ Αγγλικά» – mediation - απαιτεί παραγωγή λόγου πάνω σε θέματα που προβάλλονται στα ελληνικά (όχι μετάφραση)

Το ΚΠΓ λόγω του ότι δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα διαθέτει τα χαμηλότερα εξέταστρα όλων των πιστοποιητικών. Έτσι, μπορεί κάποιος να αποκτήσει σε χαμηλή τιμή ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Αγγλικών.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τους υποψηφίους που θα δώσουν για «ΚΠΓ Αγγλικά», είναι:

 1. Aίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση: Οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν και να εκτυπώσουν την Αίτηση από το site του Υπουργείου Παιδείας.
 2. Μία πρόσφατη φωτογραφία μικρού μεγέθους του/της υποψήφιας για ΚΠΓ-Αγγλικά
 3. Ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου (e-paravolo) πρόσφατης ημ/νίας. Τα ποσά των παραβόλων για ΚΠΓ ανά επίπεδο, είναι: 60€ για ΚΠΓ Α1 και Α2, 80 € για ΚΠΓ Β1 και Β2, 100€ για ΚΠΓ Γ1 και Γ2.
 4. Φωτοαντίγραφο 2 όψεων αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου που να προκύπτει ταυτοπροσωπία για τον υποψήφιο «ΚΠΓ Αγγλικά».
 5. Αίτηση (μηχανογραφικό δελτίο), που συμπληρώνεται στις Διευθύνσεις Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και υπογράφεται αυτοπροσώπως από τον υποψήφιο που αναφέρει γλώσσα (ΚΠΓ-Αγγλικά) και επίπεδο που θα διαγωνιστεί.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Αγγλικών, υποβάλλονται από τους υποψήφιους στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις εξετάσεις του ΚΠΓ – Αγγλικα μπορούν να πάρουν μέρος Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπ. Ένωσης και αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό αρκεί να έχουν βασική γνώση Ελληνικών.

Τα μαθήματα αγγλικών για ενήλικες στα ΓΡΑΨΑ γίνονται από καθηγητές-ελίτ!

Για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Αγγλικών

Οι εξετάσεις ΚΠΓ-Αγγλικά διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2003 και συνεχίζονται με επιτυχία έως σήμερα. Η κεντρική ιδέα ήταν ο σχεδιασμός εξετάσεων οι οποίες να πιστοποιούν γνώσεις διάφορών γλωσσών και να έχουν πλήρη αναγνώριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάθε χρόνο διοργανώνονται σεμινάρια είτε για την εκπαίδευση νέων εξεταστών προφορικών ΚΠΓ είτε για την επιμόρφωση των παλαιών, σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι τώρα, πάνω από 3.000 εξεταστές έχουν εκπαιδευτεί σ’ αυτά τα σεμινάρια που γίνονται σε κύκλους των 20 συμμετεχόντων, με υλικό διδασκαλίας ένα επιμορφωτικό εγχειρίδιο ακριβώς πάνω στις ανάγκες της εξέτασης του ΚΠΓ Αγγλικά με video και προσομοιώσεις.

To Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας «Αγγλικά» είναι ένα σύστημα εξετάσεων σχεδιασμένο από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Στοχεύει στην πιστοποίηση διαφορετικών επιπέδων γνώσης μιας ξένης γλώσσας – δηλαδή τις δεξιότητες που έχει αναπτύξει κάποιος να χρησιμοποιεί μια ξένη γλώσσα σε διάφορες περιστάσεις.

Μάθετε περισσότερα για τα αγγλικά εξ αποστάσεως στα ΓΡΑΨΑ!

Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Αγγλικών αρχίζουν από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους έως το Proficiency (ECPE, CPE, LRN, NOCN, MSU, PEOPLECERT, TIE, κ.ά.). Με χιλιάδες επιτυχόντες και φέτος στις εξετάσεις Ανώτερων Πτυχίων, τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 στα Αγγλικά. 130.000 έχουν μάθει ξένες γλώσσες κοντά μας. Επιπλέον τα ΓΡΑΨΑ παρέχουν και εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες online. Στα ΓΡΑΨΑ δεν θα βρείτε ένα απλό φροντιστήριο Αγγλικών.

Ελάτε, λοιπόν, στα ΓΡΑΨΑ, σήμερα! Πάρτε «ΚΠΓ Αγγλικά», με την ... 1η!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Instagram Γράψα
 • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία