40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

Ιδιωματισμοί στα αγγλικά

19 ΣΕΠ 2022 - Μάρθα Καλαντζή


Idioms agglika
Η μαγεία των ιδιωματισμών στα αγγλικά

Idiom: ελληνική λέξη όπως και τόσες άλλες που έχουν δανειστεί τα αγγλικά. Ορίζεται ως μια κοινή φράση της οποίας το νόημα απέχει από την κυριολεκτική έννοια των λέξεων που την αποτελούν ή περιέχει μη τυπικά συντακτικά στοιχεία αλλά γίνεται εύκολα κατανοητή λόγω της πολύ δημοφιλούς χρήσης της.

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Όπως κάθε γλώσσα, έτσι και τα αγγλικά, διαθέτουν πολλές ιδιωματικές εκφράσεις. Ο μέσος χρήστης της αγγλικής γλώσσας ως μητρική γνωρίζει χιλιάδες ιδιωματισμούς καθώς χρησιμοποιούνται καθημερινά και μπορεί να είναι πολύ απλές εκφράσεις της καθομιλουμένης όπως make a point, What’sup, phrasal verbs όπως look up, look into, look for ή πιο σύνθετες όπως pushing the envelope, the proof is in the pudding και πολλά άλλα .

Οι ιδιωματισμοί αποτελούν ένα δύσκολο κομμάτι στην εκμάθηση αγγλικών. Δεδομένου ότι αυτές οι φράσεις έχουν διαφορετικό νόημα από αυτό που σημαίνει η κάθε λέξη τους, δεν είναι εύκολη η χρήση τους. Στα αγγλικά συνήθως διδάσκονται σε προχωρημένα επίπεδα και οι μαθητές πρέπει να μάθουν την έννοια της φράσης στο σύνολό της καθώς και τις συνθήκες κατά τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για αυτό το λόγο, για να γίνει καλύτερα κατανοητό ένα γλωσσικό ιδίωμα στα αγγλικά, βοηθά πολύ ο μαθητής να γνωρίζει και στοιχεία του πολιτισμού από τον οποίο αυτό προέρχεται. Η ιστορία πίσω από ένα ιδίωμα δεν είναι προϋπόθεση για να χρησιμοποιηθεί σωστά αλλά σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Για παράδειγμα, η έκφραση στα αγγλικά ‘no room to swing a cat’ αποδίδεται ως ‘δεν υπάρχει αρκετός χώρος’. Αν μελετήσουμε όμως την προέλευσή της θα μάθουμε το πολύ ενδιαφέρον στοιχείο ότι 200 χρόνια πίσω η χρήση αυτής της φράσης στα αγγλικά ήταν συνδεδεμένη με τιμωρία ναυτικών με μαστίγιο! The cat of nine tails ή απλά the cat ήταν το μαστίγιο που αποτελούνταν από 9 σχοινένια κορδόνια με κόμπους και χρησιμοποιούνταν εκτενώς για την σωματική τιμωρία ναυτικών στο British Royal Navy από το 1700 ως το 1879 οπότε και καταργήθηκε. Στο πλοίο έπρεπε να υπάρχει αρκετά μεγάλος χώρος ώστε αυτός που μαστίγωνε να έχει το χώρο να ‘κουνήσει τη γάτα’ [swing the cat]. Αυτή η πρακτική δημιούργησε κι άλλον ένα ιδιωματισμό στα αγγλικά, το ‘let the cat out of the bag’ που αναφέρεται στην ειδική τσάντα που φυλάσσονταν το μαστίγιο [the cat]. Κατ’ επέκταση, η έκφραση αυτή στα αγγλικά αποδίδεται ως ‘αποκαλύπτω κάτι κρυμμένο /μυστικό’.

Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ; Θέλετε μαθήματα ΜΟΝΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ;

Όπως σε κάθε γλώσσα, έτσι και στα αγγλικά, οι ιδιωματισμοί αποτελούν ένα απαιτητικό αλλά πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της γλώσσας. Κάποιοι είναι πιο εύκολα κατανοητοί, κάποιοι διφορούμενοι. Όπως και να έχει, η εκμάθησή τους συμβάλλει στην πιο ομαλή καθημερινή επικοινωνία και την καλύτερη γνώση μιας γλώσσας.

Για μαθήματα Αγγλικών και Ξένες Γλώσσες για ενήλικες, enter ΓΡΑΨΑ, escape από τους μικρούς! Στα ΓΡΑΨΑ τα μαθήματα Αγγλικών ξεκινούν από το επίπεδο «Αγγλικά για αρχάριους» έως το Proficiency.

Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου! Γράψου στα ΓΡΑΨΑ κι…έΓΡΑΨες! Θα βρούμε μαζί το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σου!



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία