40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


ÖSD B2: Νέα Πτυχία Γερμανικών

ÖSD Zertifikat-B2


Το OSD B2 είναι ένα νέο Πτυχίο Γερμανικών με την υποστήριξη του Αυστριακού κράτους. Πρόκειται για μια πολύ φιλική εξέταση για τον/την υποψήφιο/α αφού έχει τέσσερις εξετάσεις ανά έτος, ελεύθερη χρήση λεξικού, κόστος περίπου 155€, κ.ά. πλεονεκτήματα που θα δούμε πιο κάτω. Το ÖSD είναι μέλος της ALTE (The Association of Language Testers in Europe). Το ÖSD B2 αντιστοιχεί στο Β2 Επίπεδο Γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς) και του "Profile Deutsch". Επίσης αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ ως πιστοποίηση Γερμανικών που αποδεικνύει την «Καλή γνώση» της γλώσσας.

Το ÖSD B2 αναγνωρίζεται σε Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία τόσο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ, όσο και ως προσόν για εργασία.

Πλεονεκτήματα του ÖSD B2

  • 4 εξεταστικές περίοδοι κάθε χρόνο
  • Χρήση ακουστικών για τις εξετάσεις των επιπέδων
  • Επιτρέπεται η χρήση λεξικού
  • Βραβεία για τους επιτυχόντες με «άριστα» στο OSD B2: ΔΩΡΕΑΝ τα εξέταστρα του επόμενου επιπέδου.

Ταχύρρυθμα Γερμανικά σε 3 μήνες για άμεση εγκατάσταση στη Γερμανία! Ταχύρρυθμα Γερμανικά σε 3 μήνες για άμεση εγκατάσταση στη Γερμανία!

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Νο1 στα Γερμανικά από το 1984, παρέχει προγράμματα από Γερμανικά για Αρχάριους έως και το επίπεδο C2/Γ2.

Στο μοναδικό σύστημα εκμάθησης «Γερμανικά για ενήλικες - ΓΡΑΨΑ», με μειωμένο χρόνο και κόστος μαθαίνετε Γερμανικά, αβίαστα και χωρίς πολύ μελέτη στο σπίτι. Αφομοιώνετε τα Γερμανικά σαν να ήταν η μητρική σας γλώσσα.

Για να περάσει κάποιος τις εξετάσεις για το ÖSD Zertifikat-B2 θα πρέπει να μπορεί να εκφραστεί με ευχέρεια στα Γερμανικά σε ευρύ φάσμα καταστάσεων και να διεξάγει διαλόγους με άνεση, στα Γερμανικά. Δηλαδή, ικανότητα για καλή επικοινωνία προφορικά και γραπτά σε επαγγελματικό ή κοινωνικό περιβάλλον.

Τεστ γερμανικών Τεστ γερμανικών

Βαθμολογία του ÖSD B2

Η βάση για όλη την εξέταση ÖSD-B2 είναι 60 %, με ελάχιστη βαθμολογία σε κάθε ενότητα. Αποτελείται από γραπτά και προφορικά.

Μέρη εξέτασης ÖSD B2 Βαθμολογία Βάση
Κατανόηση κειμένου (Lesen). Εξετάζεται αν ο υποψήφιος/α ÖSD B2 μπορεί να κατανοεί καλά, αυθεντικά κείμενα στα γερμανικά. Έχει 4 ασκήσεις. Διάρκεια: 90 λεπτά 20 7
Ακουστική κατανόηση (Hören). Στόχος είναι η κατανόηση βασικών πληροφοριών σε 2 αυθεντικά ακουστικά αποσπάσματα στην κοινή γερμανική γλώσσα. 30’ 20 7
Γραπτή έκφραση (Schreiben). Με βάση συγκεκριμένες οδηγίες που του δίνονται, ο/η υποψήφιος/α ÖSD B2 συντάσσει 2 κείμενα εκφράζοντας την άποψή του και παραθέτοντας κάποια επιχειρήματα. 90 λεπτά 30 10
Συνολική γραπτή εξέταση (Schriftliche Prüfung) OSD-B2 70 (20+20+30) 42
Προφορική εξέταση (Mündliche Prüfung) Τα προφορικά του ÖSD-B2 περιλαμβάνουν 3 ασκήσεις: ένα διάλογο της καθημερινής ζωής (συζητούν 2 υποψήφιοι), την περιγραφή μιας εικόνας που δείχνουν στον υποψήφιο και μια συζήτηση για κάποιο κοινωνικό( πάλι 2 υποψήφιοι). 30 18
Σύνολο 100 60

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Ένα ακόμη πλεονέκτημα του OSD B2! Mπορείτε να δώσετε τις ενότητες σε διαφορετική εξεταστική περίοδο. Ο κάθε εξεταζόμενος αποκτά πιστοποίηση για κάθε ξεχωριστή ενότητα που πέτυχε. Αν πετύχει σε όλες τις ενότητες μέσα σε 1 χρόνο, τότε λαμβάνει και το ενιαίο OSD B2, ένα πτυχίο Γερμανικών αντίστοιχο του Lower!

Δυναμώστε το βιογραφικό σας! Ελάτε στα ΓΡΑΨΑ και πάρτε γρήγορα ένα ÖSD-B2!

Θέλω να μάθω για το ΚΠΓ-Γερμανικά ή τα πτυχία Goethe B2

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Instagram Γράψα
  • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία