40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Αγγλικά: η παγκόσμια γλώσσα

24 ΙΑΝ 2019 - Μαρία Σακελλαρίου


Τα Αγγλικά στον κόσμο
Αγγλικά: η lingua franca

Εάν ολόκληρος ο πλανήτης έπρεπε να επιλέξει μία και μοναδική κοινή γλώσσα επικοινωνίας αυτή θα ήταν αναμφισβήτητα τα Αγγλικά. Τα στατιστικά στοιχεία για την επικράτηση των Αγγλικών σήμερα είναι εντυπωσιακά:

 • Τα Αγγλικά είναι η 1η γλώσσα για 375 εκατομμύρια ανθρώπους
 • Eίναι η 2η γλώσσα για περίπου 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους
 • Τα Αγγλικά είναι η 3η πιο κοινή γηγενής γλώσσα παγκοσμίως (5,5%), μετά τα Κινέζικα (14,1%) και τα Ισπανικά (5,9%)
 • 1 στους 6 ανθρώπους στον κόσμο μιλάει Αγγλικά
 • Eίναι η επίσημη γλώσσα σε 58 κράτη
 • Τα Αγγλικά είναι 1 από τις 6 επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ ( Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) και 1 από τις 23 επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 • Τα Αγγλικά είναι η μοναδική επίσημη γλώσσα της Κοινοπολιτείας των Εθνών, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και πολλών άλλων διεθνών οργανισμών.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ, Ηγέτης και Πρωτοπόρος στις Ξένες Γλώσσες για ενήλικες (φοιτητές, εργαζόμενοι, στελέχη) από το 1984, παρέχει ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών, υψηλής ποιότητας, στα Αγγλικά για ενήλικες.

