37 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
Teacher's corner
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Σύγκριση πτυχίων Lower

21 ΙΟΥΛ 2021 - Μαρία Σακελλαρίου


Σύγκριση πτυχίων Lower
Ποιο Lower να δώσω;
Μέσα στον λαβύρινθο των πολλών πλέον αναγνωρισμένων πτυχίων αγγλικών, μια

σύγκριση πτυχίων Lower

θα βοηθήσει όσους σήμερα αναρωτιούνται ‘

Ποιο Lower να δώσω;

’ στην αναζήτησή τους.

Εξαιρετικοί!!! Σέβονται τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο μου, μου παρέχουν ευκολία στη μάθηση, μια υπέροχη δασκάλα κι επιπλέον βοηθητικές υπηρεσίες!! Κι όλα αυτά με μαθήματα Αγγλικών online από απόσταση!
Χριστίνα Γυφτάκη,
Ηθοποιός
Διαβάζοντας παρακάτω θα βρείτε ποιο από τα αναγνωρισμένα πτυχία αγγλικών ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 στα Αγγλικά για ενήλικες. 120.000 έχουν μάθει ξένες γλώσσες μαζί μας. Στα ΓΡΑΨΑ Η εκμάθηση αγγλικών γίνεται είτε σε τάξη είτε ως μαθήματα αγγλικών online.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας!

Το επίπεδο Καλής Γνώσης (Β2-Lower) πιστοποιείται με πτυχία διαφόρων εξεταστικών φορέων των οποίων η εξέταση διαφοροποιείται ως προς τη δομή, τον τρόπο εξέτασης, την διάρκεια αλλά και τον βαθμό δυσκολίας. Ποιο Lower να δώσω λοιπόν; Ποια είναι τα πιο εύκολα πτυχία αγγλικών; Κάνοντας μια σύγκριση πτυχίων Lower ξεκινάμε φυσικά με τα γνωστά σε όλους μας FCE (Cambridge Lower) και ECCE ή αλλιώς Michigan Lower.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

FCE

Οι εξετάσεις του FCE ή όπως τις ονομάζουν οι περισσότεροι υποψήφιοι LOWER CAMBRIDGE αποτελούνται από 4 μέρη: Reading and Use of English (κατανόηση κειμένου, γραμματική, λεξιλόγιο), Writing (παραγωγή γραπτού λόγου, 2 εκθέσεις), Listening (ακουστική κατανόηση) και Speaking (προφορική εξέταση). Τα 4 papers συμψηφίζονται και η βάση επιτυχίας είναι 60%. Το FCE είναι πτυχίο μεγάλου κύρους, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα, θεωρείται όμως από πολλούς που αναζητούν ποιο Lower να δώσουν μία πιο απαιτητική εξέταση συγκριτικά με άλλες. Πώς βαθμολογείται το lower Cambridge;

ECCE

Συνεχίζοντας την σύγκριση πτυχίων Lower το ECCE (MICHIGAN LOWER) είναι ένα επίσης πολύ γνωστό πτυχίο μεγάλου Πανεπιστημίου με κάπως πιο φιλική εξέταση καθώς αποτελείται από ερωτήματα αποκλειστικά πολλαπλών επιλογών. Τα μέρη της εξέτασης ECCE είναι 4: Listening ( ακουστική κατανόηση), GVR (γραμματική, λεξιλόγιο, κατανόηση κειμένων), Writing ( έκθεση) και ECCE Speaking (προφορική εξέταση). Τα 4 μέρη συμψηφίζονται και η βάση επιτυχίας είναι 65%. Το Lower Michigan, όπως το λένε οι περισσότεροι υποψήφιοι, επιλέγεται από πολλούς υποψηφίους που αναρωτιούνται ‘Τι Lower να δώσω;’ ως μια πιο εύκολη εξέταση συγκριτικά με το FCE. Μάθετε περισσότερα για τo θέμα: Michigan Lower βαθμολογια,

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

LRN

Μια άλλη εξέταση που συναντάμε κατά την σύγκριση πτυχίων Lower είναι το LRN. Το LRN B2 (LRN Lower) γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια καθώς είναι μια πιο προσιτή και απλή εξέταση με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Η βάση του LRN είναι 50% σε όλα τα levels και συμψηφίζονται όλα τα parts χωρίς προϋποθέσεις. Το Listening είναι αρκετά απλό και ακούγεται 2 φορές και τα θέματα των προφορικών δίνονται 2 εβδομάδες πριν τις εξετάσεις ώστε ο υποψήφιος να προετοιμαστεί πάνω στο θέμα που θα επιλέξει. Επίσης στα πλεονεκτήματα του LRN συγκαταλέγεται το ότι εάν ο υποψήφιος αποτύχει έχει τη δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το LRN B2 μια φιλική εξέταση αγγλικών.

