40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

TOEIC - Ένα δημοφιλές πτυχίο αγγλικών

20 ΜΑΡ 2017 - Stephanie


TOEIC - Ένα δημοφιλές πτυχίο Αγγλικών

Σήμερα όλο και περισσότερος κόσμος έχει ανάγκη για αναγνωρισμένα πτυχία αγγλικών, είτε στην αναζήτηση εργασίας, είτε γιατί επιθυμούν να κατακτήσουν μία καλύτερη θέση στην ήδη υπάρχουσα δουλειά. Το να επιλέξει κανείς να δώσει TOEIC εξετάσεις μπορεί να αποτελεί σωτήρια λύση, αφού το φορτωμένο πρόγραμμα ενός ενήλικα δεν αφήνει πολύ χρόνο για

αγγλικά μαθήματα

.

Το TOEIC (Test of English for International Communication), Listening and Reading, είναι μία εξέταση που απευθύνεται σε υποψηφίους που θέλουν να αποδείξουν την ικανότητά τους στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας στο καθημερινό ή εργασιακό τους περιβάλλον. Δημιουργήθηκε από το ETS (Educational Testing System) το 1979, ύστερα από απαίτηση του METI (Japanese Ministry of Economy Trade and Industry), το οποίο επιθυμούσε να βελτιώσει το επίπεδο των Αγγλικών στην Ιαπωνική βιομήχανια. Σήμερα, με πάνω από 5 εκατομμύρια υποψήφιους παγκοσμίως κάθε χρόνο, το TOEIC έχει αναδειχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα πτυχία αγγλικών αναγνωρισμένα διεθνώς.

Τα στοιχεία που ξεχωρίζουν τις

TOEIC εξετάσεις

ανάμεσα στα άλλα πτυχία αγγλικών αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ είναι πολλά. Κατ’ αρχάς η ευελιξία του: οι εξετάσεις του TOEIC γίνονται κάθε εβδομάδα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 1 εβδομάδα νωρίτερα ενώ τα αποτελέσματα γίνονται γνωστά άμεσα. Ένα δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι η εξέταση περιέχει μόνο τις ενότητες Listening& Reading Comprehension, οπότε δεν θα χρειαστούν επιπλέον αγγλικά μαθήματα αφιερωμένα στο γραπτό και προφορικό λόγο. Επίσης, οι εξετάσεις TOEIC βαθμολογούν διάφορα γνωστικά επίπεδα αγγλικών, ανάλογα με την επίδοση που επιτυγχάνει ο εξεταζόμενος.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα ειδικεύεται στην εκμάθηση αγγλικών για ενήλικες σπουδαστές από το 1984 και κατέχει ειδικά προγράμματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις TOEIC. Η προετοιμασία γίνεται σε ολιγομελή τμήματα, σύντομης διάρκειας (ανάλογα με το επίπεδο υποψηφίων) και στοχεύουν στην επιτυχία των σπουδαστών. Εξ’άλλου η Ελληνοαμερικανική Ένωση ,ο επίσημος φορέας των εξετάσεων TOEIC στην Ελλάδα, έχει βραβεύσει τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δύο φορές με Certificate of Recognition.

Το TOEIC διατίθεται σε 2 διαφορετικούς τύπους εξέτασης:

Ο πρώτος είναι το TOEIC Listening and Reading, που δομείται από 200 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, κατηγοριοποιημένες σε 2 μέρη και διαρκεί 2 ώρες. Η εξέταση έχει ως εξής:

 1. Listening Comprehension (Κατανόηση Προφορικού Λόγου από CD)

PART 1: φωτογραφίες (10 ερωτήσεις)

PART 2: ερωτήσεις – απαντήσεις: 30 ερωτήσεις

PART 3: σύντομοι διάλογοι: 30 ερωτήσεις

PART 4: σύντομες ομιλίες: 30 ερωτήσεις

Διάρκεια: 45 λεπτά


 1. Reading comprehension (Κατανόηση Γραπτού Λόγου)

PART 5: ημιτελείς προτάσεις (40 ερωτήσεις)

PART 6: ημιτελή κείμενα (12 ερωτήσεις)

PART 7: κατανόηση κειμένου (48 ερωτήσεις)

Διάρκεια: 75 λεπτά.

Ο δεύτερος τύπος, είναι το TOEIC Bridge, ένα test μικρότερης διάρκειας που απευθύνεται κυρίως σε νεαρότερης ηλικίας υποψηφίους, προκειμένου να καθορίσει το επίπεδο γνώσεών τους στην Αγγλική γλώσσα. Η εξέταση δομείται από 100 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη διάρκειας 1 ώρας.

Μάθετε περισσότερα για το Πτυχίο Αγγλικών TOEIC: Toeic score, Βαθμολογία TOEIC

Ανάλογα με την βαθμολογία που θα πετύχει ο εξεταζόμενος, θα πιστοποιηθεί για το αντίστοιχο επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας, με βάση τις ακόλουθες κατηγορίες πόντων:

 • Πιστοποίηση Μέτριας γνώσης (Επίπεδο Β1): 405 – 500 πόντοι
 • Πιστοποίηση Καλής γνώσης (Επίπεδο Β2): 505 - 780
 • Πιστοποίηση Πολύ καλής γνώσης (Επίπεδο Γ1/C1): 785 - 900
 • Πιστοποίηση Άριστης γνώσης (Επίπεδο Γ2/C2): 905 – 990 (Σημείωση: το ΑΣΕΠ δεν αναγνωρίζει τη βαθμολογία 905-990, ως άριστη γνώση της γλώσσας).

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ η εκμάθηση Αγγλικών αρχίζει από το επίπεδο Αγγλικά για αρχάριους έως το Proficiency. Με 1.000άδες επιτυχόντες και φέτος στις εξετάσεις Ανώτερων Πτυχίων, τα ΓΡΑΨΑ είναι Νο1 στα μαθήματα Αγγλικών. Επιπλέον στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και μαθήματα Αγγλικών online αν είστε μακριά μας ή δεν έχετε χρόνο.Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία