40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

«ΓΕΙΑ» στα ΑΓΓΛΙΚΑ

30 ΙΑΝ 2020 - Stephanie


Γεια στα αγγλικά

Το πως λέμε «ΓΕΙΑ» στα Αγγλικά είναι ίσως το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς όταν ξεκινάει μαθήματα Αγγλικών και δικαιολογημένα, το να μαθαίνουμε πώς να χαιρετάμε σωστά σε μια ξένη γλώσσα αποτελεί βασική γνώση. Η Αγγλική λέξη HELLO (γεια στα Αγγλικα) είναι ίσως μια από τις πιο γνωστές λέξεις παγκοσμίως και χρησιμοποιείται από ομιλητές διάφορων γλωσσών.

Η λέξη HELLO («ΓΕΙΑ» στα Αγγλικά) αναφέρεται γραπτώς για πρώτη φορά το 1826 σε αμερικάνικα κείμενα, δηλαδή σχετικά πρόσφατα για μια λέξη που είναι τόσο δημοφιλή. Σύμφωνα με το Oxford English Dictionary η λέξη HELLO (γεια στα Αγγλικά) προέρχεται από την λέξη hallo, hollo στα παλαιά Γερμανικά, η οποία χρησίμευε σε κάλεσμα των ferryboat. Παρόλα αυτά, η λέξη HELLO (γεια στα Αγγλικά) αρχίζει να χρησιμοποιείται ως μορφή χαιρετισμού μετά την εφεύρεση του τηλεφώνου και χρησιμοποιήθηκε έτσι για πρώτη φορά από τον Thomas Edison. Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 1889 οι τηλεφωνήτριες στα τηλεφωνικά κέντρα ονομαζόταν «hello- girls».

Βέβαια, η λέξη HELLO δεν είναι η μόνη λέξη που χρησιμοποιούμε για να λέμε «ΓΕΙΑ» στα Αγγλικά. Εδώ θα πρέπει να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε εκφράσεις κατάλληλες σε επίσημο και σε φιλικό περιβάλλον, αλλά και ανάμεσα σε εκφράσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται ως χαιρετισμοί και ως αποχαιρετισμοί.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με άλλους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιούμε όταν χαιρετάμε φιλικά πρόσωπα. Φυσικά, θα ξεκινήσουμε με το αγαπημένο ‘HI’ , μια λέξη που επίσης χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να λέμε ΓΕΙΑ στα Αγγλικά. Άλλες συνηθισμένες εκφράσεις είναι: ‘Hey’, ‘ Hey there’, ‘Hiya!’, ‘ What’s up?, "Sup/”‘How are things?’, ‘What’s new?’, ‘Morning!’, ‘What’s happening? ‘. Στις ΗΠΑ θα ακούμε αρκετά συχνά και το ‘Howdy!’ η ακόμα το πιο αργκό ‘Υο!’, ενώ στην Αυστραλία ‘G’day!’ η ‘How’s it going?’. Στην Μεγάλη Βρετανία και Αυστραλία χρησιμοποιείται πολύ συχνά και η έκφραση "Cheers!” η " Cheers, mate!” για να λέμε ‘ΓΕΙΑ’. Και εάν θα επισκεφτείτε την πανέμορφη Σκωτία, μπορεί να ακούτε τις ίδιες εκφράσεις, αλλά με …λίγο διαφορετική προφορά … Δηλαδή κάπως έτσι ‘ Hullo!’, "Hoo are ye?’, Hou’r ye?, ‘ Hoo’s it gaun?’, "How ye daein?’ η ακόμα και " Lang time nae see” ( ‘Long time no see’). Η τελευταία έκφραση θα αλλάξει αρκετά εάν θα ταξιδεύετε στην Ουαλία και θα θέλετε να εντυπωσιάζετε τους ντόπιους με λίγα λόγια στην τοπική γλώσσα, Cymraeg- "Dw I heb dy weld ti ers talwn!”, ενώ "Hylo” η "Shwmae” σημαίνουν "Hello”… Αρχίζουν και δυσκολεύονται λίγο τα πράγματα;;;; Όχι, βέβαια… Πάμε λίγο και στην αγαπημένη Ιρλανδία και πριν παραγγείλουμε την μπύρα μας, λέμε ένα " How ya?”, " "How’s it goin’ there?” "How’s the form?”, "What’s/How’s the craig?” (craig= fun) η εάν θέλετε να πειραματιστείτε λίγο στα Irish Gaelic, μη διστάζετε να χρησιμοποιείτε "Dia duit” (May God be with you), μια έκφραση για να λέμε ‘ΓΕΙΑ’ πολύ πιο παλιά από την λέξη ‘HELLO’, φυσικά, και στην οποία απαντάμε "Dia is Muire dhuit!”( God and Mary be with you!).

Αφού πήραμε μια ανάσα στο local pub, ήπιαμε μια μπύρα και θαυμάσαμε τα τοπία του Σμαραγδένιου Νησιού, πάμε να συνεχίσουμε σε πιο επίσημο περιβάλλον και να δούμε μερικούς τρόπους για να λέμε ‘ΓΕΙΑ’στα Αγγλικά όταν δεν βρισκόμαστε μαζί με τους φίλους μας. Από τα πιο συνηθισμένα θα είναι : " Good morning” , "Good afternoon”, "Good evening”, αλλά και « How do you do?”, "Nice to meet you”, "It’s a pleasure to meet you”. Μάλλον δεν θέλετε να μάθετε πως θα τα λέγατε αυτά στην Ουαλία...

Ήρθε μάλλον η ώρα να σας αποχαιρετήσω. Και επειδή αλλιώς λέμε ‘ΓΕΙΑ’ στα Αγγλικά όταν αποχαιρετάμε κάποιον, ας ρίξουμε μία ματιά σε εκφράσεις κατάλληλες σε πιο επίσημο περιβάλλον πρώτα. "Have a nice day!”, "I look forward to our next meeting”,” It was nice to see you (again), "Good evening”, "Goodnight”.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

 

Θέλεις να αποκτήσεις κάποιο εύκολο πτυχίο αγγλικών για ενήλικες; Έλα τώρα σε ένα από τα 22 εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ σε Αττική, Πειραιά και Πάτρα!

Και σε φιλικό περιβάλλον μπορούμε να χρησιμοποιούμε λέμε ‘γεια’ στα Αγγλικά για να "Goodbye”, "Bye”, "Bye- bye”, "Bye for now” "See you”/ "See ya”, See you soon”, See you later”, " I’ve gotta get going”, " I must be going”, "I’m off”, "I’m out”, " I gotta jet”, " I gotta hit the road”, "Gotta go”, " "Cheerio!”, "Take care!”, "Talk to you later”, " Have a good one” .

Όπως βλέπετε, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να λέμε ‘γεια’ στα Αγγλικά και οι παραπάνω εκφράσεις είναι μόνο μερικές από τις πιο γνωστές και συνηθισμένες . Οπότε δεν χρειάζεται να περιοριστείτε μόνο στο γνωστό "HELLO” στην καθημερινότητά σας.

Ξέρετε πώς λέμε Χρόνια Πολλά στα αγγλικά;

Ξέρετε πώς λέμε Γεια στα ισπανικά;

Για μαθήματα Αγγλικών και μάλιστα σε χρόνους ρεκόρ ελάτε στα ΓΡΑΨΑ! Το Νο 1 στα Αγγλικά για ενήλικες!

Αυτά από μένα για σήμερα. That’s all folks! Eλπίζω να σας άρεσαν οι τρόποι που λέμε Γεια στα αγγλικά και κλείνω σε Irish mood- Slán agat!!!



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία