40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Εξετάσεις B1: Πτυχία – Φορείς – Test B1

17 ΙΟΥΛ 2017


B1 Το επίπεδο

B1

στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, σημαίνει πως ο κάτοχός του είναι ανεξάρτητος χρήστης της γλώσσας σύμφωνα με το Ενιαίο Πλαίσιο Αναφοράς για τις γλώσσες. Ένα

πτυχίο B1

βρίσκεται στο 3ο από τα 6 συνολικά επίπεδα που έχουν οριστεί και στο 1ο που υποδηλώνει πως ο κάτοχός του μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα σε ένα ξενόγλωσσο περιβάλλον. Όποιος πετύχει σε

εξετάσεις B1

επιπέδου μπορεί να χειριστεί καταστάσεις που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη χώρα που ομιλείται η γλώσσα που μαθαίνει, να περιγράψει εμπειρίες και γεγονότα και γενικότερα να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της εργασίας και της καθημερινότητας. Το ΑΣΕΠ αναγνωρίζει διάφορα πτυχία ή

πιστοποιητικά B1

επιπέδου για τα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά και οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν εξέταση ανάλογα με τις δυνατότητες τους και την επίδοσή τους σε γραπτό και προφορικό λόγο.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, κορυφαίος στα Πτυχία, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα και για την απόκτηση και B1, με ευέλικτα ωράρια και φιλικά δίδακτρα στα 10δες «ΓΡΑΨΑ» σε Αθήνα, Πειραιά και Πάτρα. 88.000 ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη) πέρασαν από τα θρανία μας! ΓΡΑΨΑ! Νο1 και στα ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ!

Τεστ επιπέδου Β1 Τεστ επιπέδου Β1

Για τα Αγγλικά, στα ΓΡΑΨΑ, ο σπουδαστής θα χρειαστεί τρεις 4μηνους, ταχύρυθμους κύκλους σπουδών για την απόκτηση επιπέδου Αγγλικά B1 αν ξεκινήσει από αρχικό επίπεδο. Με την ολοκλήρωση του 3ου τετράμηνου κύκλου ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να κάνει κάποιες συνεννοήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο και θα μπορεί να δώσει

test B1

για το PET, το BCCE, το City & Guilds B1, το PTE/EDEXCEL Level 2, το TOEIC και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας B. Δεδομένου πως υπάρχει πληθώρα πτυχίων B1 για τα Αγγλικά, και για να μη .... χαθείτε στο δρόμο των πτυχίων, στα ΓΡΑΨΑ θα σας βοηθήσουμε να πάρετε τη σωστή απόφαση! Αν για παράδειγμα η έκθεση δεν είναι το δυνατό σας σημείο, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε το TOEIC που περιορίζεται στο listening και το reading.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Στα Γαλλικά το επίπεδο B1 πιστοποιείται από τρεις φορείς. Έτσι ο υποψήφιος για Γαλλικά B1 μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο DELF B1 (Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας και IFA), το SORBONNE Β1 (του Πανεπιστημίου της Σορβόννης) και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επίπεδο Β (ενιαίο διαβαθμισμένο επίπεδο B1/Β2). Και οι τρεις εξετάσεις B1, περιλαμβάνουν αξιολόγηση και των τεσσάρων δεξιοτήτων των υποψηφίων, δηλαδή ακουστική και γραπτή κατανόηση, γραπτή έκφραση και προφορική εξέταση. Εκτός όμως από το επίπεδο Β1, στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ μπορεί κάποιος να προετοιμαστεί και για κάποιο άλλο πτυχίο γαλλικών, όπως τα: Delf Α1, Delf Β2 και Dalf C2 που παρέχονται από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας ή τα Sorbonne B2 και Sorbonne C1.

Tα Γερμανικά B1 έχουν ιδιαίτερη ζήτηση μιας και δίνουν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να επικοινωνούν επαρκώς αν ταξιδέψουν σε γερμανόφωνες χώρες αλλά και μπορούν να κατανοούν τα βασικά σημεία του καθημερινού λόγου. Εξετάσεις B1 διοργανώνονται από το Goethe-Institut για το Goethe Β1, (μέχρι πρότινος ‘Grundstufe’), από το Υπουργείο Παιδείας (ΚΠΓ B) ενώ υπάρχει και η επιλογή του Αυστριακού OSD σε επίπεδο B1. Εξετάσεις για τα πτυχία B1 διενεργούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα και ανάλογα με την πιστοποίηση που έχει επιλέξει κάποιος. Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ μπορεί κάποιος να προετοιμαστεί και για κάποιο άλλο πτυχίο του Goethe-Institut, όπως τα Goethe B2 και Goethe C1.

Αν κάποιος επιλέξει να πάρει Ιταλικά B1, τότε στα ΓΡΑΨΑ μπορεί μέσα σε 8 μόλις μήνες να κατακτήσει επίπεδο B1. Για να πιστοποιήσει το επίπεδό του μπορεί να δώσει εξετάσεις για τα πιστοποιητικό B1, CELI 2, το Diploma B1, το PLIDA B1 και το ενιαίο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας B. Μπορεί επίσης να προετοιμαστεί και να δοκιμάσει και για το επόμενο πτυχίο, όπως για παράδειγμα το Celi 3.

Για τα Ισπανικά B1, εκτός από το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που είναι κοινό με τις άλλες γλώσσες, ο υποψήφιος μπορεί να επιλέξει και το DELE B1 το οποίο διοργανώνεται από το Instituto Cervantes και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο.

Θέλω να ενημερωθώ για Πτυχία Ξένων Γλωσσών



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία