Αρχική σελίδα /

DELF B1: Tips για να πετύχετε στις εξετάσεις

5 ΜΑΙ 2017 - Μαρία Σιδερή, Υπεύθυνη Τομέα Γαλλικών

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

DELF B1 Οι εξετάσεις για τα

πτυχία γαλλικών

 Delf Β1 κλπ διενεργούνται από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας.

Τα πτυχία Delf και Dalf εναρμονίζονται πλήρως με τα έξι επίπεδα που όρισε το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο1 και στα Γαλλικά για ενήλικες (φοιτητές, στελέχη, εργαζόμενοι) με 88.000 σπουδαστές ξένων γλωσσών έως τώρα, παρέχει από το 1984 υψηλών προδιαγραφών προγράμματα σπουδών και στα Γαλλικά με πάνω από 2.000 επιτυχόντες, κάθε χρόνο, στις Εξετάσεις Πτυχίων Γλωσσών.

Επιπλέον, στα ΓΡΑΨΑ κάνουμε πολλά ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Γαλλικών για Υποστήριξη ή αναπλήρωση Μαθημάτων που μπορεί να χάσατε. Πέρυσι, παρείχαμε 5.000(!), ΔΩΡΕΑΝ έξτρα ώρες για αναπλήρωση μαθημάτων ή κάλυψη αδυναμιών των σπουδαστών/ριών μας.

Η αντιστοιχία του πόσο καλά Γαλλικά γνωρίζετε, με τα πτυχία γαλλικών είναι η εξής:

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Πτυχία γαλλικών Επίπεδο που αντιστοιχεί στα πτυχία γαλλικών
Επίπεδο Α1 DELF A1 Επίπεδο επιβίωσης
Επίπεδο Α2 DELF A2 Ανεξάρτητος χρήστης
Επίπεδο Β1 DELF B1 Μέτρια γνώση
Επίπεδο Β2 DELF B2 Καλή γνώση
Επίπεδο C1 DALF C1 Πολύ καλή γνώση
Επίπεδο C2 DALF C2 Άριστη γνώση

Πιο συγκεκριμένα, το πτυχίο γαλλικών Delf B1 πιστοποιεί τις δεξιότητες του σπουδαστή να αντιμετωπίζει προβλήματα της καθημερινότητας. Πρόκειται δηλαδή για την ικανότητα κατανόησης και συμμετοχής σε συζητήσεις που σχετίζονται με την επικαιρότητα, για τη γνώση βασικών γραμματικών γνώσεων και λεξιλογίου και τη δεξιότητα να κατανοεί απλά κείμενα επίπεδου Β1.

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!

Περιεχόμενο εξέτασης DELF B1

Ακουστική κατανόηση DELF B1

Πρόκειται για κατανόηση τριών ή τεσσάρων ηχογραφημένων αποσπασμάτων που σχετίζονται με καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Η μέγιστη διάρκεια της εξέτασης επίπεδου DELF B1 είναι τα 25 λεπτά περίπου και η μέγιστη βαθμολογία είναι 25 πόντοι.

Γραπτή κατανόηση DELF B1

Πρόκειται για τη κατανόηση δύο κειμένων. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για καθημερινά άρθρα οπού ο υποψήφιος αναζητά χρήσιμες πληροφορίες ή για την αναγνώριση σημαντικών στοιχείων ενός κειμένου που στοχεύει να πληροφορήσει τον αναγνώστη. Η μέγιστη διάρκεια της εξέτασης επίπεδου DELF B1 είναι τα 30 λεπτά περίπου για κάθε κείμενο και η μέγιστη βαθμολογία είναι 25 πόντοι.

Γραπτή έκφραση DELF B1

Πρόκειται για έκφραση προσωπικής άποψης που σχετίζεται με απλές επικοινωνιακές καταστάσεις (άρθρο κλπ). Η μέγιστη διάρκεια της εξέτασης επίπεδου DELF B1 είναι τα 40 λεπτά περίπου και η μέγιστη βαθμολογία είναι 25 πόντοι.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Προφορική έκφραση DELF B1

Αυτή η εξέταση του DELF B1 αποτελείται από τρία μέρη: 1ο μέρος: Προσωπική παρουσίαση 2ο μέρος: Παρουσίαση μιας άποψης με βάση ένα γραπτό κείμενο (πχ άρθρο). 3ο μέρος: διάλογος με ανταλλαγή ιδεών, απόψεων. η προετοιμασία διαρκεί 15 λεπτά και η παρουσίαση 10 λεπτά. Η συνολική διάρκεια της εξέτασης DELF B1 είναι περίπου 2 ώρες. Σε αυτή δεν περιλαμβάνεται η προφορική εξέταση. Στο DELF B, σε κάθε εξέταση από τις τέσσερις που αναφέρθηκαν παραπάνω, η μέγιστη βαθμολόγια είναι οι 25 πόντοι και ο υποψήφιος απορρίπτεται εάν λάβει σε μια από αυτές λιγότερο από 5 πόντους.

Tips (συμβουλές) για να πετύχετε στο DELF B1

  • Στην ακουστική κατανόηση του DELF B1 δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε σημειώσεις από την πρώτη κιόλας φορά που ακούμε. Την πρώτη φορά ακούμε χωρίς άγχος αλλά τη δεύτερη απαντάμε εμπεριστατωμένα
  • Προσοχή: δεν πρέπει να ξοδέψουμε όλο το διαθέσιμο χρόνο μας στη γραπτή κατανόηση (κείμενα) του DELF B1 και να αφήσουμε έναν ελάχιστο χρόνο για να περάσουμε στην έκθεση. Κάτι τέτοιο τις περισσότερες φόρες δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην απόδοσή μας
  • Στα προφορικά του DELF B1 σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να έχουμε άγχος! Επίσης δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να αποστηθίσουμε διάλογους για να τους αναπαράγουμε με τον εξεταστή... αφού είναι αδύνατον να προβλέψουμε τι μπορεί να ειπωθεί από την αρχή έως το τέλος. Μια καλή προετοιμασία με χρήση της γαλλικής γλώσσας κατά τη διάρκεια του μαθήματος μας δίνει φτερά!!! Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ!

Τεστ γαλλικών Τεστ γαλλικών

Η προετοιμασία στα πτυχία γαλλικών DELF B1 στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ

Η προετοιμασία για τις εξετάσεις του πτυχίου DELF B1 στον Εκπαιδευτικό Όμιλο Γραψα οδηγεί στην απολυτή επιτυχία! Κάθε χρόνο τα ποσοστά επιτυχίας στα πτυχία γαλλικών είναι υψηλότητα καθώς ξεπερνούν το 90% ενώ στο επίπεδο DELF B1 το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 97%.

Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ είναι καθηγητές-ελίτ! Εκπαιδεύονται στη Μεθοδολογία ΓΡΑΨΑ Γαλλικών για ενήλικες, από εσωτερικούς και εξωτερικούς εκπαιδευτές, όπως η γνωστή εξειδικευμένη Γλωσσολόγος-εκπαιδεύτρια καθηγητών κ. Aurelie Buatois.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα βραβεύτηκε σε ειδική τελετή από τη Γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο για τις άριστες επιδόσεις των σπουδαστών του στα Πτυχία Γαλλικών αλλά και τη συμβολή του στη προώθηση της Γαλλοφωνίας στην Ελλάδα.

Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

  • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
  • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Πόσα είναι τα Proficiency;
Πόσα “Proficiency” υπάρχουν? 1/2/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Μάθετε πόσα “Proficiency” υπάρχουν! Αναλυτικές πληροφορίες και Tips επιτυχίας
Τα Αγγλικά στον κόσμο
Αγγλικά: η παγκόσμια γλώσσα 24/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εάν ολόκληρος ο πλανήτης έπρεπε να επιλέξει μία και μοναδική κοινή γλώσσα επικοινωνίας αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά
Εκμάθηση Αγγλικών
Εκμάθηση Αγγλικών σε λίγους μήνες 22/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εγγυημένη εκμάθηση Αγγλικών. Με άρτια οργανωμένα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα