40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες


Το Ινστιτούτο Θερβάντες

θερβάντες – η έδρα του στη Μαδρίτη
Το Ινστιτούτο Θερβάντες στη Μαδρίτη
Το Ινστιτούτο Θερβάντες ή για συντομία "Cervantes” δημιουργήθηκε το 1991 από την Ισπανική κυβέρνηση με στόχο να κάνει ευρέως γνωστή την ισπανική κουλτούρα και γλώσσα, όχι μόνο στους γλωσσομαθείς αλλοδαπούς που διέμεναν στην Ισπανία αλλά και εκτός συνόρων. Το Υπουργείο Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης ήταν ο αρχικός φορέας του

Instituto Cervantes

μέχρι τον Μάιο του 1992 που το ίδιο το Ινστιτούτο Θερβάντες έγινε αρμόδιο για την ακαδημαϊκή, οικονομική και διοικητική διαχείρισή του. Ο διοργανωτής ή καλύτερα ο δημιουργός των διάσημων θεμάτων του Inicial, Básico και Superior ήταν το πανεπιστήμιο της Salamanca σε συνεργασία με το Cervantes. Μεταγενέστερα πέρασε εξολοκλήρου στο Θερβάντες. Ονομάστηκε έτσι από τον Ισπανό συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες που έγραψε τον Δον Κιχώτη. Ο Θερβάντες (1547-1616) θεωρείται ως ο μεγαλύτερος συγγραφέας στην ισπανική γλώσσα και από τους μεγαλύτερους μυθιστοριογράφους παγκοσμίως.

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Πρόδρομο ίδρυμα από το Ινστιτούτο Θερβάντες ήταν το Ισπανικό Μορφωτικό Ίδρυμα «Βασίλισσα Σοφία» που ιδρύθηκε το 1976 και βρισκόταν στην οδό Σκουφά. Το εν λόγω ίδρυμα είχε μια μεγάλη Βιβλιοθήκη που την κληροδότησε στο Θερβάντες μετά την ίδρυσή του.

Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα! Μιλήστε από το 1ο μάθημα, φυσικά κι αβίαστα!

Το Instituto Cervantes έφτασε να έχει σήμερα 87 κέντρα σε όλο τον κόσμο, σε 44 χώρες σε Ευρώπη, Βόρεια και Νότια Αμερική, Ασία, Αφρική, Ανταρτική και Ωκεανία. Στην Μαδρίτη έχει δυο έδρες, η κάθε μια για διαφορετικές αρμοδιότητες. Τις εξετάσεις DELE και SIELE, την επιμόρφωση καθηγητών σε συνεργασία με ισπανόφωνα πανεπιστήμια και εκδοτικούς οίκους, πολιτιστικές εκδηλώσεις με στόχο να κάνει γνωστό στο κοινό τον ισπανόφωνο πνευματικό πολιτισμό (συνδιοργανώνει εκδηλώσεις και με πρεσβείες των χωρών της Λατινικής Αμερικής), συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και διεθνή φεστιβάλ και πολλά άλλα.

Οι πιστοποιήσεις που δίνονται από το Cervantes είναι δυο, το DELE και το SIELE και αναγνωρίζονται όλες ισάξια παγκοσμίως.

Το DELE έχει κυριαρχήσει περισσότερο όλα αυτά τα χρόνια ως παλαιότερο, απεριόριστης ισχύς, με διεθνή αναγνώριση και για τα έξι επίπεδα (Α1-C2) σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς Γλωσσών που δίνει το Ισπανικό Υπουργείο Παιδείας και Επαγγελματικής Κατάρτισης. Επίσης ιδιαιτερότητα του είναι ότι το DELE του Cervantes σε βοηθά να αποκτήσεις την ισπανική υπηκοότητα, την ιατρική ειδικότητα ή την άδεια επαγγέλματος φαρμακοποιού σε Ισπανικό έδαφος. Το Ιnstituto Cervantes de Atenas (Αθήνας), διοργανώνει τις γραπτές και προφορικές του εξετάσεις, όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, αλλά και σε τρεις μεγάλες πόλεις της ενδοχώρας, την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και τέλος την Πάτρα.

Το DELE εξετάζεται σε πάνω από 1.000 εξεταστικά κέντρα στον κόσμο και σε περισσότερες από 100 χώρες και στις πέντε ηπείρους.

Τεστ ισπανικών Τεστ ισπανικών

Το SIELE εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2016. Η διεξαγωγή των εξετάσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο Instituto Cervantes de Atenas. Τα επίπεδά του ξεκινούν από το Α1 και φτάνουν το C1 και αυτό γιατί το SIELE είναι Διεθνής Υπηρεσία Αξιολόγησης της Γλώσσας, πιστοποιεί το επίπεδο γνώσης γι’ αυτό και βαθμολογείται στους χίλιους βαθμούς και ισχύει για τρία χρόνια. Οι ενότητες της εξέτασης μπορεί να είναι τμηματικές ή και οι τέσσερις μαζί όπως στο Dele. Ο επίσημος φορέας είναι το Cervantes, το Πανεπιστήμιο της Salamanca, το Πανεπιστήμιο του Buenos Aires και τέλος το Πανεπιστήμιο Nacional Autónoma de México. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να δηλώσει με την εγγραφή του στο Cervantes το επίπεδο που θέλει να εξεταστεί και να λάβει υπόψη του ότι από το Α1 θα πρέπει να γνωρίζει τις διαφορετικές ισπανόφωνες γλώσσες με τις ιδιαιτερότητες τους.

Αναλυτικά τα επίπεδα του Θερβάντες ανά φορέα και επίπεδο:

ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΕΠΑΓ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELE ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELE ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ SIELE
A1

DELE A1

DELE A1

SIELE A1

A2

DELE A2

DELE A2/B1

SIELE A2

B1

DELE B1

-

SIELE B1

B2

DELE B2

-

SIELE B2

C1

DELE C1

-

SIELE C1

C2

DELE C2

- -

To 2019 οι ισπανόφωνες γλώσσες καταλαμβάνουν σημαντική θέση παγκοσμίως για τις εργασιακές θέσεις που προσφέρουν, την κουλτούρα, την φιλοξενία κ.α.

ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΣΕ 3 ΜΗΝΕΣ

Στα ΓΡΑΨΑ, Νο1 στις Ξένες Γλώσσες για ενήλικες (φοιτητές -εργαζόμενοι - στελέχη) με 130.000 σπουδαστές μέχρι τώρα, θα βρείτε ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, κορυφαίας ποιότητας, και στα Ισπανικά.

Ισπανικά με πρωτοποριακά μαθήματα και native teachers καθηγητές! Ελάτε λοιπόν στα ΓΡΑΨΑ! Δώστε και πάρτε με την 1η κάποιο Πτυχίο DELE του Cervantes!

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία