Αρχική σελίδα / Γλώσσες & Πτυχία: ταχύρυθμα προγράμματα / Γερμανικά για ενήλικες

Ταχύρυθμα προγράμματα Γερμανικών για B1 ("GRUNDSTUFE")

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στο νέο τηλεοπτικό ΓΡΑΨΑ;

Μαθήματα Γερμανικών στα Γράψα
Ξένη Γλώσσα = Εργασία

Η Γερμανική γλώσσα ανήκει στην ομάδα των δυτικών γερμανικών γλωσσών. Ως μητρική ομιλείται από περίπου 105 εκατομμύρια ανθρώπους (Γερμανία, Αυστρία, Λίχνενσταϊν, Ελβετία, Λουξεμβούργο, καθώς και περιοχών του Βελγίου, της Ιταλίας και της Δανίας) κι ως 2η γλώσσα από 80 εκατομμύρια ομιλητές.

Γλώσσα του Mozart, του Beethoven, του Nietzsche, του Goethe, του Schiller, του Einstein και του Freud, τα Γερμανικά, είναι η γλώσσα των επιστημών κι αποτελεί κύρια γλώσσα σε τομείς όπως Χημεία, Φυσική και Μηχανική. Μια επίσκεψη στο Τείχος του Βερολίνου, στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, η εμπειρία του Οκτόμπερφεστ, το δέος που μπορεί κανείς να νιώσει στο Allianz Arena, ένα τυπικό βερολινέζικο φαγητό, όπως το Eisbein mit Sauerkraut, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρά κίνητρα για μια γνωριμία με την κουλτούρα και τη γλώσσα της Γερμανίας.

Η χώρα αποτελεί κύριο προορισμό Πανεπιστημιακών σπουδών. Αδιαμφισβήτητο παραμένει το γεγονός, από την άλλη, ότι η Γερμανία είναι για πολλούς Έλληνες «Γη της Επαγγελίας», αφού η χώρα προσφέρει αναρίθμητες ευκαιρίες καριέρας κι επαγγελματικής ανάπτυξης, με χαμηλό κόστος διαβίωσης. Κάνοντας κάποιος μαθήματα Γερμανικών, βελτιώνει τις επαγγελματικές του προοπτικές.

Βίντεο Γερμανικά

Οι σπουδαστές μας ...τα λένε καλύτερα!


Η γνώση της γερμανικής γλώσσας θεωρείται πιο έγκυρη όταν τεκμηριώνεται με κάποιο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας του Goethe-Institut, το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Γερμανικών (ΚΠΓ - Γερμανικά) του Υπουργείου Παιδείας και τα πιστοποιητικά OSD του αυστριακού κράτους αποδεικνύουν με σαφήνεια τις γλωσσικές ικανότητες και το επίπεδο γνώσεων του κατόχου τους. Επιπλέον αναγνωρίζονται διεθνώς και έχουν υψηλό κύρος. Τα πιστοποιητικά μας επιτρέπουν την είσοδο στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Γερμανίας. Οι εξετάσεις του Goethe-Institut απευθύνονται σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ανεξάρτητα από συγκεκριμένο όριο ηλικίας. Σχετικά με αυτό συνιστούμε στους υποψηφίους τα εξής: Εξετάσειςγια εφήβους (από το 12 έτος της ηλικίας) και για

ενηλίκους Zertifikat B1

το οποίο πιστοποιεί τη μέτρια γνώση στα Γερμανικά, το γνωστό μέχρι πρότινος Grundstufe. Οι εξετάσεις του Goethe-Institut διενεργούνται πέντε φορές το χρόνο, για τα πτυχία Β1 και Β2. Το Υπουργείο Παιδείας διενεργεί εξετάσεις με τα πτυχία ΚΠΓ - Γερμανικά Β1/Β2 το Νοέμβριο και τον Μάιο. Οι εξετάσεις του OSD διενεργούνται 4 φορές το χρόνο: Σεπτέμβριο, Δεκέμβριο, Μάρτιο και Ιούνιο.

Τα

μαθήματα Γερμανικών

στα ΓΡΑΨΑ είναι ταχύρυθμα με σκοπό την απόκτηση των αναγνωρισμένων πτυχίων Goethe-Zertifikat B1, του ΚΠΓ - Γερμανικά Β1/Β2 και του OSD Β1 που χρειάζεται κάποιος για να εργαστεί σε γερμανόφωνες χώρες σε χρονικό διάστημα 8 μηνών.

Με ειδίκευση στους νέους ενήλικες και 70.000 σπουδαστές από το 1984, παρέχουμε βιωματικά και εμπλουτισμένα μαθήματα (NLP), αξιοποιώντας τα 3 διαφορετικά μαθησιακά στυλ των σπουδαστών μας.

Το Goethe-Zertifikat B1, από τον Αύγουστο του 2013, αντικαθιστά τις μέχρι τώρα εξετάσεις Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch (ZD) και Goethe-Zertifikat B1: Zertifikat Deutsch für Jugendliche (ZDj). Η μορφή των εξετάσεων είναι η ακόλουθη:

 1. Ομαδική Γραπτή Εξέταση: (165'):

  1. Κατανόηση γραπτού λόγου. Τρία κείμενα πολλαπλής επιλογής, δύο κείμενα σωστό ή λάθος και σωστή κατανομή αγγελιών
  2. Κατανόηση προφορικού λόγου με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστό-λάθος.
  3. Παραγωγή γραπτού λόγου. Συγγραφή δύο εκθέσεων 80 λέξεων και μιας 40 λέξεων.