TOEIC

Άλλη μια αρκετά προσιτή εξέταση αγγλικών που βρίσκουμε κατά την σύγκριση των πτυχίων Lower είναι το TOEIC. Η εξέτασή του είναι σύντομη με διάρκεια 2 ώρες και αποτελείται από 2 μέρη: Listening Comprehension (45 λεπτά) και Reading Comprehension (75 λεπτά) μόνο με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών. Τα προφορικά και η έκθεση δεν εξετάζονται και αυτό κάνει την προετοιμασία για αυτές τις εξετάσεις συντομότερη και πιο εύκολη. Επίσης οι εξετάσεις TOEIC διενεργούνται πολύ συχνά (κάθε εβδομάδα) και τα αποτελέσματα βγαίνουν πολύ γρήγορα (σε περίπου 10 ημέρες). Ο υποψήφιος πρέπει να επιτύχει TOEIC score 505-780/1000 για να αποκτήσει πιστοποίηση επιπέδου Καλής γνώσης / TOEIC B2. Το TOEIC B2 αποτελεί επίσης μια καλή εναλλακτική για όσους αναζητούν ‘Ποιο Lower να δώσω;’ και θέλουν μια πιο βατή εξέταση.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

NOCN

Συνεχίζοντας την σύγκριση των Lower συναντάμε τις εξετάσεις του NOCN. Οι εξετάσεις NOCN B2 είναι ευνοϊκές προς τον υποψήφιο με διατήρηση για 3 χρόνια των parts που πέτυχε, ευέλικτο χρόνο και βάση 51%. Μάθετε περισσότερα για τη βαθμολογία NOCN. Όλη η εξέταση περιέχει ερωτήματα πολλαπλών επιλογών με 3 απαντήσεις (a, b, c) και όχι 4 (a, b, c, d) όπως σε άλλες εξετάσεις. Το περιεχόμενο των εξετάσεων βασίζεται σε οικεία θεματολογία, με αρκετά βατό Reading χωρίς ερωτήσεις-παγίδες, το Listening ακούγεται 2 φορές και τα ποσοστά επιτυχίας του είναι πολύ υψηλά (αγγίζουν το 90%).

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

TIE

Μια άλλη επίσης καλή επιλογή Lowerείναι το πτυχίο αγγλικών TIE. Είναι μια διαβαθμισμένη πιστοποίηση- ο υποψήφιος παίρνει πτυχίο σε κάθε περίπτωση, αντίστοιχου επιπέδου βάσει του score του. Οι TIE Exams είναι αρκετά καινοτόμες και πρωτοποριακές εξετάσεις όπου ο υποψήφιος προετοιμάζει από πριν ένα logbook (βασισμένο σε ένα project, ένα βιβλίο της επιλογής του κι ένα news story) πάνω στο οποίο εξετάζεται σε προφορικά και γραπτά. Εξετάσεις διενεργούνται κάθε μήνα. και δίνεται η δυνατότητα δωρεάν επανεξέτασης εάν ο υποψήφιος TIE δεν επιτύχει το επίπεδο στο οποίο στόχευε.

LANGUAGECERT

Ολοκληρώνοντας την σύγκριση πτυχίων lower βλέπουμε και τις εξετάσεις της PEOPLECERT , φορέα πιστοποίησης γλωσσικών δεξιοτήτων που παρέχει τις εξετάσεις LanguageCert σε όλα τα επίπεδα. Οι εξετάσεις PEOPLECERT / LanguageCert International ESOL B2 (Lower) προσφέρονται σε έντυπη (paper-based) και ηλεκτρονική (computer-based) μορφή. Πρόκειται για μια ευέλικτη και φιλική εξέταση με βάση επιτυχίας 50% και συχνές ημερομηνίες εξετάσεων κάθε μήνα. Αποτελείται από 2 ανεξάρτητες εξετάσεις, Γραπτές και Προφορικές για τις οποίες ο υποψήφιος λαμβάνει ξεχωριστά πιστοποιητικά. Μάθετε για τη νέα online εξέταση LTE.

Μάθετε περισσότερα για τα θέματα: ποιο είναι το πιο εύκολο πτυχίο αγγλικών για ΑΣΕΠ, εύκολο πτυχίο αγγλικών για ενήλικες ή δοκιμάστε τις γνώσεις σας με ένα 10λεπτο τεστ αγγλικών Β2

Ελάτε, λοιπόν, στα ΓΡΑΨΑ για να βρούμε μαζί το Lower που ταιριάζει στις ανάγκες σας και ξεκινήστε μαθήματα Αγγλικών, τώρα!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!
Επιστροφή στη λίστα

Μοιραστείτε τη σελίδα:
Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
ECCE: το Lower Michigan
ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower 15/9/2021 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
  • Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+
  • Στους 18+ ένας είναι ο ειδικός. Όλοι οι άλλοι…γενικώς!
  • 120.000 έμαθαν Ξένες Γλώσσες, μαζί μας!