Οι καθηγητές ΓΡΑΨΑ... γνωρίζουν!
 • Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΦΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  Στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ έχω τη χαρά της άριστης συνεργασίας και του επαγγελματισμού. Καθηγητές και σπουδαστές έρχονται με πραγματικό ενθουσιασμό για ένα μάθημα διαδραστικό, φιλικό και ευχάριστο!
  Ιωάννα Φλώρου, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Ειδικοί και στο Proficiency
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  Είμαστε οι ειδικοί και στο Proficiency! Στα Γράψα, σ’ ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, και οι πλέον απαιτητικοί σπουδαστές αισθάνονται ότι τους καταλαβαίνουμε και καλύπτουμε απόλυτα τις ανάγκες τους!
  Γιώργος Καραναστάσης, Καθηγητής Αγγλικών
 • Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
  Η ΦΗΜΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ!
  quotes
  Η καλή φήμη είναι κάτι που κερδίζεται! Τα ΓΡΑΨΑ, χάρη στην υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης, του know how και των κορυφαίων καθηγητών, δίκαια βρίσκονται τόσα χρόνια στην κορυφή! Κι εγώ είμαι χαρούμενη που ανήκω σε αυτή την ομάδα! 
  Angela Frazzitta, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, περιβάλλον συνεργασίας και ενθουσιασμένους σπουδαστές για τις μεθόδους μας!
  Σοφία Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
  ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
  quotes
  Μετά από μια πολύχρονη περιπλάνησή μου σε διάφορα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, η ένταξή μου στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ ήταν μια πραγματική αποκάλυψη! Σεβασμός στον καθηγητή και το σπουδαστή, εξαιρετικό περιβάλλον! Ό,τι πιο καινοτόμο!
  Φώτης Μπούρας, Καθηγητής Ιταλικών
 • Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΓΡΑΨΑ=100% ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
  quotes
  Εκεί που άλλοι υπόσχονται στα λόγια, εμείς απαντάμε με το σχεδόν 100% επιτυχιών των σπουδαστών μας στα Πτυχία. Εμπιστεύσου την υψηλή ποιότητα των καθηγητών μας και το μοναδικό σύστημα ΓΡΑΨΑ, και μπες κι εσύ στο… ποσοστό της επιτυχίας! 
  Χαρά Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  Ο ΟΜΙΛΟΣ ΓΡΑΨΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ θα βρεις σοβαρή οργάνωση και υπεύθυνο διδακτικό προσωπικό! Με ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον και 100% επιτυχίες στις εξετάσεις αγγλικών Πτυχίων, ο  Όμιλος ΓΡΑΨΑ είναι πρότυπο!
  Μαριλίζα Κολοκούρη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
  quotes
  Για μένα τα ΓΡΑΨΑ δεν είναι απλά επιλογή, είναι μονόδρομος! Εδώ κάνουμε τη διαφορά καθώς είμαστε ειδικοί στα Αγγλικά για ενήλικες και έχουμε ποσοστά επιτυχίας που αγγίζουν το 100%! Πώς, λοιπόν, να μη μας εμπιστευτείς;
  Πετρούλα Τσώλη, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Κάτια Ζαγορίτου. Καθηγήτρια Γαλλικών
  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  quotes
  ΓΡΑΨΑ= πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον για τους διδάσκοντες και ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σπουδών με νέες τεχνολογίες και έμφαση στην επικοινωνία! Μάθημα ευχάριστο και δημιουργικό!
  Κάτια Ζαγορίτου, Καθηγήτρια Γαλλικών
 • Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΕΔΩ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ!
  quotes
  Ένας καθηγητής εκτός από την αγάπη του και τις γνώσεις του χρειάζεται ένα άψογο  εργασιακό περιβάλλον με συνεργάτες που τον στηρίζουν! Αυτό βρήκα στα ΓΡΑΨΑ! Γι’ αυτό και όλοι στα ΓΡΑΨΑ έρχονται!
  Νόρα Γαϊτάνου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
  ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
  quotes
  Με το μοναδικό μας σύστημα και τις πρωτοποριακές τεχνικές μας, όλοι οι σπουδαστές στα Γράψα είναι κατενθουσιασμένοι!
  Γιάννης Μάνος, Καθηγητής Αγγλικών
 • Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
  ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ PROFICIENCY
  quotes
  Από την 1η μέρα στα ΓΡΑΨΑ, ήξερα ότι εδώ κάνουμε τη διαφορά! Είμαστε οι ειδικοί στα Proficiency χάρη στη μοναδική μεθοδολογία μας! Απτή απόδειξη της υπεροχής μας αποτελούν οι απόλυτες επιτυχίες μας στα Πτυχία υψηλού επιπέδου!
  Σταύρου Αλεξία, Καθηγήτρια Αγγλικών
 • Τάνια Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
  ΠΑΘΟΣ & ΜΕΡΑΚΙ
  quotes
  Με πάθος και μεράκι, εδώ στα ΓΡΑΨΑ, παρέχουμε στους σπουδαστές μας ένα ταξίδι γνώσης της Ιταλικής Γλώσσας, μια υπέροχη εμπειρία! Στα ΓΡΑΨΑ θα ανακαλύψετε την πιο όμορφη όψη της εκπαίδευσης!
  Ιωάννα Λαζαρίδου, Καθηγήτρια Ιταλικών
 • Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
  quotes
  Στα ΓΡΑΨΑ βρήκα ένα άψογο εργασιακό περιβάλλον με εμπιστοσύνη και ελευθερία να εκφράσω τη δημιουργικότητα μου!
  Elisabet Kastani Ortin, Καθηγήτρια Ισπανικών

Η εκμάθηση Αγγλικών στα ΓΡΑΨΑ, καλύπτει από το επίπεδο «Αγγλικά για αρχάριους» έως και το C2-Proficiency. 130.000 σπουδαστές έμαθαν στα ΓΡΑΨΑ Ξένες Γλώσσες , με καθηγητές-ελίτ, ευέλικτα ωράρια, μοντέρνα-βιωματικά μαθήματα και φιλικά δίδακτρα.

Γλωσσολογικά, τα Αγγλικά ανήκουν στον Δυτικό Γερμανικό κλάδο και στην ευρύτερη οικογένεια των Ινδοευρωπαϊκών Γλωσσών. Ιστορικά, τα αρχαία Αγγλικά εμφανίστηκαν πριν περίπου 1.400 χρόνια, τον 6ο αιώνα στην Μεγάλη Βρετανία, όταν μετανάστευσαν εκεί Αγγλοσάξονες έποικοι από την Ηπειρωτική Ευρώπη. Από τον 16ο αιώνα, τα σύγχρονα Αγγλικά άρχισαν να εξαπλώνονται μέσω της ίδρυσης αποικιών, των κατακτήσεων και των διπλωματικών συμφωνιών που πέτυχε το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε στα τέλη του 19ου αιώνα η πολιτική ισχύς της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επέβαλε την αναγνώριση των Αγγλικών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετέπειτα, η επικράτηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ως πρώτης υπερδύναμης του πλανήτη, ειδικότερα κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, εδραίωσε τα Αγγλικά ως την πιο διαδεδομένη γλώσσα παγκοσμίως.

Σήμερα, τα Αγγλικά είναι η πιο κοινή ομιλούμενη γλώσσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία καθώς και σε πολλές χώρες της Καραϊβικής, Αφρικής και Νότιας Ασίας.

Τα Αγγλικά, που συχνά χαρακτηρίζονται ως η πρώτη παγκόσμια lingua franca- δηλαδή η γλώσσα που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ανθρώπων που δεν μοιράζονται την ίδια μητρική γλώσσα-, έχουν καταστεί η διεθνής γλώσσα στους τομείς της επιστήμης, των επικοινωνιών, του εμπορίου, της πολιτικής, της διπλωματίας, της αεροπορίας, της ναυτιλίας και των επιχειρήσεων.

Επίσης, η επικράτηση των Αγγλικών στην ψυχαγωγία, τον κινηματογράφο, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το internet ( με το 80% των ιστοσελίδων να είναι γραμμένες στα αγγλικά!) είναι ξεκάθαρη.

Τα αγγλικά είναι πιθανότατα η σημαντικότερη γλώσσα στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, ενώ στην Ελλάδα η διδασκαλία των Αγγλικών ως πρώτη ξένη γλώσσα είναι υποχρεωτική από την Γ’ Δημοτικού μέχρι την Γ’ Λυκείου.

Φυσικά,

η γνώση των αγγλικών

έχει καταστεί απαραίτητη τόσο σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής μας ζωής όσο και σε ένα ευρύ εργασιακό φάσμα. Είναι απαραίτητα ως προσόν για σπουδές στο εξωτερικό σε αξιοσέβαστα πανεπιστήμια, για προώθηση καριέρας ακόμα και για μετανάστευση.

Η γνώση των αγγλικών σε προσωπικό επίπεδο είναι ένα διαβατήριο για ταξίδια σε όλο τον κόσμο, για επικοινωνία με αλλόγλωσσους και για γνωριμία με πολλές διαφορετικές κουλτούρες μέσα από την μουσική, την τέχνη και την λογοτεχνία.

Σε επαγγελματικό και επιστημονικό επίπεδο η επικράτηση των Αγγλικών είναι επίσης αναμφισβήτητη. Τα περισσότερα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου βρίσκονται σε Αγγλόφωνες χώρες και αυτό συνέβαλλε στην εγκαθίδρυση των αγγλικών ως παγκόσμια γλώσσα στον τομέα των επιστημών, με σχεδόν όλη την επιστημονική βιβλιογραφία γραμμένη στα Αγγλικά.

Μάθετε περισσότερα για τα πτυχία επιπέδου «Β2- Αγγλικά» δηλαδή Lower: NOCN B2, TOEIC B2, LRN B2 και MSU B2. Για τα ανώτερα επίπεδα αγγλικών, μάθετε για τα πτυχία επιπέδου Proficiency-Γ2/C2: NOCN C2, LRN C2, MSU C2 ή το Languagecert C2

Τέλος, τα Αγγλικά έχουν γίνει πρακτικά απαραίτητη προϋπόθεση για την εξεύρεση εργασίας. Η παγκοσμιοποίηση σε συνδυασμό με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν δημιουργήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και έχουν καταστήσει την

άριστη χρήση των Αγγλικών

απαραίτητη για την επαγγελματική αποκατάσταση.

Μάθετε περισσότερα για τα πτυχία Αγγλικών.

Βρείτε τις γνώσεις σας με ένα 10’ τεστ αγγλικών.

Μάθετε περισσότερα για τα Lower και τα Proficiency.Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Linkedin Γράψα
 • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία