Αρχική σελίδα /

ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower

30 ΑΥΓ 2020 - Άννα Ρούσσου


ECCE: το Lower Michigan
ECCE με την ... πρώτη!
Για το

ECCE

ή

Lower Michigan

(όπως το λένε οι περισσότεροι υποψήφιοι) προετοιμάζω εδώ και αρκετά χρόνια στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου, μερικούς από τους χιλιάδες(!) επιτυχόντες μας στις Εξετάσεις ECCE. Από την πολύχρονη εμπειρία μου στα Αγγλικά για ενήλικες, φοιτητές ή εργαζόμενους, και ειδικά στην προετοιμασία υποψηφίων για το Lower Michigan έχω καταλήξει σε 10 σημεία που πρέπει να προσέχουν οι σπουδαστές μας για να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Αξίζει, λοιπόν, να προσέξετε τα εξής:
 
 1. Κατανέμετε σωστά το χρόνο σας στο ECCE GVR. Δεν "κολλάμε” σε μεμονωμένες ερωτήσεις, γιατί τι νόημα έχει να βρούμε ένα σωστό και να μην προλάβουμε δέκα;

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ φετινούς επιτυχόντες μας!

 1. Μην αφήνετε ούτε ένα κενό. Ακόμα κι αν δεν ξέρετε καθόλου την απάντηση, ελπίστε στην εύνοια της τύχης!
 2. Προσοχή στο Answer Sheet του Lower Michigan! Περνάτε τις απαντήσεις σας απευθείας σ' αυτό γιατί στο τέλος δεν σας αφήνουν χρόνο να τις μεταφέρετε. Έχετε προμηθευτεί το σωστό μολύβι και αν χρειαστεί σβήνετε σχολαστικά. Επίσης, έχετε το νου σας στην αρίθμηση μη τυχόν και βάζετε τη σωστή απάντηση στο λάθος νούμερο.
 3. Στο Listening του Lower Michigan απαντάτε κατευθείαν στο Answer Sheet. Αν δεν καταλάβετε καθόλου κάποιο διάλογο στις εικόνες, μην πανικοβληθείτε. Βάλτε αμέσως μια απάντηση στην τύχη, ξεχάστε το και συγκεντρωθείτε στο επόμενο.
 4. Μην αφήνετε κανένα κενό ούτε στο ECCE Listening, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κάνετε λάθος στην αρίθμηση.

Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

 1. Για την έκθεση του Michigan Lower, ο διαθέσιμος χρόνος είναι μόνο 30 λεπτά, γι' αυτό να τον αξιοποιήσετε κατάλληλα. Να έχετε ένα πλάνο στο μυαλό σας και να ξεκινήσετε να γράφετε αμέσως με την έναρξη του χρόνου.
 2. Η προσεκτική ανάγνωση του θέματος είναι η μισή έκθεση. Βεβαιωθείτε πως έχετε κατανοήσει το θέμα και πως ότι γράφετε είναι σχετικό μ' αυτό.
 3. Είναι πολύ πιο βολικό να κάνετε 4 παραγράφους και να δίνετε έμφαση στις δυο μεσαίες, δηλαδή σε αυτές του κυρίως θέματος.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

 1. Πηγαίνετε στις εξετάσεις Lower Michigan έχοντας εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρει η φοίτηση στα ΓΡΑΨΑ (Language Lab, πολλά extra δωρεάν μαθήματα, κορυφαίους καθηγητές, το βιβλίο μας ‘Score Success’ για επίπεδο ECCE κλπ).
 2. Τέλος, πηγαίνετε στις εξετάσεις με ψυχραιμία, ηρεμία, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Τεστ αγγλικών - ECCE Τεστ αγγλικών - ECCE

Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας! Ευέλικτα ωράρια συμπληρωματικά στη Σχολή ή την Εργασία σας!

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!
 • Ευχάριστο περιβάλλον ΓΡΑΨΑ
  quotes
  Στον ουρανό το έψαχνα, στη γη (δίπλα στο σπίτι μου) το βρήκα. Ευχάριστο περιβάλλον, σύγχρονοι τρόποι εκμάθησης, μεταδοτικοί καθηγητές. Ευχαριστώ πολύ ΓΡΑΨΑ Καλλιθέας για την εμπειρία!
  quotes
  Βίκυ Αντώναρου
  Τραγουδίστρια. Πήρε Β2-Lower
 • εκμάθηση ξένης γλώσσας 
  quotes
  Ο Όμιλος ΓΡΑΨΑ ξεχωρίζει! Κάνει την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας συναρπαστική και μοναδική εμπειρία!Εδώ η επιτυχία είναι δεδομένη και όλοι οι στόχοι εφικτοί!
  quotes
  Έλενα Βαγγελάτου
  Νηπιαγωγός - πήρε ECCE
 • Γνώμη πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης
  quotes
  Ένα από τα πιο οργανωμένα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, πάντοτε δίπλα στο σπουδαστή. Πρωτοποριακό σύστημα εκμάθησης, δωρεάν extra ώρες μαθημάτων.
  quotes
  Χρήστος Γιούλος
  Φοιτητής - ΤΕΙ, Αθήνα. Πήρε Lower συνεχίζει για Proficiency
 • Καλλιθέα proficiency ecce
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ σε στηρίζουν σε κάθε δυσκολία. Πήρα ECCE! Πολύ ευχάριστο μάθημα! Ανυπομονούσα να έρθει η ώρα!
  quotes
  Ντιάνα Νίστορ
  Νοσηλεύτρια
 • Αγία Παρασκεύη lower
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ Αγίας Παρασκευής κατάφερα να πάρω το Lower σε λιγότερο από 1 χρόνο! Συνεχίζω για Proficiency. Φυσικά στα ΓΡΑΨΑ που είναι εγγύηση για την επιτυχία!!!
  quotes
  Τζιβελέκης Βασίλης
  Ηλεκτρονικός Μηχανικός
 • ECCE - Αμπελόκηποι
  quotes
  Έπρεπε να είχα έρθει στα ΓΡΑΨΑ νωρίτερα! Μετά από 5(!) αποτυχημένες προσπάθειες, ξεκίνησα μαθήματα στα ΓΡΑΨΑ και πήρα ECCE αμέσως, με την 1η! 
  quotes
  Ρούκου Αθηλένα
  Φοιτήτρια Εκπαιδευτικός Ηλεκτρολόγος ΑΣΠΑΙΤΕ

Αυτή η σελίδα έχει μεγάλη ζήτηση. Την τελευταία εβδομάδα την επισκέφθηκαν 461 άτομα

Σεμινάριο (webinar) Bob Obee Σεμινάριο (webinar) Bob Obee

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

«ΤΕΧΝΙΚΕΣ» ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ECCE:

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

Το Michigan Lower του αποτελείται από 4 sections. Αυτά είναι τα εξής:

 1. Listening (κατανόηση προφορικού λόγου): Βασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από CD. Περιέχει δυο parts και συνολικά 50 ερωτήσεις.
  Διάρκεια: 35'

Τεστ αγγλικών - ECCE Τεστ αγγλικών - ECCE

 1. ECCE GVR (Grammar, Vocabulary, Reading): 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.
  • ECCE Grammar
   Αυτό το μέρος της εξέτασης του ECCE περιέχει 35 ερωτήσεις εκ των οποίων η κάθε μια περιέχει μία η δύο ελλιπείς προτάσεις ακολουθούμενη/ες από επιλογές λέξεων ή φράσεων.
  • ECCE Vocabulary
   Αυτό το μέρος της εξέτασης περιέχει 35 ερωτήσεις εκ των οποίων η κάθε μια περιέχει μία η δύο ελλιπής προτάσεις ακολουθούμενη/ες από επιλογές λέξεων ή φράσεων. Μόνο μία επιλογή από τις τέσσερεις είναι σωστή.
  • ECCE Reading
   Περιέχει τέσσερα κείμενα που ακολουθούνται από ερωτήσεις κατανόησης το κάθε ένα. Οι υποψήφιοι του Lower Michigan επιλέγουν τη κατάλληλη απάντηση από τις τέσσερεις εκτυπωμένες επιλογές και πρέπει να αποδείξουν διαφορετικές δεξιότητες όσον αφορά την κατανόηση κειμένου, όπως: κατανόηση βασικής ιδέας, κατανόηση λεπτομερειών και παραδειγμάτων, κατανόηση βασικού σκοπού του κειμένου και κατανόηση λεξιλογίου.
  Διάρκεια: 90'

  Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) ! Βραβευμένοι από την Ελληνο - Αμερικανική Ένωση (Πτυχία Michigan) !

 2. ECCE Writing (γραπτό μέρος): Μια γραπτή εργασία περίπου 180 - 200 λέξεων που βασίζεται σε δεδομένες πληροφορίες. Οι υποψήφιοι ECCE διαβάζουν ένα μικρό απόσπασμα από ένα γράμμα η άρθρο που θα μπορούσε να υπάρχει σε εφημερίδα. Το κείμενο παρουσιάζει κάποιο θέμα στο οποίο ο υποψήφιος του Lower Michigan πρέπει να απαντήσει. Δίνεται δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο θέματα: letter η essay. Δεν υπάρχει καθορισμένος αριθμός λέξεων, άλλα οι υποψήφιοι αναμένεται να γράψουν περίπου 190 – 240 λέξεις. Η έκθεση πρέπει να ολοκληρώνεται μέσα σε 30 λεπτά.
  Διάρκεια: 30'
 3. ECCE Speaking (συνέντευξη): Η προφορική εξέταση γίνεται ανάμεσα στον υποψήφιο και τον εξεταστή και αποτελείται από 3 στάδια. Στο 1ο στάδιο οι υποψήφιοι του Lower Michigan καλούνται να συστηθούν και να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Στο 2ο στάδιο ο εξεταστής παρουσιάζει στον υποψήφιο κάποιες και αναμένει από τον υποψήφιο να κάνει ερωτήσεις για να μάθει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα και να προτείνει μια λύση. Στο 3ο στάδιο οι υποψήφιοι ECCE πρέπει να απαντήσουν σε μερικές πιο γενικές ερωτήσεις που σχετίζονται με το θέμα του 2ου σταδίου.
  Διάρκεια: 10'

Στα ΓΡΑΨΑ κερδίζεις σε χρόνο, χρήματα και κόπο! Στα ΓΡΑΨΑ κερδίζεις σε χρόνο, χρήματα και κόπο!

 

Πώς βαθμολογείται το ECCE

Στο Πανεπιστήμιο του Michigan, στις ΗΠΑ, βαθμολογούνται: Listening & GVR από ειδικά λογισμικά, ενώ στο Writing κάθε έκθεση βαθμολογείται από 2 βαθμολογητές. Αν υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους, ένας 3ος βαθμολογητής καθορίζει τον τελικό βαθμό.
 
Το Speaking του ECCE βαθμολογείται στην Ελλάδα από πιστοποιημένους βαθμολογητές.
 
Η βαθμολογία του ECCE ακολουθεί την παρακάτω κλίμακα:
 
Περιγραφή
Βαθμός
Honors (H)
840-1000
Pass (P)
750-835
Low Pass (LP)
650-745
Borderline Fail (BF)
610-645
Fail (F)
0-605

Επιτυχόντες θεωρούνται οι υποψήφιοι ECCE που πετυχαίνουν μέσο όρο βαθμολογίας σε όλες τις ενότητες από 650 και πάνω. Αν δε, λάβουν 840 και πάνω παίρνουν τη διάκριση "with Honors”!

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και στο Lower Michigan!

 

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία

Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Έλα στα ΓΡΑΨΑ! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
27ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
ECCE: το Lower Michigan
ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις Michigan Lower 30/8/2020 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
ecpe 2020
ΡΕΚΟΡ «ΓΡΑΨΑ» και στα αποτελέσματα ECPE – Michigan Proficiency 2020 (εξεταστική Μαΐου 2020) 26/8/2020 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Επιτυχίες σχεδόν 100% στο Michigan Proficiency 2020
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
e-learning
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία
 • Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός με ειδίκευση στους 18+
 • Στους 18+ ένας είναι ο ειδικός. Όλοι οι άλλοι…γενικώς!