  Σε περίπτωση αποτυχίας σε κάποια ενότητα, ο υποψήφιος μπορεί να εξεταστεί την επόμενη εξεταστική περίοδο μόνο σε αυτή την ενότητα.

2. Προφορική εξέταση: ανά δύο ή ατομική (15').


 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ έχει ενσωματώσει στα μαθήματα Γερμανικών τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, κάνοντας το μάθημα συναρπαστικό. Ταυτόχρονα παρέχει τη δυνατότητα αναπλήρωσης ωρών που έχασε ο σπουδαστής λόγω εξεταστικής περιόδου για παράδειγμα, αλλά και έξτρα δωρεάν ώρες υποστήριξης. Αυτά είναι βασικά στοιχεία που οδήγησαν, και φέτος, σε 2.000+ επιτυχόντες στα Πτυχία Γλωσσών.

Τα εξέταστρα του πτυχίου Goethe-Zertifikat B1 ανέρχονται περίπου στα 128€. Αποτελέσματα μαθαίνει ο υποψήφιος περίπου μετά από 1,5 μήνα σε προκαθορισμένη ημερομηνία. Σχετικά με το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας Γερμανικών (ΚΠΓ - Γερμανικά), το ενιαίο διαβαθμισμένο τεστ για το επίπεδο Β (Β1+Β2) απαρτίζεται από ερωτήσεις που δίνουν μέγιστη βαθμολογία ίση με 200. Αν ο υποψήφιος συγκεντρώσει 60 -119 βαθμούς αποκτά το πτυχίο «Μέτριας Γνώσης» Β, με κόστος εξέτασης περίπου 80€.

 

Ταχύρυθμα προγράμματα για Β1 (GRUNDSTUFE)

Ταχύρυθμα προγράμματα για Β1 (GRUNDSTUFE)


Συχνές ερωτήσεις

Είμαι φοιτητής/τρια και σκέπτομαι να συμμετάσχω σε πρόγραμμα Erasmus στο εξωτερικό, αλλά έχω πολλές απορίες...


Έλα στα εκπαιδευτήρια ΓΡΑΨΑ και λύσε όλες τις απορίες σου, εδώ θα μάθεις

ταχύρυθμα τη γερμανική

"μάχιμη" γλώσσα για σπουδές και θα μιλήσεις με native καθηγητή της χώρας που πρόκειται να επισκεφθείς, ο οποίος θα σε βοηθήσει να εξοικειωθείς με τα ήθη, τα έθιμα και τις τιμές. Θα ενημερωθείς για αξιοθέατα, στέκια, περιοχές και άλλα.

Για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει το πτυχίο μου;

Τα πιστοποιητικά του Goethe -Institut και του Υπουργείου Παιδείας έχουν απεριόριστη ισχύ. Κάποια ιδρύματα και εργοδότες, όμως, ζητούν πιστοποιητικά που έχουν αποκτηθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

Αν πάρω το πτυχίο Β1 του Goethe-Institut πόσο καλά θα επικοινωνώ στα Γερμανικά;

Ο κάτοχος του συγκεκριμένου πτυχίου είναι σε θέση να κατανοεί τα βασικά σημεία του λόγου, αν πρόκειται για οικεία θέματα σχετικά με την εργασία, το σχολείο, τον ελεύθερο χρόνο κ.τ.λ. και να επικοινωνεί επαρκώς, αν ταξιδέψει σε γερμανόφωνη χώρα. Να διατυπώνει απλό και συνεκτικό λόγο για οικεία θέματα και προσωπικούς τομείς ενδιαφέροντος και να περιγράφει εμπειρίες και γεγονότα ή να αιτιολογεί και να εξηγεί τα σχέδια και τις απόψεις του.

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
26ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

 • Κάλεσε μας τώρα: 800 11 47277, 210-7565300
 • ή άφησε μας στοιχεία & ερωτήσεις σου και θα επικοινωνήσουμε εμείς:
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
ecpe 2018
ΡΕΚΟΡ «ΓΡΑΨΑ» και στα αποτελέσματα ECPE – Michigan Proficiency 2018 (εξεταστική Μαΐου 2018) 1/8/2018 - Αγγελική Σπηλιοπούλου
Επιτυχίες σχεδόν 100% στο Michigan Proficiency 2018
ECCE: το Lower Michigan
Michigan ECCE: 10 tips για επιτυχία στις εξετάσεις 10/7/2018 - Άννα Ρούσσου
Συμβουλές για τις εξετάσεις ECCE από την Άννα Ρούσσου, καθηγήτρια Proficiency στα ΓΡΑΨΑ Ζωγράφου. Δείτε τα tips.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
 • Facebook Γράψα
 • Twitter Γράψα
 • Youtube Γράψα
 • Google plus Γράψα
 • Linkedin Γράψα