40 Χρόνια Εκπαιδευτικός Όμιλος ΓΡΑΨΑ
e-learning
franchise
Facebook Γράψα
Instagram Γράψα
κάλεσέ μας 800 11 47277

Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά για ενήλικες

Αρχική σελίδα /

TOEIC test: πληροφορίες και Tips για να πετύχετε στις εξετάσεις

16 ΜΑΙ 2017 - Μαρία Σακελλαρίου


Toeic test

Το

TOEIC® test

είναι από το 1979 ένας αξιόπιστος τρόπος πιστοποίησης Αγγλικών. Το ETS σχεδίασε το TOEIC test και σήμερα, με

εξετάσεις TOEIC®

να διενεργούνται κάθε εβδομάδα, πάνω από 5 εκατομμύρια υποψήφιοι κάθε χρόνο παγκοσμίως το επιλέγουν ως αναγνωρισμένο πτυχίο Αγγλικών.

Οι εξετάσεις TOEIC® με τη συχνή διεξαγωγή τους, κάθε εβδομάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και τακτικά σε όλη την περιφέρεια καθιστούν το TOEIC® το πιο γρήγορο και ευέλικτο τεστ στην Ελλάδα.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ με 88.000 απόφοιτους έως τώρα, Νο1 και στα Αγγλικά για ενήλικες, άριστοι διδάσκοντες, εκπαιδευμένοι στο σύστημα ΓΡΑΨΑ και από το University of Oxford - Department for Continuing Education, σιγουρεύουν την επιτυχία σας. Στα ΓΡΑΨΑ μπορεί κάποιος να αναπληρώσει, δωρεάν, μάθημα που έχασε (5.000 δωρεάν ώρες παρείχαμε πέρυσι) ή και να παρακολουθήσει σε εναλλάξ ωράρια. Επίσης, στο Language Lab οι σπουδαστές εξασκούνται συστηματικά σε TOEIC® test προσομoιώσεις.

Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ, κορυφαίο στα πτυχία, με ρεκόρ επιτυχιών -2000 επιτυχόντες φέτος στις εξετάσεις πτυχίων- η επιτυχία στο TOEIC® test είναι εγγυημένη, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εκτός από τον ιδιωτικό τομέα το TOEIC® αναγνωρίζεται και μοριοδοτείται και από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και το Ελληνικό κράτος (το Α.Σ.Ε.Π αναγνωρίζει το

TOEIC® τεστ

έως το επίπεδο Γ1 - Πολύ Καλή Γνώση).

Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα Ημερομηνίες Εξετάσεων & Εξέταστρα

Ένα από τα πλεονεκτήματα του TOEIC® test είναι η ευελιξία του: Οι εξετάσεις γίνονται κάθε εβδομάδα και οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν συμμετοχή τουλάχιστον 1 βδομάδα νωρίτερα. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται περίπου 5 ημέρες μετά τις εξετάσεις. Ένα ακόμη πλεονέκτημα που έχει έναντι άλλων εξετάσεων, εκτός από την ευελιξία τους είναι και η μορφή τους. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε Listening και Reading Comprehension (Κατανόηση Προφορικού Λόγου από CD και κατανόηση Γραπτού Λόγου). Ολόκληρο το TOEIC® test είναι multiple choice (πολλαπλών επιλογών) και δεν περιλαμβάνει Speaking και Writing (Προφορικά και Έκθεση). Αυτά τα χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο φιλικό προς τον υποψήφιο και την προετοιμασία για τις εξετάσεις πιο σύντομη.

To TOEIC® test διατίθεται σε 2 τύπους εξέτασης: ο ένας είναι το TOEIC® Listening & Reading: αποτελείται από, 200 ερωτήσεις μοιρασμένες σε 2 μέρη και διαρκεί 2 ώρες. Η εξέταση έχει ως εξής:

  1. TOEIC® TEST - Listening Comprehension (Κατανόηση Προφορικού Λόγου από CD)
    Διάρκεια: 45’
    1. Part 1: Φωτογραφίες (10 ερωτήσεις)
    2. Part 2: Ερωτήσεις-Απαντήσεις (30 ερωτήσεις)
    3. Part 3: Σύντομοι Διάλογοι (30 ερωτήσεις)
    4. Part 4: Σύντομες Ομιλίες (30 ερωτήσεις)
  2. TOEIC® TEST - Reading Comprehension (Κατανόηση Γραπτού Λόγου)
    Διάρκεια: 75’
    1. Part 5: Ημιτελείς Προτάσεις (40 ερωτήσεις)
    2. Part 6: Ημιτελή Κείμενα (12 ερωτήσεις)
    3. Part 7: Κατανόηση Κειμένου (48 ερωτήσεις)

Ο δεύτερος τύπος του TOEIC® τεστ είναι το TOEIC® Bridge: είναι πιο σύντομο και απευθύνεται κυρίως σε μικρότερης ηλικίας υποψηφίους. Αποτελείται από 100 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μοιρασμένες σε 2 μέρη. Διάρκεια: 1 ώρα

Τεστ αγγλικών Τεστ αγγλικών

Tips για επιτυχία στο TOEIC® test

Αν είστε καλά εξοικειωμένος/η με τη μορφή του TOEIC® test και γνωρίζετε τις γενικές και ειδικές οδηγίες της μη σπαταλήσετε χρόνο, ακούγοντας τις οδηγίες που σας δίνονται. Αντιθέτως, εκμεταλλευτείτε το διάστημα μέσα στο οποίο δίνονται οδηγίες, για να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στις πρώτες ερωτήσεις του TOEIC test.

Καλό θα ήταν οι υποψήφιοι – τουλάχιστον εκείνοι που στοχεύουν στο TOEIC® τεστ B2 – να ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι του Listening αντί του Reading, καθώς σ’ αυτό οι σωστές απαντήσεις που πιάνουν υψηλή βαθμολογία ξεκινούν πολύ νωρίτερα. Πχ, οι 10 σωστές απαντήσεις στο Listening του TOEIC® test πιάνουν 25 βαθμούς, ενώ οι αντίστοιχες σωστές απαντήσεις στο Reading πιάνουν μόλις 5.

Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο! Δες τους ΧΙΛΙΑΔΕΣ επιτυχόντες μας με ονοματεπώνυμο!

Εάν τελειώνει ο χρόνος του TOEIC® test και δεν προλαβαίνουμε να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις, επιλέγουμε μία guess answer – οποιοδήποτε από τα a, b, c και d – και χρησιμοποιούμε την ίδια επιλογή για όλες τις ερωτήσεις που μας απομένουν. Δεν αφήνουμε κενές απαντήσεις!

Δεν θα σας δοθεί χρόνος στο τέλος της εξέτασης TOEIC® για να περάσετε τις απαντήσεις από το booklet στο answer sheet. Άρα περνάτε τις απαντήσεις σας κατευθείαν στο answer sheet!

 

Περισσότερες από 9.000 πολυεθνικές επιχειρήσεις (Apple, Coca Cola, Panasonic, Toshiba, Toyota, AXA, Deutsche Bank, L’Οreal, Cucci, Honda, LG, Nissan, Proctor & Gamble, Renault, Ford κ.α ) και χιλιάδες ακαδημαϊκοί φορείς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο δέχονται το TOEIC® test ως ένα καταξιωμένο σε διεθνές επίπεδο τεστ που πιστοποιεί «πόσα» Αγγλικά γνωρίζει ο κάτοχός του.

Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία Θέλω να ενημερωθώ για άλλα Πτυχία



Επιστροφή στη λίστα

Έλα να γνωριστούμε σε ένα από τα
22ΓΡΑΨΑ
σε Αθήνα-Πειραιά-Πάτρα!

Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ο μεγαλύτερος ξενόγλωσσος οργανισμός για ενήλικες
Ιταλικά για ενήλικες στον Όμιλο ΓΡΑΨΑ
Εκδρομή στην Ιταλία αφού μάθουμε ιταλικά στα ΓΡΑΨΑ 22/9/2023 - Mura Gisella
Στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΓΡΑΨΑ δεν μαθαίνουμε μόνο ξένες γλώσσες! Πηγαίνουμε και ταξίδια στο εξωτερικό γιατί θέλουμε να περνάμε καλά, να γνωρίζουμε νέους τόπους και να μιλάμε ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ ή ΙΣΠΑΝΙΚΑ, τη γλώσσα δηλαδή που μαθαίνουμε.
Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η τεχνητή νοημοσύνη 19/9/2023 - Μαρία Νικολοπούλου
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Γράψα πάντα πρωτοπόρος και καινοτόμος παρατηρεί και μελετά κάθε τι καινούργιο που αφορά την εκπαίδευση και την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας
Επιμόρφωση των καθηγητών μας στη Βαρκελώνη
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ - VII FORO UNIVERSIDAD DE BARCELONA 8/9/2023
Η επικαιροποίηση των γνώσεων αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής ζωής , ιδιαίτερα στον τομέα της Εκπαίδευσης όπου οι απαιτήσεις είναι κάθε φορά μεγαλύτερες, αλλά και οι νέες ιδέες και οι προτάσεις για την κάλυψή τους ανανεώνονται διαρκώς.
Όλα τα άρθρα
Έλα στην παρέα ΓΡΑΨΑ!
  • Facebook Γράψα
  • Twitter Γράψα
  • Youtube Γράψα
  • Linkedin Γράψα
  • Instagram Γράψα
Που θα μας βρείτε
Γλώσσες και πτυχία