40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
TikTok Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Επιτυχίες στις εξετάσεις ιταλικών

6 ΙΟΥΛ 2021 - Gisella Mura


Επιτυχίες στις Εξετάσεις Ιταλικών Στα ΓΡΑΨΑ έχουμε χιλιάδες επιτυχόντες στα

πτυχία ιταλικών

και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος που μας ξεχωρίζει εδώ και δεκαετίες.

Τα πτυχία ιταλικών που δίνονται στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ προέρχονται από τρεις διαφορετικούς φορείς εξετάσεων και είναι τα εξής:

  • Τα Celi (Celi 1 Impatto, Celi 1, Celi 2,Celi 3, Celi 4 ,Celi 5), που απονέμονται από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια (Universita di lingua italiana per stranieri di Perugia).
  • Τα Diploma, για τα επίπεδα Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2 που απονέμονται από το Ιταλικό Ινστιτούτο.
  • Το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ), στα διαβαθμισμένα επίπεδα Α (Α1 - Α2), Β (Β1 - Β2) και C (C1 - C2) από το υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Αυτά τα

ιταλικά πτυχία

έχουν διαφορές και ομοιότητες και ο κάθε σπουδαστής μπορεί να διαλέξει αυτό που του ταιριάζει περισσότερο.

Τεστ ιταλικών Τεστ ιταλικών

Ένα σημαντικό ζήτημα για κάθε υποψήφιο είναιγια τα ιταλικά πτυχία ο χρόνος που απαιτείται να προετοιμαστεί. Αυτό προφανώς εξαρτάται από το ποιο πτυχίο ιταλικών και επίπεδο στοχεύετε να πάρετε και φυσικά από τις γνώσεις που έχετε ήδη ή αν ξεκινάτε από την αρχή.

Στα ΓΡΑΨΑ τα άτομα που έχουν ήδη κάποιες γνώσεις ιταλικών γράφουν ένα placement test ώστε να αξιολογήσουμε τις γνώσεις τους και να τους προτείνουμε το κατάλληλο τμήμα και χρόνο. Αν απλά θέλετε να μιλάτε ιταλικά σε ένα βασικό επίπεδο τότε μπορείτε να παρακολουθήσετε το τμήμα «Ιταλικά σε 3 μήνες».

Τα

μαθήματα ιταλικών online

ή δια ζώσης (τάξη), είναι κάτι που εξαρτάται από εσάς. Είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο μαθαίνετε να μιλάτε και να γράφετε ιταλικά εξίσου καλά και αυτό θα το διαπιστώσετε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων, όταν θα πάρετε γρήγορα ένα πτυχίο ιταλικών στα χέρια σας.

Πότε διεξάγονται οι εξετάσεις για τα πτυχία ιταλικών;

Οι εξετάσεις Celi γίνονται τρεις φορές το χρόνο, το Μάρτιο, τον Ιούνιο και το Νοέμβριο. Φέτος θα γίνουν τις κάτωθι ημερομηνίες:

  • 22/06/21 τα γραπτά και τα προφορικά από την επομένη ημέρα
  • 22/11/21 τα γραπτά και τα προφορικά από την επομένη ημέρα

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Οι εξετάσεις Diploma γίνονται δυο φορές το χρόνο, τον Ιούνιο και το Νοέμβριο. Φέτος έγιναν στις 19/06/21 τα γραπτά και τα προφορικά ξεκίνησαν από την προηγούμενη ημέρα, 18/06. Για τις εξετάσεις του Νοέμβριου δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία.

Οι εξετάσεις ΚΠΓ, γίνονται δυο φορές το χρόνο, συνήθως το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαΐου και του Νοέμβριου. Φέτος λόγω των συνθηκών της Covid-19, πραγματοποιήθηκαν το πρώτο Σαββατούριακο του Ιουνίου, δηλαδή 5-6 Ιουνίου.

Για μαθήματα Ιταλικών, ελάτε στα ΓΡΑΨΑ!

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Instagram Γράψα
  • TikTok Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία