Αρχική σελίδα /

TOEIC - Ένα δημοφιλές πτυχίο αγγλικών

20 ΜΑΡ 2017 - Stephanie

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

TOEIC - Ένα δημοφιλές πτυχίο Αγγλικών

Σήμερα όλο και περισσότερος κόσμος έχει ανάγκη για πτυχία αγγλικών αναγνωρισμένα, είτε στην αναζήτηση εργασίας, είτε γιατί επιθυμούν να κατακτήσουν μία καλύτερη θέση στην ήδη υπάρχουσα δουλειά. Το να επιλέξει κανείς να δώσει εξετάσεις TOEICμπορεί να αποτελεί σωτήρια λύση, αφού το φορτωμένο πρόγραμμα ενός ενήλικα δεν αφήνει πολύ χρόνο για

αγγλικά μαθήματα

.

Το TOEIC (Test of English for International Communication), Listening and Reading, είναι μία εξέταση που απευθύνεται σε υποψηφίους που θέλουν να αποδείξουν την ικανότητά τους στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας στο καθημερινό ή εργασιακό τους περιβάλλον. Δημιουργήθηκε από το ETS (Educational Testing System) το 1979, ύστερα από απαίτηση του METI (Japanese Ministry of Economy Trade and Industry), το οποίο επιθυμούσε να βελτιώσει το επίπεδο των Αγγλικών στην Ιαπωνική βιομήχανια. Σήμερα, με πάνω από 5 εκατομμύρια υποψήφιους παγκοσμίως κάθε χρόνο, το TOEIC έχει αναδειχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα πτυχία αγγλικών αναγνωρισμένα διεθνώς.

Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τις

TOEIC εξετάσεις

ανάμεσα στα άλλα πτυχία αγγλικών αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ είναι πολλά. Κατ’ αρχάς η ευελιξία του: οι εξετάσεις του TOEIC γίνονται κάθε εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα ενώ τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά άμεσα. Ένα δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι η εξέταση περιέχει μόνο τις ενότητες Listening& Reading Comprehension, οπότε δεν θα χρειαστούν επιπλέον αγγλικά μαθήματα αφιερωμένα στο γραπτό και προφορικό λόγο. Επίσης, οι εξετάσεις TOEIC βαθμολογούν διάφορα γνωστικά επίπεδα αγγλικών, ανάλογα με την επίδοση που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα ειδικεύεται στην διδασκαλία Αγγλικής γλώσσας σε ενήλικες σπουδαστές από το 1984 και κατέχει ειδικά προγράμματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις TOEIC. Η προετοιμασία γίνεται σε ολιγομελή τμήματα, σύντομης διάρκειας (ανάλογα με το επίπεδο υποψηφίων) και στοχεύουν στην επιτυχία των σπουδαστών. Εξ’άλλου η Ελληνοαμερικανική Ένωση ,ο επίσημος φορέας των εξετάσεων TOEIC στην Ελλάδα, έχει βραβεύσει τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δύο φορές με Certificate of Recognition.

Το TOEIC διατίθεται σε 2 διαφορετικούς τύπους εξέτασης:

Ο πρώτος είναι το TOEIC Listening and Reading, που δομείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, κατηγοριοποιημένες σε 2 μέρη και διαρκεί 2 ώρες. Η εξέταση έχει ως εξής:

 1. Listening Comprehension (Κατανόηση Προφορικού Λόγου από CD)

PART 1: φωτογραφίες (10 ερωτήσεις)

PART 2: ερωτήσεις – απαντήσεις: 30 ερωτήσεις

PART 3: σύντομοι διάλογοι: 30 ερωτήσεις

PART 4: σύντομες ομιλίες: 30 ερωτήσεις

Διάρκεια: 45 λεπτά


 1. Reading comprehension (Κατανόηση Γραπτού Λόγου)

PART 5: ημιτελείς προτάσεις (40 ερωτήσεις)

PART 6: ημιτελή κείμενα (12 ερωτήσεις)

PART 7: κατανόηση κειμένου (48 ερωτήσεις)

Διάρκεια: 75 λεπτά.

Ο δεύτερος τύπος, είναι το TOEIC Bridge, ένα test μικρότερης διάρκειας που απευθύνεται κυρίως σε νεαρότερης ηλικίας υποψηφίους, προκειμένου να καθορίσει το επίπεδο γνώσεών τους στην Αγγλική γλώσσα. Η εξέταση δομείται από 100 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη διάρκειας 1 ώρας.

Ανάλογα με την βαθμολογία που θα πετύχει ο εξεταζόμενος, θα πιστοποιηθεί για το αντίστοιχο επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, με βάση τις ακόλουθες κατηγορίες πόντων:

 • Πιστοποίηση Μέτριας γνώσης (Επίπεδο Β1): 405 – 500 πόντοι
 • Πιστοποίηση Καλής γνώσης (Επίπεδο Β2): 505 - 780
 • Πιστοποίηση Πολύ καλής γνώσης (Επίπεδο Γ1/C1): 785 - 900
 • Πιστοποίηση Άριστης γνώσης (Επίπεδο Γ2/C2): 905 – 990 (Σημείωση: το ΑΣΕΠ δεν αναγνωρίζει τη βαθμολογία 905-990, ως άριστη γνώση της γλώσσας).

 


Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Πόσα είναι τα Proficiency;
Πόσα “Proficiency” υπάρχουν? 1/2/2019 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Μάθετε πόσα “Proficiency” υπάρχουν! Αναλυτικές πληροφορίες και Tips επιτυχίας
Τα Αγγλικά στον κόσμο
Αγγλικά: η παγκόσμια γλώσσα 24/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εάν ολόκληρος ο πλανήτης έπρεπε να επιλέξει μία και μοναδική κοινή γλώσσα επικοινωνίας αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά
Εκμάθηση Αγγλικών
Εκμάθηση Αγγλικών σε λίγους μήνες 22/1/2019 - Μαρία Σακελλαρίου
Εγγυημένη εκμάθηση Αγγλικών. Με άρτια οργανωμένα μαθήματα Αγγλικών για ενήλικες στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα