40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

ΙΤΑΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

24 ΜΑΙ 2021 - Gisella Mura


Ιταλικά για αρχάριους, ταχύρυθμα Τελείωσες τα αγγλικά και αποφάσισες να ξεκινήσεις Ιταλικά για αρχάριους;

Εδώ στα ΓΡΑΨΑ ειδικευόμαστε στη διδασκαλία ξένων γλωσσών για ενήλικες, ανάμεσα σε αυτά και Ιταλικά για αρχάριους ή προχωρημένους (έως C2).

Μάλλον για να σκέφτηκες ότι θέλεις να ξεκινήσεις Ιταλικά, κάπου θα άκουσες τη γλώσσα, ίσως από κάποιο τραγούδι ή έναν Ιταλό ή κάποια Ιταλίδα να μιλάει στο δρόμο. Μήπως παρακολούθησες Όπερα και κάτι σε μάγεψε ή απλά σκέφτηκες ότι μπορεί σου φανεί χρήσιμη η γλώσσα στη δουλειά σου ή να σε βοηθήσει να βρεις μια πιθανή δουλειά στο μέλλον (υπάρχουν τόσες Ιταλικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και Ελληνικές Εταιρίες που συνεργάζονται με Ιταλικές). Μπορεί επίσης να άκουσες ιταλικά στην τηλεόραση, να είδες κάποια ταινία στο σινεμά, να πήγες στην Ιταλία διακοπές και σκέφτηκες να ξαναπάς αλλά αυτή τη φορά γνωρίζοντας τα ιταλικά (γιατί θα έχεις ξεκινήσεις μαθήματα Ιταλικών για αρχάριους).

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Σίγουρα υπάρχει κάποιος λόγος και αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μην το αφήσεις για μετά και να αποφασίσεις να ξεκινήσεις Ιταλικά για αρχάριους τώρα! Ήρθε η ώρα!

Στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Ιταλικά για ενήλικες, παρέχουμε ταχύρυθμα μαθήματα Ιταλικών για την απόκτηση πτυχίου σε 8 μήνες (από το επίπεδο «Ιταλικά για Αρχάριους»). Τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι ένα κοινό φροντιστήριο Ιταλικών.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984! ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ: Δημιουργήσαμε την ξενόγλωσση εκπαίδευση ενηλίκων με ευρωπαϊκά standards το 1984!

Αν θέλετε κάποιο πτυχίο που να πιστοποιεί τις γνώσεις σας στα Ιταλικά, τότε το CELI 2 είναι το πτυχίο που επιβεβαιώνει την καλή γνώση της Ιταλικής γλώσσας σε επίπεδο Β1. Τα Πτυχία CELI παρέχονται από το Πανεπιστήμιο της Perugia. Ακόμη το Υπουργείο Παιδείας μας, εκδίδει το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ– Ιταλικά) που αναγνωρίζεται τόσο από το ΑΣΕΠ όσο και από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά υπάρχουν τα πτυχία CELI 3, CELI 4 και CELI 5 που ακολουθούν τις διαβαθμίσεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς στα επίπεδα B2, C1 και C2 αντίστοιχα.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Τόσα χρόνια που διδάσκουμε ιταλικα για αρχαριους σε ενήλικες, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι όλα αυτά τα χρόνια κανένας δεν το μετάνιωσε που επέλεξε να μάθει την Ιταλική γλώσσα, γιατί αυτό σημαίνει ότι έτσι μαθαίνεις και μια κουλτούρα, έναν πολιτισμό, που έχει και πολλά κοινά με την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που λένε στα ιταλικά «una faccia una razza», δηλαδή στα ελληνικά «Μια φάτσα μια ράτσα».

Κάποια από τα πρώτα ερωτήματα που θα έχεις σχετικά με την εκμάθηση Ιταλικών και ειδικά για τα ιταλικά για αρχάριους μπορεί να είναι τα παρακάτω:

  1. Πόσα χρόνια πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στο επίπεδο Β2 ξεκινώντας από Ιταλικά για αρχάριους;
  2. Είναι δύσκολα να ξεκινήσεις Ιταλικά σε μεγαλύτερη ηλικία;
  3. Θα μου αρέσει παρόλο που δεν ξέρω ούτε λέξη να παρακολουθήσω κάποιο τμήμα Ιταλικά για αρχάριους;
  4. Γιατί να κάνω Ιταλικά και όχι κάποια άλλη γλώσσα;
  5. Θα τα καταφέρω;
  6. Πόσο πρέπει να διαβάζω στο σπίτι παρακολουθώντας Ιταλικά;
  7. Είναι δύσκολη γλώσσα;
  8. Ποιο πτυχίο να δώσω και ποια είναι αναγνωρισμένα στην Ελλάδα η/και σε παγκόσμιο επίπεδο αφού προχωρήσω από το επίπεδο Ιταλικά για αρχάριους;

Τεστ ιταλικών Τεστ ιταλικών



Διδάσκοντας τόσα χρόνια Ιταλικά για αρχάριους αλλά και προχωρημένους, μπορώ να σας απαντήσω στα ερωτήματα αυτά με κάποιες σκέψεις μου:

  1. Η Ιταλική γλώσσα είναι ευχάριστη, ακούγεται όμορφα και κουβαλά μια ολόκληρη ιστορία και κουλτούρα
  2. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ιταλική γλώσσα θα σας συναρπάσει με την μελωδία της
  3. Οι Έλληνες μαθαίνουν πολύ εύκολα την ιταλική γλώσσα και ας είναι κάποιος και σε μεγάλη ηλικία που αρχίζει Ιταλικα για αρχαριους
  4. Ξεκινώντας από το επίπεδο Ιταλικά για αρχάριους, χρειάζεται λίγο διάβασμα , περίπου δύο με τρεις ώρες την εβδομάδα, και θα γνωρίζεις Βασικά Ιταλικά σε 3 μήνες!
  5. Υπάρχουν διάφορα πτυχία τα οποία μπορείς να αποκτήσεις αφού ξεκινήσεις Ιταλικά. Τα πιο γνωστά είναι τα Celi, Plida, Diploma και ΚΠΓ


Παρακάτω σας παραθέτω λίγες πληροφορίες για τα πτυχία που μπορείς να αποκτήσεις αφού ξεκινήσεις Ιταλικά για αρχάριους και πως μπορείς να συνεχίσεις και να πάρεις κάποιο από τα ανώτερα πιστοποιητικά που εκδίδονται από Πανεπιστήμια της Ιταλίας, τα Celi.

Τα πιστοποιητικά CELI (Certificato di conoscenza della lingua italiana), και πιο συγκεκριμένα τα CELI 1 impatto, CELI 1, CELI 2 (B1), CELI 3 (Β2), CELI 4 (Γ1) CELI 5 (Γ2), είναι πτυχία διεθνώς αναγνωρισμένα. Απονέμονται από το Πανεπιστήμιο της Perugia, το οποίο έχει ορίσει από το 1993, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, ως επίσημο εκπρόσωπό του και υπεύθυνο για τις εξετάσεις στην Ελλάδα.

Επίσης υπάρχουν τα πιστοποιητικά Plida (Progetto di lingua italiana Dante Alighieri), με το όποιο πιστοποιείται επίσημα η γνώση των ιταλικών σε όλα τα επίπεδα και το οποίο αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ. Η Società Dante Alighieri διοργανώνει τις εξετάσεις PLIDA για όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν επακριβώς το επίπεδο εξοικείωσης τους στην ιταλική γλώσσα και να λάβουν μια επίσημη αναγνώριση της ικανότητάς τους αυτής.

Στα ΓΡΑΨΑ θα βρείτε και online μαθήματα ιταλικών. Τα μαθήματα αυτά έχουν όλα τα πλεονεκτήματα του φυσικού μαθήματος και δίνουν έμφαση στην επικοινωνία. Έτσι όπου και αν βρίσκεστε, μπορείτε από το σπίτι ή το γραφείο σας, με άνεση και χωρίς να χάνετε χρόνο σε μετακινήσεις να μάθετε Ιταλικά online γρήγορα και αποτελεσματικά. Μάθετε περισσότερα για τα μαθήματα ιταλικών online στα ΓΡΑΨΑ.

Άρχισε λοιπόν σήμερα κιόλας Ιταλικά για Αρχάριους στα ΓΡΑΨΑ!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία