Αρχική σελίδα / Γλώσσες & Πτυχία: ταχύρυθμα προγράμματα / Ιταλικά για ενήλικες

Εκμάθηση Ιταλικών για τα πτυχία PLIDA και Diploma

Σεμινάριο Ιταλικών στα Γράψα
Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Πτυχία Ιταλικών PLIDA και Diploma
Ξένη Γλώσσα = Σπουδές & Εργασία

Πτυχία PLIDA

Το Comitato di Salonicco σε συνεργασία με τη Società Dante Alighieri είναι η διεξαγωγή εξετάσεων για την απόκτηση πιστοποιητικού PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri), με το όποιο πιστοποιείται επίσημα η γνώση των ιταλικών σε όλα τα επίπεδα και το οποίο αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. Η Società Dante Alighieri διοργανώνει τις εξετάσεις PLIDA για όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν ακριβώς το επίπεδο εξοικείωσης τους στην ιταλική γλώσσα και να λάβουν μια επίσημη αναγνώριση της ικανότητας τους.

Οι εξετάσεις αυτές διεξάγονται δύο φόρες τον χρόνο και στα έξι επίπεδα, από το Α1 έως το C2 που αντιστοιχούν στα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς. Η πιστοποίηση χορηγείται από την «Εταιρεία Dante Alighieri» της Ρώμης δια μέσου της Ελληνικής Επιτροπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και είναι αναγνωρισμένες από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.


Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ η εκμάθηση Ιταλικών γίνεται σε ταχύρυθμα και ολιγομελή τμήματα.Η ειδίκευσή μας στους σπουδαστές 18+, η πρωτοποριακή και εμπλουτισμένη μεμνημοτεχνικές (NLP) μεθόδους διδασκαλία καθώς και τα μοναδικά ψηφιακά μαθήματα στον Διαδραστικό πίνακαεγγυώνται την επιτυχία στις εξετάσεις.


 

Τα σχετικά διπλώματα εκδίδονται με το σήμα και την επιστημονική επάρκεια του Πανεπιστημίου LA SAPIENZA της Ρώμης, Τμήμα Φιλολογίας και Φιλοσοφίας. Κάθε υποψήφιος μπορεί να επιλέξει το επίπεδο στο οποίο θα διαγωνιστεί όπως και να συμμετάσχει σε δυο επίπεδα κατά την ιδία εξεταστική περίοδο π.χ. Β2 & C1.

Η εξέταση κάθε επιπέδου έχει 4 ενότητες, μια για κάθε γλωσσική δεξιότητα, ενώ ο χρόνος κυμαίνεται ανάλογα το επίπεδο:

 1. Κατανόηση προφορικού λόγου (20'-30')
 2. Κατανόηση γραπτού λόγου (30'-45')
 3. Παραγωγή γραπτού λόγου (40'-135')
 4. Παραγωγή προφορικού λόγου (10'-15')
Κάθε ενότητα δίνει 30 πόντους, ενώ για την απόκτηση του πτυχίου απαιτούνται τουλάχιστον 18/30 πόντους σε κάθε ενότητα. Έαν αποτύχει ο υποψήφιος να πετύχει σε όλες τις ενότητες, βάσει του νέου κανονισμού μπορεί να κρατήσει έστω και μία επιτυχής ενότητα και να δώσει τις υπόλοιπες την επόμενη εξεταστική, με τα ανάλογα εξέταστρα (καθορίζονται από το πλήθος των επανεξεταζόμενων ενοτήτων). Τα συνολικά εξέταστρα είναι περίπου 80€ για το επίπεδο Β1, 90€ για το Β2, 120€ για το Γ1 και 140€ για το Γ2. Αποτελέσματα βγαίνου μετά από 2-2.5 μήνες μετά από τις εξετάσεις.

Βίντεο Ιταλικά

 

Πτυχία Diploma του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, διοργανώνει τις εξετάσεις για τα πτυχία Diploma di Lingua Italiana στα επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου.

Για την απόκτηση του πτυχίου ο υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει βαθμολογία τουλάχιστον 48/80. Εάν αποτύχει σε μία ενότητα (γραπτή ή προφορική) μπορέι να επανεξεταστεί μόνο σε αυτή, μέσα σε ένα χρόνο, με νέα εξέταστρα. Το κόστος της εξέτασης ανέρχεται στα 90€ (ή 80€ για πλήρης επανεξέταση την επόμενη εξεταστική), ενώ η επανεξέταση μιας ενότητας ανέρχεται στα 45€

Η δομή της εξέτασης επιπέδου Γ1 είναι η εξής:

 1. Γραπτές εξετάσεις: Εξετάζεται η κατανόηση γραπτών και προφορικών κειμένων καθώς και οι γνώσεις γραμματικής (130')
 2. Παραγωγή γραπτών κειμένων (90')
Προφορικές εξετάσεις: Ο υποψήφιος συζητάει με τον εξεταστή σχολιάζοντας ένα άρθρο, μια εικόνα ή ένα ρητό και παρουσιάζοντας τον εαυτό του (15'-20').


Ο εκπαιδευτικός όμιλος ΓΡΑΨΑ, πρωτοπόρος στην ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων, έχει 1200+ πτυχιούχους στα πτυχία γλωσσών κάθε χρόνο. Σε αυτό συνέβαλλαν και οι 5.000 δωρεάν έξτρα ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας το προηγούμενο έτος, καθώς και η δυνατότητα εναλλάξ παρακολούθησης ή αναπλήρωσης ωρών λόγω απουσιών, κάτι συχνό σε φοιτητές λόγω εξεταστικής.

Σεμινάριο (webinar) Mauro Pichiassi Σεμινάριο (webinar) Mauro Pichiassi

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Πόσα είναι τα Proficiency;
Πόσα “Proficiency” υπάρχουν? 1/2/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Μάθετε πόσα “Proficiency” υπάρχουν! Αναλυτικές πληροφορίες και Tips επιτυχίας
Τα Αγγλικά στον κόσμο
Αγγλικά: η παγκόσμια γλώσσα 24/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εάν ολόκληρος ο πλανήτης έπρεπε να επιλέξει μία και μοναδική κοινή γλώσσα επικοινωνίας αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά
Εκμάθηση Αγγλικών
Εκμάθηση Αγγλικών σε λίγους μήνες 22/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εγγυημένη εκμάθηση Αγγλικών. Με άρτια οργανωμένα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Google plus Γράψα
 • Linkedin Γράψα